میزبانی وب

راهنمای انتخاب شرکت هاستینگ مناسب

راهنمای مطالعه
به این post امتیاز دهید

همان‌طور که می دانید، امروزه تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی  بسیار زیاد است و احتمالاً برای  انتخاب شرکت هاستینگ مناسب دچار سردرگمی خواهید شد. از سوی دیگر اگر این شرکت‌ها از نظرات و بازخوردهای مثبت جعلی مشتریان غیرواقعی استفاده کنند کار شما دشوارتر خواهد شد.

انتخاب یک ارائه‌دهنده خدمات میزبانی نقش بسزایی در موفقیت وب‌سایت شما ایفا می‎کند. به گزارش Small Business Computing اغلب وب‌سایت‌ها، به خاطر عواملی مانند خدمات ضعیف، داون‌تایم بالا و هزینه‌های پنهان از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی‌شان ناراضی هستند.

انتخاب میزبان نامناسب همچنین ممکن است مشکلات متعدد دیگری هم برای وب‌سایت‌ شما به بار آورد. در ادامه به برخی از این مشکلات احتمالی اشاره می‌کنیم:

۱ – کاهش میزان درآمد

how-to-choose-the-right-hosting-1

وقتی وب‌سایت شما دچار داون تایم می‌شود، بدین معنی است که کاربران نمی‌توانند وارد وب‌سایت شوند و کالاهای شما را خریداری کنند. به همین خاطر درآمد شما کاهش می‌یابد یا اتفاق بدتری برایتان پیش می‌آید و مشتریانتان به‌جای خرید از شما به وب‌سایت رقیبانتان مراجعه می‌کنند.

۲ – کاهش سرعت بارگذاری صفحه‌های وب‌سایت

how-to-choose-the-right-hosting-2

کیفیت ارائه‌کننده خدمات میزبانی بر سرعت بارگذاری وب‌ سایت شما هم تأثیر می‌گذارد. همین موضوع باعث می‌شود همه معیارهایی که به آن‌ها اهمیت می‌دهید ازجمله نرخ پرش، رتبه‌بندی در موتورهای جستجو و نرخ تبدیل هم تحت تأثیر قرار گیرند. پژوهش‌های متعدد در این زمینه نشان داده است که افزایش ۱ ثانیه‌ای در زمان بارگذاری وب‌سایت می‌تواند نرخ تبدیل را تا ۷% کاهش دهد.


مقاله مرتبط: توصیه هایی برای بارگذاری سریع تر سایت


۳ – امنیت وب‌سایت

how-to-choose-the-right-hosting-3

حتی امن‌ترین وب‌سایت‎‌ها هم از شر هکرها و حمله‌های بدافزاری در امان نیستند، اما ارائه‌دهنده هاست مناسب و قدرتمند می‌تواند با تدابیر امنیتی خود از بروز این حمله‌ها جلوگیری کند درحالی‌که میزبان نامناسب منجر به غیرفعال شدن وب‌سایت شما خواهد شد و در برخی موارد ممکن است وب‌سایتتان به مدت طولانی از دسترس خارج شود. شرکت های هاستینگ non-responsive در بازسازی وب‌سایت به شما کمک نمی‌کنند و گاهی مجبور می‌شوید وب‌سایتتان را دوباره روی یک سرور تازه ایجاد کنید تا مشکلات قبلی رفع شوند.

انتخاب بهترین ارائه‌دهنده خدمات میزبانی

حتی اگر بدانید که در صورت انتخاب میزبان نامناسب دچار چه مشکلاتی می‌شوید هم همچنان ممکن است در انتخاب بهترین شرکت میزبانی دچار تردید شوید و نتوانید میزبان مناسب برای وب‌سایت خود برگزینید. در ادامه ۱۵ سؤال اساسی و البته آسان  را بررسی خواهیم کرد که با پاسخ دادن به آن‌ها می‌توانید میزبان مناسب خود را آگاهانه انتخاب کنید.


مقاله مرتبط: ۱۰ عامل مهم در انتخاب شرکت میزبانی وب


۱ – چرا به خدمات میزبانی نیاز دارم؟

ابتدا باید به‌خوبی همه نیازهای وب‌سایتتان را از خدمات میزبانی شناسایی کنید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین پلن میزبانی را برگزینید. وب‌سایت شما از نوعی است؟ محتوای آن را عمدتاً متن تشکیل می‌دهد یا ترکیبی از متن و فایل‌های چندرسانه‌ای است؟ اگر وب‌سایت شما به پهنای باند زیادی نیازمند است، هاست اشتراکی احتمالاً گزینه مناسبی برای آن نخواهد بود. در این صورت بهتر است راهکار سرور اختصاصی را انتخاب کنید. از طرفی اگر مهم‌ترین دغدغه شما امنیت وب‌سایت است و به پهنای باند زیادی نیاز ندارید، VPS بهترین گزینه برای وب‌سایت شماست. اگر فایل هایی با حجم بالا دارید، گزینه مناسب شما، پلن های میزبانی فایل  است که تنها جهت میزبانی فایل استفاده می شوند و امکان نصب هیچ اسکریپتی روی آن وجود ندارد.


مقاله مرتبط: با سرور مجازی، یک ارائه دهنده خدمات میزبانی وب موفق باشید


برای وب سایتتان به تکنولوژی‌ها و خدمات هاست ویندوز مانند ASP، Microsoft Access یا Microsoft SQL نیاز دارید یا به میزبانی مبتنی بر unix برای استفاده از تکنولوژی مانند وردپرس، php، perl و MySQL ؟

برای تازه‌کارها تنها یک حساب میزبانی ساده اشتراکی بر پایه Unix هم مناسب است. این روش درواقع ساده‌ترین راه استفاده از خدمات میزبانی و  مناسب برای تازه‌کاران است. البته بهتر است ابتدا از ارائه‌دهنده خدمات میزبانی‌تان بپرسید آیا امکان ارتقا به پلن بالاتر هم وجود دارد یا خیر. این راهکار را در صورتی انتخاب کنید که میزبانتان حتماً امکان ارتقای آن را فراهم آورد.

[btn_callaction link=”https://design.hostiran.net/host-domain-landingpage/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به هاست اشتراکی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

۲ – بازه زمانی قرارداد با شرکت میزبان چقدر است؟

برخی ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی درصورتی‌که هزینه دو سال را در ابتدای قرارداد بپردازید، تخفیف‌ چشمگیری به شما می‌دهند. از طرفی حتی وقتی این شرکت‌ها به شما تضمین می‌دهند که در صورت لغو قرارداد حتماً هزینه‌تان را بازگردانند هم ممکن است برای پس گرفتن پولتان با مشکل مواجه شوید. پیشنهاد می‌کنیم ابتدا با یک برنامه ماهانه یا حداقل فصلی پیش بروید و خدمات میزبانی شرکتی را که انتخاب کرده‌اید بسنجید و بعد قرارداد طولانی‌مدت ببندید.

۳ – هزینه تمدید قرارداد چقدر است؟

برخی شرکت‌ها بسیار زیرکانه عمل می‌کنند و تعرفه خدمات میزبانی‌شان را برای مشتریان تازه‌شان بسیار پایین در نظر می‌گیرند اما وقتی پای تمدید قرارداد به میان می‌آید، قیمت‌ها را بالا می‌برند. برای پیشگیری از این غافل‌گیری‌های احتمالی بهتر است از همان ابتدای قرارداد از آن‌ها بپرسید هزینه تمدید قرارداد خدمات چقدر است. همه این موارد را یادداشت کنید و در تحقیقات یافتن میزبان وب مناسب در نظر بگیرید.


مقاله مرتبط: ثبت دامنه و انتخاب هاست مناسب [اینفوگرافیک]


۴ – چه عاملی باعث تعلیق حساب میزبانی می‌شود؟

اگر شرکت ارائه‌دهنده خدمات میزبانی ادعا می‌کند خدماتش بدون محدودیت هستند، حواستان باشد! چراکه همه خدمات محدودیت‌های خاص خودشان را دارند. از آن‌ها سؤال‌های اختصاصی بپرسید تا متوجه شوید چه میزان استفاده از پهنای باند ممکن است سرعت بارگذاری صفحه‌های وب‌سایتتان را کاهش دهد یا آن را به‌کلی به تعلیق درآورد.  احتمالاً باید با بخش خدمات مشتریان شرکت موردنظر تماس بگیرید و روراست بپرسید این برنامه خدمات نامحدود میزبانی برای شما دقیقاً چه هزینه‌هایی دارد.

برای تحقیق بهتر درباره این ادعای شرکت‌های میزبانی ممکن است مجبور شوید نظرات و بازخوردهای مشتریانشان را دنبال کنید تا به حقیقت امر دست یابید چراکه برخی میزبان‌های وب برای تأمین هزینه‌های برنامه بازاریابی و تبلیغاتی «خدمات نامحدود» حساب‌های کاربری پرمصرف را به بهانه نقض شرایط سرویس به تعلیق درمی‌آورند.

۵ – متعلقات پلن میزبانی شرکت‌ها چیست؟

باید شرکتی را انتخاب کنید که خدمات میزبانی‌اش را حداقل با پشتیبانی از FTP، PHP ،Perl ، SSI ،.htaccess ، SSH ، MySQL و Cron Tab ارائه کند. اگر تازه‌کار هستید بهتر است از محیط هایی مانند CPanel استفاده کنید و اگر حرفه‌ای هستید و مشکلی با نصب نرم‌افزارهای مختلف روی وب‌سایتتان ندارید، بهتر است میزبانی را انتخاب کنید که امکان این فعالیت‌ها را برای شما میسر می‌کند.

۶ – سیاست‌های بازپرداخت هزینه میزبان چگونه است؟

به خاطر داشته باشید که بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی وب که از سطح کیفی پایینی برخوردارند ممکن است از روش های تبلیغاتی «بازپرداخت هزینه در صورت نارضایتی مشتری» استفاده کنند و شما را به عقد قرارداد همکاری تشویق کنند اما به محضی که اظهار نارضایتی کردید و قصد داشتید هزینه پرداختی را پس بگیرید، با مشکل مواجه خواهید شد. اگر وب‌سایت شما ۱۰ روز از هرماه را غیرفعال یا اصطلاحاً Down شد، آیا آن‌ها هزینه خسارت آن را به شما پرداخت می‌کنند؟ اگر تضمین آپ‌تایم و فضای قابل‌دسترس در خدمات آن‌ها با آنچه ادعا می‌کردند همخوانی نداشت چه می‌شود؟ آیا در این‌ صورت قرارداد همکاری را با میل خودشان لغو می‌کنند و هزینه پرداختی شما را بازمی‌گردانند؟ سؤال‌های مهم را دراین‌باره از شرکت‌های میزبانی بپرسید.

۷ – محیط خدمات میزبانی آسان و قابل‌استفاده است؟

از شرکت‌ها بخواهید نسخه آزمایشی (Demo) محیط کارشان را به شما نشان دهند. در این نسخه آزمایشی توجه کنید که افزودن دامنه تازه به وب‌سایت برای شما آسان است؟ آیا افزودن پوشه‌های جدید، بارگذاری فایل‌ها و سایر فعالیت‌های روزمره وب‌سایت در این محیط برای شما ساده است؟ این فعالیت‌ها به نوع وب‌سایت شما وابسته هستند و ممکن است با توجه به همین موضوع کمی متفاوت ظاهر شوند. به همین خاطر باید میزان دسترسی و استفاده آسان به وظایف روزمره وب‌سایتتان را از طریق محیط کاربری خدمات میزبانی بررسی کنید و بعد به انتخاب شرکت ارائه‌دهنده مناسب بپردازید.

۸ – آیا میزبان در صورت جابجایی و تغییر وب‌سایت هم به من کمک می‌کند؟

اگر وب‌سایتتان کاملاً آماده انتقال است و به دنبال یافتن یک شرکت میزبانی تازه هستید، از کاندیداهای احتمالی‌تان بپرسید که آیا وب‌سایت شما را به‌صورت رایگان به سرورهای خودشان انتقال می‌دهند یا خیر. اگر پاسخ میزبان مثبت باشد، به نفع شماست و در صرف زمانتان هم صرفه‌جویی خواهد کرد، چراکه تنها لازم است DNS های دامنه خود را تغییر دهید. در غیر این‌ صورت باید وب‌سایت، پایگاه داده‌ها و سایر اطلاعات را هم جابجا کنید.

۹ – آیا این شرکت، خدمات میزبانی ایمیل هم ارائه می‌دهد؟

اغلب شرکت‌های خدمات میزبانی وب از ایمیل هم میزبانی می‌کنند اما لازم است بدانید که ارائه این خدمات برای آن‌ها الزامی نیست؛ بدین ترتیب برخی از آن‌ها در کنار میزبانی از وب‌سایت شما از ایمیل هم میز‌بانی می‌کنند درحالی‌که برخی میزبان‌ها تنها از وب‌سایت میزبانی می‌کنند. گاهی افراد بعد از اتمام قرارداد با یک شرکت میزبانی تصمیم می‌گیرند با یک ارائه‌دهنده دیگر همکاری کنند و بعد از عقد قرارداد متوجه می‌شوند که همکار تازه‌شان اصلاً از میزبانی ایمیل پشتیبانی نمی‌کند. در این‌ صورت تکلیف ایمیل‌های داخلی وب‌سایتتان چه می‌شود؟ خدمات میزبانی ایمیل شما را قادر می‌سازد یک ایمیل اختصاصی با آدرس وب‌سایتتان بسازید و به کمک آن با هر ایمیل دیگری در ارتباط باشید. این خدمات به بهبود وجهه حرفه‌ای کسب‌وکار شما کمک می‌کند.

۱۰ – آیا شرکت میزبانی وب در مواقع ضروری هم برنامه پشتیبانی خاصی در نظر دارد؟

اگر شرکت ارائه‌دهنده خدمات میزبانی یک نسخه پشتیبان (بکاپ) از وب‌سایت شما روی سرورهای خودش نگه دارد، با اطمینان بیشتری می‌توانید به فعالیت‌های وب‌سایت مشغول شوید.


مقاله مرتبط: چگونه از وب‌سایتمان بکاپ بگیریم؟


اتفاق‌های ناخوشایندی ممکن است رخ دهند و شما احتمالاً قادر نخواهید بود از وقوع آن‌ها جلوگیری کنید اما همیشه می‌توانید تأثیرات مخربشان را به حداقل ممکن برسانید. همچنین اگر وب‌سایتتان با حمله هکرها مواجه شد و همه اطلاعاتش از دست رفت، می‌توانید آن را به کمک نسخه پشتیبانی به وضعیت قبل از حمله هکرها بازگردانید.

۱۱ – شرکت میزبان کدام تکنولوژی‌های پشتیبانی را ارائه می‌کند؟

بر اساس قوانین مورفی، وب‌سایت شما احتمالاً ۳ صبح روز جمعه از دسترس خارج می‌شود که همه شرکت‌ها تعطیل هستند و عملاً هیچ کاری از دستتان برنمی‌آید. اگر شرکت ارائه‌دهنده خدمات میزبانی شما پشتیبانی فنی شبانه‌روزی در همه روزهای هفته ارائه نکند، بدین معنی است که وب‌سایت شما تا آغاز اولین ساعت کاری همچنان غیرفعال باقی می‌ماند. همیشه به‌ دنبال میزبانی باشید که راه‌های ارتباطی مختلف ازجمله ایمیل، گفتگوی زنده وب‌سایت و تلفن پاسخگو به مشتریانشان ارائه کنند.

۱۲ – بیشترین میزان آپ‌تایم در میزبان وب موردنظر چقدر است؟

هیچ رقمی کمتر از ۹۹.۵% را نپذیرید. البته تنها به آنچه خود شرکت دراین‌باره ادعا می‌کند اکتفا نکنید چراکه عوامل مختلفی در تعیین میزان و درصد آپ‌تایم دخیل هستند. برای بررسی این مورد هم باید به نظرات کاربران و بازخوردهای مشتریان رجوع کنید و جزئیات آپ‌تایم وب‌سایت‌هایشان را بخوانید. همچنین آپ‌تایم وب‌سایت خودتان را به کمک برخی ابزارهای مفید آنلاین مانند Uptime Robot و Pingdom رصد کنید.

[btn_callaction link=”https://landing.hostiran.net/vps” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به سرور مجازی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

۱۳ – به‌روزرسانی وب‌سایت چقدر آسان‌تر خواهد شد؟

اگر معتقد هستید که وب‌سایت شما در آینده قرار است به طرز قابل‌ملاحظه‌ای پیشرفت کند، بهتر است شرکت میزبانی را انتخاب کنید که شما را قادر می‌سازد به‌راحتی از پلن میزبانی اشتراکی به VPS یا سرور اختصاصی انتقال یابید. از همان ابتدای همکاری از قابلیت‌های انتقال شرکت میزبان وب‌سایتتان اطمینان حاصل کنید.

۱۴ – این شرکت میزبانی وب چقدر شناخته‌شده، مطمئن و پایدار است؟

درباره سابقه شرکت‌های خدمات میزبانی تحقیق کنید. کاندیدایی را انتخاب کنید که سابقه درخشانی درزمینهٔ فعالیتش دارد و خودش را اثبات کرده است. از انتخاب شرکت‌هایی که اطلاعات چندانی از گذشته‌شان در دسترس نیست اما قیمت‌های وسوسه‌برانگیز اعلام می‌کنند، خودداری کنید. هرچه شرکت‌ها قدیمی‌تر باشند، قابلیت پیشگیری عملکرد و سابقه‌شان هم بیشتر است. البته منظور ما اصلاً این نیست که شرکت‌های تازه‌کار قابل‌اطمینان نیستند؛ اما اگر قدمت وب‌سایت شما هم زیاد است، بهتر است یکی از بهترین شرکت‌های میزبانی وب را برای خودتان انتخاب کنید.

۱۵ – آیا خدمات شرکت میزبانی شامل نرم‌افزارهای ecommerce هم می‌شود؟

اگر قصد دارید محصول یا کالایی را در سایت ارائه دهید، باید طراحی وب سایت فروشگاهی را آغاز  کنید. برخی از شرکت‌های میزبانی معمولاً CMS های رایجی مانند opencart ارائه می‌کنند. از میزبان وب درباره جزئیات نرم‌افزارهای ecommerce که ارائه می‌دهند سؤال بپرسید و از آن‌ها راهنمایی بخواهید.

کلام آخر

این سؤال‌ها به شما کمک می‌کنند اغلب موارد اساسی که وب‌سایت شما به آن‌ها نیاز دارد را شناسایی کنید و متوجه شوید شرکت خدمات میزبانی وب از آن‌ها پشتیبانی می‌کند یا خیر. همچنین باید به نظرات و بازخوردهای مشتریان هم اهمیت دهید و به عضویت تالارهای گفتگوی مشتریان فعلی آن‌ها سر بزنید و واکنش‌های آن‌ها را هم دنبال کنید.

همیشه یک برنامه مناسب برای مواقعی که تصمیم می‌گیرید همکاری‌تان را پیش از اتمام قرارداد قطع کنید در نظر بگیرید. البته اگر به‌خوبی برای یافتن یک میزبان مناسب تحقیق کنید، حتماً شرکتی را برمی‌گزینید که خدمات مناسب نیازهای شما ارائه می‌دهد و احتمالاً قراردادتان را هم با آن‌ها تمدید خواهید کرد.

 

 

 

ویدئو را ببینید

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8  +  1  =  

دکمه بازگشت به بالا