آموزش وب مستری

از کجا بفهمیم سایتمان در گوگل پنالتی شده است؟

۴/۵ - (۳ امتیاز)

اولین جایی که همه ما با کلمه پنالتی آشنا شده‌ایم، فوتبال است. همانطور که می‌دانید زمانی که در ورزش فوتبال خطایی رخ می‌دهد، برای تیم مقابل پنالتی در نظر گرفته می‌شود. در گوگل نیز همین قانونی وجود دارد. با وجود تفاوت‌های بسیار می‌توان گفت پنالتی گوگل نیز به نوعی جریمه‌ای برای سایت‌ هاست. اما برای چه سایت‌هایی؟  در این مطلب خواهیم گفت چه سایت‌هایی توسط گوگل جریمه می‌شوند و نحوه تشخیص پنالتی شدن سایت در گوگل به چه صورت است؟ اگر دوست دارید بدانید نتایج این جریمه در گوگل چگونه است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

پنالتی شدن در گوگل چیست؟

واژه پنالتی در زبان انگلیسی به معنای جریمه شدن است.  زمانی که می‌گوییم یک سایت در گوگل پنالتی شده است، یعنی آن سایت توسط موتور جستجو جریمه شده. به عبارتی می‌توان گفت Google penalty جریمه‌ای است که موتور جستجو برای سایت‌هایی در نظر می‌گیرد که برای جذب ترافیک و بازاریابی محتوایی خود از شیوه‌ای استفاده کرده‌اند که با الگوریتم‌ها و اصول گوگل در تضاد بوده است.

در تعریف دیگری می‌توان گفت گوگل پنالتی جریمه‌ای است که کاربران به دلیل نقض دستورالعمل‌های موتور جستجو دریافت می‌کنند. نتیجه جریمه شدن توسط گوگل می‌تواند کاهش ترافیک شدید و حذف صفحات سایت از نتایج جستجو باشد. دقیقاً به همین دلیل است که آگاهی از پنالتی شدن توسط گوگل مهم است، چرا که اگر یک وب‌مستر نداند توسط موتور جستجو جریمه شده است ممکن است تمام ترافیک و اعتبار خود را از دست بدهد.

دلایل پنالتی شدن سایت توسط گوگل

چرا یک سایت پنالتی می‌شود؟

موارد و دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند به عنوان دلیل برای جریمه شدن سایت در نظر گرفته شود. مواردی نظیر دریافت بک لینک‌های نامعتبر، افزایش تعداد صفحه‌های ۴۰۴ در سایت، سرعت پایین لود صفحات سایت و ده‌ها دلیل دیگر از جمله این دلایل هستند.

با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که علت اصلی پنالتی شدن یک وب‌سایت به کارگیری روش‌های سئوی کلاه سیاه در بهینه‌سازی سایت است. به نظر شما سئوی کلاه سیاه می‌تواند چنین تاثیر مخربی را داشته باشد؟

تاثیرات سئوی کلاه سیاه بر جریمه های گوگل

آن دسته از روش‌هایی که برای بهینه‌سازی سایت به کار گرفته می‌شوند اما با الگوریتم‌ها و قواعد موتورهای جستجو همسانی ندارند، توسط کارشناسان تحت عنوان سئوی کلاه سیاه شناخته می‌شوند. در کوتاه مدت ممکن است این روش‌ها جایگاه خوبی را در میان نتایج جستجو برای یک سایت ایجاد کند اما در بلند مدت اصلا اینطور نیست. ربات‌های موتورهای جستجو از آنچه شما فکر می‌کنید باهوش‌ترند.

نمونه‌هایی از روش‌های سئوی کلاه سیاه که منجر به پنالتی شدن سایت می‌شوند به شرح زیر هستند:

  • اگر کلمات کلیدی نامرتبطی را در صفحات اصلی سایت خود قرار دهید و یا بیش از اندازه از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید دیر یا زود سایت از چشم ربات‌های موتور جستجو خواهد افتاد.
  • اگر تلاش می‌کنید با خرید بک لینک اعتبار سایت خود را افزایش بدهید، باید به شما بگوییم که این روش در طولانی مدت نتیجه معکوس می‌دهد. به جای صرف هزینه و زمان در این زمینه، روی تولید محتوای ارگانیک و لینک‌سازی داخلی بهینه سرمایه‌گذاری کنید.
  • یکی از نکاتی که باعث افزایش اعتبار سایت شما در نزد موتورهای جستجو می‌شود این است که لینک‌سازی داخلی شما از صفحات داخلی به صفحه اصلی سایت باشد. با این حال باید مراقب باشید که از آن سوی بوم نیفتید. لینک سازی بیش از حد و غیر‌اصولی ممکن است شما را با جریمه گوگل روبرو کند.
  • علاوه‌بر این موارد، دریافت بک لینک از سایت‌های نامعتبر و بی‌کیفیت می‌تواند روز‌به‌روز اعتبار سایت شما را کاهش بدهد و در نهایت به جریمه شدن توسط گوگل ختم شود.

تشخیص پنالتی شدن سایت در گوگل

اگر در چند وقت اخیر شاهد حذف صفحات سایت خود از نتایج موتورهای جستجو بوده‌اید ممکن است به دلیل پنالتی شدن باشد. البته ممکن هم هست که اینطور نباشد. به شما توصیه می‌کنیم در این شرایط قبل از هرگونه اقدام، همه چیز را به خوبی بررسی کنید.

در صورتی که یک سایت مورد جریمه گوگل قرار گرفته باشد، در سرچ کنسول آن سایت در بخش  Security and Manual actions پیام Manual action دریافت کرده است. شما می‌توانید آموزش نحوه اتصال سایت به سرچ کنسول را با مراجعه به همین لینک در مگ هاست ایران بیاموزید.

چرا سایت توسط گوگل پنالی می شود؟

پنالتی شدن توسط گوگل چند صورت دارد؟

گوگل معمولاً به دو صورت کاربران خود را جریمه می‌کند:

  •  جریمه دستی: در پنالتی دستی کاربر پیامی مبنی بر حذف شدن صفحات سایت از نتایج گوگل را در سرچ کنسول خود مشاهده می‌کند. معمولاً علت اصلی این نوع جریمه این است که مخاطبان سایت، پیام‌هایی را مبنای استفاده از روش‌های اسپم در سایت برای گوگل ارسال می‌کنند. رفع این نوع جریمه معمولاً زمان‌بر است و برای این کار شما باید برای گوگل درخواست بازبینی مجدد سایت را ارسال کنید.

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که سایت شما از ایندکس گوگل خارج شده است یا خیر؛ باید دامنه سایت را همراه با پسوند www در نوار جستجو تایپ کنید. اگر سایت شما نمایش داده نشد، در واقع وب‌سایت شما توسط ربات‌ها گوگل ایندکس نمی‌شود. در همین زمینه ترفندهای ایندکس وب سایت در گوگل مقاله‌ای است که ممکن است مطالعه آن به شما کمک کند.

  • جریمه الگوریتمی: در جریمه الگوریتمی هیچ‌گونه پیامی مبنی بر جریمه شدن برای کاربر ارسال نمی‌شود.  تنها از طریق افت رتبه سایت در نتایج جستجو و ایندکس نشدن صفحات می‌توان متوجه این موضوع شد. علت اصلی پنالتی الگوریتمی بروزرسانی مدام الگوریتم‌های گوگل است. با توجه به همین موضوع به شما پیشنهاد می‌کنیم همواره از اخبار بروز این حوزه باخبر باشید تا از جریمه شدن خود جلوگیری کنید.

روش های خروج از پنالتی گوگل

برای اینکه سایت شما از حالت جریمه خارج شود اولین گام این است که علت اصلی جریمه شدن خود را پیدا کنید. اگر گوگل سایت شما را پنالتی دستی کرده است، معمولا تشخیص علت آسان‌تر خواهد بود. بروز‌رسانی لینک‌سازی‌های سایت، تلاش برای بهبود سرعت و همچنین رفع خطا‌های موجود ممکن است به خروج سایت از حالت پنالتی کمک کند. علاوه‌بر این همانطور که مطرح شد در شرایط جریمه دستی شما می‌توانید پیامی مبنی بر بازبینی مجدد سایت برای موتور جستجو ارسال کنید.

در شرایط جریمه الگوریتمی اما شرایط کمی دشوارتر است، چرا که علت اصلی افت رتبه سایت را نمی‌دانید. زمانی که احساس کردید سایت شما در شرایط پنالتی شدن قرار دارد اما پیامی دریافت نکردید، باید تمام جنبه‌های سایت خود نظیر سرعت، خطاها، لینک‌سازی داخلی و خارجی و حتی محتوا را به‌صورت کامل بررسی کنید.  توصیه ما به شما این است که در این شرایط حتماً با یک کارشناس سئو مشورت کنید.

گاهی ممکن است علت پنالتی الگوریتمی این باشد که شما از بروزرسانی‌های موجود در الگوریتم‌ها بی‌خبر باشید. روش‌های زیر می‌تواند به شما برای خروج از پنالتی گوگل کمک کند:

  • همواره اخبارهای مربوط به بروزرسانی الگوریتم‌های موتورهای جستجو را دنبال کنید.
  • کیفیت محتوای سایت را ارتقا دهید و بروزرسانی آن را جدی بگیرید.
  • از خرید بک لینک‌های غیرطبیعی و نامعتبر خودداری کنید.
  • صفحات سایت خود را بررسی کنید و هرچه سریع‌تر خطاهای موجود را برطرف کنید.

در نهایت، فراموش نکنید که هر کاهش رتبه و حذفی به معنای جریمه شدن شما نیست. اگر چنین مشکلی در سایت شما ادامه‌دار شد توصیه می‌کنیم حتماً با یک کارشناس ماهر در سئو مشورت کنید. در این مطلب آموختید که یک سایت جریمه شده چه ویژگی‌هایی دارد و باید از کجا بفهمیم که سایتمان در گوگل پنالتی شده است.

آیا شما تا به حال توسط گوگل جریمه شده‌اید؟ اگر تجربه خاصی در این زمینه دارید لطفاً آن را برای ما و سایر کاربران در بخش نظرات بنویسید.  از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.

خلاصه مطلب

مهلک‌ترین نوع جریمه از سوی گوگل که برای سایت‌ها در نظر گرفته شده است را می‌توان پنالتی شدن دانست، این جریمه دارای عللی مشخص است که وبمستران همواره باید از آن پرهیز نمیاند تا شامل این جریمه نشوند، اما اگر تحت شرایط به خصوصی و یا به هر دلیل دیگری شامل جریمه‌های گوگل شدید می‌توانید با رعایت برخی از مواردی که در این مطلب به آن پرداختیم این مشکل را رفع کنید، البته لازم است بدانید که حل این شکل به این سادگی‌ها هم نیست.

سوالات متداول پیرامون پنالتی شدن سایت

  • پنالتی شدن توسط گوگل دقیقاً به چه معناست؟

زمانی که برای بازاریابی و توسعه وب‌سایت از شیوه‌های اشتباه استفاده کنیم و به روش‌های سئوی کلاه سیاه پناه ببریم، ممکن است توسط موتورهای جستجو جریمه شویم.  گوگل از آنچه شما فکر می‌کنید هوشمندتر است.

  • چرا یک سایت ممکن است پنالتی شود؟

برخی دلایلی که باعث جریمه شدن یک سایت می‌شوند عبارت‌اند از: استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی، لینک‌سازی اشتباه، دریافت بک لینک‌های نامعتبر و حتی ناآگاهی از بروزرسانی الگوریتم‌های گوگل؛

  • چگونه می‌توانیم از پنالتی شدن سایتمان جلوگیری کنیم؟

با تولید محتوای بهینه و بروز و همچنین بررسی دائمی بک لینک‌های سایت و… می‌توانیم از پنالتی شدن سایتمان جلوگیری کنیم.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  79  =  80

Back to top button