رایج ترین خطا های ووکامرس و نحوه رفع آن ها

ووکامرس بهترین گزینه برای راهاندازی یک سایت فروشگاهی است؛ بااینحال بهترین گزینهها هم مشکلات و باگهایی در خود دارند. درواقع ووکامرس مانند هر پلتفرم دیگری ممکن است با خطاهای متعدد مواجه شود. معمولا آپدیت نبودن هرکدام از بخشهای ووکامرس، عدم اتصال درست بخشهای مختلف سایت، عدم هماهنگی بین بخشهای مختلف و غیره میتواند باعث ایجاد خطا شود.
برای اینکه خطاهای رایج در ووکامرس را برطرف کنید؛ لازم است ابتدا مشکل را ریشهیابی کنید. معمولا بیشترین خطاهای ووکامرس ناشی از اشکالات در افزونهها یا قالب سایت است. همچنین آپدیت نبودن بخشهای مختلف ووکامرس میتواند باعث ایجاد خطا شود. در این مقاله با رایجترین خطاهای ووکامرس و نحوه رفع آنها آشنا میشوید.
رایج ترین انواع خطاهای ووکامرس به همراه راه حل آن ها
معمولا رایجترین خطاها در ووکامرس شامل خطاهای قالب و افزونه، خطا کش و حافظه، مشکلات پرداخت، مشکلات پیکربندی و غیره است. در صورت مشاهده هر نوع ارور در ووکامرس بهتر است در مرحله اول به بررسی افزونه و قالب، بپردازید و مطمئن شوید که ارور موردنظر از این بخش ناشی نشود.
همچنین گاهی مشکلات و خطاها با یک رفرش کردن ساده برطرف میشوند. درصورتیکه با این راهکارهای ابتدایی، خطا برطرف نشد؛ لازم است که به ریشهیابی و تست دلایل احتمالی بروز خطا در ووکامرس بپردازید.
کند بودن سایت WooCommerce Store IS Slow
از رایجترین خطاهای ووکامرسی میتوان به کند شدن سایت اشاره کرد. معمولا دلیل این اتفاق زیاد بودن حجم انتقال داده در سایتهای فروشگاهی است. همین موضوع باعث میشود که لود شدن سایتها برای مدت زمان بیشتری طول بکشد.
راهحل کند بودن سایت: زمانی که هاست شما پاسخگوی ترافیک دریافتی سایتتان نیست؛ مسلما باید آن را عوض کنید. معمولا مالکان سایتها در آغاز راه تصمیم میگیرند یک هاست ارزان تهیه کنند تا بعد از ران شدن و ترافیک گرفتن سایت، بتوانند آن را ارتقا بدهند.
به محض اینکه متوجه کند شدن سایت شدید؛ هاست را عوض کنید. درصورتیکه عوض کردن هاست مشکل کند بودن سایت را برطرف نکرد؛ میتوانید راهکارهای زیر را هم امتحان کنید:
• حذف برخی از پلاگینهای استفاده شده در سایت
• کمتر کردن حجم تصاویر به کمک ابزارهای بهینهسازی تصاویر
• آپدیت وردپرس و ووکامرس
• کمک گرفتن از پلاگینهای بهینهسازی سرعت از جمله WP Fastest Cache، W3 Total Cache و Autoptimize
• استفاده از سرویسهای CDN برای بهبود سرعت بارگیری صفحات
• به حداقل رساندن CSS، HTML و جاوا اسکریپت
• تعویض قالب سایت با یک قالب بهینه شده و باکیفیت
خطاهای رایج ووکامرس مربوط به قالب و افزونه ها Plugins and Themes Squabble
مالکان سایتها با نصب افزونههای مختلف تلاش میکنند تا عملکرد نهایی سایت را بهبود و ارتقا دهند؛ اما گاهی به واسطه تداخل پلاگینها و ناسازگاری آنها، این امر ممکن نمیشود. بهاینترتیب باید افزونههای مخرب را حذف کنید. این مشکل ممکن است در خصوص قالب سایت هم رخ دهد. به این صورت که بعد از نصب یک افزونه متوجه باگها و مشکلاتی در روند عملکرد سایت میشوید. در این موارد احتمالا کدهای افزونه و قالب با هم سازگار نیستند و خطا رخ میدهد.
راهحل خطا در افزونهها: بهتر است در قدم اول قالب سایت بررسی شود؛ معمولا باگها ناشی از ناسازگار بودن قالب سایت است. اما اگر قالب سایت مشکلی نداشت، احتمالا افزونهها مشکل دارند.
مسیر Plugins > Installed Plugins را دنبال کنید تا به لیست افزونههای نصب شده دسترسی پیدا کنید. همه افزونهها به جز ووکامرس را غیرفعال کرده و دوباره تک به تک هرکدام را فعال کنید. بعد از فعال کردن هر کدام از افزونهها، با مشاهده خطا، میتوانید افزونه مخرب را شناسایی کنید.
راهحل خطا در قالب سایت: برای اینکه متوجه شوید قالب سایت مشکل دارد یا خیر! لازم است یک قالب پیشفرض دیگر را جایگزین کنید. برای این منظور مسیر Appearance > theme را دنبال کرده و یکی از قالبهای موجود را فعال کنید. اگر خطا برطرف شد، مشکل از قالب بوده است و لازم است آن را عوض کنید.
حافظه پنهان ووکامرس WooCommerce Cache Issues
حافظه پنهان ووکامرس یا همان WooCommerce Cache یک پلاگین برای ووکامرس است که باعث میشود سرعت سایت بهبود پیدا کند و صفحات سایت با سرعت بیشتری بارگیری شوند. کار این پلاگین این است که بخشی از دیتا درخواستهای قبلی را در خود ذخیره کند تا مسیر درخواستها در آینده کوتاهتر شوند. پر شدن کش یا ذخیره اطلاعات و دیتاهای مخرب میتواند باعث ایجاد خطاهای ووکامرس شود.
راهحل حافظه پنهان ووکامرس: برای حل مشکل خطا کش ووکامرس میتوانید به کمک افزونه caching به بارگذاری صفحات سایت سرعت بدهید. این افزونه را نصب کنید و تمام تنظیمات آن را به دقت و به درستی انجام دهید تا ووکامرس بدون خطا بتواند صفحات سایت را بارگذاری کند.

مشکلات پرداخت در ووکامرس Checkout Issues in WooCommerce
از دیگر خطاهای رایج ووکامرس، خطا در پرداخت ووکامرس است. این خطا معمولا ناشی از مشکلات در اتصال به درگاه پرداخت و خطاهای مربوط به تنظیمات پرداخت، عدم دسترسی به اطلاعات مشتری و غیره است.
سایتهایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت میکنند، لازم است که گواهیهای SSL و TLS را دریافت کنند و بدون آنها معمولا اجازه فعالیت ندارند. همچنین اگر گواهی TLS با تنظیمات درست در سایت ست نشده باشد؛ احتمال ایجاد خطا زیاد است.
راهحل مشکلات پرداخت در ووکامرس: زمانی که در گواهینامه SSL خطا و مشکلی مشاهده میکنید و به خصوص اگر ارور HTTPS را مشاهده میکنید؛ بهترین کار این است که با شرکت ارائهدهنده خدمات هاست تماس گرفته و مشکل را با آنها در میان بگذارید. همچنین بهتر است تنظیماتی مانند تنظیمات دروازه پرداخت، آپدیتهای ووکامرس و پلاگینهای مرتبط را بررسی کنید و کدهای مخرب را شناسایی و اصلاح کنید.
خطاهای پیکربندی ووکامرس WooCommerce Server Configuration Issues
زمانی که تنظیمات سرور به درستی انجام نشود، نمیتوانید از ووکامرس پاسخ درستی دریافت کنید. معمولا در این مورد، ارورهایی مانند WooCommerce Error 404 (Server Error: Not Found) یا خطای ۴۰۴ را مشاهده میکنید. این خطاها به این معنی هستند که شما نمیتوانید صفحه موردنظر را پیدا کنید. خطا ۴۰۴ نیز برای لینکهای خراب یا حذف شده نمایش داده میشود.
راهحل خطاهای پیکربندی ووکامرس: برای رفع این مشکل باید وارد داشبورد وردپرس شده و مسیر Settings > Permalinks را دنبال کنید و سپس نام صفحه را بررسی کنید. در نهایت برای ذخیره تغییرات گزینه Save Changes را انتخاب کنید.
خطاهای حمل و نقل ووکامرس
در جدیدترین نسخه ووکامرس ناکارآمدی در بخش حمل و نقل ووکامرس باعث ایجاد برخی خطاها و ارورها در افزونههای خود ووکامرس یا افزونههای وردپرسی میشود. در این موارد صفحه به صورت بههم ریخته نمایش داده میشود و نمیتوانید منطقه جغرافیایی یا روشهای حمل و نقل را اضافه کنید.
راهحل خطاهای حمل و نقل ووکامرس: برای حل این مشکل میتوانید از نسخههای قدیمیتر ووکامرس استفاده کنید.
خطاهای موقعیت یابی در ووکامرس
گاهی ممکن است مرورگر از کش برای پیدا کردن موقعیت کاربران استفاده کند. در این موارد در بخش URL به جای آدرسی که شما انتخاب کردهاید؛ دامنه اعداد نمایش داده شود. برای مثال آدرس سایت به این شکل نمایش داده شود:
https://name.damane.host/?v=71a26c34d251
راهحل خطا موقعیت یابی در ووکامرس: درصورتیکه این مشکل را بارها مشاهده کردید؛ کافی است مسیر زیر را دنبال کنید:
• مسیر پیشخوان وردپرس> وردپرس>ووکامرس>پیکربندی را دنبال کنید.
• در منوی مکانیابی پیشفرض مشتری، گزینه بدون مکان پیشفرض را انتخاب کنید.
• صفحه را رفرش کنید. در این مرحله باید مشکل حل شود.
خطاهای مهلک php
PHP زبان وردپرس است و این زبان هر چند سال یک بار نسخه جدیدی را روانه مارکت میکند. درصورتیکه از جدیدترین نسخه PHP استفاده نکنید، بارها و بارها ارورهای مختلف را تجربه میکنید.
راهحل خطاهای مهلک php: نسخه PHP را آپدیت کنید و مطمئن شوید که از آخرین نسخه استفاده میکنید.
خطا حین آپلود محصولات جدید
گاهی خطا ایجاد شده در ووکامرس به این شکل است که محصولات در فروشگاه نمایش داده نمیشوند. شما این مشکل را با ارور invalid image مشاهده میکنید. در این صورت معمولا افزونه WooCommerce W3 Total Cache باعث ایجاد این مشکل شده است.
راهحل حین آپلود محصولات جدید: ابتدا افزونه W3 Total Cache را غیرفعال کرده و سپس تمام افزونهها و خود وردپرس را آپدیت کنید.

عدم نمایش نام برند
درصورتیکه تنها با شورتکدهای المنتور نام برند و محصولات را وارد کرده باشید؛ ممکن است نام برندها یا محصولات دو کلمهای به صورت ناقص نمایش داده شوند.
راهحل عدم نمایش نام برند: برای حل مشکل عدم نمایش نام برند از افزونه کمکی Woocommerce Brand استفاده کنید.
• برای این منظور بعد از دانلود افزونه به پیشخوان وردپرس مراجعه کنید.
• مسیر WordPress Admin > Plugins > Add New را برای آپلود و نصب افزونه دنبال کنید.
• حالا در تب محصول و برند موردنظر نام صحیح را وارد کنید.
ارور ۴۰۴ در ووکامرس
ارور ۴۰۴ یکی از رایجترین ارورها در خطاهای مختلف است. معمولا زمانی که آدرس صفحاتی که در پی آن هستید پیدا نشوند؛ این ارور نمایش داده میشود. وجود این ارور در ووکامرس به معنی این است که مرورگر نمیتواند صفحهای را با آدرس موردنظر شما تطبیق دهد. معمولا این خطا به یکی از دلایل زیر رخ میدهد:
• Urlهای موردنظر شما تغییرات ناخواسته داشته و ووکامرس با لینکهای شکسته مواجه میشود.
• فایل htaccess به واسطه برخی از اشتباهات در url شما را به آدرس اشتباه هدایت میکند.
• شما به اشتباه صفحه مورد نظرتان را حذف کردهاید.
راهحل ارور ۴۰۴ در ووکامرس: برای حل این خطا درستی url موردنظر را چک کرده و در صورت نیاز آن را جایگزین کنید.
ارور ۵۰۰ در ووکامرس
ارور ۵۰۰ با متن Internal Server Error شناسایی میشود. این ارور نشاندهنده اشکال در ارتباط بین سرور و مرورگر است. به این معنی که سرور با مشکل غیرمتنظرهای مواجه شده است و نمیتواند درخواست شما را انجام دهد. دلیل این مشکل از متن خطا مشخص نبوده و شما باید ریشه خطا را مشخص کنید.
اما معمولا این خطا ناشی از یکی از دلایل مشکلات پلاگین یا قالب، فایلهای htaccess خراب، پایگاه داده، مشکلات حافظه پنهان، مشکلات میزبانی یا محدودیت حافظه php است.
راهحل ارور ۵۰۰ در ووکامرس: برای رفع این خطا لازم است که کدهای php وبسایت سرور را بررسی کنید.
خطای اتصال به پایگاه داده در ووکامرس
اگر سایت نتواند به پایگاه داده شما دسترسی پیدا کند، خطای اتصال به پایگاه داده در ووکامرس مواجه خواهید شد. این خطا معمولا ناشی از مشکل در مرور فایلی به نام wp-config.php در دایرکتوری روت سایت است. این فایل دارای تمام اطلاعاتی است که در پایگاه داده سایت شما ذخیره شده است. معمولا خطا اتصال به پایگاه داده در ووکامرس ناشی از مشکل در این فایل است.
راهحل خطای اتصال به پایگاه داده در ووکامرس: برای حل این مشکل چند مرحله را باید پشت سر بگذارید. اولین گام این است که مقادیر نامها را بررسی کنید. نام کاربری، پسورد، یا نام پایگاه داده را در فایل wp-config.php در دایرکتوری روت سایت بررسی کنید و مطمئن شوید که این نامها با مقادیر عنوان شده توسط ارائهدهنده میزبان مطابقت داشته باشد.
برای این کار لازم است که وارد کنترل پنل هاست شده و از دایرکتوری Public_html فایل را پیدا کرده و آن را ویرایش کنید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، میتوانید با پشتیبانی هاست تماس بگیرید.
خطا پر شدن حافظه در ووکامرس
درصورتیکه ارور Allowed memory size exhausted را مشاهده کردید؛ به این معنی است که حافظه پر شده و مقدار حافظه استفاده شده توسط شما از مقدار تنظیم شده در php فراتر رفته است.
راهحل خطا پر شدن حافظه در ووکامرس: برای افزایش حافظه لازم است که به دایرکتوری روت سایت دسترسی داشته و فایل wp-config.php را پیدا کنید. سپس روی فایل کلیک راست کرده و گزینه View/Edit را انتخاب کنید تا فایل با ویرایشگر متن در سیستم شما باز شود.
سپس عبارت WP_MEMORY_LIMIT’, ‘۲۵۶M را به این فایل اضافه کنید. درصورتیکه مشکل باز هم حل نشد، باید با پشتیبانی میزبانی خود تماس بگیرید.

مشکل درگاه پرداخت در ووکامرس
این خطا معمولا زمانی رخ میدهد که کاربران ایرانی بخواهند با کارتهای بانکی ایرانی از نسخه HTTP سایت استفاده کنید. مرورگر به کاربران این هشدار را میدهد که این نسخه ایمن نیست. هرچند کاربر با قبول ریسک این کار میتواند پرداخت را انجام دهد؛ اما بهتر است برای جلوگیری از خدشهدار شدن اعتماد کاربر، از نمایش این پیام جلوگیری کنید.
راهحل مشکل درگاه پرداخت در ووکامرس: معمولا پشتیبانی افزونه موردنظر شما میتواند این مشکل را رفع کند؛ اما در صورت ادامه پشتیبانی هاست هم میتواند با تغییر تنظیمات ssl مشکل را برطرف کند.
سخن آخر
معمولا بروز خطا در ووکامرس میتواند دلایل زیادی داشته باشد؛ اما با شناخت این سیستم و آگاهی از دلایل احتمالی بروز خطا در ووکامرس میتوانید به سرعت بعد از بروز هر خطا آن را برطرف کنید. کافی است نوع ارور را بررسی کرده و ریشهها و دلایل احتمالی را یکی پس از دیگری تست کنید.
معمولا با تست چند گزینه مانند بررسی افزونهها یا قالب، پر بودن کش و تنظیمات اصلی دلیل ایجاد خطا در ووکامرس مشخص میشود. در این مطلب سعی کردیم شما را با ۱۴ خطای رایج ووکامرس و راهحل برطرف آنها آشنا کنیم؛ اگر هنوز سوالی در رابطه با رایجترین خطاهای ووکامرس دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
- دلیل بروز خطا ۵۰۰ ووکامرس چیست؟
معمولا این خطا به دلایل مختلفی از جمله مشکلات قالب یا پلاگین، فایلهای htaccess خراب، پایگاه داده، مشکلات کش، مشکلات میزبانی و غیره رخ میدهد. دلیل اصلی بروز این خطا به دسترسی نیاز دارد که کاربر میزبانی معمولا این دسترسی را ندارد. - چطور بفهمیم حافظه اختصاص یافته برای ما تمام شده است؟
معمولا پر شدن حافظه با ارور Allowed memory size exhausted نمایش داده میشود. پر شدن حافظه معمولا با ویرایش فایل wp-config.php برطرف میشود. در غیر این صورت باید با پشتیبانی تماس بگیرید. - خطا ارسال ایمیل در ووکامرس ناشی از چیست؟
معمولا این خطا میتواند از سه دلیل کلی بالا بودن تعداد سفارشات در انتظار، تحویلپذیری ضعیف ایمیل یا غیرفعال شدن ارسال ایمیل ناشی شود.