آموزش وب مستری

ربات افزایش بازدید سایت یا بات ترافیک چیست؟

۴/۵ - (۳ امتیاز)

ربات افزایش بازدید سایت یا بات ترافیک به هر ترافیک غیرانسانی که به روی یک وب‌سایت ایجاد شده باشد گفته می‌شود. در اغلب مواقع کلمه ربات بازدیدکننده سایت، منفی در نظر گرفته می‌شود، اما در نهایت منفی یا مثبت بودن این بات به آنچه در تلاش است به دست آورد بستگی دارد. در حالی که هنوز خیلی نکات درباره بات ترافیک نامشخص باقی‌مانده، ما سعی می‌کنیم در این مطلب به بات‌های مختلفی که درگیر ایجاد ترافیک هستند و تأثیراتی که حضور آن‌ها روی سایت شما دارد خواهیم پرداخت.

در دنیایی که میلیاردها کاربر به صورت آنلاین با یکدیگر تعامل می‌کنند، اینترنت می‌تواند یک فضای گیج کننده به نظر برسد. با توجه به فعالیت‌های مختلفی که در فضای اینترنت انجام می‌شود، از لایک کردن تصاویر، ریتوییت کردن پیام‌ها، امتیازدهی به نظرات و موارد این‌چنینی، ترافیک روزانه‌ای که در فضای وب ایجاد می‌شود بسیار زیاد است.

چقدر از ترافیک وب واقعی است؟

در سال‌های اخیر با توجه به پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی و خدمات اتوماتیک، ترافیک ربات‌های آنلاین بسیار زیاد شده است؛ اما با توجه به اینکه هرروز بات‌های بیشتری در اینترنت راه‌اندازی می‌شوند، آیا وجود این ربات‌ها برای صاحبان وب‌سایت و کاربران خوب است یا یک موضوع آزار دهنده دیگر محسوب می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال، ما باید ابتدا تفاوت انواع بات‌های اتوماتیک و کاری که انجام می‌دهند را بدانیم.

انواع مختلف ربات‌های بازدیدکننده یا بات ترافیک‌ها

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، ربات بازدیدکننده سایت به هر ترافیکی که توسط هر چیزی غیر از انسان به روی یک وب‌سایت ایجاد شده باشد گفته می‌شود. این بدین معناست که این ترافیک از سوی یک نوع اسکریپت اتوماتیک یا یک برنامه ایجاد می‌شود تا با انجام ندادن کارها به صورت دستی در زمان کاربر صرفه‌جویی شود. این ربات‌های اتوماتیک می‌توانند کارهای ساده‌ای همانند کلیک کردن به روی لینک‌ها، دانلود کردن تصاویر، یا کارهای پیچیده‌تری نظیر پر کردم فرم‌ها را انجام دهند. هر کاری که این بات‌ها برای انجامش ساخته شده باشند، آن‌ها اغلب به صورت گسترده و بدون توقف آن را انجام می‌دهند.


مقاله مرتبط: آیا ربات‌ها می‌توانند پهنای باند شما را مصرف کنند؟


با توجه به اینکه بیش از ۵۰% ترافیک تخمین زده شده به روی اینترنت توسط ربات‌ها ایجاد می‌شود، واضح است که بات‌ها می‌توانند تقریباً هرکجا و در هر وب‌سایتی به صورت مجازی پیدا شوند. برای اینکه بهتر با انواع بات‌ها آشنا شوید در ادامه توضیحی مختصر درباره بات‌های خوب و کارهایی که انجام می‌دهند و بات‌ها بد و تاثیراتشان خواهیم داد.

بات‌های خوب

انواع مختلف ربات‌های بازدیدکننده یا بات ترافیک‌ها

اگرچه ربات‌های بازدیدکننده سایت اغلب نزد وبمسترها شهرت منفی دارند، اما با اینحال بات‌های خوبی هم هستند که سعی می‌کنند کمک کنند.

بات‌های موتور جستجو (Search Engines Bots)

اولین و مشخص‌ترین نوع بات ترافیک خوب، بات‌های موتور جستجو هستند. این بات‌ها تا جایی که می‌توانند یک صفحه وب را می‌گردند و به اصطلاح کراول می‌کنند و با این کار به صاحبان وب‌سایت کمک می‌کنند صفحات وب خود را در موتورهای جستجویی نظیر گوگل، یاهو و بینگ لیست کنند. این بات‌ها اگرچه در لیست بات ترافیک‌ها قرار می‌گیرند اما در حقیقت بات‌های خوب هستند.

بات‌های مانیتورینگ (Monitoring Bots)

اطمینان حاصل کردن از عملکرد درست یک وب‌سایت و همیشه آنلاین بودن از جمله اولویت‌های بسیاری از صاحبان وب‌سایت است. برای اینکه کاربران بتوانند اطمینان حاصل کنند که سایتشان همیشه در دسترس است، ربات‌هایی برای مانیتورینگ سایت وجود دارند که به‌طور اتوماتیک سایت شما را پینگ می‌کنند تا مطمئن شوند هنوز آنلاین است. اگر مشکلی در این میان به وجود بیاید و وب‌سایت شما آفلاین شود با وجود این بات‌ها خیلی سریع خبردار می‌شوید و می‌توانید مشکل را خیلی زود برطرف کنید.

خزنده‌های سئو (SEO Crawlers)

تلاش برای اینکه سایتتان را در موتورهای جستجو بالا بکشید کار بسیار دشواری است، بخصوص وقتی اطلاعات زیادی ندارید. خوشبختانه، نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند کمک کند در سئو عملکرد بهتری نسبت به رقبایتان داشته باشید. خزنده‌های سئو، سایت شما و رقبایتان را بررسی می‌کنند تا امتیاز شما و عملکردتان را نسبت به آن‌ها بسنجند. سپس وبمسترها می‌توانند از این اطلاعات برای اینکه در نتایج جستجو بالاتر دیده شوند و ترافیک اورگانیک بیشتری به سمت سایتشان بکشند استفاده می‌کنند.


مقاله مرتبط: خزنده‌ موتور جستجو -کراولر- چیست؟ کرولر چگونه کار می‌کنند؟


بات‌های کپی‌رایت (Copyright Bots)

دریافتن اینکه چه کسی از عکس‌های سایت شما به اسم خودش در جای دیگری استفاده کرده، یک کار پیچیده است چرا که تعداد زیادی وب‌سایت وجود دارد که باید به‌طور مداوم چک شوند، بنابراین تنها روش معقول برای انجام این کار استفاده از ربات‌های اتوماتیک است. بات‌های کپی‌رایت، وب‌سایت شما را برای تصاویر خاص اسکن می‌کند تا اطمینان حاصل کند هیچ‌کس به‌طور غیرقانونی و بدون اجازه از این محتوا استفاده نکرده باشد.

بات‌های بد

برخلاف بات‌های خوب که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، بات‌های بد آن دسته از ربات‌هایی هستند که برای وب‌سایت شما مضر هستند و اگر آن‌ها را آزاد بگذارید به وب‌سایت شما آسیب می‌زنند.

خراشنده‌های وب (Web Scrapers)

خراشنده‌های وب، بات‌های آزاردهنده‌ای هستند که وب‌سایت‌ها را برای به دست آوردن اطلاعات ارزشمند نظیر آدرس ایمیل و اطلاعات تماس جستجو می‌کنند. آن‌ها در اغلب مواقع محتوا و تصاویر وب‌سایت‌ها را دزدیده و بدون اجازه به روی سایت خودشان استفاده می‌کنند. این بات‌ها برای هیچ‌کسی سودی ندارد مگر افرادی که از اطلاعات جستجو شده توسط آن‌ها استفاده می‌کنند.

بات‌های اسپم (Spam Bots)

ربات‌های اسپم طوری طراحی شده‌اند که پیام‌های از پیش تولید شده (که اغلب هیچ معنایی ندارند) را به روی پست‌های یک بلاگ در وب‌سایتتان قرار دهند. آن‌ها همچنین فرم‌های تماس روی سایت‌ها را پر می‌کنند و پیام‌های تبلیغاتی اسپم برای افراد ارسال می‌کنند.

شبکه‌های DDos

یکی از قدیمی‌ترین و مخرب‌ترین بات‌های بدی که وجود دارند بات‌های DDos هستند. این ربات‌ها اغلب به روی رایانه شخصی افراد نصب می‌شوند و وب‌سایت یا سروری که به روی آن سیستم قابل دسترسی است را هدف قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند آن را آفلاین کنند. این عملکرد آن‌ها آسیب‌های مالی بسیاری به برخی شرکت‌ها زده است چرا که تخریب سایتشان موجب شده چندین روز وب‌سایتشان آفلاین باشد.

اسکنرهای آسیب‌پذیری (Vulnerability Scanners)

اگرچه ممکن است این بات‌ها خوب به نظر برسند، اما متأسفانه این‌طور نیست. بات‌های مخربی وجود دارند که میلیون‌ها سایت را از لحاظ آسیب‌پذیری اسکن می‌کنند و نتیجه را به سازنده خود اعلام می‌کنند. برخلاف بات‌های خوب که صاحب وب‌سایت را مطلع می‌کنند، این بات‌های مخرب اختصاصاً برای گزارش دهی به شخصی که با استفاده از این اطلاعات می‌خواهد وب‌سایت‌ها را هک کند یا این اطلاعات را به دیگران بفروشد ساخته می‌شوند.

چطور بات‌های ترافیک می‌توانند برای وب‌سایت‌ها بد باشند؟

چطور بات‌های ترافیک می‌توانند برای وب‌سایت‌ها بد باشند؟

حالا که انواع مختلف بات‌های خوب و مخرب را می‌شناسید به این نکته می‌رسیم که چطور ربات بازدیدکننده سایت یا بات ترافیک می‌تواند برای سایت شما بد باشد؟

یک نکته مهم برای درک بهتر بات‌ها این است که اغلب اسکریپت‌ها و برنامه برای این به وجود می‌آیند که یک کار را چندین بار انجام دهند. سازنده این بات بوضوح می‌خواهد کاری که می‌خواهند با بالاترین سرعت ممکن انجام شود، اما این مسئله ممکن است مشکلاتی را برای سایت شما به همراه داشته باشد.


مقاله مرتبط: کاهش DDoS چیست؟ چگونه حملات DDOS را کاهش دهیم؟


بزرگ‌ترین مشکل این است که اگر یک ربات به‌طور مکرر اطلاعاتی را از وب‌سایت شما درخواست کند، این کار منجر به کند شدن سرعت سایت شما خواهد شد؛ بنابراین هر شخص دیگری که به وب‌سایت شما دسترسی دارد نیز با کندی سرعت مواجه می‌شود که می‌تواند مشکلات بزرگی برایتان ایجاد کند بخصوص اگر شما یک فروشگاه آنلاین باشید.

حتی در برخی مواقع، ترافیک بالای ایجاد شده توسط ربات می‌تواند به‌طور کلی وب‌سایت شما را آفلاین کند که این کاری نیست که برای سایت شما خوب باشد. هرچند خوشبختانه چنین شرایطی واقعاً استثنا است و در اغلب مواقع تأثیر ربات بازدیدکننده به روی سایت شما بسیار نامحسوس است.

وجود بات‌های زیاد روی وب‌سایت شما اغلب منجر به رخ دادن موارد زیر می‌شود:

  • بازدید بیشتر صفحات
  • استفاده بیشتر از پهنای باند
  • اطلاعات غلط در گوگل آنالیتیکس
  • پایین آمدن نرخ تبادل
  • ایمیل‌های اسپم
  • زمان لود طولانی‌تر
  • هزینه‌های بالاتر سرور
  • نرخ خروج بیشتر

چطور بات ترافیک را شناسایی کنیم؟

چطور بات بازدیدکننده سایت را متوقف کنیم

اگر می‌خواهید چک کنید آیا هیچ رباتی وب‌سایت شما را تحت کنترل قرار داده است یا خیر، بهتر است کارتان را با بررسی گوگل آنالیتیکس آغاز کنید.

در گوگل آنالیتیکس شما می‌توانید تمامی سنجش‌های مورد نیاز سایتتان را ببینید، از جمله متوسط زمانی که از یک صفحه بازدید شده، نرخ خروج از صفحات، تعداد دفعاتی که از یک صفحه بازدید شده و اطلاعات تحلیلی دیگر. با استفاده از این اطلاعات شما خیلی سریع می‌توانید مشخص کنید سایت شما تا چه حد تحت تأثیر بات ترافیک قرار گرفته است.

از آنجایی که در گوگل آنالیتیکس نمی‌توانید به آدرس‌های IP دسترسی داشته باشید، باید این معیارها را بررسی کنید تا ببینید معقول هستند یا خیر. هرچه متوسط زمان سپری شده روی سایتتان کمتر باشد نشان می‌دهد که اغلب بازدیدکنندگانتان ربات هستند.

جای دیگری که می‌توانید در گوگل آنالیتیکس چک کنید بخش مربوط به ارجاعات یا Referrals است. شما باید این بخش را بررسی کنید تا ارجاع اسپم نداشته باشید. بسیاری از شرکت‌ها، سایت‌های دیگر را توسط یک بات که URL وب‌سایتشان را اسپم می‌کند هدف قرار می‌دهند.

وقتی یک وبمستر ترافیک ارجاعی خود را در گوگل آنالیتیکس بررسی می‌کند و نام سایتی را می‌بیند به‌طور ناخودآگاه به روی آن کلیک می‌کند. خیلی ساده است، با این کار وب‌سایت ارجاعی بازدیدکننده جدید کسب می‌کند که صرفاً از روی کنجکاوی به سایت او مراجعه کرده است. شاید به نظر برسد این کار آسیبی به سایت شما وارد نمی‌کند، اما در حقیقت این مسئله موجب می‌شود در تحلیل وب‌سایتتان به مشکل بخورید، پهنای باندتان به هدر برود و به‌طور کلی سرورتان بی‌هدف درگیر شود.

چطور بات بازدیدکننده سایت را متوقف کنیم

چطور بات بازدیدکننده سایت را متوقف کنیم

امکان متوقف کردن بات ترافیک و جلوگیری از آسیب رساندن آن به وب‌سایتتان وجود دارد، اما راه‌حل آن به نوع بات ترافیکی که سایتتان را تحت تأثیر خود قرار داده بستگی دارد. به یاد داشته باشید، تمامی بات ترافیک‌ها بد نیستند و متوقف کردن بات‌هایی همانند خزنده‌های موتور جستجو اصلاً ایده خوبی نیست!

اگر احتمال می‌دهید وب‌سایتتان تحت کنترل ربات‌های خراشنده، اسکنرهای آسیب‌پذیر یا ربات‌های بازدیدکننده اتوماتیک قرار گرفته، شما نیاز به یک فایروال یا شیلد برای محافظت از آن دارید. بهترین روش برای انجام این کار نصب یک سرویس رایگان به نام CloadFlare به روی وب‌سایتتان است.

این سرویس همانند یک مانع بین شما و کاربر قرار می‌گیرد، بدین معنا که فقط به کاربران قانونی اجازه دسترسی به وب‌سایتتان را می‌دهد. هر کاربر مشکوکی وجود داشته باشد نمی‌تواند از این مانع رد شده و به سایت شما برسد؛ بنابراین پهنای باندتان نیز هدر نمی‌شود و تجزیه‌وتحلیل وب‌سایتتان نیز با اطلاعات غلط انجام نشده و محتوایتان نیز توسط اشخاص دیگر دزدیده نمی‌شود.

یک روش دیگر برای مسدود کردن این بات‌های مخرب استفاده از فایل robots.txt سایتتان و پر کردن آن با لیست کاربران نماینده یا نام واقعی بات است. هرچند، این روش زمانی به‌درستی عمل می‌کند که بات‌ها به فایل robots.txt مقید باشند که در بیشتر مواقع بات‌های خوب این‌چنین رفتار می‌کنند. اگر می‌خواهید از شر بات‌های بد خلاص شوید، بهتر است گزینه قبلی، یعنی استفاده از CloudFlare را امتحان کنید.

اگر به دنبال روشی برای محافظت از وب‌سایتتان از انواع دیگر بات‌ها از جمله کلیک‌های مکرر و جعلی به روی تبلیغاتتان می‌گردید، به راهکارهای دیگری نیاز دارید.

از تبلیغاتتان در برابر بات‌های ترافیک محافظت کنید

هرکسی که از تبلیغات کلیکی گوگل ادز استفاده می‌کند ممکن است درگیر بات‌های ترافیک شود. با توجه به اینکه بات‌های خزنده بسیاری وجود دارند که گوگل و نتایج آن را بررسی می‌کنند، خیلی طول نمی‌کشد تا این بات‌ها تبلیغات شما را پیدا کرده و به روی آن کلیک کنند و با این کار نه تنها تحلیل اطلاعات شما را به هم بزنند بلکه بودجه‌تان را هم هدر دهند.

PPC Protect یک ابزار اتوماتیک برای شناسایی کلیک‌های جعلی است که می‌تواند در واقعیت بات کلیک کننده به روی تبلیغات کلیکی شما را شناسایی کند. با جمع‌آوری اطلاعات هر کلیک، این ابزار می‌تواند موارد مشکوک را تشخیص داده و آن کاربر خاص را از بازدید مجدد تبلیغات در آینده متوقف کند.

این کار کمک می‌کند با بات‌های ترافیک که گوگل و سایر موتورهای جستجو را برای پیدا کردن تبلیغات کلیکی می‌گردند مبارزه کنید. ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارد که وقتی از آن‌ها استفاده کنید و ببینید چند بار این بات‌ها ممکن است به روی تبلیغات شما کلیک کنند متعجب خواهید شد.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

One Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  3  =  

Back to top button