راهنمای خرید هاست؛ آنچه برای خرید هاست باید بدانید
خرید هاست خوب و مناسب کسبوکار شما مثل تمام خریدها، مستلزم داشتن اطلاعاتی درباره محصول هاست است. در این مطلب به طور کامل هاست و انواع هاست را معرفی میکنیم و به شما کمک میکنیم تا با شناخت ویژگیهای هاست مناسب و شرکتهای هاستینگ خوب، فرایند راحتتری برای خرید هاست داشته باشید.
اگر بخواهیم به زبان ساده سراغ تعریف هاست برویم، در واقع هاست، فضای میزبانی وبسایت شماست. تصور کنید قصد راهاندازی یک فروشگاه مواد غذایی را دارید، اسم فروشگاه را انتخاب کردید، اجناس را خریداری کردید، چیدمان را طراحی کردید، اما هنوز فضای فیزیکیای برای فروشگاه اجاره نکردید! وبسایت شما بدون سرویس هاستینگ مثل فروشگاهی است که آدرس و اسم دارد؛ اما در سطح شهر وجود فیزیکی ندارد و خریداران نمیتوانند آن را پیدا کنند!
انتخاب هاست مناسب یکی از مهمترین مراحل راهاندازی وبسایت است. بنابراین این راهنمای انتخاب هاست را قدم به قدم بخوانید و اگر سوالی داشتید از ما در هاست ایران بپرسید.
برای استفاده از فایل صوتی این مقاله کافیست پادکست زیر را play کنید.
هاست یا سرویس میزبانی وب چطور کار میکند؟
هنگامی که کاربر روی لینک سایت یا اسم دامنه شما کلیک میکند درواقع درخواستی را به سرور اصلی که وب شما روی آن میزبانی شده میفرستد. سرور هم صفحه درخواست شده و فایلهای درخواست شده را به کاربر نشان میدهد. این فرایند فقط با خرید هاست روی یک وب سرور امکان پذیر است. هاستها علاوه بر میزبانی وبسایت شما، خدمات دیگری هم ارائه میدهد مانند پشتیبانی، امنیت و آپتایم بالا. حالا که میدانیم هاست چیست و چطور کار میکند، در ادامه با شناخت انواع هاست، انتخاب یک هاست مناسب برایتان راحتتر میشود.
انواع هاست را بشناسید
بسته به اینکه کسب و کار و وبسایت شما چه اندازهای دارد و چقدر هزینه هاستینگ در نظر میگیرید، یکی از انواع هاست مناسب شماست. در ادامه راهنمای انتخاب هاست، انواع هاست را با ویژگیهای هر کدام معرفی کردیم و همینجا این نکته را یادآوری کنیم که اگر کسب و کار نوپا و کوچکی هستید و میخواهید با کمترین هزینه هاستینگ کارتان را شروع کنید، همیشه فرصت ارتقا به سرور اختصاصی و بهتر برایتان وجود دارد.
هاست اشتراکی (Shared Hosting):
کم هزینهترین گزینه! البته برای وبسایتهایی که همیشه ترافیک کمی دارند. در هاست اشتراکی درواقع هاست شما روی یک سرور که چندین وب دیگر را هم میزبانی میکند قرار میگیرد. به این ترتیب فضای سرور شما اختصاصی نیست و در لحظه با دهها یا صدها وبسایت دیگر در حال استفاده اشتراکی از سرور هستید. هاست اشتراکی از لحاظ امنیت و پایداری پایینترین رتبه را دارد اما اگر مطمئن باشید که ترافیک وبسایت شما زیاد نمیشود این گزینه مقرون به صرفه است.
مقاله مرتبط: ثبت دامنه و انتخاب هاست مناسب [اینفوگرافیک]
سرور مجازی یا VPS (Virtual Private Server):
در سرور مجازی که بسیار شبیه مدل هاست اشتراکی است، سرور به چند بخش جداگانه تقسیم میشود و هر بخش به یک سایت تعلق میگیرد. مدل هاست مجازی یا VPS به لحاظ فنی هاست شما اشتراکی است؛ اما چون سرور را با وبسایتهای کمتری شریک میشوید، امکان دریافت ترافیک و حجم و پهنای باند بیشتری دارید. قیمت هاست مجازی کمی بیشتر است و در صورتی که به طور منظم ترافیک نسبتا زیادی دریافت میکنید برای شما مقرون به صرفه است. هاست VPS بخاطر امکانات و ویژگیها و برتریهایی که نسبت به هاست اشتراکی دارد با وجود گرانتر بودن، انتخاب بیشتر وبسایتها و کسب و کارها است.
هاست اختصاصی یا Dedicated Server Hosting:
گرانترین و کاملترین گزینه برای انتخاب هاست! در سرور اختصاصی یک سرور با منابع کامل در اختیار وبسایت شماست. یک سرور اختصاصی برای وبسایتتان اجاره میکنید و روی امنیت و پشتیبانی و عملکرد هاست کاملا کنترل دارید. میتوانید این هاست را شخصیسازی و بهینهسازی کنید و بهترین امنیت و عملکرد را دریافت کنید. قیمت هاست اختصاصی بسیار بالاست و فقط برای وبسایتهای با ترافیک بالا مناسب است. علاوه بر هزینههای خود سرور، شرکت شما نیاز به پرسنل متخصص دارد که بتواند نگهداری و کنترل سرور را به عهده بگیرد.
مقاله مرتبط: تفاوت بین هاست اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی
نکته: در چنین شرایطی میتوانید از شرکتهایی مثل هاست ایران که خدمات مدیریت سرور را ارائه میدهند کمک بگیرید. در این صورت شما یک «هاست مدیریت شده» تحویل میگیرید که در ادامه معرفی میکنیم.
سرور مدیریت شده (Managed Hosting)
سرور مدیریت شده نوعی از میزبانی است که شما سرور اختصاصی اجاره میکنید و خدمات مدیریت و پشتیبانی هم دریافت میکنید. این پشتیبانی و مدیریت هاست، شامل به روزرسانی نرمافزارها و اقدامات امنیتی سرور هم میشود. اگر نیاز به سرور اختصاصی دارید اما نیروی فنی که بتواند هاست را مدیریت کند ندارید، خدمات پشتیبانی و مدیریت سرور هاست ایران مناسب شماست.
هاست ابری (Cloud Hosting)
در میزبانی ابری میزبانی وب شما از طریق چندین سرور در نقاط مختف جغرافیایی انجام میشود و بهترین گزینه برای وبسایتهای پرترافیک با مشتریهای خارجی است. هنگامی که هاست ابری دارید Downtime وبسایت شما به صفر میرسد چون از پشتیبانی چندین سرور بهره میبرید. اما به دلیل پراکندگی اطلاعات وب و ذخیره شدنش در سرورهای مختلف، امنیت کمتری را تجربه میکنید.
ویژگیهای هاست مناسب چیست؟
در این قسمت از راهنمای انتخاب هاست، ویژگیهای هاست مناسب را توضیح میدهیم. در انتها میتوانید با جمع بندی این ویژگیهای هاست مناسب، هاست دلخواهتان را از هاست ایران بخرید.
۱. بر اساس سیستم عامل: بسته به اینکه سایت شما با کدام زبان طراحی شده میتوانید هاست مناسب را انتخاب کنید. اگر سایت شما با ASP طراحی شده و دوست دارید از وب سرور مایکروسافت استفاده کنید، هاست ویندوز مناسب شماست. اگر سایت شما با زبانهای PHP یا Python طراحی شده و تمایل به استفاده از وب سرور NGINX دارید هاست لینوکس مناسب وبسایت شماست. و در صورتیکه از سیستم وردپرس استفاده میکنید، خرید هاست وردپرس را به شما توصیه میکنیم.
۲. بر اساس کیفیت: کیفیت در هاست به معنی زمان Uptime و Downtime است. اینکه وبسایت شما چقدر در طول روز در دسترس است Uptime و میزان ساعاتی که وبسایت و سرور از دسترس خارج میشود، Downtime نام دارد. بهترین هاست از این نظر هاست ابری است که آپ تایم ۹۹.۹۹ درصد دارد. لازم است بدانید که آپ تایم زیر ۹۹ درصد برای هیچ هاستی قابل قبول نیست.
۳. بر اساس نحوه پشتیبان گیری: هنگام انتخاب و خرید هاست مناسب دقت کنید شرکت ارائه دهنده هاست پشتیبانهای دورهای و منظم از اطلاعات شما تهیه و نگهداری کند. همه شرکتهای ارائه دهنده سرویس میزبانی این امکان را ندارند.
۴. براساس نیاز وبسایت: همانطور که در قسمت انواع هاست اشاره کردیم، اینکه ترافیک ورودی سایت شما چقدر است و چه حجمی از اطلاعات دارید و به چه پهنای باندی نیاز دارید، در انتخاب هاست مناسب تاثیرگذار است.
۵. بر اساس قابلیتهای کنترل پنل: کنترل پنل هاست شما ممکن است سی پنل یا دایرکت ادمین یا Plesk یا هر کنترل پنل دیگری باشد. کافیست هنگام خرید هاست به راحتی استفاده و امکانات و قابلیتهای کنترل پنل دقت کنید.
۶. انتخاب هاست مناسب بر اساس قیمت: به عنوان آخرین ویژگی هاست مناسب از قیمت هاست صحبت میکنیم، چرا که قیمت معیار و ملاک اصلی انتخاب نیست. سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که بر اساس موارد قبلی، بهترین خدمات و امکانات مناسب وبسایت شما را داشته باشد. اگر انتخاب شما صرفا هاست ارزان باشد ممکن است مشکلات ناشی از آن زیان مالی بیشتری به وبسایتتان وارد کند.
[btn_callaction link=”https://hostiran.net/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمتها و شرایط مربوط به سرور مجازی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبهرو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]یک شرکت هاستینگ خوب چه ویژگیهایی دارد؟
حالا پس از خواندن راهنمای انتخاب هاست احتمالا میدانید چه نوع هاستی برای میزبانی وبسایت شما مناسب است. شاید با یک جستوجوی ساده در اینترنت با کلی اسم شرکت هاستینگ مواجه شوید، هاست مورد نظرتان را از یکی از شرکتها انتخاب کنید و بخرید؛ اما توصیه میکنیم پیش از آن، این چند نکته را درباره ویژگیهای شرکت هاستینگ خوب بخوانید.
- از شرکتی خدمات هاستینگ بگیرید که امکان تست رایگان برای مدتی کوتاه را به شما بدهد.
- درباره نحوه ارتقای هاست شرکتها پرس و جو کنید و شرکتی را انتخاب کنید که در صورت نیاز سرور شما را سریع و راحت ارتقا و تغییر دهد.
- شما نیاز دارید سایتتان ۲۴ ساعته در دسترس باشد. بنابراین شرکت هاستینگی مناسب است که ۲۴ ساعته و درصورت بروز مشکل در هر زمانی پاسخگوی شما باشد.
- شرکتی را انتخاب کنید که قبل از خرید به شما مشاوره بدهد و برایتان راهنمای انتخاب هاست داشته باشد.