آموزش وب مستری

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

به این post امتیاز دهید

هر متخصص سئو می‌داند که بک لینک‌ها بخش بسیار مهمی از سئوی سایت هستند، اعتبار سایت را مشخص می‌کنند و در الگوریتم رتبه‌بندی گوگل نقش مهمی دارند. به همین دلیل بک لینک‌ها زیاد مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند و نتیجه معکوس می‌دهند یعنی گوگل سایت را جریمه می‌کند و رتبه و ترافیک سایت کاهش پیدا می‌کند. مشکل این است که صاحب سایت کنترل محدودی روی انتخاب بک لینک‌های وارده به سایت دارد.

ابزار Disavow Links گوگل یا رد کردن بک لینک کمک می‌کند تا سایت در مقابل جرائم مرتبط با بک لینک محافظت شود. بااین‌حال بیشتر سئو کارها معمولا شک دارند که چه زمانی از این ابزار استفاده کنند! و استاندارهای طلایی سئو هم خیلی در این زمینه کمک نمی‌کنند برای اینکه خیلی راحت فرض می‌کنند که جدا کردن بک لینک‌های خوب که رتبه‌بندی سایت را افزایش می‌دهند از بک لینک‌های مخرب راحت است درحالی‌که در واقعیت تشخیص بک لینک بد واقعا به تجربه و دقت نیاز دارد. درنتیجه بیشتر متخصصان سئو نمی‌دانند کدام بک لینک را در چه زمانی رد کنند.


مقاله مرتبط: ١٦ عاملی که باعث کاهش رتبه سایت در لیست نتایج گوگل می‌شود


به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله برایتان کاملا توضیح دهیم که چگونه بک لینک‌های مخرب را تشخیص دهید و چه زمانی بک لینک‌ها را با استفاده از ابزار Disavow Links گوگل رد کنید.

اما در ابتدا باید بدانید که چرا گوگل ابزار رد کردن بک لینک را ایجاد کرد و استفاده از این ابزار چگونه در سال‌های اخیر تغییر کرده است.

ابزار Disavow Links گوگل چیست و چرا ایجاد شد؟

ابزار Disavow Links گوگل شما را قادر می‌کند که به گوگل بگویید بک لینک‌های مشخصی را در رتبه‌بندی سایتتان ندیده بگیرد. درست مانند تگ rel=”canonical”، یک فایل disavow بیشتر یک پیشنهاد است تا اینکه یک دستور باشد.

روند فنی کار ساده است: یک فایل متنی شامل لیست صفحات یا دامنه‌های لینک شده به سایتتان که می‌خواهید رد کنید را از طریق کنسول جستجوی گوگل یا GSC ارسال می‌کنید؛ اما روند تصمیم‌گیری برای قرار دادن دامنه‌ها در فایل متنی پیچیده است!

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

برای اینکه در مورد بک لینک‌ها تصمیم بگیرید باید بدانید که چرا گوگل ابزار Disavow Links یا رد کردن بک لینک‌ها را ایجاد کرد و اهمیت این ابزار چگونه در به‌روزرسانی‌های الگوریتم جستجوی گوگل تغییر کرده است.

گوگل بیش از ۱۰ سال با تکنیک بک لینک سازی اسپمی جنگیده است. اولین تلاش برای کاهش لینک‌های اسپمی در معرفی ویژگی nofollow بود که در ژانویه ۲۰۰۵ اتفاق افتاد تا نظرات کاربری اسپم را از بین ببرد.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

باوجودی که گوگل به اصلاح الگوریتم جستجو در سال‌های بعد هم ادامه داد اما تغییر بزرگ بعدی آوریل سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد که اولین الگوریتم پنگوئن اجرا شد. الگوریتم پنگوئن یک فیلتر خارجی بود که نتایج جستجو از آن عبور می‌کردند. درنتیجه ماه‌ها پس از پاک‌سازی وب‌سایت هنوز جریمه تخصیص داده شده توسط گوگل در جای خود باقی بود.

اگر گوگل لینک‌های خروجی غیرطبیعی، مشکوک یا فریبکارانه را شناسایی می‌کرد، در کنار جرائم الگوریتمی یک راهنما برای وب مستر سایت ارسال می‌کرد چراکه اگر حتی یک ترفند خرابکارانه لینک سازی، یک بخش یا صفحه وب‌سایت را هدف قرار می‌داد، کل سایت ممکن بود از رتبه‌بندی بیفتد.

ابزار رد کردن بک لینک به وب مسترها این قدرت را داد که لینک‌های استفاده شده در رتبه‌بندی سایتشان توسط گوگل را کنترل کنند؛ اما در زمان عرضه ابزار در اکتبر ۲۰۱۲ گوگل باور داشت که این ابزار فقط برای تعداد محدودی وب مستر مناسب است؛ یعنی اگر گوگل یک manual spam action برای شما فرستاده که بر اساس بک لینک‌های غیرطبیعی وارده به سایتتان بود، این ابزار می‌توانست در حل مشکل کمک کند؛ اما اگر این نوتیفیکیشن را دریافت نکرده‌ بودید این ابزار کاربرد زیادی برایتان نداشت.

درواقع این ابزار به‌عنوان اولین خط دفاعی برای پنالتی‌های لینک-محور گوگل نبود اما می‌توانست بازسازی سایت پس از جرائم را تسریع کند.

به گفته Matt Cutts مدیر سابق اسپم‌های وب گوگل، پاک‌سازی بک لینک‌های سایت کار سختی بود و گوگل پس از مشورت با جامعه سئو به این نتیجه رسید که ابزاری ارائه کند که پس از اقدامات لازم پاک‌سازی توسط صاحب سایت استفاده شود.

در ۳ نسخه اول الگوریتم پنگوئن، بیشتر سئوکارها باور کردند که رد کردن بک لینک‌ها برای محافظت از سایت در مقابل جرائم گوگل ضروری بود که معمولا زمان زیادی هم طول می‌کشیدند؛ اما با معرفی پنگوئن ۴ در سپتامبر ۲۰۱۶ نظرات تغییر کرد.

نسخه ۴ پنگوئن به‌روزرسانی گوگل را به یک الگوریتم «در زمان واقعی» تبدیل کرد که به گوگل اجازه می‌داد تا لینک‌های اسپمی را در سطح صفحات، هدف قرار دهد. از همه مهم‌تر اینکه یک تغییر رویکرد مهم از «بی‌اعتبار کردن سایت» به «رتبه‌بندی نکردن سایت» داشت که یعنی جریمه را با بی‌تفاوتی جایگزین کرد!


مقاله مرتبط: تاثیر لحظه ای ساخت لینک در الگوریتم پنگوئن ٤


از این به بعد بحث زیادی در مورد رد کردن بک لینک‌ها شروع شد که آیا ضروری است و چه زمانی باید انجام شود.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

کدام بک لینک‌ها را باید رد کنید؟

چه عاملی یک بک لینک را «بی‌کیفیت» می‌کند؟ دایرکتوری «بد» چیست؟ یک پست مهمان «خوب» چیست؟ این‌ها سوالهایی هستند که معمولا هر صاحب سایت و یا متخصص سئو در مورد خوب و بد بودن لینک دارد.

مطابق گوگل، بک لینک کم کیفیت لینکی است که:

برای سواستفاده از الگوریتم PageRank گوگل استفاده می‌شود و شاید بخشی از یک برنامه کلاه‌برداری لینک سازی باشد که برخلاف راهنمای وب مسترهای گوگل است. لینک کم کیفیت می‌تواند لینک ورودی به سایت و یا خروجی از سایت باشد.

Gabriella Sannino موسس Level343 این تعریف را ساده می‌کند:

قانون عمومی این است که اگر یک بک لینک به سایت یا کاربران شما مرتبط نیست نباید در پروفایلتان قرار داشته باشد.

تعریف دیگری هم وجود دارد که:

سوال کنید اگر این لینک هدف دیگری جز سئو دارد یا پتانسیل خاصی برای افزایش ترافیک سایت دارد.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

برخلاف این تعاریف، گوگل اشاره می‌کند که لینک‌های باکیفیت معمولا به‌صورت هدفمند کسب و انتخاب شده‌اند و هر چه محتوایتان مفیدتر باشد، شانس اینکه یک سایت دیگر محتوا را برای مخاطبش باارزش تشخیص دهد و به آن لینک بدهد زیاد است.

فضای زیادی برای تفسیر شخصی این تعاریف وجود دارد؛ مثلا لینک‌هایی وجود دارند که قطعا بد هستند و صرف زمان برای پیدا کردن مبدا آن‌ها مشخص می‌کند که اگر صاحب سایت ناآگاهانه به آژانسی پرداخت کرده تا این لینک‌ها را بسازد. در این صورت جلوی این‌گونه لینک‌ها گرفته می‌شود به‌جای اینکه فقط از سایت حذف شوند.

لینک‌های بد معمولا از ۶ مبدا زیر ناشی می‌شوند:

  • لینک‌های خریداری‌شده

گوگل مجموعه‌ای از لینک‌های خریدنی را هدف قرار می‌دهد که معمولا لینک‌های غیر هدفمند و dofollow هستند که مشخصا برای گرفتن رتبه از PageRank طراحی‌شده‌اند. باوجودی که برخی از لینک‌های خریدنی شاید به‌سختی شناسایی شوند اما تعدادی ویژگی مشترک وجود دارند:

  • لینک‌های Dofollow که متن لینک کاملا مشابهی در تمام سایت دارند.
  • لینک‌های Dofollow که محتوا یا سایت غیر مرتبط هستند.
  • لینک‌های Dofollow که نشانه‌های واضحی مانند پست‌های اسپانسری دارند.
  • شبکه‌های خصوصی بلاگ یا PBN

گوگل در سال ۲۰۱۴ شروع به خارج کردن این شبکه‌ها از ایندکس جستجو کرد. البته آن‌ها هنوز هم وجود دارند اما لینک‌های این شبکه‌ها بخشی از استراتژی کلاه سفید لینک سازی سئو نیستند.

این شبکه‌ها توسط تیم WEBRIS مورد بازرسی قرار می‌گیرند و معمولا روی لینک‌هایی تمرکز می‌کنند که توسط انسان‌ها ساخته می‌شوند. اینترنت پر از زباله است اما سایت‌ها معمولا به‌صورت تصادفی لینک‌هایی را انتخاب می‌کنند که ظاهرا اسپم هستند ولی درواقع فقط توسط الگوریتم جستجو ندیده گرفته شده‌اند. درنتیجه این شرکت فقط لینک‌هایی را رد می‌کند که از این شبکه‌ها ارسال شده‌اند و یا دامنه‌های کم کیفیتی که متن لینک دقیقا مشابهی دارند.

  • دایرکتوری‌های کم کیفیت

برای تشخیص یک دایرکتوری کم کیفیت از خودتان سوال کنید: آیا توقع دارید که ترافیک اضافه از قرار گرفتن در این دایرکتوری دریافت کنید؟ اگر پاسختان منفی است احتمالا دایرکتوری کیفیت زیادی ندارد.

باوجودی که قرار گرفتن در لیست یک دایرکتوری کم کیفیت هرگز نتیجه نداده و خیلی‌ها از لینک‌های nofollow استفاده می‌کنند تا نیازی به رد کردن لینک‌ها نداشته باشند اما برخی شرکت‌های غیرحرفه‌ای سئو در هنگام فروش خدمات خود به صاحبان سایت ناآگاه ادعای برعکسی دارند.

البته تعدادی دایرکتوری باکیفیت که دقیقا به موضوع سایت مرتبط هستند شاید ارزش پرداخت هزینه را داشته باشند اما این تاکتیک راه موثری برای افزایش اعتبار سایت نیست.

  • کامنتهای اسپم فورم

ارائه نظرات کاربری روی سایت‌های فورم مرتبط و معتبر و لینک کردن به محتوای مرتبط در سایتتان نه‌تنها ازنظر گوگل مجاز است بلکه پیشنهاد هم می‌شود.

اما مشکل، مقیاس‌پذیری یا اتوماسیون این روند است. بسیاری از سیستم‌های کامنت گذاری در حال حاضر همه لینک‌ها را به‌صورت پیش‌فرض nofollow می‌کنند درنتیجه ریسک یا نتیجه مفید زیادی وجود ندارد.

  • سایت‌های هک شده

در مورد سایت‌های هک شده هیچ ناحیه خاکستری وجود ندارد. لینک‌هایی که از سایت‌های هک شده می‌آیند قطعا جریمه گوگل را به همراه دارند و مشارکت در هک کردن یک سایت می‌تواند مشکلات اساسی ایجاد کند برای اینکه … غیرقانونی است.

  • سئوی منفی

متداول‌ترین نوع سئوی منفی، اسپم بک لینک است که یعنی عمدا از هزاران سایت کم کیفیت، بک لینک به سایت رقیب ارسال کنید!

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

اگر وارد سایت اکسپلورر شدید و ناگهان با افزایش زیادی در دامنه‌های لینک کرده به سایتتان مواجه شدید، احتمالا سایت شما موردحمله قرار گرفته است. دریافت هزاران لینک اسپمی در یک بازه زمانی کوتاه شک گوگل را برمی‌انگیزد که احتمالا منجر به جریمه می‌شود.

ریسک رد کردن بک لینک‌ها چیست؟

حتی اگر کاملا می‌دانید که کدام لینک‌ها بد هستند و کدام خوب، رد کردن لینک‌ها بدون ریسک نیست. لینکی که ظاهرا بد به نظر می‌آید شاید برای سایتتان مفید باشد؟!

گوگل به کاربران یادآوری می‌کند که از ابزار رد کردن بک لینک بااحتیاط استفاده کنند. بااین‌وجود، ترس جریمه شدن بسیاری از سئوکاران را تشویق می‌کند که لینک‌ها را به‌صورت تهاجمی رد کنند.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

سال‌ها پیش این رویکرد تهاجمی به دلیل تفسیر غلط یک توصیه از Cutts در مورد کاربرد ابزار گوگل ایجادشده بود. باوجودی که این توصیه در مورد رد کردن لینک‌ها در سطح دامنه بود به‌جای اینکه در سطح URL باشد اما بیشتر افراد به این نتیجه رسیدند که لینک‌ها را به‌صورت تهاجمی رد کنند. Cutts همچنین اشاره کرده بود که تلاش برای تایید دوباره لینک‌ها زمان بیشتری نیاز دارد و شاید سیگنال ارسال شده توسط این لینک‌ها را ضعیف کند اما کسی توجه نکرد!

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

باوجود عوامل زیاد، فقط چند موقعیت مشخص هستند که ترازوی مزایا و معایب استفاده از ابزار گوگل را واقعا به سمت مزایا متمایل می‌کنند.

چه زمانی باید بک لینک‌ها را رد کنید؟

  • دریافت اخطار Manual Action از گوگل قطعا نیاز به رد کردن لینک با استفاده از ابزار disavow دارد. اگر اخطار را دریافت کردید باید لینک‌های سایت را پاک‌سازی یا رد کنید؛ اما برای مشکلات الگوریتمی انتخاب با خودتان است.

علاوه بر این، ۲ موقعیت دیگر هم وجود دارند که احتمالا رد کردن لینک‌ها اقدام درستی است:

  • افزایش ناگهانی در لینک‌های کم کیفیت منجر به کاهش رتبه سایت می‌شود. البته شاید هم‌زمان شدن این دو اتفاق به صوت قطعی به هم ربط نداشته باشد اما یک سایت باثبات که پس از دریافت حجم زیادی لینک، ناگهان از نتایج جستجو ناپدید می‌شود کاندیدای خوبی برای رد کردن لینک‌هاست. حتی اگر رتبه سایت افت زیادی نداشته باشد، رد کردن لینک‌ها می‌تواند از سایت محافظت کند.
  • اگر می‌توانید یک بک لینک مشکوک را به اعتراف خود صاحب سایت ارتباط دهید که قبلا یا در حال حاضر از خدمات لینک سازی استفاده کرده، رد کردن لینک‌ها ایده خوبی است.

باوجود همه این‌ها، متخصصان سئو در مورد ناحیه خاکستری رد کردن لینک‌ها اختلاف‌نظر دارند که در توئیت‌های پس از اجرای الگوریتم پنگوئن ۴ کاملا مشخص است که نمونه‌هایی را در زیر می‌بینید:

  • ابزار disavow دیگر چندان موردنیاز نیست. البته هنوز وجود دارد اما گوگل لینک‌های اسپمی را خودش مدیریت می‌کند.
  • تجربه نشان داده که ابزار رد کردن بک لینک گوگل نتیجه می‌دهد اما خسارت هم می‌زند. آمار نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۲% سئو از این ابزار استفاده می‌کند اما ۳۸% نمی‌کند.
  • آیا هنوز به رد کردن بک لینک‌ها نیاز داریم؟ الگوریتم پنگوئن جایی نرفته بلکه هنوز بخشی از هسته اصلی الگوریتم پنگوئن ۴ است. پس از ابزار disavow استفاده کنید.
  • ابزار disavow نمرده است.
  • حذف فایل‌های disavow پس از ۵ ماه منجر به ۳۷% افزایش ترافیک ارگانیک شد.
  • الگوریتم پنگوئن بابت لینک‌های بد سایتی را جریمه نمی‌کند پس دیگر نیازی به استفاده از ابزار disavow ندارید.
  • در نظرسنجی که از سئوکاران معتبر انجام شد همه آن‌ها اغلب ابزار disavow را به کار می‌گیرند و اگر پروفایل لینک به نظر اسپمی باشد حتما از این ابزار استفاده می‌کنند اما ظاهرا به‌اندازه گذشته تاثیر ندارد.
  • من هنوز از ابزار disavow استفاده می‌کنم اما نه به‌اندازه‌ای که قبل از پنگوئن ۴ انجام می‌دادم. درگذشته برخی روزها را کاملا صرف بازرسی لینک‌ها می‌کردم که الان به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

حتی خود کارکنان گوگل مانند John Mueller هم پس از عرضه پنگوئن ۴ اعلام کردند که این به‌روزرسانی هیچ تاثیری روی پیشنهاد‌های مرتبط با disavow ندارد: اگر می‌خواهید خیالتان را راحت کنید این ابزار هنوز هم ارزش دارد. فایل disavow راه خوبی برای مشخص کردن مشکلات اصلی سایت است یعنی پس از رد کردن لینک‌ها یکی از مشکلات سایت کم می‌شود تا مشکل اصلی دیده شود.

اما Gary Illyes معتقد بود که اگر اخطار manual action دریافت نکرده‌اید نیازی به ارسال فایل disavow ندارید. او اعتراف کرد که هرگز فایل disavow ارسال نکرده و حتی بک لینک‌های سایتش را ارزیابی هم نمی‌کند! سایت او ۱۰۰،۰۰۰ بازدید در هفته دارد و در ۴ سال گذشته حتی نمی‌داند چه کسانی به سایت او لینک می‌کنند!

باهمه این اظهارنظرهای متناقض چگونه انتخاب درستی انجام دهید؟ باید یک ارزیابی جامع از سایت و کار خودتان انجام دهید. ازآنجایی‌که رد کردن لینک‌های بد تاثیری روی سایت‌ ندارد، باید ابتدا مشخص کنید که چرا ارزش اجرا دارد.

علاوه بر اینکه باید رد کردن بک لینک‌ها را در قالب برنامه سئویتان انجام دهید. رد کردن بک لینک‌ها معمولا یک اولویت دوم است که نتایج به‌دست‌آمده از سایر تکنیک‌های باارزش سئو را محافظت می‌کند.

اما اگر سایت جریمه شود چه اتفاقی می‌افتد؟ پنالتی گوگل یک گناه نابخشودنی برای سئو و یکی از اتفاق‌های نادری است که هر سئو کاری احتمالا مشتری یا شغلش را از دست می‌دهد. این ترس منطقی از عواقب جریمه شدن سایت، هر سئوکاری را محتاط می‌کند.

درنهایت، بازرسی بک لینک‌ها تنها راهی است که متوجه می‌شوید آیا نیاز واقعی برای رد کردن بک لینک‌ها وجود دارد.

چگونه لینک‌های بد را در ابزار Disavow Links رد کنید؟

یادتان باشد که اولویت گوگل حذف لینک‌های کم کیفیت از وب است. ارسال فایل disavow ممکن است نتیجه ندهد اما اگر درخواست ارزیابی مجدد رتبه‌بندی سایتتان رادارید باید امتحانش کنید.

اگر می‌توانید یک لینک بد را تشخیص دهید، باقی روند کار فقط اجرای دانشتان در کل بک لینک‌های سایت است. در ادامه مقاله مراحل استفاده از ابزار disavow گوگل را توضیح می‌دهیم:

قدم ۱: یک ارزیابی سطح بالا از بک لینک‌های سایت انجام دهید.

مانیتورینگ سطح بالای بک لینک‌ها مشخص می‌کند که اگر ارزیابی عمیق‌تر لازم است. ۳ گزارش در Site Explorer این روند را موثرتر می‌کنند: نمودار Referring domains، نقشه CTLDs distribution و قسمت Anchors cloud. بهترین بخش این گزارش‌ها این است که یک ارزیابی نسبی ارائه می‌کنند. مانیتورینگ لینک‌ها زمان مشخصی نیاز دارد و به سایز پروفایل بک لینک‌ها ارتباطی ندارد.

  • نمودار Referring domains: این نمودار می‌تواند افزایش ناگهانی در تعداد بک لینک‌ها را شناسایی کند که معمولا توسط لینک‌های اسپم‌ ایجاد می‌شود که شاید بخشی از حمله سئوی منفی باشند. البته از دیدگاه سئوکارهایی که امیدوارانه به مشکل نگاه می‌کنند، این اتفاق شاید به دلیل محبوب شدن یک linkbait باشد. درهرحالت، افزایش ناگهانی لینک‌ها بهانه‌ای برای بازرسی بیشتر است.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

  • Anchors cloud: این قسمت لینک‌های مشکوکی که بیش‌ازاندازه بهینه‌سازی شده‌اند را بررسی می‌کند؛ مثلا اگر هر متن لینک به نام برند باشد، معتبرتر به نظر می‌آید و پروفایل لینک طبیعی و غیر مشکوک است؛ اما اگر متن لینک ابری یک سایت هک شده را مقایسه کنید، کلمات مشکوک زیادی می‌بینید. در این صورت باید گزارش Anchors و Details را انتخاب و دامنه‌ها و بک لینک‌های ارسالی که کلمات مشکوک دارند را بررسی کنید.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

  • نقشه CTLDs distribution: دامنه سطح بالای ملی یا CTLD راه سریعی برای ارزیابی پروفایل بک لینک است؛ مثلا اگر وب‌سایت برای ارائه خدمات به مشتری‌های آمریکایی طراحی‌شده است اما متداول‌ترین CTLD هایش از کلمبیا، لیبی و روسیه هستند، قطعا مشکوک به نظر می‌رسد.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

اگر در این ۳ گزارش همه‌چیز خوب به نظر می‌آید، باید به مراحل بعدی بروید؛ اما اگر مشکوک هستند، باید یک بازرسی کامل بک لینک انجام دهید.

قدم ۲: در صورت لزوم بازرسی کامل بک لینک انجام دهید.

کیفیت یک لینک به‌شدت به کامل بودن منابع در دسترس بستگی دارد. برای دریافت کامل‌ترین تصویر، داده کنسول جستجوی گوگل را در ارزیابی بک لینک‌ها در نظر بگیرید. در بیشتر موارد، پروفایل لینک در Ahrefs هم می‌تواند به‌عنوان یک منبع استفاده شود.

برای این کار باید به آدرس Site Explorer -> Enter your domain -> Backlink Profile -> Referring Domains -> Filter for dofollow links -> Sort by DR (low to high) بروید.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

اگر ترجیح می‌دهید در اکسل یا جدول گسترده کارکنید، دکمه Export را بزنید تا داده را در فرمت اکسل دانلود کنید.

۲ فاکتور، نقطه خوبی برای شروع ارزیابی لینک‌ها هستند:

  • Low DR
  • Unusual TLDs

البته هیچ‌کدام تضمین نمی‌کنند که یک لینک بد است اما باهم راه مفیدی برای ارزیابی بک لینک‌ها هستند.

می‌توانید از فیلتر استفاده کنید تا TLD خاصی را فیلتر کنید؛ مثلا: E.g.،.ru ، .cn  و یا spammy anchor cn tld. در این صورت همه موارد مشکوک را یکجا ارزیابی می‌کنید.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

لینک‌های اسپمی را در سطح دامنه روت یا اصلی رد کنید. اگر یک لینک مشکوک از یک دامنه مورد اعتماد ارسال شده، در سطح URL ردش کنید.

فقط یادتان باشد، دامنه‌های اصلی را به خاطر یک لینک مشکوک رد نکنید. گاهی اوقات ممکن است یک لینک از منبعی مانند CNN و یا Telegraph را به دلیل ناآگاهی رد کنید درحالی‌که این لینک‌ها معتبر و مفید هستند.

می‌توانید لینک‌ها را در لیست علامت بزنید یا در Ahrefs این کار را انجام دهید. باکس‌ها را علامت بزنید و روی Disavow Domains کلیک کنید تا هر دامنه‌ را به لیستتان اضافه کنید. دفعه بعد که فایل‌های disavow را از Ahrefs صادر کنید، شامل این دامنه‌ها هم هست.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

در این صورت اگر خواستید دامنه‌ها را دوباره تایید کنید، روند کار ساده‌تر شده است که البته در گوگل به این سادگی نیست.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

اگر یک دامنه در ناحیه خاکستری قرار می‌گیرد، در لیست به‌عنوان مشکوک علامتش بزنید. پس از بررسی تعداد زیادی پروفایل بک لینک، شناسایی یک الگوی تکراری در بین لینک‌های مشکوک ساده‌تر می‌شود تا سریع‌تر در مورد رد کردن آن‌ها تصمیم بگیرید.

پس‌ازاینکه همه دامنه‌هایی را که می‌خواهید رد کنید شناسایی کردید، لیستتان را برای فایل disavow فرمت کنید و در GSC آپلود کنید.

قدم ۳: لیستتان را فرمت و در ابزار  Disavow Links گوگل آپلود کنید.

گوگل روند رد کردن لینک‌ها در GSC را قدم‌به‌قدم ارائه می‌کند که شامل نحوه فرمت کردن فایل متنی هم هست. قبل از اینکه یک فایل جدید ایجاد کنید، آخرین فایلتان را از GSC دانلود کنید برای اینکه یک لیست disavow قابلیت افزوده شدن به لیست قبلی را دارد.

اگر خودتان فایل فعلی را تهیه نکرده‌اید، قبل از ارسال برای گوگل بازبینی‌اش کنید برای اینکه ممکن است لینک‌های باارزش در آن رد شده باشند.

فرمت کردن یک فایل جدید disavow خیلی ساده است و GSC در هنگام ارسال فایل، خطاهای موجود را اخطار می‌دهد. بیشتر خطاها نتیجه عدم حذف پروتکل یا دامنه فرعی از دامنه‌های روت هستند.

اگر لینک‌ها را در Ahrefs رد کرده‌اید، می‌توانید از Ahrefs برای فرمت کردن فایل فعلی استفاده کنید.

در صفحه اصلی داشبورد روی Disavow links کلیک کنید سپس Export را انتخاب کنید. باکس Save as TXT for upload to Google Disavow Tool را علامت بزنید و دکمه Ok را بزنید.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

می‌توانید کامنت هم برای هر به‌روزرسانی فایل‌های disavow بگذارید. فقط زمانتان را با توضیحات اضافه برای ماشینی که قرار است فایل را پردازش کند هدر ندهید. این کامنتها برای خود شما هستند نه گوگل.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

و نگران هم نباشید که ارسال فایل disavow ممکن است گوگل را مشکوک کند که لینک‌های سایتتان را بیشتر بررسی کند. گوگل این کار را نمی‌کند.

قدم ۴: تغییرات را ثبت و نتیجه کار را مانیتور کنید.

شاید هفته‌ها طول بکشد که نتیجه اجرای disavow در سایتتان مشخص شود. گوگل باید لینک‌های رد شده را دوباره کرال کند تا ارزیابی قبلی پروفایل بک لینک‌های سایت را اصلاح کند.

فایل disavow ارسال شده را در Google Analytics قرار داده و تغییرات سایت را به‌دقت بررسی کنید.

علاوه بر این می‌توانید فایل ارسالی را در Ahrefs هم آپلود کنید. در این صورت داده لینک دقیق‌تری در Ahrefs دارید و می‌توانید روند رد کردن لینک‌ها در آینده را تسریع کنید.

راهنمای کامل ابزار Disavow Links گوگل برای رد کردن بک لینک‌های مخرب

کلام آخر

ابزار Disavow Links گوگل وب مسترها را قادر می‌کند تا کنترل بیشتری روی ارزیابی لینک‌های وارده به سایتشان داشته باشند. این کنترل قبل از اجرای الگوریتم پنگوئن ۴ بسیار ضروری بود اما پس‌ازآن نظر برخی از آنالیستهای سئو تغییر کرد و موارد استفاده از این ابزار کمتر شد.

درهرحال مانیتورینگ و ارزیابی پروفایل بک لینک‌های سایت همچنان یکی از قسمت‌های اصلی سئو است و فرقی هم نمی‌کند که بک لینک‌ها را رد یا تایید کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  31  =  38

Back to top button