ساخت کمپین گوگل ادز در ۱۰ مرحله! | مگ هاست ایران
کسبوکارهای آنلاین برای برندسازی، افزایش فروش و جذب مشتریانشان همیشه دنبال بهترین رتبه در میان نتایج موتور جستجوی گوگل هستند که در این میان برخی از روشها مانند ساخت کمپین گوگل ادز نیازمند پرداخت هزینه است. وقتی سایت کامل و جامعی دارید که بر اساس کلمات کلیدی موردنظر کاربرانتان سئو شده است، در لیست نتایج برتر گوگل قرار گرفته و میتوانید از سمت کاربران ترافیک ارگانیک داشته باشید. در این میان برخی از مدیران میخواهند حتماً در سه نتیجه اول باشند و برای این مورد ترجیح میدهند هزینه هم پرداخت کنند. گوگل ادز دقیقاً سرویسی است که همین خدمات را در اختیارتان قرار میدهد.
برای ساخت کمپین در ابزار گوگل ادز ابتدا باید یک اکانت گوگل ادز داشته باشید. پس از آن برای ایجاد کمپین باید وارد بخش campaign شوید و گزینه create campaign را انتخاب کنید. سپس تنظیمات مربوط به کمپین را لحاظ کنید که در ادامه این مطلب از مجله اینترنتی هاست ایران به طور کامل در این باره توضیح می دهیم.
گوگل ادز چیست؟
هدف از ساخت کمپین گوگل ادز دریافت ورودی بیشتر و نزدیک شدن به اهداف مارکتینگ است، اما برای اینکه بتوانید کمپین مناسبی داشته باشید ابتدا لازم است بدانید که گوگل ادز چیست؟
همه ما وقتی سؤالی داریم، به دنبال آدرس هستیم، به سرویس و خدماتی خاصی نیاز داریم، سراغ گوگل میرویم و از منابع این موتور جستجو کمک میگیریم. بهعنوان کاربر هم معمولاً به نتایج برتر گوگل و در بسیاری از موارد فقط صفحه اول اعتماد میکنیم.
در این میان گوگل خدمتی به نام گوگل ادوردز را پیشنهاد میدهد تا شما بتوانید در ازای پرداخت هزینه و برای مدتی مشخص در میان سه نتیجه اول صفحه نخست جستجوی گوگل باشید. به این سرویس گوگل ادز میگویند و در کنار سایتهایی که از این سرویس استفاده کنند، علامت AD در معنای تبلیغات دیده میشود.
مطلب پیشنهادی: گوگل ادز چیست و چگونه کار می کند؟
کمپین گوگل ادز چیست؟
درست است که شما هر زمان بخواهید با ساخت حساب کاربری میتوانید از خدمات گوگل ادز استفاده کنید؛ اما بحث اصلی ما امروز فقط راهاندازی کمپین است.
کمپین گوگل ادز در اصل مجموعهای از گروههای تبلیغاتی مختلف (AD Group) است که تنظیمات یکسانی دارند. به این ترتیب شما با راهاندازی کمپین میتوانید همزمان در لیست نتایج برتر گوگل باشید یا در این پلتفرم تبلیغات نمایشی سایتتان را مدیریت کنید. در واقع کمپین برای مدیریت چند گروه تبلیغاتی است که برای اهداف متفاوتی مانند:
- رونمایی از کالا یا خدمات جدید از سمت مجموعه
- اطلاع درباره دوره جدیدی از تخفیفها
- هرگونه اطلاعات جدید درباره نحوه کار مجموعه
و موارد مشابه استفاده میشود تا همزمان هم توجه مشتریان قبلی را دوباره به سمت کسبوکارتان جلب کرده و هم بتوانید کاربران جدیدی را جذب کنید. با این مقدمه بیایید سراغ راهاندازی کمپین و آموزش مرحلهبهمرحله آن برویم.
مطلب پیشنهادی: آموزش اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس
ایجاد حساب کاربری برای ساخت کمپین گوگل ادز
راهاندازی و ساخت کمپین گوگل ادز اصلاً سخت نیست و در چند مرحله ساده میتوانید برای کسبوکارتان یک برنامه تنظیم شده و اصولی داشته باشید، منتها در قدم اول باید برای سایتتان در گوگل ادز حساب کاربری بسازید.
برای ساخت حساب کاربری به این لینک رفته و مطابق با تصویر زیر روی گزینه شروع (Start now) کلیک کنید. در مرحله بعدی آدرس جیمیل و پسورد موردنظرتان را در قسمت مشخصشده وارد کنید و به مرحله بعدی بروید.
تنظیمات ساخت کمپین گوگل ادز
در این مرحله گوگل ادز بهصورت پیشفرض (default) از شما میخواهد تا کمپین هوشمند داشته باشید؛ اما برای راهاندازی کمپین که نیاز به تنظیمات اختصاصی دارد، مطابق با تصویر زیر روی گزینه create campaign کلیک کنید تا بتوانید خودتان هرگونه تنظیماتی را روی کمپین اجرا کنید.
در قدم بعدی و با توجه به اینکه قرار است تنظیم کمپین را خودتان اجرا کنید، باید سراغ مشخص کردن هدف کمپین بروید، مثلاً میخواهید از این کمپین به فروش بیشتر برسید یا برندسازی کنید. پیشنهاد ما برای ساخت کمپین در گوگل ادز انتخاب گزینه Sales مطابق با تصویر زیر است.
حالا که هدف کمپین مشخص شده، باید نوع کمپین، یعنی محلی که میخواهید این تبلیغات به کاربران و مخاطبان شما نمایش داده شود را انتخاب کنید. قاعدتاً هدف بیشتر کاربران از راهاندازی کمپین در گوگل ادز، قرار گرفتن در لیست نتایج برتر گوگل است، پس مطابق با تصویر زیر گزینه Search را انتخاب کنید.
در این مرحله باید برای گوگل توضیح دهید که مسیرتان برای رسیدن به هدف تبلیغاتی چیست! از آنجایی که ما پیشنهاد تنظیمات دستی را دادیم تا بتوانید خودتان بر اساس بودجه، زمان و استراتژی کسبوکار همه چیز را مدیریت کنید، در این مرحله هم پیشنهاد میکنیم هیچ انتخابی به گوگل نداده، فقط نام کمپین را وارد کرده و مطابق با تصویر، روی گزینه Continue کلیک کنید.
تنظیمات عمومی کمپین گوگل ادز
حالا نوبت سروسامان دادن به تنظیمات عمومی کمپین است. در این قدم باید یکسری اطلاعات کلی مانند نام کمپین و محل نمایش تبلیغات را در اختیار گوگل قرار دهید. به این ترتیب علاوه بر قرارگرفتن در لیست نتایج برتر موتور جستجوی گوگل، تبلیغتان در ابزارهای دیگری مانند یوتیوب هم به کاربران نشان داده میشود.
یادتان باشد که نام کمپین حتماً مرتبط با استراتژی و هدف کاریتان باشد تا در آینده و با برگزاری کمپینهای بعدی بتوانید دستهبندی راحتتری داشته باشید. در ضمن در این مرحله حتماً برای گوگل مشخص کنید که تبلیغتان را فقط در لیست نتایج برتر گوگل نشان دهد.
بعد از مشخص کردن نام کمپین باید برای کمپین هدف و اصطلاحاً تارگت مشخص کنید. به این ترتیب دقیقاً برای گوگل مشخص کردید که کدام دسته از مخاطبان واقعاً مشتری و کاربر کسبوکار شما هستند.
برای مشخص کردن کاربران و مخاطبان هدف این کمپین اول باید زبان را مشخص کنید. متأسفانه به دلایل مختلفی از جمله تحریمهای گوگل در این مرحله باید حواستان به دو نکته مهم باشد. اول یادتان باشد که به دلیل مسئله تحریم نمیتوانید برای کمپین منطقه (location) انتخاب کنید، پس ترجیحاً سراغ گزینه همه منطقهها (All countries and territories) بروید. برای انتخاب زبان هم ترجیحاً دو زبان فارسی و انگلیسی را انتخاب کنید.
اد گروپ چیست؟ برای آشنایی با ادگروپ و تفاوت های آن با کمپین روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
افزونه های پیشنهادی برای گوگل ادز
در مسیر راهاندازی و ساخت کمپین در گوگل ادز میتوانید از افزونهها یا همان پلاگینها نیز استفاده کنید. این افزونهها کمک میکند تا نرخ بازدید و جذب کاربر به لینکهای شما تا ۱۵ % هم افزایش داشته باشید.
افزونهها را میتوانید از قسمت اکستنشن Ad extension نصب کنید. در زمان نوشتن این مقاله، پیشنهاد ما هم دو افزونه کاربردی Call و Sitelink است. در عین حال البته بهتر است که قبل از نصب، باز هم در مورد Google Ads Extensions جستجوی کاملی داشته باشید و در جریان آخرین بهروزرسانیها قرار بگیرید، شاید افزونه جدیدترین معرفی شده باشد.
ساخت گروههای تبلیغاتی در گوگل ادز
اگر یادتان باشد گفتیم که گوگل ادز امکان مدیریت چندین گروه تبلیغاتی را برایتان فراهم میکند. در این مرحله باید سراغ ایجاد همین گروههای تبلیغاتی بروید. اول برای گروههای تبلیغاتی اسم مشخص کرده و در قسمت Ad group name وارد کنید. در قدم دوم برای این گروهها، بودجه و کلمه کلیدی موردنظرتان را وارد کرده و در واقع به موتور جستجوی گوگل بگویید که برای این مزیت چه بودجهای در اختیار دارید.
اگر یادتان باشد گفتیم که بودجه را بهصورت دستی وارد کنید. این مورد به شما کمک میکند تا اگر نرخ بازگشت سرمایه خوبی داشتید، بتوانید در آینده هم بیشتر هزینه کنید و اگر کمپین شکست خورد، خیلی ضرر نکرده باشید.
در ضمن اگر برای اولینبار است که میخواهید از خدمات گوگل ادز استفاده کنید، یادتان باشد بودجه محدودتری را استفاده کرده و ترجیحاً یک یا دو کلمه کلیدی مهم را انتخاب کنید تا بعد از دریافت بازخورد و تحلیل کامل بتوانید برای دفعات بعدی استراتژی بهتری چیده و بیشتر هزینه کنید.
Run کردن کمپین بعد از بررسی دقیق
حالا به آخرین مرحله رسیدیم و باید اصطلاحاً کمپین را run کنید. پیشنهاد میکنیم نحوه نمایش Preview تبلیغ در نسخه موبایل و کامپیوتر را مشاهده کرده و اگر مورد تأییدتان بود، به مرحله بعدی بروید. در قسمت Ad strength هم میتوانید از دید کاربر دوباره تبلیغ را دیده، دید کاملی درباره قدرت القای آن داشته و نکات مهم را برای دفعات بعدی یادداشت کنید.
در نهایت آدرس لندینگ پیج یا صفحه فرود را در قسمت Final URL وارد کرده و اگر میخواهید نحوه نمایش لینک از دید کاربر را هم ببینید، به قسمت Display path بروید.
در ضمن صفحهای که برای تبلیغات گوگل ادز انتخاب کردید، مانند صفحات محتوا، نیاز به متادیسکریپشن دارد که میتوانید تا ۴ مورد متا را در قسمت Descriptions وارد کنید؛ اما گوگل بنا به تشخیص خودش از یک مورد آن استفاده خواهد کرد.
وقتی همه اطلاعات را وارد کرده و دیسکریپشن را نوشتید، حتماً پیشنمایش تبلیغ را از نگاه کاربر بررسی کرده و همه تنظیمات انجام شده تا این مرحله را ذخیره کنید، گزینه save and continue انتخاب کرده و به مرحله پرداخت هزینه بروید.
گفتم که گوگل ادز در ازای دریافت هزینه؛ سایت شما را در لیست نتایج برتر گوگل قرار میدهد، پس در این قسمت گزینه بودجه Budget را انتخاب کرده و در واقع بودجه روزانه را برای اجرای این تبلیغات در کادر مشخص بنویسید. برای کنترل بهتر هزینهها، این بخش را دستی تنظیم کرده و خودتان بودجه مشخصی را در اختیار گوگل قرار دهید، مثلا ما اینجا تصمیم گرفتیم روزانه ده یورو خرج گوگل ادز کنیم و خودمان این مبلغ را دستی وارد کردیم.
دو روش پرداخت هزینه تبلیغات گوگل ادز
در آخرین قدم باید هزینه تبلیغات را بپردازید؛ زیرا همه چیز آماده راهاندازی کمپین است. پس یکی از دو گزینه:
- پرداخت خودکار، برداشتن هزینه از حساب بانکی بعد از کلیک کاربر
- پرداخت دستی، شارژ حساب کاربری و پرداخت هزینه کمپین
را انتخاب کنید. در این مرحله با توجه به اینکه از حسابهای داخل ایران نمیتوان هزینه گوگل ادز را پرداخت، ترجیحاً گزینه دوم را انتخاب کرده و اگر حساب بانکی در کشورهای دیگر مانند ترکیه و امارات دارید، گزینه اول را انتخاب کنید؛ ولی حواستان به تحریمهای گوگل باشید.
بعد از پرداخت هزینه شما باز هم میتوانید خلاصه کمپین را بررسی کنید. معمولاً پیشنهاد میکنیم که حتماً خلاصه را مجدد بررسی کرده و اگر همه موارد بهخصوص بودجه مورد تأییدتان بود، گزینه انتشار کمپین PUBLISH را انتخاب کنید.
کلام آخر
در این مطلب از مجموعه هاست ایران تمام مراحل ساخت کمپین گوگل ادز را برای شما عزیزان به صورت تصویری شرح دادیم، با توجه به توضیحات داده شده در این مطلب و جلو رفتن به صورت گام به گام میتوانید اقدام به انتشار کمپین گوگل ادز خود نمایید، مهم ترین گام هایی که در زمان انتشار کمپین گوگل ادز باید بردارید مشخص کردن هدف، مشخص کردن بودجه و زمان انتشار کمپین میباشد.