سئو تکنیکال ؛ Technical SEO برای افراد مبتدی
در دنیای امروز که تکنولوژی هر ثانیه در حال پیشرفت است، سبک خرید مردم نسبت به گذشته تغییر کرده است.۸۱ درصد از مشتریها قبل از خرید محصول موردنظر خود، آن را در فضای اینترنت جستجو میکنند. با توجه به اینکه در هر جستجو کاربر با حدود ۴.۸۷ میلیارد صفحه روبهرو میشود، وقت آن رسیده تا مهارتهای جدیدی برای نمایش بهتر سایت در فضای وب بیاموزید.
در این مطلب ما لیستی از موارد لازم برای سئو تکنیکال را تهیهکردهایم که در دسترس و قابلفهم باشد و حتی افراد عادی که تخصصی در سئو و برنامهنویسی ندارند، بتوانند از آن استفاده کنند و به شما یادآوری میکنیم که چه تغییراتی را باید در سایت خود اعمال کنید تا به موفقیت برسید.
تکنیکال سئو چیست؟
زمانی که صحبت از سئو میشود اغلب صحبت به سمت بهینهسازی محتوا و استفاده از لینکهای خارجی میرود. سئو تکنیکال درواقع پایه و اساس دو موضوع بهینهسازی محتوای سایت (On-page) و لینکهای خارجی (Off-page) است، با استفاده از سئو تکنیکال سایت شما سریعتر ایندکس خواهد شد و در موتورهای جستجو بهخوبی دیده میشود.
بازرسی سئو تکنیکال چیست؟
بررسی Technical SEO نشان میدهد که وبسایت به چه میزان با استانداردهای موتورهای جستجو هماهنگ است. سئو تکنیکال بهجای تمرکز بر روی محتوای خوب برای افزایش بازدید، مشکلات فنی را شناسایی میکند و دلیل دیده نشدن مطلب و یا سایت را مشخص میکند. سئو تکنیکال، سایت را بر اساس تکنیکهای فنی بررسی میکند و سعی در بهینهسازی روند فعالیت وبسایت دارد.
با استفاده از موارد زیر میتوانید وضعیت سئو تکنیکال سایت خود را بررسی کنید و مشکلات آن را برطرف نمایید.
۱. سرعت وبسایت
سرعت بارگذاری یا لود شدن وبسایت یکی از اصلیترین نکات در بالا رفتن رتبه وبسایت است که نیاز به توجه دارد. برای بهتر دیده شدن، وبسایت شما باید هرچه سریعتر بارگذاری شود. راههای زیادی برای بارگذاری سریعتر وبسایت وجود دارد و بدون داشتن هیچ دانش برنامهنویسی میتوانید از این راهحلها استفاده کنید.
مقاله مرتبط: توصیه هایی برای بارگذاری سریع تر سایت
چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم؟
- استفاده از قالبهای ساده: هرگونه پلاگین غیرضروری، کدهای ردیابی و ویجت بدون استفاده را حذف کنید.
- اندازه عکسها را کم کنید: از یک ویرایشگر عکس، مثل فتوشاپ یا ابزار بهینه سازی حجم تصاویر برای مناسبسازی عکسهایتان برای وبسایت استفاده کنید. این نرمافزارها فایل تصویری شمارا فشرده میکنند و درعینحال کیفیت را کاهش نمیدهند.
- از حافظه پنهان (کش) مرورگر استفاده کنید: حافظه نهان مرورگر منابع وبسایتها را بر روی کامپیوتر ذخیره میکند. کش مرورگر کمک میکند تا سایتی که قبلاً بازدید کردهاید در حافظه مرورگر ذخیره شود و به بارگیری سریعتر سایت در دفعات بعدی کمک میکند. حافظه پنهان مرورگر در بهبود سرعت وبسایت تأثیر مستقیم دارد.
ابزارهای مفید
ابزارهای مختلفی برای آزمایش سرعت وبسایت وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. ابزار سرعت بارگذاری سایت یکی از این موارد است.
۲. وبسایت امن:HTTPS
در واقع پروتکل Hyper text Transfer Protocol) HTTP) مشخص میکند که اطلاعات چگونه در شبکه وب فرمت و انتقال داده شوند. اما Hyper text Transfer Protocol Secure) HTTPS) باعث انتقال ایمن اطلاعات وبسایت میشود. استفاده از HTTPS اعتماد و اعتبار ایجاد میکند و عملکرد سایت را بهبود میبخشد. در سال ۲۰۱۴ گوگل بهصورت رسمی اعلام کرد که HTTPS در رتبهبندی سایت تأثیر دارد.
چگونه بهینهسازی کنیم؟
- اگر وبسایت شما گواهینامه SSL ندارد، همین امروز برای دریافت آن اقدام کنید تا سایت شما با پیشوند HTTPS در مرورگر به نمایش دربیاید. (دریافت گواهینامه SSL در کوتاهمدت بر روی عملکرد شما تأثیر نمیگذارد و برای نتیجه گرفتن از آن باید به اهداف بلندمدت فکر کرد.)
- از یک ابزار مثل Screaming Frog برای جمعآوری تمام اطلاعات از URL قبلی به HTTPS استفاده کنید تا همه فایلها ازجمله تصاویر، فایلهای CSS و فیلمها و اسکریپتها منتقل شوند.
- Robots.txt و XML Sitemap خود را بهروز کنید تا تمام URL ها HTTPS را نمایش دهند.
۳. محتوای تکراری
داشتن محتوای تکراری در سایت، به سئو سایت شما آسیب میزند. موتورهای جستجو سایتهای دارای پیشوند HTTP،HTTPS و WWW. را بهصورت سایتهای جداگانه بررسی میکند که این مسئله به باعث تکراری شدن محتوای سایت شما میشود.
چگونه بهینهسازی کنیم؟
سادهترین راه برای حل این مسئله این است که دامنه اینترنتی یا دومین موردنظر خود را در ابزار وبمستری گوگل یا Google Search Console وارد کنید. نامی که برای دامنه اینترنتی خود انتخاب میکنید در موتور جستجو بهصورت جامع در یک لینک نمایش داده میشود و در جستجوی SERP نمایش وبسایت شما بهبود پیدا میکند.SERP مخفف Search Engine Results Page است که نتیجه جستجوی یک کلمه خاص در رابطه با سایت شما است.
در بخش Search Appearance > HTML Improvements گوگل سرچ کنسول میتوانید متای توضیحات و تگ عنوانهای تکراری را مشاهده کنید.
۴. URL
URL بیانگر هویت و آدرس دسترسی وبسایت است. سعی کنید از کوتاهترین حالت برای آدرس دامنه استفاده کنید تا در حافظه کاربر ذخیره شود.
چگونه بهینهسازی کنیم؟
- ساختار و سلسهمراتب سایت را در url نشان دهید. بهعنوانمثال به URL زیر دقت کنید:
https://mag.hostiran.net/how-to-be-better-at-instagram-marketing/
این URL بهوضوح نشان میدهد که کاربر در این آدرس محتوایی راجع به بازاریابی در اینستاگرام را مشاهده خواهد کرد.
- کلمات کلیدی: استفاده از کلمه کلیدی اصلی سایت در URL به موتور جستجو نشان میدهد که این سایت مربوط به کلمات کلیدی مرتبط کند.
- استفاده از خط فاصله: موتورهای جستجو خط فاصله (–) و خط زیرین (_) را متفاوت از یکدیگر شناسایی میکنند. درواقع گوگل خط فاصله را بهعنوان جداکننده کلمات درآدرس صفحه میشناسد ولی آندرلاین در آدرس صفحه عملکردی ندارد و موتورهای جستجو آن را شناسایی نمیکنند و کلمات را به هم چسبیده تشخیص میدهند.
نکته: تغییر URL تنها زمانی پیشنهاد میشود که به خاطر سپردن آن بسیار سخت باشد. اگر بخواهید URL خود را تغییر دهید باید از ریدایرکت ۳۰۱ برای ایجاد URL جدید استفاده کنید که این موضوع روی عملکرد سایت تأثیر میگذارد.
۵. ایندکس و بررسی رباتهای موتورهای جستجو
برای اینکه سایت شما در SERP گوگل نمایش داده شود لازم است تا صفحات آن توسط رباتهای گوگل بررسی و ایندکس شود.
نقشه سایت
نقشه سایت XML درواقع یک فایل متنی شامل آدرس صفحات موجود در سایت است. نقشه سایت میتواند دادههای متای هر یک از آدرسهای سایت مانند آخرین بهروزرسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط آن با صفحات دیگر را نیز شامل شود. موتور جستجو از این فایل برای بررسی سایت استفاده میکند. این موضوع در رتبهبندی سایت شما تأثیری ندارد ولی کمک میکند تا صفحات و محتوای وبسایت شما توسط رباتهای موتور جستجو راحتتر دریافت و درک شود.
فایل Robots.txt
Robots.txt فایلهای متنی سادهای هستند که به کرولرها یا خزندههای وب کمک میکنند تا سایت شمارا بهتر پیمایش کنند. این فایل به خزندهها میگوید که آیا میتوانند این صفحه را بررسی کنند یا خیر. خزندههای وب درواقع نقش خوانندههای سریع را بازی میکنند و از صفحهای به صفحه دیگر میروند و نسخههای نهایی سایت را مرور میکنند.
چگونه بهینهسازی کنیم؟
- XML سایت خود را از طریق ابزار گوگل وبمستر، در اختیار گوگل، در بخش کرول، قرار دهید. موتور جستجو Bing، هم ابزار وبمستری دارد که در آن میتوانید نقشه سایت خود را ارائه دهید.
- حتماً از مسدود نبودن فایل txt در خزندههای موتور جستجو، مطمئن شوید. برای اینکه اجازه دهید تمام موتورهای جستجو سایت شمارا کرول کنند، فایل robots.txt شما باید بهصورت زیر باشد.
User-agent: Disallow:
ابزارهای مفید
شما میتوانید با استفاده از ابزار ساخت نقشه سایت و ساخت فایل robots.txt بهصورت رایگان این فایلها را بسازید.
۶. وبسایت واکنشگرا
در اواسط سال ۲۰۱۶ گوگل Mobile-First Indexing خود را معرفی کرد، معرفی این محصول به این معنی است که نتیجه رتبهبندی در SERP بر اساس ورژن موبایل محتوای سایتها نمایش داده میشوند. امروزه جستجو در موتورهای جستجوگر در تبلتها و گوشیهای هوشمند بیشتر از جستجو در موتور جستجوی کامپیوترهای خانگی و لپتاپها است، به همین دلیل این موضوع اهمیت پیداکرده است.
چگونه بهینهسازی کنیم؟
- از طراحی وبسایت واکنش گرا استفاده کنید تا مطمئن شوید سایت شما با اندازههای مختلف صفحهنمایش هماهنگ است.
- مطمئن شوید که اطلاعات و CTA بدون نیاز به بزرگنمایی و کوچک نمایی در دسترس هستند.
- اطلاعاتی که در بالای صفحهنمایش قرار میگیرند (ATF) را با دقت بررسی کنید. این اطلاعات، مواردی است که قبل از پایین رفتن در قسمت بالای صفحهنمایش ظاهر میشود.
- فلش را در نسخه موبایل غیرفعال کنید چون بسیاری از گوشیهای هوشمند و تبلتها با فلش هماهنگ نیستند.
- مطمئن شوید زمانی که کاربر در صفحه سایت شما است نیازی به انجام دادن حرکات افقی ندارد، این تجربه برای کاربر ناخوشایند است.
- برای بهینهسازی سرعت بارگذاری سایت در تلفن همراه، کدها را کاهش دهید و تا جایی که امکان دارد اندازه تصاویر را کاهش دهید.
کلام آخر
چکلیستی که مرور کردیم، یک راهنمای مناسب برای بررسی سئو تکنیکال است. شما میتوانید علاوه بر بهکارگیری نکات ذکرشده از ابزار بررسی سایت هاستایران استفاده کنید تا از مشکلات سایت خود، آگاه شوید و آنها را برطرف کنید.
سئو موضوعی پیچیده است و شاید عمل کردن به تمام نکات مهم سئو در سایت شمارا کلافه کند ولی با توجه به نکات ذکرشده و عمل به آنها وضعیت سئو سایت شما بهتر خواهد شد و تعداد بازدیدکنندگان بیشتری خواهید داشت.
سلام مهندس ممنونم از لطفتون
با سلام،مطالب جالبی داشتین،ممنونم
با سلام
مقاله فوق العاده عالی بود
خیلی ممنون از اشتراک گذاری این اطلاعات مفید و کاربردی.
سلام مطلب فوق العاده کاربردی بود
مطلب بسیار خوبی بود