پایتون چیست و چه کاربردهایی دارد؟
قبل از پاسخ به سوال پایتون چیست خوب است بدانید که زبان برنامهنویسی پایتون در حال حاضر یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در جهان است.
پایتون کاربردهای بسیار گستردهای از یادگیری ماشین و توسعه وب گرفته تا تست نرمافزار دارد. یکی از دلایل محبوبیت پایتون این است که یادگیری اصول آن پیچیده نیست و میتواند توسط برنامهنویسها و غیربرنامهنویسها استفاده شود.
به طور کلی زبان برنامهنویسی پایتون امروزه کاملا به ابزاری تبدیل شده است که میتوان گفت عمومیت پیدا کرده است. الگوریتمهای پیشنهاد دهنده ویدئو در وبسایتهای بزرگ مثل یوتوب از پایتون استفاده میکنند. حال آنکه در نرمافزارهای کنترل اتومبیلهای خودران نیز از پایتون استفاده میشود.
استفادههایی که از پایتون در توسعه وب، علم دادهها و اتوماسیون میشود، تنها بخشی از کاربردهای این زبان برنامهنویسی فوقالعاده است.
جهت مطالعه بیشتر در مورد برترین زبانهای برنامهنویسی کلیک کنید.
پایتون چیست؟
با توجه به توضیحی که در مقدمه دادیم، پایتون نوعی زبان برنامهنویسی است که اغلب برای اتوماسیون برخی فعالیتها، ساختن وبسایت و نرمافزار و علوم داده استفاده میشود. به یاد داشته باشید که پایتون محدود به هیچ فعالیت خاصی نیست و برای حل مشکلی مشخص توسعه نیافته است.
از طرفی یادگیری پایتون نسبتا ساده است و به همین دلیل در یکی از نظرسنجیهای معتبری که انجام شده است در سال ۲۰۲۰ محبوبترین زبان برنامهنویسی لقب گرفت.
کاربردهای پایتون چیست؟
همانطور که گفتیم پایتون به علت یادگیری نسبتا سادهای که دارد، علاوه بر کاربردهایی مانند، توسعه وبسایت، تحلیل داده، مصورسازی داده و غیره انواع متنوعی از کاربردهای دیگر دارد. برای مثال متخصصین حوزههای مالی، برای برخی اهداف از آن استفاده میکنند. یا بسیاری از دانشمندان برای پیش بردن بخشهایی از تحقیقات خود از پایتون استفاده میکنند.
در ادامه برخی از کاربردهای مهم پایتون را توضیح دادهایم.
علم داده (Data Science) و یادگیری ماشین (Machine Learning)
پایتون در علم داده به جزئی جداییناپذیر تبدیل شده است. این زبان برنامهنویسی به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا مسائل پیچیده آماری را حل کنند یا در مصورسازی دادهها از آن کمک میگیرند. همچنین پیاتون دارای کنابخانههای زیادی مانند، tensorflow و keras است که در یادگیری ماشین به توسعهدهندگان کمک میکند تا کدهای کارآمدتری داشته باشند.
مقاله مرتبط: وب معنایی و یادگیری ماشین چگونه سئو را تغییر میدهد؟
در مصورسازی دادهها (Data Visualisation) نیز پایتون این امکان را میدهد تا نمودارهای pie chart، bar (میلهای) یا نمودارهای سهبعدی را ترسیم کرد.
توسعه وب
به عنوان یکی دیگر از کاربردهای پایتون این زبان اغلب در بکاند وبسایتها یا اپلیکیشنها یعنی جایی که کاربر آن را نمیبیند استفاده میشود. این کابرد بیشتر در ارسال و دریافت دیتا از سرورها یا بالا بردن امنیت وبسایت استفاده میشود.
مقاله مرتبط: زبانهای برنامهنویسی لازم برای توسعه وب
پایتون چندین فریمورک برای توسعه وب پیشنهاد میدهد که یکی از آنها جنگو (Django) است. مهندسین نرمافزار، مهندسین بکاند، مهندسین فول استک و مهندسین دواپس از جمله متخصصهایی هستند که از پایتون برای توسعه وب استفاده میکنند.
اتوماسیون و نوشتن اسکریپت
یکی از کاربردهای پایتون برای افرادی است که یک تسک تکراری را بارها و بارها باید انجام دهند. به کمک پایتون میتوان این تسکها را به صورت اتوماسیون درآورد. به این کار اسکریپتینگ یا تولید اسکریپت میگویند.
مقاله مرتبط: هوش مصنوعی چیست و اتوماسیون چگونه به موفقیت کسبوکار کمک میکند؟
کارهایی از جمله فرستادن یک ایمیل یا تکست در ساعتی خاص، تبدیل کردن فایلها و غیره از ابتداییترین نمونههای اتوماسیون به کمک پایتون است که توسط افراد نسبتا مبتدی میتواند انجام شود.
تست نرمافزار
تست کردن محصول یا ویژگی جدید از جمله کاربردهای دیگر پایتون است. ابزارهایی که برای این منظور استفاده میشوند انواع مختلفی دارند که از جمله میتوان به requestium و green اشاره کرد.
نتیجهگیری
همانطور که گفتیم پایتون محدود به کاربردهایی که در این مقاله گفته شد نیست. شما میتوانید بسیاری از تسکهای روزانه خود را به کمک پایتون انجام دهید. برای مثال پایتون میتوند برداشتن چتر در هوای بارانی را به شما به کمک ارسال متن به موبایلتان یادآوری کند. به عنوان مثال دیگر به کمک پایتون میتوانید بازار بورس یا رمزارزها را ردیابی کنید.
در انتها اگر پیشنهاد یا انتقاد خاصی نسبت به این مقاله دارید، لطفا برای بهبود محتواهایمان آن را با ما در میان بگذارید.
این مقاله توسط تیم محتوای هاست ایران، یکی از معتبرترین فراهمکنندگان میزبانی وب نوشته شده است. اگر به فکر راهاندازی کسب و کار اینترنتی هستید میتوانید با خرید هاست اولین قدم در این راه را بردارید. همچنین در کنار میزبانی یا هاست وبسایتتان نیاز به ثبت دامنه هم دارید. از طرفی اگر کسبوکار شما در حال رشد روزافزون است پیشنهاد ما به شما سرور ابری مجازی هاست ایران است.