آموزش وب مستری

روش‌هایی برای بهبود ساختار لینک های داخلی و سئو وب سایت

به این post امتیاز دهید

فرقی نمی‌کند که قصد دارید یک وب‌سایت تازه معرفی کنید؛ وب‌سایت موجود را نوسازی کنید یا تنها مایلید ساختار محتوایتان را از نو بسازید. ساختار لینک های داخلی در همه این موقعیت‌ها نقش مهمی در موفقیت SEO وب‌سایت شما ایفا می‌کند.

Internal Link یا لینک‌های داخلی درواقع همه لینک‌هایی هستند که صفحه‌های مختلف وب‌سایت شما را به هم ارتباط می‌دهند.

اگر هیچ استراتژی مشخصی برای لینک‌های داخلی وب‌سایتتان تدوین نکرده‌اید، بدانید که فرصت طلایی و ارزشمندی را در راستای بهبود همه تلاش‌هایتان درزمینهٔ SEO ازدست‌داده‌اید. البته هرگز برای تهیه این استراتژی دیر نیست. با این برنامه مدون قادر خواهید بود میزان تأثیرگذاری SEO را افزایش دهید و همچنین تجربه کاربران و بازدیدکنندگان وب‌سایتتان را هم بهبود ببخشید.

اگر از بهترین روش‌های موجود برای بهبود ساختار لینک‌های داخلی بهره ببرید، سرانجام می‌توانید احتمال موفق وب‌سایتتان را هم در عصر مدرن حاضر که بهینه‌سازی وب‌سایت حرف اول را در آن می‌زند، تضمین کنید.

۵ روش ضروری برای بهبود لینک‌های داخلی وب‌سایت وجود دارد. اگر شما هم قصد دارید در این زمینه موفق شوید، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید و SEO وب‌سایتتان را با به‌کارگیری آن‌ها بهبود دهید:

  • کاربران را در اولویت قرار دهید
  • ارزش و جریان لینک‌های داخلی را مدیریت کنید
  • از محتوا و آدرس صفحه منحصربه‌فرد استفاده کنید
  • نمایه‌سازی و اولویت‌بندی را فراموش نکنید

در مطلب پیش رو مفهوم این موارد را به شما توضیح می‌دهیم. همچنین قصد داریم چگونگی برنامه‌ریزی و اجرای ساختار مؤثر لینک‌های داخلی را هم به شما آموزش دهیم. این تمهیدات به شما کمک می‌کنند تا ارتباط منطقی در میان محتوای صفحات وب‌سایتتان به وجود آید و میزان اعتبارشان هم ازنظر موتورهای جستجو افزایش یابد. بدین ترتیب رتبه این صفحه‌ها هم بهبود می‌یابد.

۱ – تجربه کاربری

به رابطه‌تان با بازدیدکنندگان وب‌سایت اهمیت دهید.

بازدیدکنندگان وب‌سایتتان را با عواملی که SEO را تخریب می‌کنند مواجه نکنید. محتوای کم‌حجم، تبلیغات متعدد لینک شده و بنرهای تبلیغاتی که در هنگام دانلود فایل‌ها بارگذاری می‌شوند، از این قبیل هستند و علاوه بر تضعیف SEO صفحه‌ها در اغلب موارد باعث می‌شوند کاربر از بازدید وب‌سایت شما منصرف شود و دوباره به صفحه نتایج جستجو بازگردد. نرخ بازگشت کاربر یا Bounce Rate بالا ازنظر گوگل امتیاز منفی به شمار می‌رود.

اگر بازدیدکنندگان نتوانند آنچه قصد دارید به آن‌ها ارائه دهید را ببینند، پیشنهاد ارزشمند سایت شما دیگر اهمیتی ندارد. به‌عبارت‌دیگر وقتی بازدیدکننده به‌سرعت از صفحه‌های شما خارج می‌شود، قادر نخواهید بود هدف اصلی وب‌سایتتان را محقق کنید.

موتورهای جستجو همواره بر تجربه کاربری مثبت تأکیددارند و وب‌سایت‌های را تشویق می‌کنند که به مشتری هدف یا همان جستجو کننده اهمیت می‌دهند. وقتی جستجو کننده از موتورهای جستجوی گوگل یا بینگ استفاده می‌کند و آنچه به دنبالش است را در صدر فهرست نتایج می‌بیند، بدین معنی است که این وب‌سایت‌ها ارزش موردنظر بازدیدکننده را به او ارائه می‌کنند.

میلیون‌ها واحد داده‌ای درباره چگونگی تعامل کاربران با نتایج جستجو و وبسایت‌ها وجود دارد و موتورهای جستجو هم قادر هستند الگوریتم‌هایشان را بر اساس عوامل متعدد در تجربه کاربری کمی تغییر دهند. انتظار می‌رود این تکنولوژی با توجه به یادگیری ماشینی پیشرفته و به‌روزرسانی‌های مربوط به خودکارسازی الگوریتم‌ها همچنان رشد کند.

علاوه بر مواردی که گوگل مشخصاً در به‌روزرسانی‌های الگوریتم‌های جستجو ذکر می‌کند، ایجاد هماهنگی میان محتوای صفحه‌ها و اهدافی که از صحبت با مخاطبتان دنبال می‌کنید هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر محتوای ارزشمندی تولید می‌کنید که مشتری را به‌صورت طبیعی به چرخه خرید راهنمایی می‌کند، فرصت طلایی نگهداشت همه بازدیدکنندگانی را که وارد وب‌سایتتان می‌شوند، در اختیار دارید.

۲ – جریان ارزش لینک

به‌محض آماده شدن لینک‌های درون سایت از ساخت لینک‌های داخلی دست برندارید. ارزش لینک همواره درون وب‌سایت از یک صفحه به صفحه دیگر و بر اساس همان منطق منتقل می‌شود.

سال‌ها پیش که تصور واضح‌تری درباره رتبه‌بندی صفحه‌ها (PageRank) در گوگل داشتیم، می‌توانستیم میزان ارزشمندی هر صفحه از وب‌سایتمان را مشاهده کنیم و ساختار لینک‌های داخلی را هم به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که رتبه صفحه‌های موردنظر خودمان بهبود یابد. با پیشرفت بی‌قاعده قوانین و الگوریتم‌های گوگل، حالا دیگر قادر نیستیم امتیازهای دقیق رتبه‌بندی هر صفحه را در گوگل ببینیم. امروزه باید به استانداردهای ابزاری SEO اعتماد کنیم اما فراموش نکنید که بخش رتبه‌بندی صفحات هنوز هم در گوگل وجود دارد.

باید بدانید که لینک‌های وارد شونده (Inbound) از سایر منابع دقیقاً به کدام قسمت وب‌سایتتان فرود می‌آیند. همچنین باید ساختار وب‌سایتتان را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که ارزش صفحه فرود هم بیش‌ازحد تضعیف نشود.

با تنظیم راهبری ساده، مؤثر و مستقیم و همچنین استفاده از لینک‌ها در تعداد مناسب می‌توانید ارزش لینک‌های داخلی را به‌گونه‌ای متمرکز کنید که به صفحه‌هایی با اهمیت بیشتر جریان پیدا کنند. جریان لینک‌های داخلی صرف‌نظر از موضوع صفحات اجرا می‌شود و دیگر تفاوتی میان صفحه‌هایی با موضوع تخصصی یا صفحه دیگری با موضوع مهم و سطح بالا وجود ندارد.

استراتژی ساخت لینک (link Building) باید با محتوایی که در حال حاضر دارید در یک راستا قرار گیرد. این موضوع که قصد دارید ارزش لینک‌های مهمتان را در آخر به کجا بفرستید و اساساً لینک‌هایتان را چگونه ایجاد می‌کنید باید با محتوای درونی صفحه‌ها سازگار شوند.

خوشبختانه دیگر دوره وب‌سایت‌های مسطح به پایان رسیده و به تاریخ پیوسته است. ارزش رتبه‌بندی صفحه‌ها حالا در میان همه لینک‌های موجود در هر صفحه به‌تناسب تقسیم می‌شود و دیگر لازم نیست صفحه اصلی وب‌سایت را بیش‌ازحد پاک‌سازی کنیم.

۳ – شرایط و سلسه‌مراتب

بازدیدکنندگان را وادار کنید صفحه‌هایتان را کلیک و اسکرول کنند.

اصلاً لازم نیست همه محتوای تخصصی و عمیق‌ را در صفحه‌های رده اول و حتی دوم وب‌سایت قرار دهید. محتوایتان را حول محور موضوع‌های موردنظر سازمان‌دهی کنید و به هرکدام که قرار است توجه بیشتری را به خود جلب کند، اولویت ببخشید. بدین ترتیب محتوای سطح اول و آنچه بازدیدکننده باید برای مشاهده‌اش چند بار کلیک کند هم به‌خوبی مشخص می‌شود.

حالا دیگر لازم نیست مانند روش‌های قدیمی SEO به ازای هر کلیدواژه یک صفحه داشته باشید. می‌توانید ساختاری طبیعی از بالا به پایین برای محتوای عمومی تا تخصصی طراحی کنید. این روش شما را قادر می‌سازد تا موضوع‌های مختلفی را درون موضوع‌های کلی‌تر قرار دهید و بازدیدکننده را وادار کنید برای دسترسی به محتوای تخصصی‌تر به عمق مطالب برود و به صفحه‌‌های دیگر راهنمایی شود.

روش مذکور باعث می‌شود رتبه‌بندی همه صفحه‌ها اعم از رده‌بالا تا صفحه‌های کم بازدید با محتوای تخصصی و کم‌ترین کلیدواژه‌ها هم بهبود پیدا کند.

به خاطر داشته باشید که تنظیم سلسله مراتب نزولی در این نوع محتواها برای کاربر و همچنین موتورهای جستجو مهم است. اگر سازمان‌دهی صحیح محتوا و راهبری منطقی می‌توانید از ارتباط جایگاهی (topical Relevance) بهره‌مند شوید.

بزرگ‌ترین چالشی که ممکن است در این میان با آن مواجه شوید، توجیه منطقی کاربران و همکارانی است که معتقدند همه این مطالب از اهمیت یکسانی برخوردارند و باید در صفحه اصلی خانه قرار بگیرند یا راه رسیدن به آن‌ها بسیار کوتاه باشد. علاوه بر آنچه پیش‌تر تحت عنوان تضعیف ارزش لینک‌ها گفتیم، افزایش تمرکز و تعدد لینک‌ها در صفحه خانه باعث می‌شود همه تلاش شما در ایجاد شرایط مناسب و مساعد برای محتوا و ترتیب نفوذ به لایه‌های عمیق‌تر از بین می‌رود.

۴ – استفاده از محتوای منحصربه‌فرد و تگ‌های استاندارد

برای ایجاد یک برند قوی و ارائه تجربه کاربری باکیفیت باید از محتوای منحصربه‌فرد تولید کنید.

موتورهای جستجو محتوای تکراری را در نتایج جستجو نمایش نمی‌‌دهند. اگر از محتوایی استفاده می‌کنید که قبلاً توسط وب‌سایت دیگری تولید و منتشر شده است، نباید امیدوار باشید که وب‌سایتتان در نتایج جستجو به جایگاه مناسبی ارتقا یابد یا میزان اعتبار شما نزد گوگل افزایش پیدا کند.

البته دلایل قانونی هم برای انتشار محتوای تکراری وجود دارد و شما نمی‌توانید این علت‌ها را نادیده بگیرید.

برای مثال:

  • اگر در سازمانی فعالیت می‌کنید که مقررات و سطح تنظیمات آن بسیار بالاست، احتمالاً محتوای شما و سایر شرکت‌های همکار شبیه است. در این صورت مجبور هستید لحن و کلمه‌های محتوایتان را با استفاده از روش‌های مختلف دستخوش تغییر کنید.
  • اگر فروشگاه آنلاین کالا دارید که یک محصول را در چند دسته کالایی مختلف ارائه می‌کند و شرح مشخصات کالاهایتان هم درست مانند محتوای اغلب فروشگاه‌های دیگر است؛ چراکه فرصت کافی برای تنظیم و شخصی‌سازی ویژگی‌ها ندارید.

حتماً باید همه قسمت‌های وب‌سایت که محتوای تکراری درون آن‌ها قرار گرفته است را شناسایی کنید. می‌توانید از ابزاری مانند Copyscape استفاده کنید تا متوجه شوید وضعیت محتوای تکراری شما در سطح وب چگونه است. این موضوع مخصوصاً زمانی اهمیت دارد که شرح مشخصات کالای فروشگاه اینترنتی شما در وب‌سایت‌های دیگر هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اگر به‌درستی می‌دانید چه محتوایی را باید راهبری کنید، می‌توانید از تگ‌های استاندارد (Canonical) برای محتوای مشابه و تکراری صفحه‌ها، زبان‌های متنوع (اگر محتوای بین‌المللی دارید) یا شماره‌گذاری صفحه‌های وب‌سایتتان استفاده کنید. در همین موقعیت می‌توانید از نقشه وب‌سایتتان به‌عنوان ابزار بهره ببرید تا هر زمان لایه دیگری روی صفحه‌ها و آدرس‌های استانداردسازی شده قرار می‌دهید، متوجه این تغییرات شوید. این صفحه‌ها و آدرس‌ها که با تگ‌های استاندارد بهینه‌سازی شده‌اند، دقیقاً همان قسمت‌هایی هستند که شما موتورهای جستجو را به آن‌ها راهنمایی می‌کنید.

محتوای تکراری ممکن است به فروشگاه‌های اینترنتی ضربه بزند. با استفاده از تگ‌های استانداردسازی می‌توانید این وضعیت را بهبود ببخشید اما روش استفاده از آن کمی ماهرانه است و استفاده از آن‌ها با روش نادرست ممکن است باعث شود برخی دسته‌بندی‌های کالا نامرئی شوند. اگر کالاهای متعددی را با استفاده از تگ استاندارد کنونیکال به یک دسته‌بندی مهم و اصلی مرتبط کنید یا آن‌ها را به‌صورت مستقل از دسته‌بندی به نسخه روت صفحه کالا ارتباط دهید، دسته‌بندی کالا نامرئی خواهد شد. به همین خاطر باید چگونگی استفاده از تگ استاندارد را با احتیاط بیشتری برنامه‌ریزی کنید.

۵ – خزیدن و فهرست کردن

اگر نحوه راهبری صفحات و محتوای وب‌سایت ازنظر موتورهای جستجو قابل خزیدن نباشد و همه فرمان‌های کوچک راهبری به‌درستی به صفحه‌های مقصد راهنمایی نشوند، همه تلاش‌هایمان به هدر خواهند رفت.

اگر راهبری‌های غیرضروری در صفحه‌ها به کار ببریم، درواقع تمرکز و بودجه خزندگان موتورهای جستجو را هم از بین برده‌ایم. کلید موفقیت اینجاست که نه‌تنها موتورهای جستجو را وادار کنیم همه محتوای ما را ببینند و در مسیر خطی آسان به عمق محتوا برسند؛ بلکه باید به آن‌ها کمک کنیم بتوانند رابطه میان لینک‌ها را هم در صفحه‌های مختلف بر اساس ارتباط جایگاهی درک کنند.

اگر تمرکز خزندگان را از دست بدهیم، قادر نخواهیم بود عنکبوت‌های موتورهای جستجو را به صفحه‌های مشخص وب‌سایتمان راهنمایی کنیم و بدین ترتیب احتمال بهبود رتبه‌ صفحه‌ها را هم از صفحه‌های رده‌بالا گرفته تا صفحه‌های تخصصی با اصطلاحات خاص، از دست خواهیم داد. علاوه بر همه این موارد ممکن است وب‌سایتمان هم علی‌رغم همه تلاشی که در جهت ساخت محتوای باکیفیت و عمیق کرده‌ایم، مسطح به نظر برسد.

کلام آخر

بهترین روش‌ها هم در این زمینه ممکن است با توجه به گذر زمان دستخوش تغییر شوند. این تحولات عمدتاً به خاطر تغییر در رفتار کاربران و اولویت‌های موتورهای جستجو پیش می‌آیند؛ اما در حال حاضر باید به همین روش‌ها متکی باشیم.

از طراحی تجربه کاربری مناسب تا مدیریت جریان ارزش لینک، برنامه‌ریزی صحیح سلسله‌مراتب محتوا و شرایط، مدیریت محتوای تکراری تا فهرست بندی صحیح صفحه‌ها می‌توانیم موفقیت وب‌سایتمان را به کمک ساختار مستحکم لینک‌های داخلی تضمین کنیم.

به نظر می‌رسد در بسیاری موارد وارد دورانی شده‌ایم که تقریباً اغلب آنچه انجام می‌دهیم به‌صورت طبیعی با منطق عقلی سازگار است. اگر ابتدا با همین اصل منطقی آغاز کنیم و بعد جنبه‌های فنی چگونگی جریان ارزش لینک، نحوه عملکرد تگ‌های استاندارد و چگونگی فهرست بندی محتوا را متوجه شویم، قطعاً در جایگاه درستی قرار خواهیم گرفت.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15  +    =  17

دکمه بازگشت به بالا