راهنمای مطالعه
تا اینجای کار سرمایه تان را افزایش داده اید، شاید حتی چند سرمایه گذار هم جذب کرده اید و برای شرکت رویاییتان یک تیم هم ساخته اید.
همیشه یک ایده کارآفرینانه با نگاه به دنیای اطرافتان داشته اید و حالا زمان آن رسیده که این طرز فکر را برای برپا کردن شرکت خودتان به کار ببرید. اما برخلاف انتظارتان و با اینکه به استارت آپ خود اهمیت زیادی می دهید، آنقدرها هم که فکرش را میکردید کارتان خوب پیش نمیرود. در مسیر موفقیت چند جا به مشکل خورده اید و نمی دانید چگونه با آنها برخورد کنید. واقعیت این است که بسیاری از شرکتها با این مشکل مواجه اند. اما نگران نباشید! اگر عادتهای نادرست را بشناسید، می توانید در راه رسیدن به موفقیت آنها را به آسانی تغییر دهید.
۱- فقدان برنامه
به جرات می توان گفت که نداشتن برنامه ریزی کافی بزرگترین مشکل کارآفرینان مخصوصا در شرکتهای تازه کار است.هر چقدر هم که خدمات و ایدههایتان خوب باشند، اگر در مورد مسائل و زوایای پیش رویتان برنامه ریزی کامل نداشته باشید، با رشد و توسعه شرکت دقدقه های شما هم بیشتر خواهد شد. بهتر است ابتدا برای خودتان سوالاتی مطرح کنید، مانند: مشتری ایده آل من کیست؟ یا چه مقدار پول ماهانه باید صرف ایدها کنم و یا اینکه اهداف بلند مدت و کوتاه مدت من چیست؟
با اینکه شروع به کار بسیار هیجان انگیز است، باید توچه داشت، اولین کاری که باید انجام دهید ایجاد طرح و برنامه کسب و کارتان است.
۲- استفاده کمتر از فنآوری
شاید فکر کنید سرمایه گذاری روی ارتقاء فنآوری تنها صرف هزینه اضافی است ، اما اگر آن را نادیده بگیرید مطمئن باشید در بلند مدت تنها به ضرر شرکت خود شما خواهد بود. فنآوریهای مناسب، چه یک اپلیکیشن باشد یا داشتن اشتراک یک سایت که بتوانید نوشته ها و مدارک را درست و قانونی بطور آنلاین ارائه دهید، می تواند در وقت و هزینه تان صرفه جویی کند. اگر گاهی به یک فنآوری برخورد کردید و قادر به پرداخت هزینه آن نبودید، می توانید از جایگزینهای رایگان آن استفاده کنید. اگر خودتان را بیشتر از یک کارآفرین با سبک قدیمی می بینید، پس وقت آن رسیده که تغییرات را ایجاد کنید و از فنآوری هایی بهره ببرید که واقعا به شما کمک می کنند.
۳- بازاریابی به مشتری اشتباه
یکی دیگر از اشتباهات شرکتهای جدید، بازاریابی نادرست است. به این معنی که از ابتدا مشتریان اشتباهی را شناسایی می کنند یا در مکان اشتباه تبلیغ میکنند یا سایتی را طراحی می کنند که کاربران را فراری می دهد.
مقاله مرتبط: چهار روش برای تبدیل بازدیدکنندگان سایت به مشتری
۴- بیش از حد هزینه کردن
درحالیکه هزینه کردن در جای خودش بسیار خوب است، اما ممکن است حساب کار از دستتان در برود و بیش از حد هزینه کنید. بسیاری از کارآفرینان در ابتدای توسعه شرکت شان پول خود را روی مشکلات جدیدی که در مسیر توسعه پیش میآید صرف می کنند در حالیکه باید بدانید بودجه بندی در ابتدای راه هم بسیار مهم است. چرا که ممکن است بیشتر از چیزی که دارید روی گزینه ای خرج کنید و در آینده پول کافی برای ادامه برنامه هایتان نداشته باشید. داشتن مدیریت خوب جریان نقدی راه حل این مشکل است.
مقاله مرتبط: پولی برای راه اندازی استارتاپ ندارید؟ این ٥ روش را امتحان کنید
۵- کم هزینه کردن
از طرف دیگر ممکن است به اندازه کافی هزینه نکرده باشید. گاهی اوقات به پولی میچسبید که برای آینده کنار گذاشته اید در حالی که باید آنرا همین الان خرج کنید. مثلا سرمایه تان را روی تحقیقات علمی در بازار دادو ستد کالا بگذارید چرا که سود دهی سریعی دارد یا شخصی را استخدام کنید که به جنبه های مهم افزایش سرمایه بپردازد.
۶- عدم حضور آنلاین
همانطور که معرفی شرکت شما به مخاطبان درستش مهم است، حضور پررنگتان بصورت آنلاین هم بسیار پر منفعت خواهد بود. هر چقدر هم که محصولتان عالی باشد، اگر وبسایتتان پر از نوشته و شلوغ باشد و ناوبری سختی داشته باشد، یا اگر محتوای خود را در پلاتفرم های مختلف اجتماعی مثل فیس بوک و اینستاگرام منتشر نکنید کسی از محصول شما با خبر نخواهد شد.
مقاله مرتبط: ۱۲ سرویس آنلاین برای افزایش بهره وری استارتاپ ها
امروزه همه چیز آنلاین شده است. پس مطمئن شوید که از استراتژی آنلاین مناسبی استفاده می کنید.
۷- محول نکردن قسمتی از کار به افراد متخصص
یکی از بدترین عادت هایی که ممکن است داشته باشید، اعتماد به خودتان است. وقتی صحبت از اداره شرکت است، و این رویای خودتان است که می خواهید به آن برسید، ممکن است بخواهید تمام جنبه های شرکتتان را هم کنترل کنید. از تامین مالی، خلق محتوا و افزایش سرمایه تا بازاریابی و رسانه های اجتماعی. یادتان باشد با جمعی از افراد کاردان و با تجربه، قادر به اداره تیم و انجام کارها به شکل موثرتر و خلاقانه تری خواهید بود تنها کافی است به افراد متخصص اعتماد کنید.
۸- دست کم گرفتن رقیبها
وقتی که شرکت و ایدهتان را بدست آوردید و روی ساخت آن تمرکز کرده اید، همچنان که هزینه عاقلانه را هم فراموش نمی کنید، ممکن است از رقبای خود غافل بمانید. اگر شرکت هایی که کالا یا خدمات مشابهی ارائه می کنند را نادیده بگیرید، مطمئن باشید که پولتان را از دست خواهید داد. روی عاملی که برند شما را از دیگر برندها متفاوت می سازد و آن چیزی که مشتری هایتان بیشتر ترجیح میدهند تحقیق کنید و بر اساس آن استراتژی خاص خود را بکار ببرید. حواستان باشد که تفاوت ها را در برنامه بازاریابی تان برجسته تر کنید.
اگر قصد برپا کردن یک شرکت موفق را دارید بهترین گزینه در ابتدای راه داشتن عادت های خوب است. به شما اطمینان می دهیم که با توجه به این نکات، موفقیتی که انتظارش را دارید پیدا خواهید کرد.