۴ تکنیک مهم لینک سازی
Backlink یا بک لینک ارتباط سایت شما با سایتهای دیگر در دنیای وب است که هر چه سایت دیگر مرتبطتر و معتبرتر باشد، نیازهای مخاطبی که در سایت شما از لینک استفاده میکند بهتر تأمین میشود در نتیجه اعتبار شما هم بیشتر میشود، بهمرورزمان ترافیک و رتبه سایتتان در موتورهای جستجو بالا رفته و درنهایت درآمدتان افزایش پیدا میکند. برای همین باید لینک سازی را جدی بگیرید و آن را بهعنوان بخش مهمی از برنامه سئو قرار دهید.
در این مقاله ۴ تکنیک مهم لینک سازی زیر را پیشنهاد میکنیم تا نتایج سئوی بهتری در سال جدید میلادی به دست بیاورید:
- باید کلمات کلیدی بلند را در متن لینک قرار دهید
- باید بازدید صفحهتان در شبکههای اجتماعی را افزایش دهید
- نباید از لینکهای خریداری شده یا اسپانسر شده استفاده کنید
- نباید کلمه کلیدی را زیاد تکرار کنید
اگر بازاریاب سئو هستید یا فقط قصد دارید رتبهبندی برندتان در گوگل را تقویت کنید، باید این ۴ تکنیک مهم لینک سازی را یاد بگیرید تا اعتبار سایتتان را حفظ کنید و شبکهای مفید از منتشرکنندگان محتوا و وبسایتها بسازید.
اما بازاریابها اغلب میپرسند که چرا لینک سازی مهم است. تحقیقات جدید سئوی SEMRush بر اساس آنالیز ۶۰۰۰۰۰ کلمه کلیدی در سراسر جهان نشان میدهد که لینک سازی هنوز هم اهمیت زیادی دارد که این نتایج توسط مطالعات موردی شرکتها هم تایید شدهاند؛ مثلاً، یک آژانس بازاریابی محتوا توانست با استفاده هوشمندانه از لینک سازی رتبه مشتری در گوگل را از ۱۸ ب ۱ برساند!
اگر قصد دارید تا از تکنیکهای لینک سازی استفاده کنید تا ترافیک ارگانیک وبسایتتان را افزایش دهید باید بدانید کدام تکنیکها را استفاده کنید و از کدامیک دوری کنید؛ اما ابتدا بهتر است تعریف دقیقی از لینک سازی داشته باشید!
لینک سازی در سئو چیست؟
لینک سازی در سئو تکنیکی است که به خوانندهها کمک میکند تا بلاگهای مفید و مقالات مرتبط را از طریق یک سایت در سایت دیگری در دنیای وب پیدا کنند و به برندها هم کمک میکند تا در دنیای عظیم محتوای آنلاین دیده شوند.
لینک سازی شامل دادن لینک به یک صفحه وب است تا:
- ترافیک برای یک محتوا ایجاد شود و درآمد حاصل شود
- به موتور جستجو کمک کند تا وب را برای یافتن و رتبهبندی صفحه شما کرال کند
کاربر فقط میتواند بخشی از لینک را ببیند درحالیکه موتور جستجو میتواند کل ساختار هایپرلینک را ببیند و داده مفید را استخراج کند. برای واضح شدن لینک سازی یک مثال میزنیم:
اگر شما به یک بلاگ لینک دادهاید که مربوط به دستور آشپزی پاستا است، کاربر این متن را روی لینک میبیند:
«حتی اگر تازهکار هستید، فقط ۵ دقیقه طول میکشد تا پاستا درست کنید!»
و با کلیک بر روی لینک به پست بلاگ http://myblog.com/five-minutes-pasta-for-beginners. منتقل میشود.
مقاله مرتبط: اصول Link Building یا لینک سازی در وبسایت
اما وقتی در صفحه دیگری به این بلاگ لینک میدهید، تکنیک لینک سازی باید بهدقت انجام شود تا کرالر گوگل بتواند بهراحتی صفحه شما را پیدا کند؛ یعنی متن مناسبی برای هایپرلینک استفاده کنید و حتماً یک کلمه کلیدی در این متن قرار دهید و بهصورت مستمر چک کنید تا لینک فعال باقی بماند.
از طرف دیگر، کرالر گوگل در هنگام کرال صفحهای که این لینک در آن قرار دارد اطلاعات زیر را میبیند:
از این مثال لینک سازی مشخص است که گوگل یا هر موتور جستجوی دیگر اطلاعاتی بیش از عنوان بلاگ را درک میکند، برای همین لینک سازی در سئو تکنیک مهمی برای بازاریابهای دیجیتال است!
بایدها و نبایدهای لینک سازی
توصیه همیشگی در لینک سازی این است که آگاه باشید که تکنیکهای این بخش همیشه در حال تغییر هستند؛ مثلاً، گوگل در سپتامبر ۲۰۱۹ قوانین جدیدی معرفی کرد که میتواند بهراحتی لینکهای اسپم را تشخیص دهد. با اجرای این قوانین در مثال بالا، مجبورید بهصورت جداگانه نوع محتوای به اشتراک گذاشته شده را مشخص کنید یعنی اگر به یک کامنت در یک فروم بک لینک میسازید باید بهصورت زیر باشد:
قانون جدید تگ rel=”ugc” به گوگل کمک میکند تا تشخیص دهد که شما به محتوای تولیدی کاربر اشاره میکنید که نمونه کلاسیکی از ذات همیشه در حال تکامل لینک سازی است که برای بازاریابها چالش بزرگی است که با این روند تکامل حرکت کنند. خوشبختانه، بایدها و نبایدهای مشخصی وجود دارند که در طول زمان نتیجه دادهاند و پیشنهاد میکنیم این تکنیکها را هم استفاده کنید:
-
باید کلمات کلیدی بلند را در متن لینک قرار دهید
این قانون یکی از اصول ابتدایی لینک سازی است. در مثالی که در این مقاله از آن استفاده میکنیم ۲ راه وجود دارد تا به یک بلاگ پخت پاستا اشاره کنید. راه اول این است که در خانه وبسایتتان بنویسید «اینجا کلیک کنید تا پخت پاستا را یاد بگیرید» که کلمه «اینجا» را هایپرلینک کنید و راه دیگر این است که در مقالهای متفاوت عبارت «همانطوری که در پست قبلی در مورد پاستای ۵ دقیقهای برای تازهکارها گفتم» را استفاده کنید و به مقاله اصلی لینک بدهید. راه دوم ایده بهتری است برای اینکه Long Tail Keywords به گوگل کمک میکنند تا مفهوم لینک را بهتر درک کند و آن را به خوانندههای علاقهمند نشان دهد.
-
باید بازدید صفحهتان در شبکههای اجتماعی را افزایش دهید
اشتراک در شبکههای اجتماعی میتواند ترافیک بیشتری به صفحه سایت شما هدایت کند و خوانندهها را تشویق کند تا به آن لینک دهند. صفحاتی که در Social Network خوب عمل میکنند معمولاً در سئو هم موفق میشوند. ما پیشنهاد میکنیم دکمههای اشتراکگذاری محتوا برای همه پلتفرمهای مهم را در بالا یا پایین صفحه سایت جاگذاری کنید.
-
نباید از لینکهای خریداری شده یا اسپانسر شده استفاده کنید
هدف لینک سازی در سئو قرار دادن لینک وبسایتتان در تعداد مناسبی وبسایت دیگر است. بازاریابها معمولاً لینک میخرند؛ اما گوگل این تکنیک را بهشدت رد میکند؛ اما اگر واقعاً یک لینک اسپانسر شده دارید باید تگ rel=” sponsored” را هم استفاده کنید تا گوگل تشخیص دهد که لینکتان اسپانسر شده است.
-
نباید کلمه کلیدی را زیاد تکرار کنید
اگر به مثال لینک سازی این مقاله برگردیم، راههای زیادی وجود دارد تا یک مقاله را در «پاستای ۵ دقیقهای برای تازهکارها» هایپرلینک کنید. بهجای اینکه عنوان را در یک فرمت مشابه در صفحات زیادی تکرار کنید، سعی کنید از مترادفهایی مانند زیر استفاده کنید:
«پاستا برای تازهکارها در ۵ دقیقه»
«شما هم میتوانید پاستا را در ۵ دقیقه آماده کنید»
«غذای محبوب ایتالیا، پاستا، فقط ۵ دقیقه زمان نیاز دارد»
مقاله مرتبط: ٥ روش برای دریافت بک لینک طبیعی
این کار به گوگل کمک میکند تا مفهوم مقاله را دقیقاً تشخیص دهد بدون اینکه تکرار کلمه کلیدی را اسپم تلقی کند در این صورت تلاش لینک سازی شما هم مؤثرتر میشود.
ابزارهای لینک سازی در سئو
البته لینک سازی را میتوانید کاملاً بهصورت دستی انجام دهید اما اگر کسبوکارتان بهسرعت توسعه پیدا میکند و تعداد زیادی صفحه، مقاله و هشتگ دارید ابزارهایی مانند SEMrush، SEOBuddy و Ahrefs هستند که میتوانند کمک کنند تا حجم زیاد کار را باکیفیت هماهنگ کنید. فقط یادتان باشد تا سایتتان را بابت لینکهای شکسته بهصورت مستمر چک کنید تا عملکرد سئوی سایت در گوگل حفظ شود.
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله کمک کرده باشد تا اهمیت لینک سازی را درک کنید و از تکنیکهای آموزش داده شده استفاده کنید.
اگر تمایل دارید، نتیجه استفاده از این تکنیکها را در بخش «ارسال دیدگاه» یا شبکههای اجتماعی با ما در میان بگذارید. مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.