راهنمای مطالعه
کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو هدف نهایی هر وبسایتی است که شامل تلاشهای فراوان سئو برای کسب رتبه اول در لیست نتایج جستجو حاصل شود. رتبه بالا به معنی اعتبار بیشتر و ترافیک بالاتر است که منجر به فروش و درآمد بیشتر خواهد شد.
به همین دلیل، بدترین کابوس یک وب مستر هنگامی است که متوجه کاهش رتبهبندی سایت میشود و همه زحماتش به هدر میرود! اگر شما هم یکی از این وبمسترها هستید، نگران نباشید که تنها نیستید!
البته هر وبسایتی با کاهش رتبهبندی مواجه شده یا خواهد شد و این اتفاق اجتنابناپذیر است؛ اما قطعاً میتوانید صدماتش را به حداقل برسانید.
کاهش رتبهبندی به دلایل مختلف اتفاق میافتد که در این مقاله قصد داریم هم دلایل بدیهی و هم دلایلی غیر بدیهی را به تفصیل برایتان توضیح دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
لینکهای کم کیفیت برای سایت خود ایجاد کردهاید
هر لینکی که دریافت یا خریداری شده فقط با این هدف که رتبهبندی صفحه را در نتایج جستجو به صورت مستقیم تحت تأثیر قرار دهد به عنوان یک لینک کم کیفیت شناخته میشود.
نمونه لینکهای کم کیفیت شامل لینک دایرکتوریهای بیکیفیت وب، پستهای مهمان کم کیفیت یا کامنتهای اسپم است. یک لیست کامل از لینکهای تقلبی که از نظر گوگل غیرطبیعی به نظر میآیند، در این صفحه یافت میشوند.
چگونه لینکهای کم کیفیت را شناسایی کنید؟
در کنسول جستجو به پیامهای سایت توجه کنید. اگر تعداد زیادی لینک غیرطبیعی به سایت شما وارد شدهاند، بهاحتمالزیاد گوگل مستقیماً یک پیام برایتان ارسال میکند تا این لینکها را اصلاح کنید. یک نمونه از این پیام که برای لینکهای غیرطبیعی ارسال شده را در زیر مشاهده میکنید:
اگر تابهحال هیچ پیام مستقیمی از گوگل دریافت نکردهاید، به این معنی نیست که مشکلی ندارید!
اگر آگاه هستید که لینکهای کم کیفیت در سایت خود دارید، باید آنها را چک کنید.
در سرچ کنسول لاگین کنید و روی Links to Your Site در بخش Search Traffic کلیک کنید.
لیست را دانلود کنید و دامنههایی را که اعتبار کم، ترافیک کم و نمره اسپم بالایی دارند فیلتر کنید.
حتی میتوانید همه لینکها را بازبینی کنید و همه لینکهای غیرطبیعی را بر اساس نوع لینک تقلبی که توسط گوگل طبقهبندی میشوند، فیلتر کنید.
چگونه مشکل لینکهای کم کیفیت را حل کنید؟
پس از اینکه لیست URLهای وارده به سایتتان را که کیفیت کمی دارند شناسایی کردید، با ارسال یک ایمیل به وبمستر سایتها از آنها درخواست کنید تا این لینکها را حذف کنند. شاید زمان زیادی نیاز داشته باشد پس حداقل ۶ تا ۸ هفته برای این روند ارسال ایمیل و دریافت پاسخ زمان در نظر بگیرید.
در طول این مدت، از ایمیلهای ارسالی به وبمسترها اسکرین شات بگیرید. لینکهای کم کیفیت را که هنوز باقی ماندهاند هم رد کنید. پس از اینکه این روند تمام شد و مشکل لینکهای کم کیفیت را حل کردید، با پر کردن فرم بازبینی مجدد، از گوگل بخواهید تا سایت شمارا بازبینی کند. توجه داشته باشید که فقط وقتی میتوانید فرم بازبینی را پر کنید که اخطار دریافت کرده باشید. اگر هیچ پیامی از گوگل دریافت نکردهاید، تنها کاری که باید بکنید این است که با ارسال ایمیل به وبمسترها تا جایی که میتوانید لینکهای کم کیفیت را حذف کنید.
سایت شما ریدایرکتهای بد دارد
یک ریدایرکت زمانی اتفاق میافتد که بازدیدکننده یک URL را باز میکند اما به URL دیگری منتقل میشود.
این سناریو را در نظر بگیرید که یک صفحه مانند www.example.com/mens-shoes را در سایت خود دارید که در صفحه اول گوگل رتبهبندی میشود.
این صفحه هر ماه ۱۰ هزار بازدید دریافت میکند. به دلیل تغییراتی که اخیراً در طراحی سایت دادهاید، توسعهدهنده این صفحه را به صفحه خانه ریدایرکت میکند. این ریدایرکت بد است برای اینکه هدف کاربر را تامین نمیکند. کاربر در جستجوی کفش مردانه است اما ریدایرکت جدید هیچ اطلاعاتی در مورد کفش مردانه ندارد!
بنابراین، محتوا کاملاً تغییر کرده است و رتبهبندی صفحه از دست رفته است.
چگونه ریدایرکت بد را شناسایی کنید؟
گوگل آنالتیکس را بررسی کنید و همه صفحات فرود را که در جستجوی ارگانیک رتبهبندی شدهاند صادر کنید. سپس، این لیست URL ها را در Screaming Frog در بخش mode -> list – > paste آپلود کنید:
در این صورت همه ریدایرکتهای بد را شناسایی میکنید که شامل ریدایرکت به صفحات ۴۰۴ یا صفحه خانه هم هست.
چگونه ریدایرکت بد را اصلاح کنید؟
پس از اینکه یک لیست از URLهای ریدایرکت شده جمعآوری کردید، باید یک URL جایگزین برای هر ریدایرکت جدید ایجاد کنید. کاربران باید یه یک صفحه جدید که محتوای مشابه یا حتی بهتر از صفحه قبلی دارد هدایت شوند. اگر صفحات شما هنوز آماده نیستند، پس دلیلی وجود ندارد ریدایرکت ایجاد کنید!
نباید URL های قدیمی را تغییر دهید مگر اینکه صفحه جدید را آماده کرده باشید. به خاطر داشته باشید که هر صفحه جدید باید هدف کاربر را پاسخ دهد. اگر ریدایرکتهای زیادی ایجاد کنید که به صفحه خانه ریدایرکت میشوند یا به یک صفحه که محتوای متفاوتی نسبت به صفحه اصلی دارد، این ریدایرکت قطعاً به رتبهبندی صفحه اصلی صدمه خواهد زد.
سایت محتوای تکراری دارد
به گفته گوگل، محتوای تکراری معمولاً به یک محتوای حجیم در چند دامنه اشاره میکند که یا کاملاً کپی است یا بسیار شباهت دارد.
اگر اخیراً محتوای سایت را به روز کردهاید و مقدار زیادی از این محتوا تکراری است، قطعاً تأثیر منفی روی رتبه سایت میگذارد.
اگر صفحات جدیدی در سایت ایجاد کردهاید و این صفحات بلوکهای محتوایی دارند که به صفحات دیگر در سایت خودتان شباهت دارد (حتی شباهت به عنوان و تگ هدینگ ۱)، این محتوا هم تکراری محسوب میشود.
چگونه محتوای تکراری را شناسایی کنید؟
از ابزار بازرسی سایت SEMrush استفاده کنید تا صفحات سایت را که محتوای تکراری دارند، پیدا کنید. اگر بوت بازرسی سِم راش صفحاتی را شناسایی کند که ۸۰% محتوای مشابه دارند، به عنوان محتوای تکراری آنها را علامت میزند. علاوه بر این، صفحاتی که محتوای کم دارند هم ممکن است تکراری در نظر گرفته شوند.
چگونه محتوای تکراری را اصلاح کنید؟
هنگامیکه صفحات جدید را ایجاد میکنید، از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید تا صفحات قدیمی در دسترس موتورهای جستجو و یا کاربران نباشند. از تگ rel=canonical هم برای صفحاتی استفاده کنید که محتوای مشابه دارند تا موتورهای جستجو بدانند کدام محتوا را به عنوان محتوای اصلی در نظر بگیرند. فراموش نکنید که از rel=noindex هم برای صفحاتی استفاده کنید که هنوز آماده نشدهاند و سعی کنید محتوای فرعی سایت را هم به حداقل برسانید.
اخیراً تگ عنوان یا متا را بهروزرسانی کردهاید
تگ عنوان المنت بسیار مهم رتبهبندی است برای اینکه به گوگل اجازه میدهد تا محتوای وبسایت شمارا درک کند؛ بنابراین، حتی کوچکترین تغییر در تگ عنوان ممکن است باعث بالا و پایین رفتن رتبه سایت شود.
برای نمونه، اگر تگ عنوان صفحه خانه سایت شما «شرکت طراحی وب تهران» است و آن را به «یک طراح وب در تهران استخدام کنید» تغییر دهید، در این صورت رتبهبندی سایت ممکن است برای کلماتی مانند عنوان قبلی تحت تأثیر قرار بگیرد برای اینکه کلمه «شرکت» را از تگ عنوان حذف کردید.
چگونه تغییرات تگها را تائید کنید؟
از توسعهدهنده سایت سوال کنید تا تغییراتی را که او ممکن است در متا تگهای سایت ایجاد کرده باشد، تائید کند.
در گوگل آنالتیکس لاگین کنید و همه صفحات فرود را که در جستجوی ارگانیک رتبه میگیرند صادر کنید.
از یک خزنده سایت مانند Screaming Frog استفاده کنید تا بلافاصله متا تگهای جدید همه صفحات را در جستجوی ارگانیک چک کنید. عنوان و متا تگها را با بک آپهای قبلی وبسایت مقایسه کنید. اگر خودتان بک آپ ندارید، از توسعهدهنده سایت سوال کنید برای اینکه او حتماً باید داشته باشد! همه URLهایی که متا تگهای جدید دارند را لیست کنید و یک ستون هم برای متا تگهای قدیمی ایجاد کنید.
چگونه مشکل تگها را حل کنید؟
میتوانید عنوانها و تگهای جدید را به نام قبلی برگردانید تا مشکل حل شود. یا کلمات کلیدی که در تگ عنوان جدید کم شده است را دوباره اضافه کنید و از گوگل بخواهید که صفحه را دوباره کرال کند. با این کار شاید رتبه از دست رفته را به دست بیاورید.
توجه داشته باشید که عنوان و متا تگها را زیاد تغییر ندهید چراکه تأثیر منفی روی رتبهبندی سایت دارند. بهتر است تغییرات را فقط در یک صفحه ایجاد کنید و نتیجه را ارزیابی کنید سپس تغییرات را در صفحه بعد انجام دهید.
اخیراً تغییراتی در محتوای سایت ایجاد کردهاید
پس از ایجاد هر تغییری در محتوای سایت، حتی در محتوای فرعی مانند هدینگ ۱، شاید ناگهان متوجه افت رتبه سایت شوید. محتوا مهمترین فاکتور رتبهبندی سایت است و همه وبسایتها بر اساس محتوایشان رتبهبندی میشوند. هر تغییری، حتی کوچک، باعث بالا و پایین رفتن رتبه سایت میشود.
چگونه تغییرات محتوا را تائید کنید؟
وارد گوگل آنالتیکس شوید و همه صفحات فرودی را که در جستجوی ارگانیک رتبه میگیرند، صادر کنید. از توسعهدهنده سایت بخواهید که یک بک آپ از وبسایت تحویل دهد. تغییرات محتوا را در هر URL مقایسه کنید و همه URLهایی را که شامل تغییر شدهاند را لیست کنید. این کار زمان زیادی خواهد گرفت پس اگر میخواهید زمان انجام کار را کوتاهتر کنید، ابزارهایی مانند OnWebChange وجود دارند که به صورت اتوماتیک به شما اطلاع میدهند که در محتوای سایت تغییر ایجاد شده است.
چگونه مشکل تغییر محتوا را حل کنید؟
پس از اینکه یک لیست از URL ها برای بهروزرسانی جمعآوری کردید، از بک آپ وبسایت استفاده کنید تا محتوا را بازنویسی کنید یا از مسئول سئوی سایت بخواهید تا کلمات کلیدی کم شده را در محتوای جدید اضافه کند. این استراتژی تأثیر تغییرات محتوا را در از دست دادن رتبهبندی کم میکند. اگر نمیتوانید بک آپ سایت را پیدا کنید، میتوانید از Way Back Machine استفاده کنید تا تاریخچه بک آپ وبسایت را پیدا کنید. این وبسایت یک آرشیو از دنیای وب است که توسط موسسه غیرانتفاعی Internet Archive آمریکا ایجاد شده است.
از تگ Noindex، فایل txt و ویژگی Nofollow استفاده ناصحیح کردهاید
در بسیاری از موارد وبمسترها برخی از مشکلات فنی مهم را نادیده میگیرند که میتواند تأثیر بزرگی در رتبه فعلی سایت داشته باشد. ۳ نمونه از این مشکلات فنی به استفاده ناصحیح از تگ Noindex، فایل Robots.txt و ویژگی Nofollow مربوط است.
برای نمونه، وبمستر سایت یک تگ noindex را اشتباهاً در یکی از صفحات مهم سایت اضافه میکند که رتبه بالایی در جستجو داشته است. نتیجه این است که این صفحه از نتایج جستجو حذف میشود. همین اتفاق برای robots.txt هم میافتد وقتیکه فقط یک خط کد مانع موتورهای جستجو برای ایندکس سایت میشود که منجر به افت رتبهبندی ناگهانی سایت میشود.
به صورت مشابه، اگر ویژگی nofllow در صفحات داخلی سایت اجرا شود، به صورت مستقیم روی رتبه صفحه تأثیر میگذارد و رتبه سایت افت شدید میکند.
چگونه مشکل را چک کنید؟
اگر افت رتبهبندی را در همه سایت مشاهده میکنید، باید فایل robots.txt را چک کنید تا بفهمید که اشتباهاً مانع موتورهای جستجو برای کرال سایت نشده باشید. برای نمونه خط زیر به موتورهای جستجو اجازه ایندکس سایت را نمیدهد:
User-agent: *
Disallow: /
اگر متوجه افت رتبه در برخی از صفحات سایت شدید، با کلیک راست روی صفحه و مشاهده سورس کد، ویژگی noindex یا nofollow را چک کنید.
وجود یک تگ noindex در صفحه منجر به صدمه مشابهی مانند فایل robots.txt میشود درحالیکه وجود ویژگی nofollow در لینکهای داخلی جریان لینکها را محدود میکند و میتواند منجر به افت رتبهبندی شود.
چگونه مشکل را حل کنید؟
بلافاصله متن فایل robots.txt را تغییر دهید و لینکهایی را که مانع موتورهای جستجو برای دستیابی به صفحات مهم سایت میشوند که برای حضور در جستجوی ارگانیک مهم هستند را حذف کنید. سورس کد را هم بابت استفاده نادرست از تگهای noindex و nofollow چک کنید و آنها را حذف کنید تا بلافاصله نتیجه بگیرید.
توجه داشته باشید که مواقعی وجود دارد که استفاده از robots.txt، noindex و nofollow لازم است پس نباید خطوطی از کد یا تگها را بدون مشورت با متخصص سئو حذف کنید. همیشه از متخصص سئو کمک بگیرید تا مشکلات مربوط به این کدها را حل کنید.
سایت شما ترافیک کم کیفیت زیادی دریافت میکند.
ترافیک کم کیفیت مستقیماً به رتبه سایت صدمه نمیزند اما غیرمستقیم باعث افت رتبه میشود. اگر متوجه شدید که سایتتان حجم زیادی ترافیک کم کیفیت دریافت میکند، شاید در حال دریافت لینکهای کم کیفیت از دایرکتوریهای کم کیفیت یا سایتهای غیر مرتبط از طریق لینکهای پولی یا سئوی منفی هستید. این کارها تأثیر مستقیم روی نرخ تبدیل، زمان توقف در صفحه یا نرخ بازگشت دارد.
همه این فاکتورها با هم به گوگل نشان میدهد که کاربران سایت شمارا دوست ندارند که یعنی رتبه سایت ممکن است پایین برود.
چگونه ترافیک کم کیفیت را تشخیص دهید؟
میتوانید کیفیت ترافیک را با استفاده از ابزاری مانند Finteza آنالیز کنید که کمک میکند تا آدرس IP ها را بازبینی کنید و وبسایتهایی که ترافیک بد برای سایت شما ارسال میکنند را شناسایی کنید. این ابزار میتواند ۱۲ نوع ترافیک بد را تشخیص دهد که شامل بوتها هم هست.
چگونه ترافیک کم کیفیت را حذف کنید؟
پس از اینکه سایتهایی را که ترافیک کم کیفیت برای شما ارسال میکنند را لیست کردید، باید همه لینکها و تبلیغات و حتی nofollow را از این سایتها حذف کنید. به خاطر داشته باشید که این لینکها میتوانند فقط یک nofollow باشند و اندازهگیری کیفیت ترافیک تنها راه برای فیلتر کردن این سایتهاست.
گوگل یک بهروزرسانی مهم در الگوریتم رتبهبندی خود ایجاد کرده است
بهروزرسانیهای هستهای الگوریتم یک بخش طبیعی از کل الگوریتم جستجو هستند. هر بار که این بهروزرسانیها انجام میشوند که ممکن است چند بار در روز باشد و گوگل هم به صورت شفاف این بهروزرسانیها را اعلام نمیکند، همیشه این احتمال وجود دارد که سایت با تغییرات در رتبهبندی روبرو شود.
یک تغییر منفی در رتبهبندی ناشی از بهروزرسانی گوگل همیشه به معنای وجود مشکل در سایت نیست. برای درک بهتر این موضوع، گوگل توضیح زیر را در بلاگ خود منتشر کرده است:
«یک راه برای درک بهتر بهروزرسانی هستهای الگوریتم این است که فرض کنید شما یک لیست از ۱۰۰ فیلم برتر سال ۲۰۱۵ ایجاد کردهاید. چند سال بعد در سال ۲۰۱۹، لیست را بهروزرسانی میکنید. طبیعی است که لیست تغییر کند. تعدادی فیلم جدید و زیبا که قبلاً وجود نداشتند حالا کاندیدای لیست بهترینها هستند. علاوه بر این، شاید برخی از فیلمهای قبلی را هم دوباره ارزیابی کنید و به این نتیجه برسید که آنها لیاقت رتبه بالاتری نسبت به ارزیابی اول دارند.
این لیست تغییر خواهد کرد و فیلمهایی که قبلاً در بالای لیست بودند و حالا رتبه پایینتری گرفتهاند لزوماً بد نیستند فقط فیلمهای بیشتری وجود دارند که باید قبل از آنها در لیست قرار بگیرند.»
نوشتهشده توسط Danny Sullivan مسئول روابط عمومی گوگل در بخش جستجو
بهروزرسانیهای اصلی همیشه بد نیستند اما میتوانند نشانهای باشند برای اینکه در سایت شما مشکلی وجود دارد.
چگونه بهروزرسانی گوگل را تائید کنید؟
بلاگ وبمسترهای گوگل را به صورت مرتب چک کنید. اگر بهروزرسانی مهم الگوریتمی وجود داشته باشد که تأثیر منفی روی برخی از سایتها میگذارد، گوگل معمولاً این بهروزرسانیها را اعلام میکند و برای کمک به شما برای بهروزرسانی سایت اطلاعات خوبی ارائه میدهد. اگر اعلامیهای از طرف گوگل صادر نشود، میتوانید با خیال راحت فرض کنید که تغییر در رتبهبندی به دلیل بهروزرسانیهای هستهای است.
هنگامیکه بهروزرسانی هستهای اتفاق میافتد، تنها کاری که میتوانید بکنید این است که تجربه کاربری سایت را بهتر کنید. اگر کاربران در سایت شما خوشحال هستند، بهاحتمالزیاد گوگل هم خوشحال خواهد بود.
قدم بعدی چه باید باشد؟
یک گوگل اَلِرت برای بهروزرسانیها ایجاد کنید و در بلاگها و مجلات معتبر سئو محور مانند مجله هاست ایران مشترک شوید. مجله هاست ایران منبع مفیدی برای اطلاعات مربوط به سئو و موتورهای جستجو است.
عمداً یا سهواً قانون کپیرایت را نقض کردهاید
اگر سایت شما تعداد زیادی اخطار واقعی برای حذف کپیرایت دریافت میکند، رتبهبندی سایت کاهش خواهد داشت. به گفته گوگل: سایتهایی که تعداد زیادی اخطار کپیرایت دریافت میکنند، احتمالاً در نتایج جستجوی ما پایینتر قرار میگیرند. تغییر در رتبهبندی به کاربران کمک میکند تا محتوای باکیفیت و معتبر را راحتتر پیدا کنند، فرقی هم نمیکند که در جستجوی موسیقی در سایت موسیقی NPR هستند یا یک سریال تلویزیونی در شبکه هولو را میخواهند و یا یک آهنگ جدید که در اسپاتیفای پخش میشود.
اگر سایت شما به پخش موسیقی و یا ویدئو ارتباط دارد، احتمال بیشتری وجود دارد که تحت تأثیر این بهروزرسانی که به نام Emanuel یا دزددریایی شناخته میشود، قرار بگیرید.
چگونه نقض کپیرایت را تشخیص دهید؟
گزارشهای شفافیت گوگل را مشاهده کنید و URl سایت خود را وارد کنید تا تعداد درخواستهایی که توسط دیگران بر علیه سایت شما پر شده است را ببینید.
چگونه مشکل کپیرایت را حل کنید؟
صفحاتی را که باعث نقض کپیرایت میشوند بلافاصله حذف کنید و مطمئن شوید که در آینده از طرف شما این قانون نقض نمیشود. به خاطر داشته باشید، نقض کپیرایت میتواند به صورت متن، تصویر، فایل صوتی و ویدئویی اتفاق بیفتد. بهتر است گزارش شفافیت را همیشه چک کنید و سیاست سختگیرانهای برای محتوای سایت داشته باشید که انتشار محتوای کپیرایت شده را در سایتتان محدود میکند.
رقابت محلی افزایش پیدا کرده است
افزایش رقابت در محتوای محلی میتواند تأثیر منفی در رتبه سایت شما داشته باشد. فرض کنید یک شیرینیپزی در تهران دارید و هیچ شیرینیپزی دیگری در محلهتان وجود ندارد. در نتیجه گرفتن رتبه بالا در جستجوی محلی برایتان آسان است؛ اما اگر دو شیرینیپزی تازه در محله باز شوند ناگهان رقابتتان زیاد میشود و در نتیجه رتبه شما کاهش ناگهانی دارد.
سناریوی دیگر میتواند این باشد که یک شیرینیپزی قدیمی در محله ناگهان یک حساب جدید در گوگل مای بیزینس ایجاد کند و روی بازاریابی دیجیتال سرمایهگذاری فراوانی بکند تا شمارا در نتایج جستجوی محلی شکست دهد!
چگونه رقابت محلی جدید را تشخیص دهید؟
یک راه خوب این است که کلمات کلیدی اصلیتان را مستقیماً در گوگل جستجو کنید و رقبا را شناسایی کنید. میتوانید از SEMrush هم استفاده کنید تا رقبای جدید آنلاین را پیدا کنید و متوجه شوید که آنها از چه کلمات کلیدی برای رتبهبندی استفاده میکنند و رتبه خودتان را هم ردیابی کنید تا وقتی یک رقیب رتبه شمارا میگیرد متوجه شوید.
قدم بعدی چه باید باشد؟
پس از اینکه رقبای جدید را شناسایی کردید، باید استراتژی آنها را با استفاده از ابزارهایی مانند SEMrush نظارت کنید تا بتوانید نقایص استراتژی خود را شناسایی کنید. اگر میخواهید رقبای جدید را شکست دهید، شاید لازم باشد تا بودجه لینک سازی را افزایش دهید.
سایت شما موبایل-محور نیست و برای جستجوی صوتی هم آماده نیست
یک سایت که موبایل محور نیست احتمالاً در رتبهبندی در جایگاه پایینتری قرار میگیرد برای اینکه گوگل همیشه میخواهد تا تجربه کاربری را بهتر کند و وبسایت ریسپانسیو قدم اول برای بهتر کردن تجربه کاربری است. به همین دلیل، mobile-first index را اجرا کرده است و در حال حاضر وبسایتها را بر اساس نسخه موبایل محتوا به جای نسخه دسکتاپ رتبهبندی میکند.
سایت موبایل و جستجوی صوتی مثل هم عمل میکنند. اگر هنوز یک سایت موبایل محور ریسپانسیو ندارید، بهاحتمالزیاد به از دست دادن رتبه فعلی در نتایج جستجو ادامه میدهید.
چگونه موبایل محور بودن را چک کنید؟
تست موبایل-محور بودن را انجام دهید تا متوجه شوید که سایتتان موبایل محور است یا نه!
چگونه مشکل موبایل فرندلی را حل کنید؟
وقتی تست موبایل محور بودن را انجام دهید، گوگل به صورت اتوماتیک تغییراتی را پیشنهاد میکند که شما نیاز دارید تا در سایت خود اجرا کنید. از توسعهدهنده سایت بخواهید تا تغییرات را اجرا کند یا سایت را کاملاً ریسپانسیو کند تا توسط همه کاربران، فارغ از نوع دیوایسی که استفاده میکنند، قابل دسترسی باشد. وبسایت را برای جستجوی صوتی هم بهینهسازی کنید مخصوصاً کلمات کلیدی سؤالی که کمک میکنند تا سایت را برای آینده آماده کنید.
شما قربانی سئوی منفی شدهاید
سئوی منفی هنگامی اتفاق میافتد که رقبای شما با استفاده از تکنیکهای غیرمنصفانه سعی میکنند تا رتبهتان را تخریب کنند. آنها ممکن است از تکنیکهای سئوی کلاهسیاه استفاده کنند تا رتبه جستجویتان را کم کنند.
چگونه سئوی منفی را تشخیص دهید؟
چندراه وجود دارد که سئوی منفی را تشخیص دهید که در ادامه مقاله توضیح میدهیم:
- به تعداد لینکهایی که به دست میآورید توجه کنید. اگر متوجه شدید که تعداد زیادی لینک از سایتهای کم کیفیت وارد میشوند که شما ایجاد نکردهاید، احتمالاً رقیبتان در حال ایجاد این لینکها برای شماست.
- تعداد لینکهایی را که در ۶۰ روز گذشته از دست دادهاید را هم چک کنید. اگر به صورت مستمر لینک سایتهای معتبر را از دست میدهید، رقیب ممکن است در این کار دخالت داشته باشد.
- به صورت مستمر وبسایت را نظارت کنید و فایل txt و .htaccess را چک کنید و کنسول جستجو را هم بابت خطاها، اخطارها و بدافزارها بررسی کنید.
- از ابزارهای نرمافزاری مانند Copyscape استفاده کنید تا تعیین کنید که اگر قربانی دزدی محتوا شدهاید.
- به کیفیت ترافیک توجه کنید مخصوصاً افزایش در تعداد بوتها یا افزایش نرخ بازگشت را جدی بگیرید.
- سرعت سایت را چک کنید و همه مشکلاتی که سرعت سایت را کم میکنند را حل کنید.
چگونه مشکل سئوی منفی را حل کنید؟
همه مشکلاتی را که در مرحله قبل شناسایی کردید حل کنید. باید به صورت مستمر وبسایت را از طریق کنسول جستجو نظارت کنید. به لینکهای ایجاد شده و از دست رفته توجه کنید برای اینکه لینکها بزرگترین دلیل برای از دست دادن رتبه ناشی از سئوی منفی هستند. سایت خود را از بدافزارها پاک کنید و همیشه یک نسخه بک آپ جدید برای رفع سریع مشکلات داشته باشید. یک نسخه از یک بدافزار میتواند بلافاصله رتبه سایت شمارا از بین ببرد.
سایت شما ناگهان نا امن شده است
اگر سایتتان هک شود یا توسط بدافزارها آلوده شود و گوگل متوجه این موضوع شود، به مشکل جدی بر خواهید خورد برای اینکه گوگل بلافاصله رتبهتان را پایین میآورد. امنیت اینترنت یک مشکل جدی است که توسط گوگل بسیار جدی گرفته میشود برای اینکه مستقیماً روی همه اثر میگذارد! در این مواقع، گوگل ممکن است یک اخطار مانند نمونه زیر در نتایج جستجو نمایش دهد:
یا ممکن است اخطار زیر را در کروم نشان دهد:
چگونه بدافزارها را چک کنید؟
بلافاصله کنسول جستجو را چک کنید و پیامهای گوگل را بررسی کنید. در بیشتر موارد، باید یک پیام از گوگل دریافت کرده باشید مبنی بر اینکه سایت شما آلوده شده است یا سایت را در ابزار مرور امن(Safe Browsing) وارد کنید و مشکلات را چک کنید.
چگونه بدافزارها را حذف کنید؟
گوگل قدمهای لازم را پیشنهاد میکند تا سایت را از بدافزارها پاک کنید. این قدمها در بخش پیامهای کنسول جستجو ارائه میشوند. اگر نتوانستید مشکل را حل کنید، بهترین قدم این است که یک بک آپ از سایت را آپلود کنید و درخواست بازبینی بدهید.
تعداد زیادی لینک خروجی دارید که به سایتهای کم کیفیت متصل هستند
اگر لینکهای زیادی به سایتهای کم کیفیت و اسپمی دادهاید، سایت شما احتمالاً نتیجه خوبی در نتایج جستجو نمیگیرد. دلیلش هم این است که بر خلاف راهنمای وبمسترها عمل کردهاید!
چگونه لینکهای کم کیفیت خروجی را شناسایی کنید؟
در کنسول جستجو لاگین کنید تا پیامها را بخوانید. اگر مشکلی وجود داشته باشد، یک پیام شبیه مورد زیر دریافت میکنید:
چگونه مشکل را حل کنید؟
باید همه لینکهای غیرطبیعی را که ممکن است گوگل به عنوان مصنوعی و مشکوک در نظر بگیرد، از سایتتان حذف کنید. باید به دقت به متن لینکها توجه کنید و اسپم اسکور دامنههای لینک شده را بررسی کنید و موضوع این سایتها را هم در نظر بگیرید سپس بلافاصله همه لینکهای غیر مرتبط و اسپمی را حذف کنید.
اخیراً لینکهای داخلی وبسایت را تغییر دادهاید
هر تغییری در ساختار لینک داخلی وبسایت ممکن است باعث یک افت شدید در رتبهبندی در موتورهای جستجو شود. برای نمونه، فرض کنید ۱۰۰۰ لینک از ناوبری اصلی به یکی از صفحات داخلی سایت دارید که رتبه بالایی در جستجو دارند. اگر این لینکها را از ناوبری حذف کنید منجر به حذف ۱۰۰۰ لینک داخلی میشود. این تغییر بزرگ به تدریج باعث میشود تا صفحه مذکور در رتبهبندی جستجو افت کند.
چگونه مشکل لینک داخلی را حل کنید؟
بهترین مکان برای چک کردن لینکهای داخلی از دست رفته به سایر صفحات مهم سایت، کنسول جستجوی گوگل است. در کنسول جستجو لاگین کنید و به بخش لینکها بروید.
در این بخش میتوانید صفحات لینک شده سایت را ببینید. همه داده را دانلود کنید و چک کنید که اگر اخیراً خطای ۴۰۴ وجود داشته است که منجر به کاهش تعداد لینکهای داخلی شده است.
اخیراً تعداد زیادی صفحه در سایت ایجاد کردهاید که محتوای کم کیفیت دارند.
محتوای کم کیفیت احتمالاً یک دلیل باکیفیت برای کاهش رتبهبندی است! اگر ناگهان متوجه افت رتبه وبسایتتان شدید و میدانید که بهتازگی تعدادی صفحه جدید به سایت اضافه کردهاید، پس احتمالاً این افت رتبه ناشی از محتوای کم کیفیت این صفحات است.
چگونه صفحات با محتوای کم کیفیت را شناسایی کنید؟
یک صفحه کم کیفیت است اگر:
- محتوایش تازه یا خاص نیست.
- به صورت رضایتآمیزی پاسخ جستجوی کاربر را نمیدهد.
- اطلاعاتش توسط منابع معتبر و مرتبط پشتیبانی نمیشود.
- تعداد کلماتش خیلی کم است و محتوای فرعی هم زیاد دارد.
- تعداد زیادی اشتباه گرامری دارد.
- ادبیات استفاده شده به سختی درک میشود.
- محتوایش فقط یک کپی از یک ایده قدیمی موجود در اینترنت است.
چگونه محتوای کم کیفیت را اصلاح کنید؟
از توسعهدهنده سایت بخواهید تا یک لیست از URL هایی که اخیراً به سایت شما اضافه شده فراهم کند و همه آنها را به دقت بررسی کنید. محتوای خود را ویرایش کنید تا خاص، غیرتکراری، جذاب، مفید و معتبر شوند و به راحتی هم قابل درک باشند. تغییرات را یکییکی در هر صفحه ایجاد کنید و درخواست ایندکس مجدد صفحه را در کنسول جستجو بدهید.
کلام آخر
همه تلاشهای سئوی شما به هدر خواهد رفت اگر مراقب ۱۶ عامل مخرب معرفی شده در این مقاله نباشید که به رتبهبندی سایت صدمه میزنند. یک اشتباه ساده میتواند منجر به از دست دادن رتبه فعلی در موتورهای جستجو شود پس همیشه چکلیستهای سئو را دنبال کنید و به صورت مستمر سایت خود را بابت فاکتورهایی که ممکن است در آینده به رتبهبندی سایتتان صدمه بزنند، نظارت کنید.