آموزش وب مستری

۱۲ نکته برای موفقیت در کپی رایتینگ وب‌سایت

به این post امتیاز دهید

بسیار مهم است که حضور شما به‌صورت آنلاین تأثیرگذار باشد. این تفاوت بین زمانی است که بازدیدکنندگانتان بیشتر درباره شما می‌دانند یا علاقه‌شان را نسبت به برند شما از دست می‌دهند. برای اینکه نظر مخاطب مورد نظرتان را جلب کنید، بهتر است توانایی‌های نوشتن جملات تبلیغاتی یا کپی رایتینگ خود را به‌روز کنید تا بتوانید بازدیدکنندگان بیشتری را درگیر خودتان کنید.

یک جمله تبلیغاتی یا جمله فروش مؤثر کمک می‌کند شما محصولات بیشتری را بفروش برسانید، آگاهی نسبت به برندتان بیشتر شود و در نهایت در رقابت با دیگران موفق‌تر باشید.

اما فاکتورهای متعددی به روی اینکه از چه جملاتی برای وب‌سایتتان استفاده کنید وجود دارد. از مخاطب خاص گرفته تا محتوای موجود به روی وب‌سایتتان، شما باید خودتان سبک سنگین کنید ببینید چه چیزی برای کدام قسمت از وب‌سایت شما بهترین نقش را خواهد داشت. حتی بد نیست اگر کمی خلاقیت به خرج بدهید و شخصیت منحصربه‌فرد خودتان را نیز در این کار دخیل کنید.

پس با ما همراه باشید تا ۱۲ نکته مهم درباره نوشتن جملات تبلیغاتی یا کپی رایتینگ را بررسی کنیم تا بتوانید تجربه فراموش نشدنی برای بازدیدکنندگان وب‌سایت خود ایجاد کنید.

۱- مخاطبینتان را شناسایی کنید

به گفته CoSchedule «بازاریابان موفق ۲۴۲ درصد بیشتر در صدد شناسایی مخاطب، حداقل هر سه ماه، هستند؛ و ۵۶% از برترین بازاریابان یک‌بار یا بیشتر در طول ماه این تحقیق را انجام می‌دهند.»

بلاگرها می‌توانند قالب نوشتاری خود را با تبدیل شدن به محققان و جستجوگران بهتر شکسته و تغییر دهند. هرچه بیشتر درباره مخاطب خود بدانید به شما کمک خواهد کرد بر اساس علاقه‌مندی‌های آن‌ها رفتار کنید و با این کار نظرشان را جلب کنید.

تحقیق و شناسایی مخاطب چندین روش مختلف دارد. شما می‌توانید از مخاطبین فعلی خود نظرسنجی کنید و بپرسید بیشتر علاقه‌مند هستند درباره چه موضوعاتی اطلاعات کسب کنند. می‌توانید گزارش‌های گوگل آنالیتیکس خود را نیز بررسی کنید تا ارزیابی کنید کدام پست‌های بلاگ شما بیشتر بازخورد داشته‌اند.

ابزاری نظیر Social Mention نیز می‌تواند به شما کمک کند بینش‌های جدید را کشف کنید. پلتفرم جستجو و آنالیز شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند به شما کمک کند مردم درباره چه موضوعاتی در شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کنند.

Social Mention

هنگام تحقیق و جستجو، هدف شما شناسایی تم‌ها و الگوهاست. شما می‌خواهید ایده‌هایی را که الهام‌بخش شما هستند را مشخص کنید.

برای کسب اطلاعات درباره مخاطبتان زمان بیشتری بگذارید. شما باید بدانید آن‌ها به دنبال چه چیزی هستند، چه چیزی نیاز دارند و چه رفتاری خواهند داشت. دانستن تمامی این نکات می‌تواند به نوشتن بهتر محتوا برای سایتتان کمک کند.

۲- با فرمت خوانا و قابل‌فهم بنویسید

عادات خواندن یک بازدیدکننده آنلاین با شخصی که چیزی را به‌صورت آفلاین می‌خواند متفاوت است. تحقیقات نشان می‌دهد که بازدیدکنندگان سایت به‌طور متوسط ۲۰% از نوشته‌های یک صفحه وب را می‌خوانند.

خوانندگان وب‌سایت معمولاً محتوا را اسکن می‌کنند. برخی از این افراد به‌قدری مشغله دارند که نمی‌توانند کلمه به کلمه آنچه نوشته شده است را بخوانند. سایرین نیز فقط می‌خواهند اطلاعات مورد نظرشان را یافته و به سراغ موضوع بعدی بروند.


مقاله مرتبط: ۱۳ اشتباه رایج در نگارش محتوا برای وب سایت


به‌طور کل دلیل خوانده نشدن کامل محتوا مهم نیست، شما در هر حال باید محتوایتان را به‌درستی تنظیم کنید. جف گوین (Jeff Goins) یکی از برترین نویسندگان در این باره می‌گوید:

«در اینکه افراد توانایی خواندن دارند شکی نیست، اما آن‌ها ترجیح می‌دهند این کار را نکنند. شما باید یاد بگیرید چطور با افرادی که نمی‌خواهند بخوانند ارتباط بگیرید. این افراد از خواندن متن خوششان نمی‌آید و نخواندن را انتخاب می‌کنند.»

شما با نوشتن پاراگراف‌های کوتاه‌تر خواندن و اسکن کردن محتوایتان را ساده‌تر می‌کنید. بهتر است پاراگراف‌ها را به ۴ جمله ختم کنید. اضافه کردن تیترها نیز به خوانایی بیشتر متن کمک می‌کند.

با استفاده از لیست‌های عددی یا نقطه‌ای نظر خواننده را به مهم‌ترین اطلاعات صفحه جلب کنید. همچنین برای تأکید به روی برخی از کلمات استفاده از فرمت‌های bold یا italic نیز می‌تواند کارساز باشد.

در اینکه خوانندگانتان محتوای شما را اسکن می‌کنند شکی نیست، این به شما بستگی دارند این محتوا را چطور بچینید که خواندنش برای آن‌ها ساده‌تر شود.

۳- از کلمات کلیدی خاص استفاده کنید

جستجوی ارگانیک در ایجاد ترافیک در سایت شما نقش بسزایی دارد. اگر کسی نتواند بلاگ شما را در گوگل، یاهو، یا بینگ پیدا کند، سخت است که بازدیدکننده جدیدی به دست بیاورید.

کلمات کلیدی این امکان را ایجاد می‌کنند افراد بیشتری به سمت سایت شما کشیده شوند. وقتی فردی اصطلاح یا جمله‌ای را در موتور جستجو تایپ می‌کند، به‌طور مستقیم به محتوایی که مرتبط به این کلمات کلیدی است وارد می‌شوند. مصرف‌کنندگان به دنبال جملاتی با نیت خاص هستند. سایت Impact گزارش می‌دهد که «۵۰% از جملاتی که جستجو می‌شوند چهارکلمه‌ای یا بیشتر هستند.»

بلاگرها باید محتوایی خاص و مفید برای پرسش جستجوکنندگان تهیه کنند و از طریق آن مشکلشان را حل کرده یا سؤالشان را پاسخ دهند. در نتیجه، خوانندگان وارد سایت شما شده و اطلاعات مرتبط را پیدا می‌کنند.

Google Trends شهرت برترین جملات و اصطلاحاتی که جستجو می‌شوند را بررسی می‌کند. با این روش، شما می‌توانید ببینید اغلب افراد به دنبال چه چیزی هستند و محتوایتان را بر اساس نیاز آن‌ها تهیه کنید.

Google Trends

اصلاً لازم نیست پست‌های بلاگتان را پر از کلمات کلیدی کنید. به نکات اولیه بهینه‌سازی مطلب برای موتور جستجو توجه کنید، نکاتی همانند قرار گرفتن کلمات کلیدی در تیترها و توضیحات متا.

وقتی برای وب می‌نویسید می‌خواهید مطلب شما دیده شود. این کار را با استفاده از کلمات کلیدی خاص پیش ببرید.

۴-از کارشناسان برجسته کمک بگیرید

اغلب مواقع ما تصور می‌کنیم نوشتن یک کار تنهایی است. زمانی که آماده نوشتن هستیم باید یک فضای آرام و مناسب پیدا کنید و تا جایی که می‌توانیم بنویسیم.

اما همیشه این‌طور نیست. قرار نیست این کار را به‌تنهایی انجام دهیم. نوشتن برای وب می‌تواند مشارکتی باشد. مخاطب شما علاقه‌مند خواهد بود درباره دیدگاه‌های افراد کارشناس و حرفه‌ای این صنعت نیز اطلاعاتی به دست بیاورد. خبر خوب این است که شما می‌توانید از طریق پست‌های بلاگتان، مخاطبتان را با افراد برجسته صنعت خود آشنا کنید. John O’Nolan، مؤسس و مدیرعامل شرکت Ghost در این باره می‌گوید:

«ذهن شما خسته است؟ از دیگران کمک بگیرید! چه کسی در صنعت شما است که خوانندگان بلاگ شما به او علاقه‌مند هستند؟ یک ایمیل برای این فرد ارسال کنید و از او بخواهید با شما مصاحبه کند. تنها چالشی که پیش روی شما است پیدا کردن چند سؤال جذاب و خواندنی است که می‌تواند سوژه شما را به حرف بیاورد.»

کارشناسانی که برای مخاطبتان ارزشمند و محترم هستند را انتخاب کنید. هنگام تهیه سؤالات مصاحبه، بسیار مهم است که به موضوعاتی بپردازید که در بلاگ‌های دیگر وجود ندارند. سؤالات خاص و استثنایی به پست شما ارزش بیشتری می‌بخشند.

نوشته‌هایتان را فقط به ایده‌ها و نظرات خودتان محدود نکنید. وقتی از افکار و نگرش رهبران و افراد معتبر صنعت خودتان استفاده کنید برای خوانندگانتان بسیار ارزشمند و جذاب خواهد بود.

۵- قدم‌های انجام شدنی بچینید

نوشتن برای وب شبیه به نوشتن یک رمان نیست که پایان عجیب یا مرموز داشته باشد. مخاطب شما برای اینکه روی سایتتان پیش برود به دنبال مراحل عملیاتی و کارهای انجام شدنی هستند. چه این مراحل بخواهد آن‌ها را به تماشای یک ویدیو در یوتیوب برساند یا به صفحه خرید برسند، این وظیفه شماست که آن‌ها را به سمت هدفی که دارید راهنمایی کنید.

به‌عنوان یک بلاگر حرفه‌ای، خیلی ساده است که فراموش کنید خواننده بلاگ، به‌اندازه شما درباره بلاگتان نمی‌داند. این مسئله ممکن است موجب شود شما فراموش کنید جزییات مهم و جملات و اصطلاحات خاص را در وب‌سایت خود به کار ببرید.

این مسئله تا زمانی که هنوز همه‌چیز در حالت پیش‌نویس است مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما در مرحله ویرایش، بهتر است به دنبال کلمات خاص یا عملیات پیچیده‌ای که ممکن است خواننده شما را از انجام عملی بازدارد بگردید و آن را ویرایش کنید.

طراحی وب‌سایت نیز نقش اساسی در نحوه نمایش نوشته‌های وب ایفا می‌کند. مراحل را با رنگ متفاوت و گرافیکی متفاوت نشان دهید. دلیلی به مخاطبتان ارائه دهید که به کلماتی که نوشته‌اید عمل کنند.

۶- نوشته‌های هدفمند بنویسید

وب‌سایت شما فرصتی است که برندتان را به بازار ارائه دهید. وقتی بازدیدکنندگان وارد وب‌سایت شما می‌شوند، می‌خواهند بدانند شما چه‌کاری می‌کنید و با چه چیزی شناخته شده هستید.

نوشته‌های تبلیغاتی وب‌سایتتان را طوری انتخاب کنید که به‌سادگی هدف کسب‌وکارتان را نشان دهد. به‌جای نوشتن جزییات غیرضروری، یک هدف اولیه انتخاب کنید که نوشته‌هایتان بر اساس آن تنظیم شوند.

به گفته Sujan Patel، مؤسس Web Profits «بسیار مهم است هر جمله تبلیغاتی که روی سایتتان می‌نویسید یک هدف واحد را دنبال کند… تمرکز به روی یک هدف در هر زمان موجب می‌شود از بین رفتن تمرکز مخاطب به حداقل برسد و شما را از استفاده از جملات بیگانه و فرعی بازدارد.»

جملات هدفمند آنچه شما به بازدیدکنندگانتان پیشنهاد می‌دهید را مشخص می‌کند. شما فقط یک بلاگر یا طراح وب‌سایت نیستید. افرادی که به روی وب‌سایت شما می‌آیند می‌خواهند شما به حل کردن مشکلات مرتبطی که دارند کمک کنید. در تصویر زیر، The Art of Sculpting به شما دقیقاً می‌گوید چگونه به مشتریانشان خدمات می‌رسانند- بدن‌سازی آن‌ها را به‌به سطح جدیدی تبدیل می‌کند.

نوشته‌های هدفمند بنویسید

۷- از بازدیدکننده یک قهرمان بسازید

کپی یا نوشته تبلیغاتی شما درباره شما، دستاوردهای کسب‌وکارتان، یا حتی آخرین حضورتان در تلویزیون نیست. اگر می‌خواهید بازدیدکننده را به مشتری تبدیل کنید، نوشته‌های شما باید به روی نیازهای مخاطب تمرکز داشته باشد. هر جمله تبلیغاتی که استفاده می‌کنید باید حول کمک به بازدیدکننده طراحی شود.

این کار با گفتن یک داستان عالی و ایجاد یک مسیر برای درگیر کردن بازدیدکننده آغاز می‌شود. درست همانند فیلم‌ها، این نوشته باید چالش‌ها و پیروزی‌های یک قهرمان را توضیح دهد.

جملاتی که استفاده می‌کنید قرار نیست همیشه به مخاطب شما بگوید عملی انجام دهد. بلکه می‌تواند فقط خاطره‌ای در ذهن این افراد به یادگار بگذارد. این احساس حتی وقتی‌که مخاطب سایت شما را ترک می‌کند همچنان با او باقی خواهد ماند.

۸- ارزشتان را نشان دهید

بازدیدکنندگان سایت شما دوست دارند بدانند شما چطور می‌توانید تحولی در زندگیشان ایجاد کنید. چه ارزشی به مشتریانتان می‌دهید که در نهایت نتیجه خوبی برایشان دارد؟ این ارزش شما را از سایر رقبایتان جدا می‌سازد.

استارتاپ Honor این ارزش را خیلی سریع و واضح در صفحه خانه وب‌سایت خود ارائه می‌دهد. تیم این شرکت که خدمات مراقبت از سالمندان در خانه را ارائه می‌دهد خیلی ساده با استفاده از همین جمله خودش را معرفی کرده و به خانواده افراد سالمند آرامش خاطر می‌بخشد.

جملاتتان را توصیفی بیان کنید اما بیش از حد اغراق نکنید. این خوب است که فوایدی که محصول یا خدمات شما دارند را بیان کنید اما نباید آنچه نیستند را اغراق بگویید.


مقاله مرتبط: آموزش کپی رایتینگ ؛ چگونه يک کپی رايتر حرفه ايی شويم؟


«مردم دوست ندارند به زور چیزی به آن‌ها به فروش برسد؛ بنابراین جملات تبلیغاتی روی سایتتان را همان‌طور که با مشتری ایده آلتان رو در رو صحبت می‌کنید بنویسید. مخاطب شما متوجه تفاوت می‌شود و بیشتر علاقه‌مند خواهد بود با شما مشارکت کنند.»

برای اینکه ارزش خود را نشان دهید، به نتایجی که مشتریانتان از خدماتتان کسب می‌کنند اشاره کنید. کاری کنید که مردم با کسب‌وکار شما رفتاری متفاوت داشته باشند.

۹- از یک فراخوان عمل متقاعد کننده استفاده کنید

یک نوشته مؤثر موجب می‌شود بازدیدکننده شما کاری که شما انتظار دارید را انجام دهد و این زمانی است که فراخوان عمل به میدان می‌آید.

وب‌سایت شما شامل صفحات متعدد با اهداف متفاوت است. اگر با بازاریاب‌ها کار کرده باشید، آن‌ها احتمالاً به شما پیشنهاد می‌کنند صفحات ثابتی با مراحل خرید خود ایجاد کنید. به‌عنوان مثال، وقتی بازدیدکننده جدیدی به سایت شما وارد می‌شود، هدف شما تبدیل او به یک مخاطب باکیفیت است. فراخوان عمل در چنین مواقعی باید طوری باشد که این فرد را متقاعد کند به روی وب‌سایت شما ثبت‌نام کند تا مثلاً یک ایبوک رایگان یک چک‌لیست دریافت کند.

وقتی بازدیدکننده به محصول شما علاقه‌مند شد، فراخوان عمل می‌تواند ۱۰% تخفیف یا هدیه پس از خرید اول باشد. فراخوان عمل باید درباره نیاز و علاقه مخاطب باشد. آن‌ها باید علاقه‌مند باشند تا پیشنهاد شما را دریافت کنند و آماده باشند تا به سمت مرحله خرید حرکت کنند.

۱۰- شهرت اجتماعی‌تان را بالا ببرید

برند شما را احساسات و تجربیات دیگران احاطه می‌کند. این مهم است که اعتبار شما در دید مشتریان آینده‌تان چگونه باشد. آن‌ها می‌خواهند بدانند آیا محصول یا خدمات شما ارزش هزینه کردن دارند یا خیر. علاوه بر این‌ها، بازدیدکنندگان کنجکاوند بدانند آیا باید خودشان را درگیر برند شما کنند یا خیر.

با وجود رقبای بسیاری که در بازار وجود دارد، گاهی تنها متمایز کننده شما از دیگران پرستیژ و اعتبار خارجی برند شماست. مردم دوست دارند با موفقیت پیوند بخورند.

ما ماشین می‌خریم تا بتوانیم از نقطه‌ای به نقطه دیگر برویم؛ بنابراین چرا باید کسی بخواهد یک لامبورگینی یا تسلا بخرد؟ به این دلیل که مشتریان این محصول همچنین به دنبال وسیله نقلیه‌ای هستند که چهره‌شان را در جامعه نشان دهد.

اعتبار اجتماعی‌تان را با کمک نظرسنجی مشتریان برای تأثیر گذاشتن به روی مخاطبتان بالا ببرید. به این مثال از سایت Backlinko دقت کنید. برایان دین (Brian Dean) تخصص خود را با ارائه نقل‌قول از صاحب‌نظران و افراد تأثیرگذار معتبرتر می‌کند.

۱۱- از اصطلاحات خاص استفاده نکنید

شده در یک جلسه بنشینید و اصلاً متوجه صحبت‌های افراد نشوید؟ همه به زبان مادری شما صحبت می‌کنند اما شما هیچ‌چیز از آن متوجه نمی‌شوید و به نظر می‌رسد به زبان دیگری در حال گفتگو هستند. احتمالاً در چنین مواقعی گیج می‌شوید و احساس می‌کنید به این گروه تعلق ندارید. این یک احساس ضعف به شما می‌دهد به‌طوری‌که می‌خواهید همان لحظه از جایتان بلند شده و اتاق را ترک کنید.

این حس برای بازدیدکنندگان سایت شما نیز ممکن است به وجود بیاید. تجربه خوبی برای مخاطب شما نخواهد بود اگر با ورود به سایت شما با جملات عجیب و اصطلاحات خاصی که درکی از آن‌ها ندارد مواجه شود؛ بنابراین اگر نتوانند محتوای سایت شما را بفهمند از نظرشان برند شما مناسبشان نخواهد بود.

برای اینکه مخاطب هدفتان را جذب کنید باید به زبان آن‌ها صحبت کنید. به‌جای استفاده از جملات و اصطلاحات ناآشنا، به روی کلماتی که مخاطب شما می‌شناسد تمرکز کنید.

از کلماتی که مشتریان فعلی شما برای توضیح کسب‌وکارتان استفاده می‌کنند توجه کنید. از شبکه‌های اجتماعی برای درک اینکه مخاطب شما چگونه درباره برندتان صحبت می‌کند استفاده کنید. با این بینش، می‌توانید از جملات تبلیغاتی استفاده کنید که تجربه بهتری برای مخاطب شما ایجاد خواهد کرد.

۱۲- نسخه‌های متفاوت را آزمایش کنید

اولین پیش‌نویس جملات تبلیغاتی سایت شما قرار نیست نسخه نهایی آن باشد. دقیقاً همانند سایر جوانب کسب‌وکارتان، بهترین راه اینکه بفهمید چیزی نتیجه می‌دهد یا خیر، امتحان کردن آن است. پس بهتر است عاشق نسخه اولیه جملات سایتتان نشوید. فراموش نکنید که هر کلمه‌ای که روی صفحه وب‌سایتتان استفاده می‌کنید برای کمک کردن به بازدیدکننده برای شناسایی بهتر شماست. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند در این آزمایش هر بار فقط یک متغیر را تغییر دهید. شما می‌توانید تیتر اصلی را تغییر دهید یا به روی فراخوان‌های عمل متفاوت کار کنید؛ اما اگر همه این‌ها را با هم انجام دهید، دیدگاهتان از آنچه بازدیدکنندگانتان از شما انتظار دارند را از دست می‌دهید.

مثال زیر یک آزمایش A/B به روی دکمه فراخوان عمل را نشان می‌دهد. نسخه جدید این دکمه به روی چیزی که این شرکت به بازدیدکننده پیشنهاد می‌کند تمرکز دارد.

جملات سایتتان با آزمون و خطاهایی که انجام می‌دهید ارتباط بهتری با مخاطبتان ایجاد خواهد کرد.

کپی رایتینگ هوشمندانه، پیام برندتان را به‌صورت آنلاین منتقل می‌کند

وقتی بازدیدکنندگان به روی سایت شما می‌آیند، هدف شما جلب نظر آن‌ها و کسب اعتمادشان است. کپی رایتینگ یک مؤلفه مهم برای بیان داستانتان به مخاطب است. جملات تبلیغاتی ترغیب کننده بنویسید که هر بازدیدکننده‌ای را به یک قهرمان تبدیل کند و از شهرت اجتماعی‌تان برای نشان دادن اعتبارتان استفاده کنید. با استفاده از کپی رایتینگ بهتر، وب‌سایتتان را ارتقا دهید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  87  =  90

Back to top button