آموزش های سرورسرورهای لینوکسیسرورهای ویندوزی

مقایسه کامل سرور لینوکس با سرور ویندوز

به این post امتیاز دهید

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در هنگام انتخاب سرور در نظر بگیرید انتخاب سیستم عاملی است که روی سرور اجرا می‌شود. تصمیم گیری درباره انتخاب سرور لینوکس یا سرور ویندوز، شرایطی است که معمولا توسعه دهندگان با آن مواجه می‌شوند. مطالب ارائه شده در این مقاله به شما کمک می‌کند تا این دو نوع سرور را با هم مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مقایسه کامل سرور لینوکس با ویندوز : تفاوت‌های اصلی

 

            سرور لینوکس                 سرور ویندوز
معماری مبتنی بر هسته لینوکس بر اساس معماری ویندوز NT
هزینه نرم افزار رایگان و متن باز ارائه شده توسط ماکروسافت، نیازمند پرداخت هزینه
امنیت ایمن در برابر بدافزارها و تهدیدات سایبری مستعد هک و تهدیدات سایبری
پشتیبانی پشتیبانی توسط جامعه بزرگی از توسعه دهندگان که می‌تواند به سوالات متداول پاسخ دهد جامعه توسعه دهندگان و پشتیبانی طولانی مدت مشتری توسط ارائه دهنده، همراه با مستندات عالی
مد عملیاتی خط فرمان رابط کاربری گرافیکی
تجربه کاربری نیازمند مدیر لینوکس حرفه‌ای نسبتا مبتدی
پشتیبانی دیتابیس MySQL, PostgreSQL Microsoft SQL, Microsoft Access
اسکریپت (کدنویسی) Python, PHP, Perl, and other Unix languages ASP and ASP.NET

بررسی کامل سرور لینوکس

سرور لینوکس یک سرور مبتنی بر سیستم عامل متن باز لینوکس است. این نوع سرور به دلیل هزینه کم، پشتیبانی قوی توسط جامعه‌‌ای از برنامه نویسان و متن باز بودن، به یک انتخاب محبوب تبدیل شده است. بسیاری از توزیع‌ها حول هسته لینوکس ساخته شده‌اند؛ Ubuntu، CentOS، Debian  و … که هر کدام یک سیستم عامل پایدار، ایمن و انعطاف پذیر را ارائه می‌دهند. با توجه به این ویژگی ها، سرورهای لینوکس به طور گسترده‌‌ای برای میزبانی خدمات مبتنی بر وب، مدیریت شبکه و سیستم، مدیریت پایگاه داده و سایر نیازهای مبتنی بر شبکه، مورد استفاده قرار می‌گیرند.


مقاله مرتبط: لینوکس چیست و چه کاربردهایی دارد؟


لینوکس اگرچه نسخه‌های توزیع را با رابط کاربری گرافیکی ارائه می‌کند، اما عمدتاً از طریق خط فرمان مدیریت می‌شود. از این رو، به دانش و اطلاعات در مورد اجرای عملیات از طریق ترمینال یا در اختیار داشتن زمان کافی برای تسلط بر انجام آن نیاز دارد. از آنجایی که اساسا لینوکس مبتنی بر خط فرمان است، هنگام تعامل با سرور، انعطاف پذیری عالی را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، اجازه می‌دهد تا تنظیمات را بدون راه اندازی مجدد سیستم تغییر دهید.

استفاده از این نوع سرور هیچ هزینه‌‌ای در پی ندارد. مگر اینکه شما مدیر باشید شرکت باشید و برای نصب و نگهداری سرور به کارکنان فنی هزینه‌‌ای پرداخت کنید؛ اما هیچ هزینه اضافی برای سیستم عامل سرور صرف نخواهید کرد. اگرچه استفاده از نرم‌افزار منبع باز از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است، اما ضعف اصلی آن عدم پشتیبانی رسمی است. به این ترتیب، اگر در روند کار خود با مشکلی مواجه شدید، باید به جامعه کاربران لینوکس تکیه کنید. اگر چه این نوع سرور محبوب، دارای گروه بزرگی از جامعه توسعه دهندگان است که به شدت درگیر آن هستند، اما ممکن است مجبور شوید برای یافتن پاسخ برای مورد خاص مورد استفاده خود عمیق تر بگردید.

مدیران سیستم با استفاده از سرور لینوکس انعطاف پذیری و آزادی زیادی دارند. این نوع سرور دارای قابلیت مدیریت از راه دور و دسترسی بک اند (backend) است که به مدیران این امکان را می‌دهد تا سیستم را از هر جایی مدیریت و بهینه سازی کنند.

استفاده از سرور لینوکس به شما این امکان را می‌دهد که از سایر نرم افزارهای متن باز به صورت یکپارچه استفاده کنید و آن‌ها را با هم ادغام کنید. اگرچه اجرای برنامه‌های ویندوز در لینوکس امکان پذیر است، اما به نرم افزار اضافی یا حتی یک ماشین مجازی نیاز دارد. سرورهای لینوکس از پایگاه داده‌های MySQL و PostgreSQL و زبان‌های برنامه نویسی یونیکس (PHP, Perl, Python)، پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، اگر قصد استفاده از این زبان‌های برنامه نویسی و پایگاه‌های داده را دارید، لینوکس بهترین گزینه است.

مزایای سرورهای لینوکس

  • بدون هزینه اضافی، به دلیل رایگان بودن سیستم عامل
  • قابلیت اطمینان بیشتر؛ این سرور به ندرت با بدافزار، تهدیدات سایبری یا سایر خطاهای امنیتی مواجه می‌شود.
  • عدم نیاز به سخت افزار و مصرف کمتر منابع.
  • به دلیل نیازهای زیرساختی پایین آن، نرخ عملکرد عالی را ارائه می‌دهد.
  • مدیران سیستم این آزادی و فرصت را دارند که سیستم را سفارشی سازی کنند.
  • استفاده یکپارچه از نرم افزار متن باز بر روی سرور.
  • از کار مشارکتی بدون افشای هسته برنامه پشتیبانی می‌کند.

معایب سرورهای لینوکس

  • کار کردن از طریق خط فرمان به جای رابط کاربری گرافیکی نیاز به یادگیری یا تجربه دارد.
  • همه نسخه‌ها پشتیبانی طولانی مدت ندارند.
  • به روز رسانی از یک نسخه اصلی به نسخه بالاتر می‌تواند برای بسیاری از کاربران پیچیده باشد.
  • برخی از برنامه‌های شخص ثالث و حرفه‌‌ای ممکن است پشتیبانی نداشته باشند یا به مدیریت نیاز داشته باشند.
  • برای کار با این سرور لازم است درباره حملات باج افزار لینوکس و کارهایی که می‌توانید برای محافظت از سیستم خود انجام دهید، بیشتر بیاموزید.

قیمت سرور لینوکس

لینوکس یک سیستم‌عامل ارزان قیمت است که به منابع سخت‌افزاری کمتری برای مدیریت حجم کار بیشتری نیاز دارد، به این معنی که معمولا هزینه زیرساخت بالایی ندارد. همانطور که در بالا ذکر شد، هیچ مجوزی برای توزیع‌های لینوکس وجود ندارد، به جز Red Had و SUSE (پلتفرم‌های مورد استفاده برای شرکت‌های سطح سازمانی). هزینه مهمی که در زمان استفاده از سرور لینوکس باید در نظر گرفت، داشتن یک مدیر داخلی است که تنظیمات لینوکس را اعمال کند و هر گونه مشکل احتمالی را حل کند.

بررسی کامل سرور ویندوز

سرور ویندوز یک گزینه مناسب برای سرورهای تجاری است که توسط مایکروسافت ایجاد شده و توسط سیستم عامل ویندوز پشتیبانی می‌شود. سرورهای ویندوز گزینه‌های بسیار محبوبی برای کاربران مبتدی به شمار می‌آیند که قدرتمند، قابل اعتماد و نیازمند کمترین تعمیر و نگهداری هستند.

اصطلاح “Windows Server” یک نام تجاری است که سیستم عامل‌های سرور مایکروسافت را در بر می‌گیرد و اولین بار در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. آخرین نسخه کامل این سیستم عامل، در اوت ۲۰۲۱ بود که Windows Server 2022 معرفی شد.

برخلاف سرورهای لینوکس، سرورهای ویندوز برای استفاده از خدمات خود نیاز به خرید مجوز به ازای هر کاربر دارند. بنابراین، اگر سرور ویندوز را اجاره می‌کنید، فروشنده هزینه مجوز را به صورت حساب کلی شما برای میزبانی و نگهداری اضافه می‌کند. مزیت استفاده از سیستم عامل پولی ویندوز، پشتیبانی طولانی مدتی است که ارائه می‌دهد. معمولا سرورهای ویندوز دارای پنج سال پشتیبانی تعمیر و نگهداری به علاوه پنج سال پشتیبانی کامل توسط مایکروسافت هستند.

مقایسه کلی سرور ویندوز در مقایسه با سرور لینوکس

اکثر مبتدیان سرورهای مایکروسافت را به دلیل رابط کاربر پسند آن‌ها انتخاب می‌کنند. هر نسخه از سیستم عامل ویندوز، یک تجربه کامل از رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ ارائه می‌دهد که بسیار بصری و قابل فهم است. علاوه بر این، این نوع سرور شامل به روز رسانی خودکار و اختیاری سیستم و فرصت حل مسائل فنی از طریق بازیابی سیستم است. بنابراین، ادمین‌هایی که تجربه یا زمان کمتری برای نگهداری دارند، این عملکرد را بسیار مفید می‌دانند. سرور ویندوز می‌تواند به طور یکپارچه برنامه‌های ویندوز را پشتیبانی کند و به این ترتیب اگر قصد دارید از Microsoft SQL،Microsoft Access یا هر برنامه دیگری از شرکت مایکروسافت استفاده کنید، ویندوز سرور باید اولین انتخاب شما باشد.

منظور از لینوکس یا linux چیست؟ برای مطالعه کافیست روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.

مزایای سرورهای ویندوز

  • مناسب برای کاربران مبتدی به دلیل رابط کاربری گرافیکی بصری و عملکرد آسان.
  • پنج سال نگهداری تضمینی + پنج سال پشتیبانی طولانی مدت.
  • از برنامه‌های شخص ثالث پشتیبانی می‌کند و با برنامه‌های مایکروسافت سازگار است.
  • به لطف رویکرد قوی و به‌روزرسانی‌های خودکار، به نظارت و نگهداری مدیریت کمتری نیاز دارد.

معایب سرورهای ویندوز

  • هزینه‌های بالاتر به دلیل هزینه مجوز اجباری برای استفاده از سیستم عامل.
  • بیشتر مستعد بدافزار، تهدیدات سایبری و سایر خطاهای مرتبط با امنیت هستند.
  • رابط کاربری گرافیکی اجباری آن باعث می‌شود منابع فشرده تر شود.

قیمت ویندوز سرور

سرورهای ویندوز به منابع مالی بیشتری نیاز دارند و در بیشتر موارد هزینه زیرساخت بالاتری نسبت به لینوکس دارند. همچنین، این سرورها شامل هزینه صدور مجوز هستند که بسته به نسخه و ارائه دهنده متفاوت است. آخرین نسخه استاندارد Windows Server 2022 (که برای محیط‌های فیزیکی یا مجازی استفاده می‌شود) از ۱۰۶۹ دلار شروع می‌شود، در حالی که نسخه Datacenter از ۶۱۵۵ دلار شروع می‌شود. برای پیکربندی‌های ابری، قیمت مجوز معمولا سال به سال پرداخت می‌شود. وقتی صحبت از پشتیبانی نرم افزاری می‌شود، سرورهای ویندوز بیمه نرم افزاری مایکروسافت را ارائه می‌دهند که می‌تواند در طرح خرید گنجانده شود یا به عنوان یک قابلیت اضافی، در نظر گرفته شود.

سرور لینوکس یا سرور ویندوز: کدام یک را انتخاب کنیم؟

هنگام تصمیم گیری بین سرور لینوکس و سرور ویندوز، سه جنبه مهم را در نظر داشته باشید:

  • هزینه
  • تجربه و دانش مدیر
  • نوع استفاده

اگر به دنبال گزینه مقرون به صرفه تری هستید، بدون شک لینوکس گزینه بهتری است؛ زیرا هیچ هزینه اضافی برای اجرای سیستم عامل به دنبال ندارد. از طرف دیگر، اگر مدیر سرور هیچ تجربه‌‌ای در مدیریت و نگهداری سرور از طریق خط فرمان ندارد، بهتر است سرور ویندوز را انتخاب کنید. در این صورت نه تنها زمان کمتری را برای نظارت و پیکربندی سرور صرف می‌کنید، بلکه به پشتیبانی رسمی مایکروسافت نیز دسترسی خواهید داشت.

[btn_callaction link=”https://hostiran.net/host” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به سرور مجازی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

در نهایت، آنچه را که می‌خواهید روی سرور اجرا کنید را در نظر بگیرید. از آنجایی که لینوکس از PHP و MySQL پشتیبانی می‌کند، نصب وردپرس در سرور لینوکس آسان تر است. همچنین سرور لینوکس دسترسی آسان‌تری به HTTP،Apache  و سایر ابزارهای ایجاد سایت، محیط‌های جاوا اسکریپت و NodeJS و زبان‌های برنامه‌نویسی Perl و Python را ارائه می‌دهد.

با این حال، اگر قصد دارید صفحات وب را با استفاده از فریم ورک‌های مایکروسافت مانند فریم ورک‌های ASP یا .NET توسعه دهید، استفاده از سرور ویندوز بسیار ساده‌تر است. همین امر در مورد برنامه هایی مانند Microsoft SQL، SharePoint و Microsoft Access صدق می‌کند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

87  +    =  95

دکمه بازگشت به بالا