نحوه گزارش گیری در google search console
نحوه گزارش گیری در google search console یکی از موضوعاتی است که هر فردی که در زمینه سئو، محتوا یا راهاندازی کسب و کارهای اینترنتی فعال است با آن مواجه میشود. برای اینکه بتوانید وضعیت سایتتان را در موتور جستجو بررسی کرده و با برطرف کردن خطاهایتان به بهبود رتبه خودتان در این موتور جستجو کمک کنید، لازم است که نحوه گزارش گرفتن از این ابزار کارآمد را بلد باشید.
چرا باید از سرچ کنسول گوگل گزارش گیری کنیم؟
افرادی که به تازگی با ابزارهای مخصوص گوگل مانند سرچ کنسول آشنا شدهاند، علاقهمند هستند بدانند که چرا باید نحوه گزارش گیری در google search console را بدانیم، یا اصلاً چرا باید از سرچ کنسول گزارش بگیریم.
برای جواب دادن به این سؤال باید بدانید که سرچ کنسول یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که شرکت گوگل برای بررسی وبسایتهای مختلف در اختیار کاربران قرار داده است. با کمک این ابزار میتوانید وضعیت کلی سایتتان را بررسی کرده و تجزیه تحلیل کنید. حتی میتوانید گزارشهایی که از سرچ کنسول میگیرید را به صورت ماهانه مورد ارزیابی قرار داده و میزان بهبود نتایجتان موقع نمایش در گوگل را پس از تغییراتی که انجام دادهاید مشاهده کنید.
مطالب مرتبط: نحوه ورود به سرچ کنسول
آموزش نحوه گزارش گیری در Google Search Console
برای گزارش گیری از سرچ کنسول لازم است که ابتدا درباره مفاهیم زیر شناخت داشته باشید.
Clicks
این بخش، تعداد کلیکهای هر یک از صفحات وبسایت را به صورت مجزا نمایش میدهد.
CTR
این بخش برای نمایش نرخ کلیک در نظر گرفته شده و نسبت تعداد کلیکها به تعداد نمایش یک صفحه در نتایج جستجو را نشان میدهد.
Type
این بخش برای نمایش خطاهای احتمالی یک وبسایت در نظر گرفته شده و مربوط به بخش coverage سرچ کنسول گوگل است.
Impressions
ایمپرشن، تعداد نمایش صفحات وبسایت در موتور جستجوی گوگل را نشان میدهد.
Position
این بخش اطلاعات موقعیت مکانی یک سایت را در موتور جستجوی گوگل نشان میدهد و با بررسی آن متوجه میشوید که هر صفحهای از سایتتان چه رتبهای را در گوگل دارد.
Validation
این قسمت سرچ کنسول برای بررسی وضعیت ایندکس صفحات گوگل در نظر گرفته شده. پس از بررسی خطاهایتان در سرچ کنسول میتوانید از طریق این بخش وضعیت جدید سایتتان را در گوگل بررسی کنید.
نحوه گزارش گیری در سرچ کنسول گوگل
نحوه گزارش گیری در google search console به این صورت است که ابتدا باید وارد آدرس جیمیلتان شوید. این آدرس باید برای دسترسی به این ابزار تعریف شده باشد، تا دسترسی به سرچ کنسول برایتان برقرار شود. پس از ورود به ابزار سرچ کنسول، لازم است وارد یکی از بخشهای زیر شوید.
- Performance
- Enhancement
- Links
نحوه گزارش گیری از بخش Performance
پس از وارد شدن به قسمت Performance، سه راه برای گزارش گیری پیش رویتان وجود دارد.
- با کمک بخش Google Sheets میتوانید گزارش سرچ کنسول را به صورت آنلاین مشاهده کرده و در صورت نیاز آن را دانلود کنید.
- گزینه ،Download Excel گزارش این ابزار را به صورت یک فایل اکسل در اختیارتان قرار میدهد.
- با کلیک روی بخش Download CSV میتوانید گزارش ابزارتان را در قالب یک فایل CSV دریافت کنید.
نحوه گزارش گیری از بخش Links
برای گزارش گیری سرچ کنسول از بخش لینک باید روی این قسمت کلیک کرده و سپس روی دکمه EXPORT EXTERNAL LINKS کلیک کنید. سپس دو گزینه برایتان نمایش داده میشود. بخش More sample links، امکان نمایش لینکهای بیشتر را برایتان فراهم میکند و از قسمت Latest links میتوانید از آخرین لینکهای وبسایتتان گزارش بگیرید.
نحوه گزارش گیری از بخش Enhancements
برای گزارش گیری از بخش Enhancements، کافی است روی عبارت Sitelinks searchbox کلیک کنید. سپس از بخش EXPORT میتوانید گزارشهای مد نظرتان را به صورت فایل گوگل شیت، فایل اکسل یا فایل CSV دانلود کنید.
سخن پایانی
برای اینکه تجزیه و تحلیل وبسایتتان را به بهترین نحو انجام داده و مدام رتبه خودتان در گوگل را بهبود دهید، لازم است نحوه گزارش گیری در google search console را بلد باشید. با شناخت این ابزار و تهیه گزارشهای متنوع از آن میتوانید خطاهای سایتان را برطرف کرده و به صورت مدام وضعیت سئو سایتتان را بهبود دهید. این گزارشها کمکتان میکند تا بهتر بتوانید روند پیشرفت وضعیت نمایش وب سایتتان در موتورهای جستجو را بررسی کرده و دید بهتری به نتایج نمایش سایتتان در گوگل داشته باشید.
سؤالات متداول
- google search console چیست؟
google search console ابزاری رایگان است که برای بررسی عملکرد وبسایتها در موتورهای جستجو ارائه شده است.
- گزارشگیری در Search Console چه فایدهای دارد؟
گزارشگیری در Search Console اطلاعات مفیدی از جمله ترافیک وبسایت، مشکلات وبسایت و… را در اختیارتان قرار میدهد.