آشنایی با واژهها و اصطلاحاتی که از دنیای اینترنت نشأت گرفته شدهاند
اصطلاحات اینترنتی به مجموعهای از واژهها و عبارات خاصی اشاره دارد که در فضای مجازی و اینترنت استفاده میشوند. این اصطلاحات اینترنتی میتوانند شامل مخففها، نمادها، کلمات و عبارات خاصی باشند که کاربران اینترنت برای ارتباط سریعتر و راحتتر به کار میبرند. برخی از این اصطلاحات به مرور زمان به فرهنگ عامه نیز وارد شدهاند و حتی در مکالمات روزمره نیز استفاده میشوند
با رواج استفاده از اینترنت، کلمهها و اصطلاحاتی به وجود آمدند و مردم برای ارتباط با اینترنت این واژه ها را آموختند. این کلمهها یا در فرهنگ لغت انگلیسی وجود نداشتند یا اگر هم وجود داشتند، چنین کاربرد و استفادهی گستردهای نداشتند و این دنیای اینترنت بود که آنها را با چنین مفهوم ملموسی به مردم شناساند.
شاید شما هم در فضای اینترنت با اصطلاحات اینترنتی مواجه شوید که با جستوجوی آنها در واژهنامهها به معنای درستی نرسید. فرهنگ لغت آکسفورد در سالهای اخیر تعدادی از این اصطلاحات اینترنتی را بهعنوان کلمههای رسمی انگلیسی به واژهنامه آنلاین خود اضافه کرده است؛ این اصطلاحات اینترنتی برای مدت طولانی میان مردم استفاده شدهاند و کاملاً جا افتادهاند.
۱. Selfie/سلفی
Selfie یکی از اصطلاحات اینترنتی است که این Selfie به تصاویری گفته میشود که یک فرد با دوربین از خودش ثبت میکند. این تصاویر معمولاً با گوشی هوشمند یا دوربین دیجیتال گرفته شده است و در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند. شاید بیش از یک قرن باشد که افراد با دوربین از چهرهی خودشان عکاسی میکنند و اصطلاح Self-portrait یا تصویر پرتره از خود در عکاسی از همان زمانها موجود بوده است؛ اما در سالهای اخیر با توجه به فراگیر شدن استفاده از گوشیهای هوشمند مجهز به دوربینهای باکیفیت، اینگونه تصاویر بین مردم محبوبیت زیادی کسب کردند و سادگی در ثبت و به اشتراک گذاشتن تصاویر سلفی در شبکههای اجتماعی باعث این محبوبیت شد. از همین رو این واژه در میان کلمههای انگلیسی بهخوبی جای خودش را باز کرده است.
مقاله مرتبط: واژهنامهی طنز جایگزین اصطلاحات تخصصی طراحی وب سایت
Phablet .2
Phablet نوعی گوشی هوشمند که اندازهی صفحهنمایش آن چیزی بین یک گوشی هوشمند معمولی و تبلت است. فبلت یکی از اصطلاحات اینترنتی نوین است که به تلفن های هوشمند بزرگ با اندازه متوسط صفحه نمایش اطلاق می شود. این دستگاه ها ترکیبی از ویژگی های یک تلفن همراه و یک تبلت را دارند و اندازه آنها معمولا از ۵ تا ۶/۹ اینچ است. اولین دستگاه با چنین مشخصاتی در جهان توسط کمپانی AT&T در سال ۱۹۹۳ معرفی شد، اما واژهی فبلت برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ مورد استفاده قرار گرفت.
Derp .3
Derp از اصطلاحات اینترنتی است که مواقعی استفاده میشود که میخواهیم بگوییم موضوعی بیمعنی یا احمقانه بوده است یا حتی مواقعی که میخواهیم نسبت به چیزی مضحک و احمقانه واکنش نشان دهیم از Derp استفاده میکنیم. این کلمه اولین بار در انیمیشنهای South Park توسط Matt Stone (مت اِستون)، مالک این شرکت انیمیشنسازی و بازیگر مشهور کمدی که گویندهی این انیمیشنها هم بود، استفاده شد.
در یکی از قسمتهای انیمیشن شخصیتی به نام آقای درپ معرفی شد که کارهای احمقانه انجام میداد. هر بار که این شخصیت کار احمقانهای انجام میداد، گوینده فریاد میزد «Derp» و همین موضوع بود که باعث شد این کلمه برای پاسخ به کارهای احمقانه در میان مردم رواج پیدا کند. Derp این روزها نشاندهندهی نوعی شخصیت در فیلمهای کمدی نیز هست و یک شخصیت مؤنث هم مقابل خودش دارد که Derpina نامیده میشود.
Unlike .4
unlike یکی از اصطلاحات اینترنتی است که متضاد کلمهی لایک است و به معنی نپسندیدن است؛ درواقع وقتی شخصی تصویر یا پستی را در شبکههای اجتماعی و وبسایتها لایک کند و بعد از آن منصرف شود، با کلیک کردن دوباره روی لایک آن را آنلایک کرده است. اولین بار دکمهی لایک فیسبوک بود که به کلمهی آنلایک معنای دیگری بخشید. ولی اکنون وبسایتهای زیادی هستند که از این ویژگی استفاده میکنند؛ حتی قبل از فیسبوک هم وبسایتهایی وجود داشتند که از این دکمه استفاده کرده بودند، اما بدون شک این فیسبوک بود که برای اولین بار این ویژگی را بین مردم دنیا جا انداخت و اکنون بیشتر استفادهکنندگان شبکههای اجتماعی در سراسر دنیا با کلمهی آنلایک که یکی از معروفترین اصطلاحات اینترنتی است، آشنا هستند.
Srsly .5 از اصطلاحات اینترنتی
Srsly کوتاه شده کلمهی seriously است و برای ابراز تعجب و مطمئن شدن از موضوعی بیان میشود. با توجه به اینکه برای ارسال پیامهای متنی محدودیت ارسال تا ۱۶۰ کاراکتر وجود داشت و در سایتهایی مثل توییتر با امکان به اشتراکگذاری پستهای متنی این تعداد به ۱۴۰ کاراکتر محدود میشد، کلمهی seriously با حذف حروف صدادار به srsly تبدیل شد. امروزه حتی با به وجود آمدن پیامرسانهایی مانند واتس اپ، وی چت و … و از بین رفتن این محدودیتها هنوز هم عبارت srsly در پیامهای متنی بهجای seriously استفاده میشود. srsly نسبت به کلمه اصلی کوتاهتر و تایپ کردن آن آسانتر است. نکتهی جالبی که در جستوجوی ریشهی این عبارت به آن برخوردیم این بود که در تعدادی از نوشتههای قرن هجدهم هم این عبارت بهکاربرده شده بود. Srsly از پرکاربردترین اصطلاحات اینترنتی بوده است که هنوز هم کاربرد دارد.
Tweet .6/توییت
هر پستی که در سایت و رسانهی اجتماعی توییتر منتشر میشود تویت میگویند. این کلمه که یکی از اصطلاحات اینترنتی است در در ژانویهی امسال به واژهنامه آنلاین آکسفورد (Oxford English Dictionary) اضافه شد. بهطور معمول، برای اضافه شدن یک کلمه به واژهنامه آکسفورد حداقل ۱۰ سال زمان لازم است، اما کلمهی توئیت فقط از سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ در دنیا بهکاربرده شد و ظاهراً آکسفورد این قانون را برای عبارت Tweet زیر پا گذاشته است و اکنون این کلمه از پراستفادهترین اصطلاحات اینترنتی است.
TL;DR .7
TL;DR مخفف کلمه اختصاری Too long; Didn’t read است و بدین معنی است که طولانی بود و آن را نخواندم . از آنجا که پرحرفی در هیچ جایی خوب نیست، فضای وب هم از این قاعده مستثنا نیست. این عبارت در مواقعی کاربرد دارد که دربارهی موضوعی در انجمنهای آنلاین توضیحات زیاد و بیمورد داده میشود و افراد دیگر با عبارت TL;DR کاربران زیادهگو را متوجه این موضوع میکنند . فرد متوجه میشود مطلب آن مطالعه نشده است. به همین دلیل این کلمه از اصطلاحات اینترنتی پرکاربرد است.
FOMO .8
Fomo که یکی از اصطلاحات اینترنتی است که به معنای ابراز احساس ترس و نگرانی نسبت به از دست دادن رویدادی جالب و هیجانانگیز که جایی دیگر رخداده است استفاده میشود و معمولاً از این اصطلاح در پستهای شبکههای اجتماعی به کار برده میشود. این عبارت با فراگیر شدن استفاده از شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام تشدید شد؛ چراکه افراد بهمحض شرکت در رویدادی مانند کنسرت، مهمانی و … تصاویر آن را به اشتراک میگذارند. افرادی که با دیدن این رویدادها همان لحظه میخواهند در آنجا حضورداشته باشند، درواقع دچار FOMO میشوند.
«fear of missing out» یا ترس از دست دادن عبارتی بود که در فضای آنلاین به وجود آمد، اما هیچکس نمیداند اولین بار چه کسی از آن اصطلاحات اینترنتی مانند این استفاده کرده است. جالب است بدانید برای نشان دادن چنین موقعیتی پیش از اینها هم عبارتی مانند آن در انگلیسی وجود داشت. در زمانی که شبکههای اجتماعی رواج پیدا نکرده بودند، از اصطلاح «keeping up with the Joneses» برای فردی استفاده میشد که میترسید موقعیت اجتماعیاش به خاطر نداشتن چیزهای ارزشمندی که دیگران دارند به خطر بیافتد.
GIF .9/گیف
GIF نوعی فرمت و قالب برای فایلهای تصویری که هر دو نوع تصاویر متحرک و ثابت را پشتیبانی میکند. این حروف که مخفف عبارت «Graphics Interchange Format» هستند، نوعی از تصاویر متحرک را به نمایش میگذارند که در یک حلقهی تکرار ظاهر میشوند. اولین GIF در سال ۱۹۸۷ توسط استیو ویل هیت (Steve Wilhite) در CompuServe ایجاد شد و بعد از گذشت سالها بحث و صحبت در مورد تلفظ آن استیو ویل هیت پذیرفت که آن را «jif» یا جیف تلفظ کنند.
Photobomb .10
یکی دیگر از اصطلاحات اینترنتی، Photobomb است که هنگامیکه شخص یا شیئی در کادر دوربین یک عکاس بهجز سوژهی عکاسی بهصورت غیرمنتظره و ناگهانی پدیدار میشود و تصویری که ثبت شده است را خندهدار و جالب میکند. تاریخچهی استفاده از این کلمه به سالها پیش یعنی در دههی ۱۹۷۰ باز میگردد، اما رواج آن در سالهایی رخ داد که عکاسی از سبک آنالوگ به دیجیتال تغییر پیدا کرد و سایتهایی معرفی شدند که مخصوص به اشتراکگذاری عکس بودند؛ بنابراین با سهولت عکاسی به کمک دوربینهای دیجیتال و به اشتراکگذاری آسان در این سایتها واژه فوتو بمب هم بین مردم کاملاً شناخته شد.
Woot .11
woot یکی از اصطلاحات اینترنتی است که در ارتباطات الکترونیکی بیانکننده احساس شادی، شعف و احساس موفقیت برای وقوع یک اتفاق است. تلفظ این کلمه ووت است و بین گیمرها طرفدار زیادی دارد. نظرات مختلفی دربارهی ریشه این کلمه وجود دارد، اما هیچکس بهطور قطعی نمیتواند بگوید این کلمه چگونه ایجاد و اولین بار در کجا استفاده شده است. زمانی که فرد از مطلبی خوشش بیاد از این اصطلاح اینترنتی استفاده میکند و دیگران متوجه احساس فرد به مطلب خواهند شد.
Inbox .12
این کلمه در انگلیسی هم بهصورت فعل یعنی ارسال پیغام خصوصی یا ایمیل به شخصی دیگر (معمولاً در سایتها و شبکههای اجتماعی) و هم بهصورت اسم یعنی صندوق ورودی ایمیل، پیام کوتاه و غیره کاربرد دارد.inbox نیز از جمله اصطلاحات اینترنتی محسوب میشود. inbox در زمان رشد و محبوبیت ارسال ایمیل در بین مردم رواج پیدا کرد. عبارت Inbox Me به معنی «به من ایمیل بده» را همچنین میتوان بهصورت send me a private message به معنی «به من پیام خصوصی بده» و بهطور اختصاری با نوشتن PM نوشت.
مقاله مرتبط: نکته هایی که باید برای ارتقای امنیت حساب کاربری Gmail رعایت کنید
OMG .13
OMG برای نشان دادن احساس تعجب و غیرقابلباور بودن موضوعی از این عبارت استفاده میکنیم و معنی لغوی آن «اوه، خدای من» است. این کلمه کوتاه شده جملههای «Oh my gosh»، «Oh my goodness»، «Oh my god» است. OMG از اصطلاحات اینترنتی است که بسیار در فضاضی مختلف مجازی مشاهده کردهاید. تاریخچهی استفاده از این کلمه به سال ۱۹۱۷ برمیگردد. این عبارت برای اولین بار در نامهای که فرمانده سابق نیروی دریایی به نخستوزیر اسبق انگلیس، وینستون چرچیل نوشت، استفاده شده بود و امروزه از پرکاربردترین عبارتهای انگلیسی محسوب میشود.
LOL .14
این عبارت مخفف جمله سه کلمهی laughing out loud است و مخصوصاً در مکالمههای غیررسمی در فضای آنلاین برای نشان دادن خندهی زیاد در مقابل یک نکته خندهدار، اتفاق یا لطیفه استفاده میشود. این عبارت در دو دههی اخیر کاربرد زیادی پیدا کرده است. LOL بهراحتی میتواند احساس غیرقابلتوصیف (خنده با صدای بلند) را در مکالمههای متنی از طریق ایمیل و شبکههای اجتماعی منتقل کند و هرکسی که عبارت LOL را در فضای مجازی و اینترنت مشاهده نماید متوجه این خواهد شد که منظر فرد خنده زیاد است.
Noob .15/نوب
به شخصی که در یکرشته یا فعالیت خاص بهخصوص فعالیتهایی که به استفاده از کامپیوتر و اینترنت مربوط میشوند تجربهی زیادی ندارد، Noob یا تازهکار و ساده میگویند. ریشهی عبارت Noob از کلمهی «newb» یا «newbie» آمده است. Noob (نوب) درواقع کوتاه شدهی این عبارت است و برای افرادی که بهتازگی به دنیای اینترنت استفاده راهیافتهاند استفاده میشود. همچنین در اصطلاحات اینترنتی از نوب زمانی استفاده میشود که بازیکنان تازه وارد بازیهای گمیر میشود و با بیشتر شکست میخورد. .
Hashtag .16/هشتگ
به هر کلمه یا عبارتی که در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام و فیسبوک با علامت # نوشته شود، هشتگ میگوییم. هشتگ برای مشخص کردن موضوعات مختلف در شبکههای اجتماعی استفاده میشود.
هشتگ در فضای آنلاین به وجود نیامد، اما کاربرد آن در این فضا بهکلی تغییر کرد. Chris Messina (کریس مسینا) مخترع هشتگ در فضای آنلاین بود. او برای اولین بار این روش را برای مشخص کردن موضوعات مختلف در توییتر پیشنهاد داد تا پیدا کردن پستهای مختلف برای کاربران آسانتر شود و به دلیل محبوبیتی که به دست آورد، در سایر شبکههای اجتماعی هم از این روش برای مشخص کردن موضوع پست و جستوجوی راحت آن توسط کاربران استفاده میشود. این واژه در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
مقاله مرتبط: ٦ ابزار برتر برای ردیابی کمپینهای راهاندازی شده با هشتگ در شبکههای اجتماعی
Unfriend .17
Unfriend به حذف افراد و کاربران از فهرست دوستان در شبکههای اجتماعی Unfriend در اصطلاحات اینترنتی گفته میشود. مانند کلمهی «unlike»، «unfriend» هم متضاد کلمهی friend به شمار میرود و اصطلاحی است که در فضای آنلاین و شبکههای اجتماعی به وجود آمد. این کلمه در سال ۲۰۰۹ یعنی سال گسترش و رشد فیسبوک بین مردم رواج پیدا کرد.
Unfriend در شبکههای اجتماعی به دلایل مختلفی انجام میشود. بهعنوان مثال، اگر یک فرد آنلاین بیش از حد با شما تماس برقرار میکند یا بیش از حد نوشتههایش را روی دیوار صفحه مجازی خود میگذارد، شما ممکن است تصمیم بگیرید آن فرد را از لیست دوستان خود حذف کنید. همچنین، اگر پایان رابطهای با یک کاربر داشته باشید، ممکن است بخواهید دوستی با آن فرد را لغو کنید. با لغو دوستی، آن فرد دیگر به صفحه نمایه شما دسترسی ندارد و به این معنی است که نمیتواند پستهای شما را مشاهده یا نظراتی روی دیوار شما ارسال کند.
Troll .18
Troll که یکی از پر استفادهترین اصطلاحات اینترنتی است برای به اشتراکگذاری عمدی یک پست ناراحتکننده و نامناسب در شبکههای اجتماعی برای آزرده کردن یا عصبی کردن افراد دیگر استفاده میشود که معمولاً باهدفی خاص این کار انجام میشود. این کلمه درگذشته برای توصیف نوعی شخصیت خیالی یعنی کوتولههایی با چهره زشت و عجیب استفاده میشد؛ اما اکنون از آن بهعنوان نوعی روش برای ماهیگیری هم استفاده میشود. این روش ماهیگیری همان روشی است که همهی ما میشناسیم؛ یعنی وصل کردن یک طعمه به قلاب ماهیگیری و به داخل آب انداختن آن.
این روش شباهات زیادی به (Troll) ترول کردن در فضای مجاری دارد؛ زیرا فردی که یک پست اهانتآمیز و ناراحتکننده میگذارد، منتظر میماند تا افراد پاسخهای خشمگینانه و احساسی به آن بدهند. ترول هم در اینجا مانند یک طعمه برای ایجاد چنین موقعیتی عمل میکند. معمولاً این کار باهدف افزایش تعداد نظرات کاربران و جلبتوجه مردم نسبت به موضوعی خاص انجام میشود.
Avatar .19/آواتار
آواتار یک تصویر کوچک است که بالای پروفایل قرار میگیرد. اکثر کاربران از عکس خودشان استفاده میکنند، اما بعضی از آنها از تصاویر دیگر افراد یا چیزهای مورد علاقه خود استفاده میکنند. این تصویر همچنین هنگام گذاشتن یادداشت توسط کاربر نیز نمایش داده میشود. بهطور کلی، آواتار یک نمایش تجسمی از یک شخص یا موضوع است. در حوزه کامپیوتر، آواتار بهطور خاص به یک شخصیت مجازی اشاره دارد که نمایانگر یک کاربر آنلاین است. استفاده از آواتارها بهطور معمول در بازیهای چند نفره، انجمنهای آنلاین و انجمنهای وب اتفاق میافتد.
Bio .20/بیو
اطلاعات کوتاه و شخصی خود را در بخش بایو یا بیو پروفایل توییتر خود به اشتراک بگذارید. در این بخش، معمولاً توضیحات مختصری در مورد شما، کسب و کار یا علاقه شما آورده میشود که به دیگران کمک میکند تا شما را بهتر بشناسند. بیو اینستاگرام، بخش متنی از پروفایل اینستاگرام شما است که در زیر لوگوی پروفایل قرار دارد. در این بخش، میتوانید متن، ایموجی، هشتگ، لینکهای مرتبط و اطلاعات تماس خود را با حداکثر ۱۵۰ کاراکتر قرار دهید. اصطلاحات اینترنتی مانند بیو برای آشنایی با فضای مجازی برای همه کاربران الزامی است.
Friendship Request .21
با توجه به نیاز به برقراری ارتباط با شخصی و اضافه کردن او به لیست دوستان خود، درخواستی به او ارسال خواهد شد. در صورت پذیرش این درخواست، شما و او در لیست دوستان هم نمایش داده میشوید و امکان برقراری ارتباط نزدیکتر، نظر دادن در مورد یکدیگر و به اشتراک گذاری اطلاعات بیشتر وجود دارد. در این حالت، میتوان گفت که شخص مورد نظر، درخواست دوستی شما را قبول کرده است. اما لازم به ذکر است که ممکن است پس از ارسال درخواست، فرد مقابل آن را رد و از پذیرش آن خودداری کند.
Blocking .22/بلاک کردن
این اصطلاح را زمانی استفاده نمایید که تمایلی به دریافت یادداشت، پیام یا کامنت از یک فرد خاص نداشته باشید. این عمل به مفهوم بلاک کردن شخص مورد نظر معروف است. همچنین، مدیران شبکهها از این ابزار برای مدیریت کاربران و محدود کردن دسترسی آنها به بخشهای خاص از سایت یا برای اخراج کاربرانی که قوانین را نقض میکنند، استفاده میکنند.
اگرچه امکان بلاک کردن افراد خاطی و افراد مورد آزار و اذیت قرار گرفته توسط مدیران اصلی شبکههای اجتماعی وجود دارد، اما باید توجه داشت که این افراد در حالت غیر متقلب میتوانند اقدامات بیشتری انجام دهند و برخی دسترسیهای اضافی داشته باشند.
۲۳. Upload/آپلود
یعنی بارگذاری یک یا چند عکس، ویدئو یا فایل صوتی از رایانه بر روی شبکههای اجتماعی بهگونهای که از هر نقطه دنیا قابل دسترسی باشد. معمولا تنظیمات متعددی برای دسترسی کاربران به فایلهای بارگذاری در دسترس است؛ بهعنوان مثال، شما میتوانید تعیین کنید که فقط دوستان شما این فایلها را ببینند یا تمام اعضای شبکه. حتی برخی شبکهها این امکان را به کاربران میدهند که بهصورت دستی تعیین کنند چه کسانی به آن فایل دسترسی داشته باشند. این یکی از اصطلاحات اینترنتی است که در اینترنت بسیار مشاهده کردهایم.
DM .24
“اصطلاح “Direct Message” به معنای پیام خصوصی یا پیام مستقیم است که بیشتر در شبکه اجتماعی “Twitter” استفاده میشود . یک پیام خصوصی یا Direct Message (DM) بهعنوان یک روش ارتباطی در فضای اینترنت و شبکههای اجتماعی شناخته میشود که به کاربران امکان میدهد پیامهای خصوصی خود را به دیگر کاربران ارسال کنند.
اصطلاح Private Message (PM) نیز به همین معنا استفاده میشود. در گذشته، اصطلاح PM بیشتر به پیامهای خصوصی در شبکه اجتماعی فیسبوک اشاره داشت، اما امروزه استفاده از اصطلاح DM رایجتر و معمولتر شده است.
RT-Retweet .25/ریتوییت
برای آشنایی بیشتر در مورد تعریف “Retweet” بهتر است اینگون بیان کنیم که برای ارسال مجدد پیام به دیگران این اصطلاح استفاده میشود. این مفهوم که اختصاراً بهعنوان RT شناخته میشود، به ما کمک میکند تا با انتشار مجدد پیامهایی که ارزشمند و قابل انتقال به دیگران هستند، بتوانیم ارتباط فعالتری با مخاطبان خود برقرار کنیم. این تکنیک مهم در جذب توجه مخاطبان و افزایش روند انتشار محتوا نقش اساسی دارد.
در پلتفرم توییتر نیز، در صورت تمایل به اعلام تایید و مورد پسند خود نسبت به یک توییت خاص، میتوانید آن را با انجام اقدام «ریتوییت» کرد. به منظور انجام این عمل، محتوای توییت مورد نظر را با استفاده از دکمه مربوطه کپی نمایید و بعد از آن در پروفایل شخصی خود منتشر نمایید.
Poke .27/پوک
به کمک قابلیت مشخص کردن حضور در پروفایل کاربران، می توانید نشان دهید که شما به صفحه فرد مورد نظر سر زده اید. این یکی از اصطلاحات اینترنتی است که این امکان به ویژه در سرویس فیس بوک ۸ مورد استفاده قرار گرفته است. در صورتی که یک فرد شما را پوک (poke) کند، یک اعلان با آیکون آبی پوک دریافت خواهید کرد. با کلیک بر روی این اعلان، به صفحه پوکها هدایت میشوید و میتوانید فهرست کاملی از افرادی که شما را پوک کردهاند را مشاهده کنید. این اصطلاح در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
Chicklet .28
دکمههای کوچکی که بهطور گسترده در فضای وب مورد استفاده قرار میگیرند، به ویژه بهعنوان نمادی برای دنبال کردن و پیگیری محتوای RSS ها، نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. این دکمهها که معمولا در وبسایتها، وبلاگها و پلتفرمهای مختلف آنلاین قرار داده میشوند، به کاربران این امکان را میدهند تا به راحتی و با یک کلیک ساده، به محتوای جدید و بهروز شده دسترسی پیدا کنند.
این دکمهها اغلب با یک طراحی خاص و منحصربهفرد شناخته میشوند که به راحتی قابل تشخیص است. استفاده از این دکمهها نه تنها برای کاربران مفید است بلکه به تولیدکنندگان محتوا نیز این امکان را میدهد تا با استفاده از RSS، مخاطبان خود را به روز نگه دارند و بهطور مستمر با آنها در ارتباط باشند. به این ترتیب، دکمههای RSS نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری و افزایش تعامل میان کاربران و تولیدکنندگان محتوا ایفا میکنند.
Lurkers .29/لرکر
Lurker یا افراد “لِرکِر”، در اصطلاحات اینترنتی به اشخاصی اطلاق میشود که در انجمنها و گروههای آنلاین، فقط محتواهای دیگران را مشاهده و مطالعه میکنند ولی خود در فعالیتهای گفتمان شرکت نمیکنند. برخی از افراد تمایل دارند که فقط محتواهای موجود در فروم ها و تالارهای گفتگو را مطالعه کنند و در بحث ها فعالیت نکنند. به این افراد اصطلاحا lurkers گویند. بهطور مثال اکانت اینستاگرام یک فرد، فعالیت خود را به صورت مستقل انجام میدهد، اما تنها به مشاهدهی پستهای دیگران میپردازد و در ارتباط با بقیه فعال نیست.
Moblog .30/موبلاگ
قطعا واژه موبلاگ را در میان اصطلاحات اینترنتی شنیدهاید. مفهوم موبلاگ، یک ترکیب از دو کلمه Mobile (موبایل) و Blog (وبلاگ) است. امروزه تعداد زیادی وب سایت به صورت متخصص برای موبلاگ وجود دارد که کاربران عکس ها و اطلاعات مختلف را از دوربین های موبایل خود در این سایت ها به اشتراک می گذارند. این رونق موبلاگ، فرصت های بسیاری را برای شرکت های مخابراتی موبایل و وب سایت های شبکه ای فراهم می کند. موبلاگ سرویس های بسیار مختلفی دارد که پایگاه اینترنتی “موبلاگ ۱” یکی از معتبرترین سرویسها در این حوزه است.
Wiki .31/ویکی
یک پلتفرم آنلاین اشتراکی برای کاربران فراهم شده است که در آن میتوانند صفحات را ایجاد، ویرایش و بهبود دهند. این فضا به کاربران امکان میدهد تا بهعنوان یک جامعه جهانی، دسترسی به یک دایرة المعارف آنلاین در زمینههای مختلف یا حتی تخصصی داشته باشند. کاربران با ایجاد و ویرایش محتوا، به بهبود و ارتقا کیفیت اطلاعات در این فضا کمک میکنند. پس از گذر از مرحله آموزشی و آزمایشی، کاربران مجوز ایجاد و ویرایش صفحات را از مدیران دریافت میکنند و به فعالیت مفید در این فضا مشغول میشوند. یکی از پربینندهترین پلتفرمهای این نوع، “ویکی پدیا” میباشد.
Wall .32
Wall یک بخش مهم و جذاب در پروفایل کاربران است. در این قسمت، کاربران قادر هستند تا انواع مختلفی از محتوا را با سایر کاربران به اشتراک بگذارند.
در این بخش، کاربران میتوانند متنهایی که شامل افکار، احساسات، تجربیات یا هر نوع اطلاعات مفید و جالب است را به اشتراک بگذارند. این متنها میتوانند از جملات کوتاه و ساده تا پاراگرافهای طولانی و تفصیلی باشند.
علاوهبر متن، کاربران میتوانند لینکهای مفیدی را که به مقالات، وبسایتها، ویدئوها یا هر منبع دیگری که فکر میکنند برای دیگران جالب و مفید است، به اشتراک بگذارند. این لینکها میتوانند به کاربران کمک کنند تا به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کنند و از منابع مختلف بهرهمند شوند.
Feed .33/فید
فید (خوراک) ابزاری است که به شما امکان میدهد به مطالب سایتها و وبلاگها دسترسی پیدا کنید، بدون اینکه نیازی به باز کردن هر سایتی داشته باشید. با دنبال کردن یک فید، هر بار که سایت مورد نظر بهروز میشود، سرخط مطالبی که منتشر شده است نمایش داده میشود و شما میتوانید به راحتی مطالب مورد علاقه خود را مطالعه کنید.
امروزه فیدها یکی از ویژگیهای اصلی و پرکاربرد سایتها و شبکههای اجتماعی محسوب میشوند و کاربران با دنبال کردن موارد مورد علاقه خود از طریق فید، به راحتی و با سرعت در دنیای اینترنت فعالیت میکنند.
Home Page .۳۴
صفحهٔ اصلی وبسایت یا همان صفحهٔ خانه، محتوایی است که کاربران با ورود به سایت ابتدا با آن روبرو میشوند. این صفحه حاوی اطلاعات کلی دربارهٔ سایت میباشد و همچنین دسترسی به صفحات دیگر و اطلاعات مرتبط با موضوعات مختلف را فراهم میکند. از این صفحه میتوان بهعنوان نقطهی شروع برای کاربران جدید یا بازدیدکنندگان معمولی استفاده کرد تا آنها را به بخشهای مختلف سایت هدایت نمایید و تجربه کاربری بهتری را برای آنها فراهم کند.
در این صفحه، امکانات مختلفی از جمله دسترسی به صندوق نامه، ویرایش پروفایل، حذف یا اضافه کردن دوستان، پذیرش یا رد درخواست های دوستی و مشاهده فعالیت های دیگران برای شما فراهم شده است.
Report .35/ریپورت
در صورت مشاهده مطالب نامناسب یا غیراخلاقی در هر یک از فضای مجازی مانند اینستاگرام، میتوانید پست مورد نظر را گزارش دهید و اطلاع دهید که مطلب موردنظر نیاز به بررسی دارد که به این عکل اصطلاحا رپورت میگویند. این اصطلاح در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
در صورتی که یک اکانت در اینستاگرام گزارش شود و گزارش دلیلدار و معقولی داشته باشد، اینستاگرام طبق سیاستهای خود اقدامی برای مقابله با آن اکانت خواهد کرد. اما اگر هزاران نفر یک اکانت را گزارش دهند اما دلیل معقولی برای این اقدام نداشته باشند، اینستاگرام تنها بر اساس تعداد گزارشها اقدام نخواهد کرد بلکه نیاز به دلیل واضح و موجه دارد.
Blog .36/بلاگ
بلاگها یا وبسایتها، امکان انتشار محتوای مستمر را برای کاربران فراهم میکنند. تفاوت اصلی میان بلاگ و وبسایت این است که تمام بلاگها در واقع وبسایتهستند، اما تمام وبسایتها بلاگ نیستند.
همچنین میکروبلاگینگ به وبسایتهایی اطلاق میشود که قابلیت ارسال سریع پیام و انتشار محتوا را دارا هستند، مانند پلتفرم توئیتر. این نوع سرویسها به کاربران این امکان را میدهند که به صورت سریع و موثر اندازهگیری و ارسال محتواهای کوتاه و مفید را فراهم کنند.
Clickbait .37
اصطلاح تلهکلیک یا Clickbait به محتواهای وبی اطلاق میشود که هدف آن فریب کاربر برای کلیک و مشاهده مطالب خاصی است. انگیزهای که این نوع محتواها ایجاد میکنند، بیشتر مربوط به ایجاد حس کنجکاوی و برانگیزاندن کاربران است.
در تحلیلهای مارکتینگ، عبارت کلیکبیت به جملات و محتواهایی اطلاق میشود که باعث تحریک مخاطب به کلیک کردن میشوند. این نوع جملات معمولاً با وعدهای جذاب به مخاطب وعدهی محتوایی متفاوت و جذاب میدهند.
Cookie .38/کوکی
کوکی یا به عبارت دیگر کلوچک اچتیتیپی، یک پروندهی کوچک اطلاعاتی است که توسط سرور وب سایت مربوطه به مرورگرهای اینترنتی ارسال میشود و به صورت لازم از طرف مرورگرهای کاربران به سرور بازگردانده میشود.
کوکیها، اطلاعات کوچکی هستند که توسط وبسایتها برای ذخیره و دریافت اطلاعات از کاربران استفاده میشوند. این اطلاعات به صورت متنی در رایانه کاربر ذخیره میشوند و به وبسایتها کمک میکنند تا کاربران را بهتر شناسایی نمایید و خدمات مورد نیازشان را ارائه دهند. بهعنوان مثال، Gmail از کوکیها برای به یادآوردن اطلاعات و تنظیمات کاربر استفاده میکند تا ورود به حسابکاربری را سریعتر و سهولتبخشتر کند.
Godwin’s law .40
قانون گادوین، که در سال ۱۹۹۰ توسط مایک گادوین ارائه شد، این اصطلاح بیان میکند که هر چه بحث آنلاین بیشتر ادامه پیدا میکند، احتمال اینکه طرف مقابل را با نازیها یا هیتلر مقایسه کنید نزدیک به یک میشود. این واژه در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
قانون گادوین یک اصطلاح مورد استفاده در بحثهای آنلاین است. طبق این قانون، با طولانی شدن یک بحث آنلاین، احتمال آنکه یکی از طرفین، مقایسهای با آدولف هیتلر انجام دهد، به یک میل میکند! گرچه ممکن است احمقانه بهنظر بیاید، اما میتوانید آن را در فرومهای گفتگوی فیسبوک بررسی کنید!
Hotspot .41/هات اسپات
هات اسپات یا کانون داغ (به انگلیسی: Hot spot) بهعنوان یک نقطه دسترسی وای فای شناخته میشود. با استفاده از لپتاپ، تلفن همراه یا دیگر دستگاههای قابل حمل، افراد معمولی میتوانند به اینترنت متصل شوند و از دسترسی آسان به اینترنت برخوردار شوند.
هاتاسپات که یکی از پرکاربردترین اصطلاحات اینترنتی است به منطقهای گفته میشود که از طریق وایفای به اینترنت دسترسی دارد. در حال حاضر، دستگاههای پرتابل هاتاسپات نیز موجود هستند که امکان دسترسی به اینترنت از طریق وایفای را در هر مکانی برای شما فراهم میکنند.
Paywall .42/پیوال
پیوال محتوایی است که برای دسترسی به آن نیاز به پرداخت هزینه دارید، این رویکرد یکی از روشهای معمول برای تامین هزینههای وبسایتها است. استراتژی Paywall یک روش مؤثر برای افزایش اعضای و پرداختکنندگان در سایتهای خبری و علمی است.
اما برای موفقیت در این روش، محتوای شما باید منحصربهفرد و اختصاصی باشد. اگر محتوای شما یا مشابه آن در سایتهای دیگر قابل دسترسی باشد، احتمال موفقیت کاهش پیدا میکند. بنابراین، برای استفاده از این استراتژی، حتماً باید محتوای خود را تمیز و منحصربهفرد نگه دارید.
Phishing .43/فیشینگ
فیشینگ یک تکنیک اجتماعی و از اصطلاحات اینترنتی است که در آن هکرها از طریق ایمیل یا پیامهای تقلبی به افراد گمراه میکنند و آنها را به ارائه اطلاعات شخصی خود از جمله اطلاعات حساس بانکی تشویق میکنند. این افراد به معرفیشان بهعنوان نهاد رسمی مانند بانک یا شرکت معتبر انتساب میدهند و این امر باعث ایجاد اعتماد نادرست در افراد میشود. بهترین راه برای جلوگیری از این تهدید، آموزش کارکنان و افراد مورد هدف درباره این نوع تقلبها و همچنین اعمال سیاستهای امنیتی مکافاتی در سازمان است.
Sticky Content .44
Sticky یک ویژگی جدید برای position در CSS3 است که به طریقهی حرکت المانها در صفحه برای کاربردهای خاص تعریف شده است. در این ویژگی، المانها مثل پوزیشن relative عمل میکنند اما در عین حال از جریان صفحه خارج نمیشوند. باید توجه داشت که المان sticky تاثیری بر المانهای دیگر ندارد و نیز در حاشیه المان اصلی قرار نمیگیرد.
همچنین این اصطلاح در یک فروم آنلاین، اغلب پیامها بر اساس زمان مرتب شدهاند و به صورت سنجاق نیز قرار میگیرند. این کار باعث میشود تا پیامهای مهمتر و یا پیامهایی که دارای اهمیت تاریخی هستند، به سرعت توجه کاربران را به خود جلب کنند.
URL .45
نشانی وب، سرواژه Uniform Resource Locator (آدرس یکنواخت منبع) است. اصطلاح URL به معنای آدرس یا نشانی یک منبع در فضای دیجیتال است. این نشانی هماهنگ و یکپارچه برای دسترسی به فایلها، عکسها، ویدیوها، متون و سایر منابع وب است. به عبارت دیگر، URL یک راهنمای قابل فهم برای مکانیابی منابع در اینترنت است و روش دسترسی به این منابع را نیز مشخص میکند.
لطفا توجه داشته باشید که URL فقط میتواند شامل اعداد، حروف و برخی از کاراکترهای خاص از جمله ()!$-‘_*+ باشد. برای استفاده از کاراکترهای دیگر، صاحبان سایت باید آنها را به یک کد برنامهنویسی تبدیل کنند. بهعنوان مثال، به دلیل اینکه URL ها نمیتوانند دارای فاصله باشند، صاحبان سایت معمولا از علامت مثبت، خط تیره یا %۲۰ برای ایجاد فاصله بین کاراکترهای URL استفاده میکنند.
Spam .46/اسپم
اسپم یا هرزنامه، نوعی پیام یا محتوای آزاردهنده است که بدون درخواست، برای ما ارسال میشود یا به صورت ناخواسته در مرور ما قرار میگیرد. اسپم ها عمدتاً به صورت گروهی و انبوه توسط فردی یا گروهی از افراد (به نام اسپمرها) برای افراد مختلف، به ویژه در پلتفرمهای محتوا محور، ارسال میشوند که این عمل میتواند به آزار یا اذیت افراد منجر شود.
یکی از معروفترین انواع اسپم، ایمیل های ناخواسته هستند که به افراد مختلف ارسال میشوند، بهعنوان مثال دریافت ایمیلهای تبلیغاتی از برندهایی که با آنها در ارتباط نبودهایم و ایمیل خود را در وبسایت آنها ثبت نکردهایم. اسپمها تاریخچه طولانی دارند . برای مقابله با این مشکل، باید از روشهای بهروز و بهینه استفاده نماییم و کسب و کار خود را از سواستفاده اسپمرها محافظت کنیم.
Shadowban .47/شدوبن
گاهی ممکن است یکی یا چندی از پستهای شما از دید کاربران مخفی بماند. در واقع خود شما پست خود را مشاهده میکنید؛ اما دیگران نه! در این شرایط احتمالا شادوبن شدهاید. البته ایکس ادعا میکند که چیزی به نام شادوبن وجود ندارد! اما تجربه کاربران متفاوت است. اینستاگرام با ارائه قوانین منحصربهفرد خود، همواره از کاربران خود تقاضا دارد که این قوانین را رعایت کنند. در غیر اینصورت، الگوریتم های اینستاگرام ممکن است حساب کاربری شما را شناسایی کرده و مسدود کنند. برای جلوگیری از وقوع shadowban، حتماً به قوانین آن توجه کنید .
Quote. 49/کوت
به منظور ارسال پستی که توسط دیگران در پلتفرم های اجتماعی ایجاد شده است و اضافه کردن نظرات شخصی خود، می بایست آن پست را “کوت” نموده و اقدام به Retweet with comment نمایید.
گاهی اوقات اتفاق می افتد که یک نوشته در موضوع خاص، بین افراد مختلف پیگیری شود و هر فرد به ترتیب نظرات خود را ارائه دهد. بهعنوان مثال، یک شخص ممکن است در مورد فواید نوشیدن آب یک پست ارسال کند، فرد دیگری نظر خود را درباره این موضوع ارائه دهد و این فرایند ادامه پیدا کند. این زنجیره از نظرات و پیشنهادات، به شکل یک الگوی متناوب ادامه پیدا کرده و ممکن است موضوعات متنوعی از جمله طنز، مسائل اجتماعی، سیاسی، علمی یا اظهار نظرهای شخصی را در بر بگیرد. کوت یک اصطلاح اینترنتی رایج میان کاربران توییتر است.
Recommendation. 50
شبکههای اجتماعی در دنیای امروز نقش بسیار مهمی در ارتباطات و تعاملات اجتماعی ما دارند. این پلتفرمها تلاش میکنند شما را با جامعهای که مورد علاقه شما است بیشتر و بهتر آشنا کنند. به همین منظور، بر اساس رفتارها و تعاملات شما با سایر کاربران، شبکه اجتماعی میتواند اطلاعات مفیدی را جمعآوری و تحلیل کند.
این اطلاعات شامل مواردی همچون شمارههای موبایل، ایمیلهایی که در پروفایل شما ثبت شدهاند و همچنین تعدادی فاکتور دیگر میشود. با استفاده از این اطلاعات، شبکه اجتماعی قادر است تا به شما پیشنهادهای مناسبی ارائه دهد. این پیشنهادها ممکن است شامل کاربران جدیدی باشند که با علایق و سلایق شما همخوانی دارند یا افرادی که ممکن است به دوستان جدید و مفیدی برای شما تبدیل شوند.
علاوهبراین، شبکه اجتماعی از الگوریتمهای پیشرفتهای استفاده میکند که بر اساس الگوهای رفتاری شما، محتوای مرتبط و مفیدی را هم به شما توصیه میکند. این محتوا میتواند شامل مقالات، ویدیوها، تصاویر و دیگر انواع محتواهای دیجیتال باشد که به علایق و نیازهای شما نزدیک هستند. به این ترتیب، شما نه تنها فرصت دارید با افراد جدیدی آشنا شوید، بلکه میتوانید از محتوای متنوع و جذابی که به شما پیشنهاد میشود نیز بهرهمند شوید. این اصطلاح در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
Bookemarking .51
قطعا شما به عنوان یک کاربر فعال در اینترنت، با واژه بوکمارک در میان اصطلاحات اینترنتی روبرو شدهاید. بوکمارک یا نشانک (Bookmark)، بهعنوان یک یوآرآی (URI)، برای ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات در اینترنت به کار میرود. این عبارت در مرورگرها با نامهای مختلفی مانند برگزیدهها یا میانبرهای اینترنتی شناخته میشود.
Bookmark به معنای ذخیره کردن نشانی یک پایگاه اینترنتی برای دسترسی و یافتن آسانتر آن نشانی است. این کار را میتوان در مرورگر رایانه یا پایگاههای اجتماعی مانند «دلیشز» که برای این منظور ساخته شدهاند، انجام داد. بعد از ذخیره کردن نشانیها در پایگاه دلیشز، کاربر نه تنها از تمام نقاط دنیا به آنها دسترسی دارد، بلکه میتواند نشانیهای مورد علاقه خود را با دیگران نیز به اشتراک بگذارد.
Podcast .52/پادکست
پادکست یا وبآوا یک محتوای صوتی است که از طریق وب قابل دسترسی است. این اصطلاح در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است. در واقع، وبآوا مجموعهای از فایلهای رسانه دیجیتال است که از اینترنت قابل دانلود است. پادکستها در واقع پیامهای صوتی یا تصویری هستند که افراد میتوانند از طریق ضبط آنها، تجربیات و دیدگاههای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. وجود پلتفرمهای مختلفی وجود دارد که این امکان را برای افراد فراهم میکنند و آنها میتوانند پادکستهای خود را در این پلتفرمها قرار دهند تا دیگران بتوانند آنها را دانلود و گوش کنند یا تماشا کنند.
Ping .53/پینگ
ممکن است واژه پینگ در میان اصطلاحات اینترنتی به گوش شما خورده باشد. پینگها یکی از روشهای محبوب حمله گروهی هکرها به شبکه های کامپیوتری میباشند. این حملات عموماً بهعنوان حملات DDoS شناخته میشوند. در این نوع حملات، ابتدا با ارسال یک پیام و محاسبه زمان فرستادن و دریافت آن، برای آزمایش دسترسی به یک هاست یا آیپی خاص اقدام میشود.
این روش تا حدودی هم شبیه به عملکرد یک دستگاه ردیاب صوتی است، که در آن هم پینگ بهعنوان صدای دستگاه ردیاب صوتی تقلید میشود. به عبارت دیگر، میتوان گفت که مفهوم پینگ انگیزهبخش و الهامبخش برای شناخت عملکرد دقیق تر از چنین حملاتی است.
Audience .54/مخاطب
به گروهی از افرادی که به صورت آنلاین محتوای شما را مشاهده میکنند، «مخاطب» گفته میشود. این مخاطبان میتوانند محتوای شما را لایک نمایید، با دیگران به اشتراک بگذارید و یا درباره آن نظر دهند.
به تعبیر دقیقتر، در زبان انگلیسی کلمه Audience اشاره به شنوندگان یا مخاطبان دارد که از ریشهی لاتین Audire به معنای شنیدن گرفته شده است (Audio و Audible و Auditor نیز همگی از همین ریشه هستند). از این رو، میتوان گفت که مهمترین هدف وظیفه Audience این است که به صورت فعال گوش دهند و خطیب یا فرد سخنرانی کننده با آنها ارتباط برقرار کند. در زبان فارسی نیز از واژه مخاطب استفاده میشود که به فردی اشاره دارد که در جریان سخنرانی یا ارائه واقع شده است و فعالانه به آن توجه میکند.
Viral .55
اصطلاح Viral یکی از اصطلاحات اینترنتی به زبان انگلیسی رایج در فضای مجازی است که فارسیزبانان نیز از آن استفاده میکنند. مفهوم وایرال در بازاریابی، بهعنوان یک روش مفید برای انتقال پیامها و اطلاعات به سرعت بین مخاطبان شناخته میشود. واژه وایرال از ویروسی تبعیت میکند؛ به این معنا که اطلاعات و پیامها با سرعت بسیار زیادی به تعداد زیادی افراد منتقل میشوند و باعث تأثیر گذاری چشمگیر بر جمعیت میشوند. از این روش در بازاریابی بهعنوان وایرال مارکتینگ یا محتوای وایرال استفاده میشود.
با افزایش استفاده از فضای دیجیتال ، استفاده از روش وایرال در بازاریابی به کارگرفته شده است. این استراتژی بسیار کارآمد و محبوب است که با هزینه کمتر میتواند برند شما را به مخاطبان بسیار زیادی معرفی کند و باعث افزایش فروش و شناخت برند شما گردد.
UGC .56
عبارت UGC که مخفف کلمه User-Generated-Content است، از اصطلاحات اینترنتی است که به محتوایی اشاره دارد که توسط کاربران عادی تولید میشود، نه توسط حرفهایها یا سازمانهای رسانهای. این نوع محتوا میتواند شامل انواع مختلفی از مطالب باشد، از جمله متنها، تصاویر، ویدئوها، نظرات، بررسیها و هر نوع محتوای دیگری که توسط کاربران اینترنتی ایجاد و به اشتراک گذاشته میشود.
در زبان لاتین، این عبارت بیانگر مطلبی است که بسیار صریح و بدون واسطه است و میتواند نظرات و دیدگاههای واقعی و بیپرده کاربران را به نمایش بگذارد. محتوایی که توسط کا تولید شده است معمولا به دلیل اصالت و واقعی بودنش، بسیار مورد توجه قرار میگیرد و میتواند تاثیرات زیادی بر تصمیمگیریهای دیگر کاربران و حتی بر روند بازار و تبلیغات داشته باشد.
بهعنوان مثال، نظرات و بررسیهای کاربران در سایتهایی مانند آمازون یا دیجیکالا، میتواند نقش مهمی در تصمیم خریداران برای انتخاب یا عدم انتخاب یک محصول ایفا کند. همچنین، ویدئوهای آموزشی یا نقد و بررسیهایی که توسط کاربران در یوتیوب منتشر میشود، میتواند تاثیر زیادی بر مخاطبان داشته باشد.
Extensions .57
افزونهها توسعههای کوچکی هستند که به مرورگر شما در اضافه کردن قابلیتهای جدید کمک میکنند. این افزونهها در اصطلاحات اینترنتی در مرورگر کروم با نام Extension و در مرورگر فایرفاکس با نام Add-ons شناخته میشوند. استفاده از افزونهها میتواند به بهبود و بهبود عملکرد مرورگر شما کمک کند، اما بیتوجهی به امنیت افزونهها میتواند ریسکهای امنیتی را به دنبال داشته باشد.
در عین حال، باید توجه داشت که افزونهها و پلاگینها مفاهیم متفاوتی هستند. بهعنوان مثال، پلاگینها مانند جاوا و فلش پلیر برای اجرای نوع خاصی از محتوا در مرورگر استفاده میشوند.
Bandwidth .58
پهنای باند، بهطور عمومی حداکثر توانایی پردازشی یک شبکه را نشان میدهد. هر چه پهنای باند بیشتر باشد، میتوان اطلاعات بیشتری را بهطور همزمان پردازش کرد. بهعنوان یک مثال، اگر در شبکه خانگی خود، همزمان دارید فایلهای حجیمی را دانلود میکنید و ویدیوهای آنلاین را تماشا میکنید، احتمالاً برای بازی آنلاین با مشکل مواجه خواهید شد؛ زیرا، بخش زیادی از پهنای باند برای دانلود فایلها و تماشای ویدیوها استفاده میشود. اما اگر این فعالیتها متوقف شوند، پهنای باند شما نیز دوباره آزاد میشود. این واژه در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
Dark Web .59/دارک وب
Dark Web یکی از اصطلاحات اینترنتی است که به وب تاریک نیز شناخته میشود. به عبارت دیگر وب تاریک، یک شبکهی مخفی و مخرب است که به عموم قابل دسترسی نیست. در این فضا، افراد متخصص به اطلاعات حساس و محرمانه دسترسی دارند و این اطلاعات به طور غیرقانونی تهیه شدهاند. امنیت و ردیابی در این محیط بسیار دشوار است و برای شناسایی فعالیتهای مخربانه، نیاز به منابع قویتری دارید. وبسایتهای تاریک یا دارای عمق عمیق، وبسایتهایی هستند که برای دسترسی به آنها نیاز به استفاده از نرمافزارهای خاص یا تورها داریم. این اصطلاح در میان اصطلاحات اینترنتی بسیار رایج است.
Doxing .60
انتشار اطلاعات شخصی یا خصوصی دیگران به معنای دکس کردن است که میتواند مضر یا شرمآور باشد. این عمل که جز اصطلاحات اینترنتی محسوب میشود، میتواند در دنیای واقعی رخ دهد، اما اینترنت انتشار و دسترسی به این اطلاعات را برای مخاطبان گستردهتر آسان کرده است. دکس کردن میتواند شامل فاش کردن اطلاعاتی مانند آدرس منزل یا محل کار، شماره تلفن، شماره امنیت اجتماعی، مکاتبات یا تصاویر خصوصی، سابقه جنایی، آدرس IP یا سایر جزئیات باشد.
برخی افراد نمیدانند اطلاعاتی که در رسانههای اجتماعی یا سایتهای دیگر به اشتراک میگذارند ممکن است جمعآوری و علیه آنها استفاده شود، و آنها را در معرض افشای عمومی ناخواسته، سرقت هویت، آزار سایبری، تعقیب یا تهدید امنیت شخصی قرار دهد.
سخن پایانی
این اصطلاحات اینترنتی تنها نمونهای از اصطلاحات بیشمار اینترنتی هستند که هر روزه در حال افزایش و تغییر هستند. در اینترنت، همانند هر فرهنگ و زبان دیگری، اصطلاحات خاصی برای کسانی که بهتازگی وارد این دنیا شدهاند، وجود دارد. در این مقاله، به بررسی ۶۰ اصطلاح پرکاربرد در حوزه اینترنت پرداختیم. با گذر زمان و پیشرفت فناوری، احتمالا اصطلاحات جدیدتری نیز به این مجموعه اضافه خواهند شد.
سوالات متداول اصطلاحات اینترنتی
- فایروال در اصطلاحات اینترنتی چیست؟
فایروال یک سیستم امنیتی است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را کنترل میکند و میتواند دسترسیهای غیرمجاز را مسدود کند.
- کوکیها در مرورگر وب چه هستند؟
کوکیها فایلهای کوچکی هستند که توسط وبسایتها بر روی دستگاه کاربران ذخیره میشوند تا اطلاعات خاصی مانند ترجیحات کاربر و نشستهای قبلی را پیگیری کنند.
- اصطلاح اینترنتی Poke چیست؟
با استفاده از قابلیت تعیین حضور در پروفایل کاربران، می توانید نشان دهید که شما به صفحه فرد مورد نظر سر زده اید. این قابلیت که یکی از اصطلاحات اینترنتی است، در سرویس فیس بوک مورد استفاده قرار گرفته است و می تواند به شما کمک کند تا به صورت حرفهایتر و موثرتر با دیگران ارتباط برقرار کنید.