۱۰ عامل مهم در انتخاب شرکت میزبانی وب
انتخاب شرکت میزبانی وب، یکی از تصمیمات مهم برای پایداری یک وبسایت است. با افزایش تاثیر اینترنت بر روی کسبوکارها و وابستگی بیشتر آنها به حضور آنلاین؛ انتخاب شرکت میزبانی وب میتواند افراد و کسبوکارها را با چالشهایی روبرو کند. عملکرد وبسایت شما، تجربه کاربری و حتی رتبهبندی در موتورهای جستجو به طور مستقیم تحت تأثیر کیفیت خدمات میزبانی وب قرار میگیرد.
مشتریان عموما از وبسایتها انتظار دارند همیشه در دسترس باشند، سریع بارگذاری شوند، از امنیت خوبی برخوردار باشند و نیازهای افراد را به سادگی برطرف کنند. اما شما به عنوان صاحبان کسبوکار برای انتخاب شرکت میزبانی وب به چه مواردی باید توجه کنید؟ از طرفی، انتخاب نادرست ممکن است به مشکلاتی نظیر افت سرعت وبسایت، خرابیهای مکرر و آسیبهای امنیتی منجر شود که میتواند تاثیر منفی بر روی اعتبار شما بگذارد. برای اتخاذ تصمیمی آگاهانه، باید به مجموعهای از عوامل کلیدی توجه کنید.
تاثیر میزبانی وب بر عملکرد وبسایت
یکی از اولین تصمیماتی که شما برای راهاندازی یک وبسایت میگیرید؛ انتخاب شرکت میزبانی وب مناسب برای نیازهای وبسایت شما است. این شرکت میتواند به صورت مستقیم بر عملکرد وبسایت شما و تجربه کاربران تاثیر بگذارد. انتخاب یک شرکت میزبانی وب مناسب میتواند باعث افزایش سرعت بارگذاری، بهبود امنیت، افزایش قابلیت دسترسی و در نهایت، افزایش رضایت کاربران و موفقیت کسبوکار آنلاین شود.
کاربران انتظار دارند صفحات وب به سرعت بارگذاری شوند و هر گونه تأخیر ممکن است باعث افزایش نرخ پرش (bounce rate) شود. همچنین، موتورهای جستجو مانند گوگل، سایتهای سریعتر را ترجیح میدهند و آنها را در رتبههای بالاتری قرار میدهند. بنابراین، یک میزبانی وب با سرورهای پرسرعت میتواند به بهبود رتبهبندی سایت شما در نتایج جستجو کمک کند.
عوامل مهم در انتخاب شرکت میزبانی وب
اولین گام برای پیش از انتخاب شرکت میزبانی وب، شناخت نیازهای کسب و اولویتهای آن است. شما باید پیش از هر چیزی، نیازهای وبسایت خود مانند پهنای باند، فضای ذخیرهسازی، نوع میزبانی مورد نیاز خود را شناسایی کنید. سپس ویژگیها و امکانات ارائه شده توسط هر شرکت را بررسی کنید و ببینید که آیا این امکانات نیازهای شما را برطرف میکند؟ همچنین شما میتوانید از ابزارهای مختلف برای بررسی عملکرد شرکتهای میزبانی وب استفاده کنید. برای مثال از ابزارهای آنلاین مانند GTmetrix، Pingdom یا Google PageSpeed Insights برای تست سرعت نمونه سایتهای میزبانی شده توسط شرکتهای مختلف استفاده کنید.
با طی کردن این مراحل، شما میتوانید بهترین شرکت میزبانی وب و یا بهترین هاستینگ های ایران را شناسایی کنید. اما در مقایسهی شرکتهای میزبانی وب چه عواملی را باید بررسی کنید؟
قابلیت اطمینان و آپتایم بالا
آپتایم بالا به درصد زمانی اشاره میکند که وبسایت شما در دسترس و آنلاین است. برای کسبوکارهای آنلاین، هر لحظه قطعی میتواند به از دست رفتن اعتماد مشتریان منجر شود. مشتریان ممکن است به وبسایتی که به طور مکرر قطع میشود، اعتماد نکنند. موتورهای جستجو، مانند گوگل، وبسایتهای با زمان بالا را ترجیح میدهند. قطعی مکرر میتواند رتبهبندی شما در نتایج جستجو را کاهش دهد.
حداقل زمان بالا مورد نیاز برای یک وبسایت حرفهای معمولاً ۹۹.۹% است. این درصد به این معناست که وبسایت شما تقریباً همیشه در دسترس خواهد بود. برای درک بهتر، درصدهای مختلف Uptime را به صورت زیر مقایسه میکنیم:
- ۹۹% Uptime: حدود ۳.۶۵ روز در سال قطعی
- ۹۹.۵% Uptime: حدود ۱.۸۳ روز در سال قطعی
- ۹۹.۹% Uptime: حدود ۸.۷۶ ساعت در سال قطعی
- ۹۹.۹۹% Uptime: حدود ۵۲.۵۶ دقیقه در سال قطعی
- ۹۹.۹۹۹% Uptime: حدود ۵.۲۶ دقیقه در سال قطعی
برای اکثر وبسایتها، ۹۹.۹% Uptime یک استاندارد قابل قبول است که نشاندهنده سطح بالایی از قابلیت اطمینان است. شما پیش از انتخاب شرکت میزبانی وب، حتما باید آپتایم شرکت را بررسی کنید.
پشتیبانگیری از دادهها و Backup
پشتیبانگیری منظم از دادههای وبسایت شما یکی از مهمترین عناصر مراقبت از وبسایت است. این کار در صورت بروز هرگونه مشکلات فنی، حملات سایبری، یا حوادث غیرمنتظره، از از دست رفتن اطلاعات مهم جلوگیری میکند. حتی در مواردی که وبسایت دچار خرابهای جدی میشود، این عامل از از دست رفتن کامل وبسایت شما جلوگیری میکند
همچنین قابلیت backup باید به صورتی باشد که نمامی اطلاعات و دادهها، بدون تغییر و آسیب پشتیبانگیری شوند. سیستم بازگردانی دادهها باید ساده و کارآمد باشد تا حتی کاربران غیرفنی نیز بتوانند با سهولت از آن استفاده کنند. همچنین این سیستم باید قادر به بازگردانی اطلاعات در چندین فرمت مختلف باشد تا بتواند نیازهای مختلف کاربران را برآورده کند.
سرعت و عملکرد سرور
زمانی که یک وبسایت کند است، احتمال ترک کاربران از صفحه بسیار بالا میرود. افزایش نرخ ترکیب (Bounce Rate) میتواند به تضعیف ترتیب و رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو منجر شود. همچنین موتورهای جستجو، مانند گوگل، سرعت بارگذاری را به عنوان یکی از عوامل مهم برای رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجو مد نظر قرار میدهند. وبسایتهای با سرعت بالا معمولاً در نتایج جستجو بهتری دارند.
بررسی کنید که شرکت میزبانی چه میزان پهنای باند را برای هر پلن ارائه میدهد. پهنای باند بالاتر به معنای قدرت بیشتر و قابلیت پاسخگویی بهتر سرور است. همچنین سرعت لود صفحات این شرکت را بررسی کنید. فاصله فیزیکی بین سرور میزبانی و مخاطبان میتواند بر سرعت لود صفحات تأثیرگذار باشد. اگر مخاطبان شما از ناحیه جغرافیایی خاصی هستند، انتخاب یک میزبانی با سرورهای نزدیکتر به آن منطقه میتواند موثر باشد. توجه کنید که آیا شرکت میزبانی از شبکههای توزیع محتوا (CDN) برای بهبود سرعت بارگذاری وبسایتها استفاده میکند یا خیر. CDN میتواند به بهبود سرعت و عملکرد سرور کمک کند.
مطالب مرتبط: تفاوت هاست و سرور
سازگاری با CMSها
استفاده از CMS (سیستم مدیریت محتوا) امکان مدیریت وبسایت به راحتی و بدون نیاز به دانش فنی عمیق را فراهم میکند، مانند تغییر، افزودن، و حذف محتوا و افزونهها. این سیستمها همچنین امکان سرعت بخشیدن به فرآیند طراحی و توسعه وبسایت را فراهم میکنند و هزینههای نگهداری وبسایت را کاهش میدهند.
مطمئن شوید که شرکت میزبانی از CMSهای محبوب مانند WordPress، Joomla، Drupal و Magento پشتیبانی میکند. این CMSها به عنوان گزینههای رایج برای ایجاد وبسایتهای مختلف استفاده میشوند. نصب آسان CMSها میتواند یکی از نقاط قوت شرکت میزبانی وب باشد. برخی از شرکتها با ارائه ابزارها و اسکریپتها نصب CMS را برای وبسایت سادهتر میکنند.
مطمئن شوید که شرکت میزبانی وب از نسخههای جدید CMSها پشتیبانی میکند و امکان بهروزرسانی سریع به نسخههای جدید را فراهم میکند. این امر امکان استفاده از امکانات و امنیت بهتر را فراهم میکند.
خدمات پشتیبانی شرکت میزبانی وب
با داشتن پشتیبانی مداوم شما اطمینان خواهید داشت که در صورت بروز مشکل، مشکل شما در کمترین زمان ممکن رفع خواهد شد. پشتیبانی فنی برای اغلب افراد، مهم است. زمانیکه سایت به دلایل نامشخص، خراب میشود، آیا امکان صحبت با فرد حقیقی وجود دارد؟
قبل از انتخاب شرکت میزبانی وب، به خدمات بخش پشتیبانی مشتریان شرکت نگاهی بیندازید. بررسی کنید از چه طریقی میتوانید با بخش پشتیبانی تماس بگیرید، ایمیل، تلفن، چت و یا موارد دیگر. آیا پشتیبانی شرکت بهصورت ۲۴/۷ (۲۴ ساعت در ۷ روز هفته) پاسخگو است؟ به طور کلی نحوه برقراری ارتباط با پشتیبانی میتواند بر روی عملکرد وبسایت شما و رفع مشکلات احتمالی اثر بگذارد.
ایمیل هاستینگ
ایمیل هاستینگ یا میزبانی ایمیل برای شما امکان ایجاد و مدیریت ایمیلها را با دامنه شما را فراهم میکند. استفاده از این سرویس میتواند به شما در تبلیغات و برندینگ کمک کند. خدمات ایمیل هاستینگ امکانات بیشتری را مانند ذخیرهسازی حجم بالا، تقویم، تماسهای آنلاین و موارد مشابه را فراهم میکند. استفاده از پنل مدیریت ایمیل هاستینگ به شما این امکان را میدهد که به راحتی ایمیلهای خود را مدیریت کنید، ایجاد حسابهای جدید، تنظیمات امنیتی، فیلترینگ ایمیلها، و مدیریت لیستهای پستی مثالهایی از امکانات این سرویس است.
قابلیت ارتقا
این قابلیت به شما امکان افزایش منابع و خدمات موجود برای وبسایت شما را میدهد. برای مثال شما میتوانید در صورت نیاز، فضای دیسک خود را افزایش دهید. با رشد وبسایت شما این عامل بسیار برای شما اهمیت خواهد داشت و از عوامل مهمی است که در انتخاب شرکت میزبانی وب باید در نظر بگیرید.
با افزایش تعداد محتوا، تصاویر، فیلمها و دادههای دیگر در وبسایت، نیاز به فضای دیسک بیشتری احساس میشود که با ارتقای پلن میزبانی وب، این نیاز را میتوانید برطرف کنید. همچنین با افزایش تعداد کاربران همزمانی که به وبسایت شما دسترسی دارند، نیاز به قدرت پردازش بیشتری برای پاسخگویی به درخواستها احساس میشود که با ارتقای پلن میزبانی وب، میتوانید این نیاز را برطرف کنید. پس در انتخاب شرکت میزبانی وب، گزینهای را انتخاب کنید که به شما امکان ارتقا را میدهد و مقیاسپذیر است.
کنترل پنل
کنترل پنل برای شما امکان مدیریت آسان و سریع وبسایت و محتوای آن را فراهم میکند. cPanel یکی از کنترل پنلهای کاربردی و ساده است که امکانات بیشماری مانند مدیریت فایلها، پایگاه دادهها، ایمیلها، دامنهها را دارد. Plesk نیز به شما امکان مدیریت چندین سایت، در یک محیط متمرکز را میدهد. با استفاده از آن شما میتوانید وبسایت خود را بر روی پلتفرمهای مختلفی مانند Linux و Windows مدیریت کنید. این سرویس امکان استفاده از فناوریهایی مانند Docker را برای افراد فراهم میکند. شما باید در انتخاب شرکت میزبانی وب، توجه داشته باشید که این شرکت چه کنترل پنلی را در اختیار شما قرار میدهد.
میزان دسترسی و کنترل
شما در انتخاب شرکت میزبانی وب برای راه اندازی وبسایت کسبوکار خود، باید به میزان دسترسی و کنترلی که شرکت انتخابی شما، به شما ارائه میدهد توجه داشته باشید. این دسترسی میتواند شامل دسترسی به امکانات مدیریت دامنهها از جمله تنظیمات DNS، انتقال دامنه و تنظیمات دامنه باشد. تنظیمات سرور شامل دسترسی به مواردی مانند فعال کردن ماژولهای Apache یا تنظیمات PHP است. برخی از شرکتها برای شما دسترسی به پایگاه دادهها و امکانات مدیریتی مانند ایجاد پایگاه داده، مدیریت جداول و اجرای کوئریهای SQL فراهم میکنند.
شما باید پیش از انتخاب شرکت میزبانی وب، دسترسیهایی که این شرکت به شما میدهد را به طور کامل لیست و بررسی کنید.
تجربه و سابقه شرکت میزبانی وب
هاست ایران با فعالی و تجربهای که طی این سالها در ارائه خدمات میزبانی وب کسب کرده است؛ دارای استقامت و پایداری بالا در ارائه خدمات میزبانی وب است. شما باید توجه داشته باشید که شرکت انتخابی شما از فناوریهای بهروز استفاده کند و توانسته باشد رضایت کاربران و مشتریان خود را کسب کند.
تجربه بر کیفیت خدمات اثر میگذارد. شرکت با تجربه از فرآیندها و استانداردهای بهتری برای ارائه خدمات استفاده میکند که منجر به کیفیت بالاتر خدمات میشود. هاست ایران در میزبانی وب دارای آپتایم بالا است و تمامی نیازهای شما را با ارائه امکانات و خدمات مورد نیاز شما برطرف میکند. شما میتوانید در انتخاب شرکت میزبانی وب، هاست ایران را به عنوان یکی از گزینههای کارآمد و قابل اطمینان برای خود در نظر داشته باشید.
کلام آخر
پیش از انتخاب شرکت میزبانی وب برای راه اندازی وبسایت کسبوکار خود، نیازهای وبسایت خود را مشخص کنید. سپس در میان گزینههای موجود، اهمیت دسترسی آسان و کنترل پنل مناسب برای مدیریت وبسایت خود را در نظر بگیرید. ببینید که شرکت انتخابی شما چگونه خدمات خود را پشتیبانی میکند و در صورت بروز هرگونه خرابی یا مشکل، چه اقدامی برای رفع آن میکند.
سرعت و عملکرد سرور بر تجربه کاربری و سئو تأثیر مهمی دارد، بنابراین شرکتی با سرورهای قدرتمند و پایدار انتخاب کنید. شرکت میزبانی باید امکان ارتقا پلنها را فراهم کند تا با رشد وبسایت شما همراهی کند. همچنین تجربه و سابقه یک شرکت میزبانی وب میتواند بهترین نشانهای برای اعتمادپذیری و کیفیت خدمات آن باشد. در نهایت، قیمت پلنها و خدمات ارائه شده را با شرکتهای دیگر مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
سوالات متداول
- چگونه میتوانم نیازهای وبسایت خود را تعیین کنم؟
برای تعیین نیازهای وبسایت خود، باید ابتدا اهداف و انتظارات خود را مشخص کنید. سپس نیازهای مربوط به فضای دیسک، پهنای باند، پایگاه داده، سیستمهای مدیریت محتوا و نیازهای امنیتی را بررسی کنید.
- چرا دسترسی به کنترل پنل وب سرور مهم است؟
دسترسی آسان به کنترل پنل وب سرور، به شما امکان میدهد تا به راحتی تغییرات و مدیریتهای لازم برای وبسایت خود را انجام دهید بدون نیاز به دانش فنی عمیق.
- چرا پشتیبانی ۲۴/۷ از شرکت میزبانی وب مهم است؟
پشتیبانی ۲۴/۷ از شرکت میزبانی وب به شما اطمینان میدهد که در هر زمانی که مشکلی برای وبسایت شما پیشبیاید، میتوانید به تیم پشتیبانی مراجعه کنید و مشکلات را بدون اتلاف وقت حل کنید.