آموزش وب مستری

آیا لازم است سایت خود را در گوگل ثبت کنیم؟

به این post امتیاز دهید

بهینه‌سازی موتور جستجو و ثبت سایت در گوگل برای افرادی که کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی کرده‌اند ممکن است دشوار باشد و باعث بروز مشکل برای صاحبان کسب‌وکارها شود.

برخی از متداول‌ترین سؤالات مبتدیان، این است که چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که Google و سایر موتورهای جستجو سایت‌شان را شناسایی و ثبت می‌کنند.

در این راهنما، مراحل ابتدایی سئو در جستجوگرها را و سؤال «آیا مجبور به ارسال URL به Google هستید؟» را بررسی خواهیم کرد.

آیا ثبت URL در گوگل ضروری است؟

به عنوان یک قاعده کلی، اگر سایت شما با ملاحظات و قوانین SEO طراحی شده باشد، Google و سایر موتورهای جستجو قادر خواهند بود صفحات جدید را پیدا و بررسی کنند تا بتوانند در زمان جستجو رتبه مناسب داشته باشند. در این صورت لازم نیست URL را برای ثبت شدن برای Google ارسال کنید تا آن را در نتایج جستجوی خود قرار دهد.

اما اگر واقعاً لزومی برای ثبت یک URL در گوگل وجود ندارد، چرا برخی بر این باورند که برای بهبود سئو باید آدرس سایت را در گوگل ثبت کرد؟

دلیل اول: همانند کتاب اول که اطلاعات هر کسب‌وکاری در آن ثبت می‌شود، در روزهای اولیه پس از طراحی وب‌سایت، برای اینکه موتورهای جستجو، سایت شما را شناسایی کنند باید وب‌سایت خود را در آن‌ها ثبت کنید.


مقاله مرتبط: خزنده‌ موتور جستجو -کراولر- چیست؟ کرولر چگونه کار می‌کنند؟


این روزها کل فرآیند به‌صورت خودکار انجام می‌شود و بات‌های موتورهای جستجو به طور فعال وب را برای شناسایی و بررسی وب‌سایت‌های جدید و صفحات وب می‌خزند. البته همچنان راه‌هایی وجود دارد که شما می‌توانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا وب‌سایت و صفحات آن را شناسایی و بررسی کند، اما الزامی به انجام این کار نیست.

دلیل دوم: قبلاً یک ابزار ثبت نشانی اینترنتی عمومی برای Google در دسترس بود، به همین دلیل برخی از افراد تصور می‌کردند که این ابزار تنها راهی است که می‌توان صفحه‌ای را به گوگل معرفی و ثبت کنند. گوگل به‌تازگی این ابزار را غیر فعال کرده است.

دلیل سوم، برخی معتقدند اگر آن‌ها نمی‌توانند سایت یا صفحه خود را در گوگل پیدا کنند، به این دلیل است که آن‌ها سایت خود را برای Google ارسال نکرده‌اند. اما دلیل واقعی این است که سایت / صفحه در گوگل گنجانده شده، ولی رتبه‌بندی آن بسیار ضعیف است، به طوری که به نظر می‌رسد سایت در Google ثبت نشده است.

در نهایت ممکن است یک صفحه یا وب‌سایت در Google ظاهر نشود. اما این موضوع به این معنا نیست که چون شما سایت را ثبت نکرده‌اید در گوگل نمایش داده نمی‌شود. در ادامه بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانید متوجه شوید که سایت شما در گوگل ثبت شده است یا خیر. در صورت ثبت نشدن سایت در گوگل چه‌کار باید کرد؟

چگونه می‌توانیم متوجه شویم که وب‌سایت در Google رتبه‌بندی شده است؟

بهترین راه برای فهمیدن اینکه وب‌سایت شما در Google رتبه‌بندی شده است با استفاده از Google Search Console یا (GSC) است. گوگل سرچ کنسول به شما امکان می‌دهد تا بفهمید که گوگل در مورد وب‌سایت شما چه چیزهایی را ثبت کرده است.

به این معنی که می‌توانید مسائل و مشکلات مربوط به سئو را شناسایی کرده و آن‌ها را حل کنید تا به شانس رتبه‌بندی سایت خود در گوگل کمک کنید.

اگر قبلاً از GSC استفاده کرده‌اید، می‌توانید ” Index coverage page” را بررسی کنید تا ببینید که چه صفحاتی از وب‌سایت شما توسط گوگل شناسایی شده‌اند و چه صفحاتی هنوز ایندکس نشده‌اند.


مقاله مرتبط: تکنیک‌های سئو داخلی سایت ( On-Page Seo) در سال ۲۰۱۹


آموزش گوگل سرچ کنسول را در این مقاله مشاهده کنید.

متأسفانه، GSC برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد سایت شما کمی زمان نیاز دارد، بنابراین نمی‌توانید بلافاصله پس از انتشار وب‌سایت ببینید که آیا گوگل در مورد وب‌سایت یا صفحات شما را شناسایی کرده است یا نه.

با این وجود، یک تکنیک سریع و آسان البته با دقت کمتر وجود دارد که می‌توانید برای بررسی کنید که Google در مورد سایت شما چه چیزی می‌داند. به‌سادگی به Google بروید و جستجوی زیر را انجام دهید

Site: example.com نام وب‌سایت خود را به‌جای example.com قرار دهید.

باید چیزی شبیه به این را ببینید:

ثبت سایت در گوگل

اگر هیچ نتیجه‌ای را نمی‌بینید و مطمئن هستید که query را درست وارد کرده‌اید، گوگل هنوز سایت شما را شناسایی نکرده است.

اگر فقط برخی از صفحات خود را مشاهده می‌کنید، ولی تمام صفحات وب‌سایت شما نمایش داده نمی‌شود، احتمالاً گوگل هنوز برخی از آن‌ها را شناسایی نکرده است. با این حال، فقط به این دلیل که یک صفحه در جستجوی “site:” ظاهر نمی‌شود، به این معنا که گوگل آن را کشف نکرده است، زیرا این نوع جستجو ۱۰۰٪ دقیق نیست.

برای دریافت نتایج دقیق‌تر می‌توانید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید، اما این میانبر راه خوبی برای حذف نگرانی‌های شما درباره ثبت شدن در گوگل است.

اگر در مورد درک رتبه‌بندی موتورهای جستجوگر خود جدی هستید، ممکن است بخواهید در یک ابزار ردیابی رتبه‌بندی مانند SEM Rush سرمایه گذاری کنید که می‌تواند به شما در درک بهتر شرایط جستجوی صفحات شما برای رتبه‌بندی و جایی که آن‌ها در نتایج جستجوی Google ظاهر می‌شوند، کمک کند

چرا سایت من در گوگل وجود ندارد؟

اگر یکی از مراحل فوق را انجام داده‌اید و متوجه شدید که وب‌سایت شما به‌طور کلی در Google رتبه‌بندی قرار ندارد، در اینجا چند دلیل برای این موضوع وجود دارد و می‌توانید برای حل این مشکل اقدام کنید.

۱) وب‌سایت شما هیچ لینک ورودی ندارد

گوگل وب‌سایت‌ها و صفحات را درست مانند انسان‌ها اما با سرعت بیشتر، از طریق لینک‌های ورودی، شناسایی می‌کند. این بدان معنی است که اگر یک وب‌سایت یا صفحه وب هیچ لینک ورودی نداشته باشد، گوگل قادر به پیدا کردن سایت یا صفحه در نتایج جستجو نخواهد بود.

پس مطمئن شوید که صفحه اصلی وب‌سایت شما از وب‌سایت‌های دیگر در وب لینک گرفته باشد. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید سایت خود را به دایرکتوری‌های تجاری مربوط به حوزه خودتان ارسال کنید، یا در وب‌سایت‌های خبری گزارشی از وب‌سایت خود منتشر کنید.

برای شناسایی شدن توسط بات‌های گوگل، لازم نیست برای تمام صفحات وب‌سایت خود لینک تهیه کنید، اما حداقل باید از صفحات وب‌سایت خود پیوند داشته باشند. اگر سایت شما یک ساختار اصولی و منطقی داشته باشد، این موضوع به‌طور عادی توسط بات‌های موتور جستجو صورت می‌پذیرد.

اما گاهی اوقات طی یک دوره طول عمر سایت، صفحات جدید بدون هیچ‌گونه اشاره به ساختار اصلی سایت اضافه می‌شوند.


مقاله مرتبط: مدیریت شهرت از طریق سئو: چگونه صاحب کلیدواژه‌های برند خود در گوگل باشیم؟


به یاد داشته باشید: اگر یک صفحه لینک‌های ورودی نداشته باشد، موتورهای جستجو نمی‌توانند آن را پیدا نکنند و در نتیجه کاربران وب‌سایت نیز امکان مشاهده مطلب در وب‌سایت شما را نخواهند داشت.

اگر یک سایت کوچک دارید که تنها تعداد کمی صفحه دارد، می‌توانید به‌آسانی صفحاتی که لینک ندارند را پیدا کنید و از قسمت‌های مختلف وب‌سایت به آن‌ها لینک دهید.

همچنین می‌توانید نقشه سایت خود را در کنسول جستجوی گوگل آپلود کنید. نقشه سایت، در شناسایی ساختار سایت شما به گوگل کمک خواهد کرد. در مورد ساخت نقشه سایت بیشتر بدانید. به یاد داشته باشید که هر زمان در وب‌سایت خود تغییر ایجاد کردید، نقشه سایت خود را به‌روزرسانی کنید و دوباره در کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید.

همچنین یک ابزار وجود دارد که می‌توانید برای URL های مختلف استفاده کنید. همان‌طور که قبلاً ذکر شد، مجبور نیستید از این ابزار استفاده کنید (و به دلیل محدودیت تعداد URL هایی که می‌توانید آپلود کنید، شما نمی‌توانید از آن برای هر صفحه‌ای در سایت خود استفاده کنید). البته هنوز نمی‌توان با اطمینان گفت که این ابزار URL را سریع‌تر برای گوگل اضافه می‌کند، اما اگر در URL اشکالی وجود داشته باشد، این ابزار به شما اطلاع خواهد داد. بنابراین استفاده از آن برای صفحات مهم می‌تواند مناسب باشد، زیرا قادر به شناسایی و رفع هرگونه مسائل و مشکلات احتمالی خواهید بود.

۲) به‌طور تصادفی خزیدن بات‌های گوگل را در سایت خود مسدود کرده‌اید

بات‌های گوگل برای خزیدن و بررسی یک وب‌سایت به مجوز احتیاج دارند، بنابراین اگر تصادفی اجازه بررسی را به بات‌های موتور جستجو ندهید، وب‌سایت شما در لیست نتایج جستجو نمایش داده نخواهد شد.

سریع‌ترین و ساده‌ترین راه برای فهمیدن اینکه آیا به‌طور تصادفی Google را از دسترسی به وب‌سایت خود مسدود کرده‌اید، استفاده از کنسول جستجوی گوگل است.  این اگر Google را از سایت خود مسدود کرده‌اید این راهنمای گوگل به شما کمک خواهد کرد

۳) مسائل فنی دیگری وجود دارد که مانع از بازرسی وب‌سایت یا صفحه شما در Google می‌شود

اگر سایت شما بر اساس استانداردهای سئو طراحی شده باشد، نباید نگران این موضوع باشید.

اما اگر استانداردهای لازم رعایت نشود، این امکان وجود دارد که چیزی در قالب طراحی سایت بتواند مانع دسترسی گوگل به‌تمامی بخش‌های وب‌سایت شما شود (ابزار Fetch as Google، به شناسایی هرگونه مسائل کمک خواهد کرد.)


مقاله مرتبط: صفحه یتیم چیست؟ چگونه صفحات لینک نشده وب‌سایت را بیابیم؟


۴) گوگل عمداً وب‌سایت شما را از نتایج جستجوی خود حذف کرده است

اگر قواعد گوگل را شکستید، این امکان وجود دارد که گوگل وب‌سایت شما را از نتایج جستجوی خود به‌طور کامل حذف کرده باشد و تا زمانی که نقض قوانین را متوقف نکنید، وب‌سایت شما به لیست نتایج جستجو بر نخواهد گشت. اگر این اتفاق بیافتد، از طریق GSC مطلع خواهید شد.

کلام آخر

امیدواریم تا با مطالعه این مطلب درباره نحوه نمایش و رتبه‌بندی لیست نتایج جستجوی گوگل اطلاعات کافی کسب کرده باشید. با توجه به مطالب گفته شده ضرورتی برای ثبت آدرس وب‌سایت در گوگل وجود ندارد و لازم نیست نگران ثبت نشدن وب‌سایت در گوگل باشید چرا که گوگل به‌صورت خودکار وب‌سایت‌ها را بررسی خواهد کرد. برای اطمینان از ثبت شدن سایت خود در گوگل می‌توانید از ابزار کنسول جستجوی گوگل بهره بگیرید.

اما به یاد داشته باشید، فقط به این دلیل که گوگل می‌تواند سایت شما را در نتایج جستجو خود قرار دهد، به این معنی نیست که وب‌سایت شما می‌تواند رتبه‌های بالای لیست نتایج جست‌وجو را به خود اختصاص دهد.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

85  +    =  91

Back to top button