آموزش اتصال اکانت گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس
کسبوکارهای آنلاین برای افزایش میزان فروش و جذب مشتری، از راههای مختلفی برای معرفی سایتشان استفاده کرده و تلاش میکنند در لیست نتایج برتر موتور جستجو باشند. البته راهاندازی و مدیریت سایت به همین سادگی نیست و گوگل ابزارهای مختلفی مانند گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و… را برای کاربران طراحی کرده تا بدون سرمایه هنگفت هم بتوانند شانس خوبی برای دیده شدن داشته باشند. در ادامه آموزش اتصال اکانت گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس را برای شما آوردهایم، به این منظور در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
با اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز، به خوبی میتوان رفتار کاربران و لیدهای جذب شده از طریق تبلیغات گوگل را تحلیل و بررسی کرد. برای اتصال اکانت گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس باید در هردو این ابزارها حساب داشته باشید. سپس باید وارد تنظیمات آنالیتیکس شده و از قسمت property برای اتصال آن ها اقدام کنید.
گوگل ادز چیست؟
در ابتدای بحثمان بیایید گوگل ادز یا همان گوگل ادوردز را معرفی کنیم. گوگل را که بهعنوان برترین و بهترین موتور جستجوی جهان میشناسید، زمانی که شما مطلبی را در گوگل جستجو کنید، سایتهای که مرتبط با نیاز شما باشند، در لیست نتایج برتر قرار گرفته و در صفحه اول نشان داده میشوند.
حالا گوگل خدمت گوگل ادز را برای صاحبان سایتها فراهم کرده تا در ازای دریافت هزینه، در لیست نتایج برتر قرار بگیرند. البته این سایتها برخلاف نتایجی که بهصورت ارگانیک بالا هستند، در کنارشان علامت AD در معنای تبلیغ دیده میشود.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس همانطور که از نامش پیدا است، برای تحلیل و آنالیز سایت استفاده میشود و از مهمترین ابزارهای کار دیجیتال مارکترها است. زمانی که شما نیاز به اطلاعات دقیق درباره ترافیک سایت و میزان توجه مخاطب داشته باشید و بخواهید رفتار کاربر و نرخ تبدیل سایت (ورود مشتری به سایت و تکمیل مرحله خرید) را تحلیل کنید، گوگل آنالیتیکس این امکان را برایتان فراهم میکند تا هم بتوانید استراتژی محتوا و سئوی سایت را بهبود داده و هم برای آینده برنامهریزی دقیقتری داشته باشید.
چرا باید گوگل ادز را به آنالیتیکس متصل کنیم؟
احتمالاً با این معرفی سؤالی که برایتان پیش آمده ضرورت اتصال گوگل ادز به آنالیتیکس است. همانطوری که گفتیم، سرویس گوگل ادز نوعی برنامه تبلیغاتی در موتور جستجو است و آنالیتیکس بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای تحلیل و آنالیز سایت شناخته میشود.
حالا ضرورت اتصال این دو ابزار به یکدیگر برای تحلیل دقیق رفتار کاربر بعد از اجرای کمپینهای گوگل ادز است. به این ترتیب زمانی که شما هزینه کرده و یک کمپین گوگل ادوردز را شروع میکنید، در صورتی که این کمپین به حساب کاربریتان در آنالیتیکس متصل باشد میتوانید به اطلاعات و تحلیلهای مهمی از جمله:
- بیشترین میزان توجه کاربر به قسمتهای مختلف سایت
- بیشترین میزان پرش کاربر از صفحات سایت (صفحاتی که در زمان کوتاهی کاربر آن را ترک میکند)
- صفحات محبوب از نظر کاربران که زمان زیادی صرف بررسی آن کردند
- بهترین و بدترین صفحات لندینگ با بهترین و بدترین نرخ پرش
دسترسی داشته باشید.
چگونه گوگل ادز را به ابزار گوگل آنالیتیکس متصل کنم؟
خب با این مقدمه بیایید آموزش اصلی یعنی اتصال گوگل ادز به آنالیتیکس را شروع کنیم. ابتدا در هر دو سرویس حساب کاربری بسازید. یادتان باشد که حساب کاربری سایت شما در آنالیتیکس باید حتماً قسمت ویرایش (Edit) داشته و حساب کاربری گوگل ادز هم قسمت مدیریت (administrative) داشته باشد. در ضمن حساب کاربری ادوردز را باید حتماً فعال (active) کنید.
حالا برای شروع در صفحه مرورگرتان به این لینک رفته و در قسمت ادمین روی اکانت موردنظر کلیک کنید.
در قسمت ادمین، روی گزینه property کلیک کرده و AdWords linking به معنای اتصال به گوگل ادوردز را انتخاب کنید.
سپس گزینه + New link group در معنای گروه لینکی جدید را انتخاب کرده و اکانتی که باید لینک داده شود را انتخاب کنید. در قسمت چکباکس هرکدام از حسابهای ادوردز که باید به آنالیتیکس وصل شود را انتخاب کرده و اگر حساب MMC یعنی کلاینت سنتر دارید، این اکانت را نیز به حسابهای ادوردز متصل کنید. با انتخاب ادامه (Continue) به مرحله بعدی بروید.
در مرحله بعدی باید عنوان گروههای لینک (Link group title) را انتخاب کنید. گزینههایی که در این قسمت نمایش داده شده همانهایی است که میتوانید در حساب ادوردز هم به آنها دسترسی داشته باشید، پس روی گزینه on کلیک کرده، گزینه all website data را برای دریافت تمام دادهها انتخاب کرده و گزینه اتصال حسابهای کاربری یعنی link accounts را انتخاب کنید.
تنظیمات پیشرفته اتصال گوگل ادوردز به آنالیتیکس
با توضیحاتی که تا این مرحله انجام دادیم حساب کاربری شما در گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس متصل شده و حالا میتوانید به اطلاعات و تحلیلهای مهمی که تا اینجا ارائه دادیم، دسترسی داشته باشید. البته این اتصال تنظیمات پیشرفته هم دارد که در صورت تمایل آنها را هم میتوانید ست (set) کنید.
به قسمت تنظیمات پیشرفته (Advanced Settings) گزینه creating this link enables auto tagging را انتخاب کنید تا بتوانید تگهای منتخب هم داشته باشید. البته این قسمت روی حساب کاربری آنالیتیکس اتومات و پیشفرض حساب کاربری است و نیازی به فعال کردن آن نیست؛ ولی اگر به هر دلیلی قبلاً این تنظیمات را برهم زدید، حتماً برچسبگذاری دستی را خودتان انجام دهید، قسمت اتومات را مطابق تصویر زیر غیرفعال کرده و تگهای موردنظر را وارد کنید. در نهایت با انتخاب گزینه اتصال لینکها (link accounts) کارتان تمام میشود.
چگونه اطلاعات گوگل ادز را در آنالیتیکس ببینم؟
برای مشاهده و تحلیل اطلاعاتی که قرار است در اختیارتان قرار بگیرد، در حساب کاربری آنالیتیکس گزینه Acquisition را انتخاب کرده و مطابق تصویر از زیر منوی Google Ads گزینه Campaigns را انتخاب کنید.
در این قسمت میتوانید به تمامی اطلاعات مهم، نتایج کمپین به تفکیک گروه و همه مواردی که در ابتدای مقاله اشاره کردیم دسترسی داشته باشید.
سخن پایانی
در این مقاله درباره اتصال گوگل ادز به آنالیتیکس صحبت کرده و هر دو را از مهمترین ابزارهای کار دیجیتال مارکترها برای تحلیل وضعیت سایت و رفتار کاربر معرفی کردیم.
در صورتی که به تازگی سایتتان را راهاندازی کردید یا هنوز نتوانستید از خدمات گوگل آنالیتیکس برای بررسی و تحلیل سایت استفاده کنید، برای اطلاعات بیشتر و مشاوره میتوانید با همکاران ما در هاست ایران در ارتباط باشید و یا برای راهاندازی حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس مشاوره کاملی بگیرید.
در صورتی هم که تا امروز تبلیغات گوگل را امتحان نکردید، پیشنهاد میکنم حتماً کمپین طراحی کرده و با کمک این ابزار تجربه خوبی در کسب نتایج برتر در گوگل داشته باشید.
سؤالات متداول
- چرا گاهی اوقات تعداد کلیکهای که در آنالیتیکس نمایش داده میشود، از کلیکهای ادوردز کمتر است؟
به دلیل سرعت پایین کاربران و نرخ پرش بالا یعنی ترک صفحه در زمانی کوتاه، تعداد کلیکهای نمایش داده شده در آنالیتیکس از ادوردز کمتر است؛ زیرا هنوز اسکریپت آنالیتیکس در زمان پرش این کاربران، آپلودی را انجام نداده است.
- بیشتر بودن نسبت کلیکها به Sessionها چه معنایی دارد؟
بالابودن کلیکها در نسبت با Session در معنای کلیک چندباره یک کاربر روی لینکهای تبلیغاتی سایتتان است.
- Bounce Rate چیست؟
زمانی که یک کاربر از طریق لینک گوگل ادز وارد سایتتان شده اما هیچ واکنشی نداشته، یعنی حساب کاربری باز نکرده و هیچ خریدی از سایت شما انجام نداده باشد، به این تعداد کاربر Bounce Rate گفته میشود.