راهنمای مطالعه
در حال حاضر برخی از وبمسترها نیز هنوز از تکنیکهای بد سئو برای سایت خود استفاده میکنند. این تکنیکهای وحشتناک سئو، حضور آنلاین آنها را به خطر میاندازد و همچنین رتبه آنها را در موتورهای جستجوگر کاهش میدهد. پس اگر تاکنون از تکنیکهای بروز و اخیر سئو با خبر نیستید، در حال استفاده از تکنیکهای نامناسبی هستید که در این مقاله به آنها میپردازیم.
بهینه سازی موتورهای جستجوگر، یک فرآیند پیچیده هست. به منظور پیروز شدن در این عرصه، باید خود را با اطلاعاتی بروز در مورد تکنیکهای سئو در هر سال آگاه کنید. در این مقاله، به بررسی تکنیکهایی از سئو میپردازیم که باید از آنها در بهینه سازی سایت خود برای گوگل بپرهیزید، چرا که با بکار بردن آنها در سایت خود، موجب به خطر افتادن آن میشوید.
۱. پنهان کردن کلمات کلیدی و لینکها
با وجود اینکه این روش، یکی از بدترین راهها برای بهبود سئو سایت هست، هنوز برخی از وبمسترها از آن استفاده میکنند.
چگونه از این روش استفاده میکنند؟
این افراد در انتهای یک صفحه یا پست وبلاگ، مجموعهای از کلمات کلیدی را با رنگ یکسان با رنگ پس زمینه صفحه بکار میبرند. به این ترتیب، این عبارات توسط کاربران قابل دیدن نخواهند بود ولی رباتهای موتورهای جستجوگر آنها را مشاهده و بررسی میکنند، اما این تکنیکی بد از سئو کلاه سیاه هست.
افراد در این روش سعی میکنند از کوچکترین فونت برای این عبارات استفاده کنند تا فضای سفید (هم رنگ با پس زمینه) کمتری بابت آنها اشغال شود. همچنین برخی از وبمسترها علاوه بر پنهان کردن کلمات کلیدی، لینکهایی را نیز در صفحه سایت پنهان میکنند.
مهم نیست که چه روشی را برای پنهان کردن کلمات کلیدی و یا لینکها در وبسایت خود استفاده میکنید، در هر صورت گوگل متوجه این خطای سئو شما خواهد شد و جریمهای را برایتان در نظر خواهد گرفت.
چه باید کرد؟
با پنهان کردن عبارات و لینکها در صفحات خود، حضور آنلاین خود را به خطر نیندازید. با این حال اگر انتخاب کردید که از این روش استفاده کنید، موتورهای جستجو متوجه استفاده بیرویه و غیر اصولی کیورد در صفحات شما خواهند شد و جریمهای را برای وب سایت شما در نظر خواهند گرفت.
برای اطلاعات بیشتر درمورد نحوه لینک دهی در صفحات وب سایت خود میتوانید این آموزش از گوگل را مطالعه کنید: راهنمای گوگل برای لینک دهی
۲. بکار بردن بیرویه کلمات کلیدی در تمام طول محتوا
فرض میکنیم که در روش قبل (پنهان کردن کلمات کلیدی و لینکها)، شما کمی برای بازدیدکنندگان خود احترام قائل بودید و به همین دلیل کلمات کلیدی اضافی و ناخوشایند را از دید آنها مخفی کردید. اما در این روش، بدون ترس از کسی، به هر اندازه که دوست داشته باشید، کلمات کلیدی را در تعداد زیاد و بیرویه، به متن خود اضافه میکنید.
در واقع با این کار، به استفاده بیرویه کلمات کلیدی دست زدهاید که تکنیکی بسیار قدیمی از سئو هست.
اگر شما نیز از این روش برای بهبود سئو سایت خود استفاده کنید، نه تنها حضور آنلاین خود را به مخاطره میاندازید، بلکه کاربران را از بازدید سایت خود بازمیدارید و بدین طریق محبوبیت سایت خود را کاهش میدهید. در نتیجه گوگل نیز متوجه این موضوع خواهد شد و با کاهش رتبه یا حذف یک سری از صفحات وب شما، وب سایتتان را جریمه خواهد کرد.
چه باید کرد؟
کلمات کلیدی را به صورت طبیعی به متن خود اضافه کنید. نیازی به بکار بردن صدها کلمه کلیدی در تمام طول محتوای خود نیست. بجای استفاده بی رویه از عبارات کلیدی، میتوانید از کلمات مترادف یا معادل آنها کمک بگیرید.
۳. منتشر نکردن محتوای تازه
همه ما میدانیم که گوگل به دنبال محتواهای تازه هست. زمانی که بحث سئو و بهبود آن برای یک وبسایت پیش میآید، محتواهای تازه، حرف زیادی برای گفتن دارند. فعالیت مستمر برای منتشر کردن محتوای جدید، گوگل را به سایت شما علاقهمند کرده و وب سایتتان را وارد رقابت میکند، چرا که هر دفعه با انتشار محتوایی جدید، چیزهای زیادی برای نشان دادن به کاربران فراهم میکنید.
اما متاسفانه، وبمسترهای بسیاری این موضوع را فراموش کردهاند.
چه باید کرد؟
هدف اصلی موتورهای جستجو، فراهم کردن اطلاعاتی مرتبط با نیازهای کاربران و مطابق با درخواستهای ارسال شده از سمت آنهاست. هر چه محتوای با ارزش و مطابق با نیاز کاربران تولید کنید، اعتبار و قدرت وب سایت شما بیشتر خواهد شد و در نتیجه رتبه بهتری از موتورهای جستجوگر کسب خواهید کرد.
اگر به بلاگهای برتر در سطح وب نگاه کنید، متوجه میشوید که آنها نیز با انتشار محتواهای جدید و مستمر در حال پیشرفت هستند، چرا که آنها نیز متوجه شدهاند که با این کار میتوانند پیشرفت چشمگیری داشته باشند.
شما نیز از این تکنیک استفاده کنید
در ذهن داشته باشید که منظور از محتوای تازه، زمان ایجاد و انتشار آن نیست. در واقع محتوای تازه، محتوایی است که بیانگر اطلاعات جدید و داده بروز باشد. به عنوان مثال، شما نیز باید محتواهای خود را بروز کنید و اطلاعات اخیر را جایگزین دادههای قدیمی کنید.
پس تنها با بروز کردن تاریخ انتشار محتوا، نمیتوان قوانین گوگل را دور زد و به او گفت که محتوا تازه هست. اگر قصد بروز کردن محتوایی را دارید، حتما اطلاعاتی جدید به آن اضافه کنید.
۴. استفاده از کلوکینگ یا پنهان کاری
کلوکینگ (Cloaking) در واقع به تکنیکی از سئو گفته میشود که با بکارگیری آن، محتوا یا صفحات وب ما در یک نسخه به کاربر نشان داده شده و در نسخهای دیگر به موتورهای جستجو نشان داده میشود. در واقع، موتورهای جستجو، صفحات را به همان شکلی که در واقعیت برای کاربران به نمایش درمیآید، نخواهند دید.
عمل کلوکینگ به این دلیل امکانپذیر است که سایت میزبانی شده میتواند محتوا را بر اساس آدرس IP کاربر یا یوزر ایجنت (HTTP یا HTTPS بودن آن) یا نوع درخواست موتور جستجوگر برای صفحه اصلی دریافت کند. این یکی از روشهای معمول در گذشته بوده که در حال حاضر کاربردی ندارد. اگر هماکنون از این تکنیک برای بهبود سئو سایت استفاده شود، به عنوان یک خطا در سئو محسوب شده و وب سایت مورد نظر توسط موتور جستجو، جریمه خواهد شد.
چه باید کرد؟
کافیست تنها یک نسخه از صفحه وب خود را هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربر به نمایش بگذارید. همچنین این امکان را فراهم کنید که کاربران بتوانند بین محتوای سایت شما و تبلیغاتی که در آن قرار دادهاید، تفاوت قائل شده و متوجه آنها شوند.
البته ممکن است شما از تکنولوژی خاصی در سایت خود استفاده کنید که برای موتورهای جستجوگر، به سختی قابل دسترس و بررسی باشد. به عنوان مثال، تکنولوژیهای جاوا اسکریپت و فلش از این جملهاند. در این زمینه بهتر است پیشنهادهای گوگل را برای قابل دسترس کردن محتواهای خود برای موتورهای جستجوگر و کاربران بدون کلوکینگ مطالعه کنید: پیشنهادهای گوگل
۵. برداشتن محتوا از سایتهای دیگر
این عمل به این معنیست که محتوای افراد دیگر را از وب سایتهایشان کپی کرده و در وبلاگ خود قرار داده و منتشر کنید. الگوریتمهای مختلف گوگل از جمله الگوریتم پاندا و پنگوئن همواره به دنبال یافتن چنین خطاهایی بوده و بلافاصله سایت شما را جریمه خواهند کرد. استفاده از تکنیک کپی برداری، برای گوگل هیچ وقت معنایی ندارد.
چه باید کرد؟
محتوای سایتهای دیگر را در سایت خود منتشر نکنید. محتواها را از پایه، خودتان بنویسید و به این طریق مطمئن باشید که از محتوای کپی استفاده نکرده و گوگل شما را جریمه نخواهد کرد.
گوگل بیان کرده است که ایجاد محتوای مرتبط و اصیل، جزو ۳ معیار برتر برای قرارگیری در نتایج جستجوی گوگل هست. ایجاد بک لینک و رعایت اصول رنک برین نیز از دیگر اصول قابل توجهاند.