نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در سی پنل
نحوه Redirect آدرس در سی پنل یکی از موضوعات مهم برای کسانی است که از این پنل مدیریتی استفاده میکنند. چون گاهی مواقع ممکن است یک لینک یا صفحه با لینک دیگر تداخل داشته باشد و موجب افت رتبه سایت شود، یا به دلیل حذف محتوای پیشین سایت نیاز به ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در هاست سی پنل وجود داشته باشد.
در این مطلب مگ هاست ایران، نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در سی پنل را به همراه نکاتی که باید بدانید ارائه کردهایم. تا بتوانید به راحتی لینکهای شکسته یا صفحات خطای سایتتان را مدیریت کنید.
ریدایرکت (Redirect) چیست؟
تعریف کلی ریدایرکت به معنی انتقال کاربران از یک صفحه سایت به صفحه دیگر است. تغییر مسیر URL که به آن URL Forwarding نیز گفته میشود، همان روشی است که برای هدایت کاربران دامنه مورد نظر به آدرس یا URL خاصی استفاده میشود. با کمک این روش میتوانید کاربرانتان را به سمت آدرس مد نظرتان هدایت کنید.
زیرا پس از ریدایرکت کردن آدرس دامنه یا آدرس صفحات مدنظرتان، به محض اینکه کاربر آدرس را در مرورگر وارد کرده و دکمه اینتر را بزند، به صفحه ریدایرکت شده هدایت خواهد شد. در نتیجه کاربر به صورت اتوماتیک از صفحه نهایی دیدن میکند بدون اینکه متوجه شود که آدرس وارد شده به صفحه مورد نظر ریدایرکت شده است.
کاربرد ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر چیست؟
ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در هاست سی پنل با اهداف مختلفی انجام میشود. گاهی مواقع ممکن است صاحب یک سایت پربازدید به دلایل مختلف مجبور به تغییر نام دامنه خودش شود. با توجه به اینکه امکان اطلاعرسانی درباره این موضوع به تکتک کاربران سایت وجود ندارد، مالک سایت میتواند از قابلیت ریدایرکت دامنه استفاده کند؛ یعنی تنها باید نام دامنه قدیمی را به نام دامنه جدید ریدایرکت کند و به صورت اتوماتیک کاربران را به سمت آدرس جدید هدایت کند.
در صورتی که مالک سایت قصد داشته باشد یکی از مطالب قدیمی خودش را که توسط موتورهای جستجو ایندکس شده حذف کند، احتمال دارد کاربران به محض ورود به صفحه با ارور ۴۰۴ مواجه شوند. برای پیشگیری از این موضوع میتوانید آدرس صفحات حذف شده را به صفحه اول سایت یا صفحات مدنظرتان ریدایرکت کنید.
یکی دیگر از کاربردهای ریدایرکت سایت در سی پنل از دست ندادن رتبه صفحات سایت در موتور جستجوی گوگل است؛ زیرا با این روش میتوانید مخاطبان قدیمی سایتتان را همچنان حفظ کرده و آنها را به صفحات جدید هدایت کنید. همچنین در صورتی که کاربری با جستجوی عبارت خاصی وارد سایتتان شده باشد، احتمال مواجه شدن او با خطا کاهش پیدا میکند و تجربه کاربری منفی از سایت مدنظر نخواهد داشت.
انواع ریدایرکت دامنه
ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در هاست سی پنل نمونههای مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ریدایرکت ۳۰۱ جهت تغییر مسیر دائمی یک url به دامنه جدید با حفظ ارزش و اعتبار صفحات
- ریدایرکت ۳۰۲ یا انتقال موقتی url یک سایت به آدرس جدید بدون انتقال ارزش و اعتبار صفحات سایت
- ریدایرکت ۳۰۷ که نوعی ناکامل از ریدایرکت ۳۰۱ است و تنها از نسخه ۱.۰ پروتکل http پشتیبانی میکند.
آموزش Redirect کردن آدرس در Cpanel
برای انجام ریدایرکت دامنه در سی پنل باید ابتدا وارد سی پنل هاستتان شوید. سپس از قسمت Domains روی گزینه Redirects کلیک کنید.
پس از آن در بخش Add Redirect میتوانید چند گزینه را مشاهده کنید. قسمت Type نوع ریدایرکت را مشخص میکند. اگر قصد دارید ریدایرکت را برای مدت کوتاهی انجام دهید، کافی است روی گزینه Temporary 302 کلیک کنید. در غیر این صورت، لازم است که عبارت Permanent 301 را از این بخش انتخاب کنید.
با انتخاب عبارت Permanent 301، تمام امتیازات بازدیدهای ورودی صفحه به نفع سایت هدف محاسبه میشود؛ اما در صورتی که عبارت Temporary 302 را انتخاب کنید، تمام بازدیدهای ورودی و امتیازهای آنها به نفع سایت اصلی یا سایت اول که در آن عمل ریدایرکت تنظیم شده محاسبه خواهد شد. این موضوع روی سئوی سایت و نحوه نمایش آن در موتورهای جستجو تاثیر قابل توجهی دارد.
در بخش https?://(www.)? میتوانید آدرس دامنه یا زیر دامنهای که قصد ریدایرکت کردن آن را دارید انتخاب کنید. سپس از بخش Redirects to میتوانید آدرس سایتی که قصد دارید انتقال دامنه به آن را انجام دهید با پیش زمینه http:/ یا https:// وارد کنید.
در قسمت www. Redirection سه عبارت در نظر گرفته شده ک عبارتاند از:
- Only redirect with www: اگر کاربر آدرس سایت را با www وارد کرد، به آدرس جدید هدایت شود.
- Redirect with or without www: اگر آدرس سایت وارد شده با یا بدون www بود، کاربر به آدرس جدید هدایت شود.
- Do Not redirect www: اگر آدرس با www وارد شده، کاربر به آدرس جدید هدایت نشود.
Wild Card Redirect برای این منظور در نظر گرفته شده که کاربر موقع هدایت به آدرس جدید آدرس درخواستی خودش را از دست ندهد. با زدن تیک این بخش، در صورتی که کاربر آدرس بخش خاصی از سایت را وارد کرده باشد به آن صفحه هدایت میشود و ریدایرکت دامنه موجب هدایت او به صفحه اصلی یا صفحه نهایی نخواهد شد. به عنوان مثال اگر Company.com به صفحه Company.ir ریدایرکت شده باشد، کاربرانی که قصد دارند از بخش Company.com/blog بازدید کنند به صفحه جدید هدایت نخواهند شد و میتواند از دادههای بخش موردنظر به راحتی استفاده کنند.
در انتها لازم است روی دکمه Add کلیک کنید تا ریدایرکت انجام شود. پس از کلیک بر روی این دکمه با پیغام سبز رنگی مواجه میشود که به معنی موفقیتآمیز بودن ریدایرکت است.
مشاهده تمامی ریدایرکتها
پس از انجام ریدایرکتها در سی پنل میتوانید از بخش Current Redirects در پایین همین صفحه ریدایرکتهای انجام شده را مشاهده کنید. در صورتی که قصد حذف ریدایرکتی را داشته باشید میتوانید روی دکمه Delete در جلوی آن کلیک کرده و سپس دکمه Remove Redirect را بزنید.
سخن پایانی
برای اینکه یک وب سایت حرفهای برای خودتان یا کسب و کارتان راه اندازی کنید، باید درباره سی پنل چیست؟ و نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در سی پنل اطلاعات به دست بیاورید. چون در برخی مواقع ممکن است نیاز به حذف یک محتوا از سایتتان داشته باشید و بخواهید آدرس آن را به صفحه جدیدی هدایت کنید. یا اینکه به هر دلیلی نیاز به تغییر آدرس سایتتان پیدا کنید و نیاز به هدایت کاربرانتان به آدرس جدید داشته باشید.
در صورتی که برای خرید هاست و دامنه یا انجام اموری مانند ریدایرکت آدرس دامنه نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر دارید، با تیم فنیهاست ایران در ارتباط باشید.
سؤالات متداول
۱) نحوه ریدایرکت در وردپرس چگونه است؟
برای ریدایرکت کردن صفحات در وردپرس میتوانید از طریق سی پنل این کار را انجام دهید، یا از افزونههایی که به این منظور طراحی و ساخته شدهاند کمک بگیرید.
۲) برای ثبت دامنه در cpanel باید چه کاری انجام دهیم؟
برای ثبت کردن دامنه در سی پنل باید روی گزینه دامین کلیک کرده و سپس روی دکمه Create A New Domain کلیک کرده و نام دامنه مد نظر را ثبت کنید.