آموزش وب مستریدامنه

راهنمای انتخاب نام دامنه مناسب

۵/۵ - (۱ امتیاز)

انتخاب نام دامنه مناسب یکی از بزرگترین تصمیماتی است که شما به عنوان مالک سایت می‌گیرید. انتخاب نام دامنه ضعیف ممکن است بر شهرت برند شما تاثیر منفی بگذارد. شاید بپرسید که نحوه انتخاب بهترین نام دامنه چیست؟ خوشبختانه انتخاب نام دامنه عالی خیلی پیچیده نیست. در این پست از مجله اینترنتی هاست ایران، در مورد اهمیت انتخاب نام دامنه مناسب صحبت می‌کنیم. سپس نکاتی را برای کمک به شما در تصمیم‌گیری درست مطرح می‌کنیم و در نهایت، توصیه‌هایی در مورد ثبت دامنه ارائه می‌دهیم.

چرا انتخاب نام دامنه خوب مهم است؟

نام دامنه، آدرس وب‌سایت شماست. این نام، بخشی از یک سیستم نام دامنه (DNS) بزرگتر است که به کاربران اینترنت امکان می‌دهد برای دسترسی به سایت ترکیبی از کلمات را به جای مجموعه‌ای طولانی از اعداد وارد کنند. نام دامنه شما عملکردی بسیار کاربردی دارد، اما کاربرد آن فراتر از این است. در بسیاری از موارد، دامنه شما اولین برداشتی است که مشتری از برند شما خواهد داشت. چه یک کسب و کار کوچک و چه یک شرکت بین المللی باشید، این مسئله برای شما صادق خواهد بود. بنابراین دامنه سایت شما تقریبا به اندازه لوگو و برند مهم است.

یک URL طولانی ممکن است برای مشتریان نکته ای منفی به نظر برسد. علاوه بر این، اگر به خاطر سپردن آن سخت باشد، احتمال بازدید مجدد کاربران از سایت شما کمتر است. بنابراین، نام دامنه شما باید کوتاه باشد و به سادگی به خاطر سپرده شود. توجه داشته باشید که تغییر نام دامنه شما پس از مدتی از شروع کسب و کار می‌تواند چالش برانگیز باشد. اگرچه این امر غیرممکن نیست، اما می‌تواند منجر به نتایج ناخواسته مانند از دست دادن ترافیک و توقف ورود مشتریان به سایت شود. با در نظر گرفتن این موضوع، عاقلانه است که از ابتدا نام دامنه خود را با دقت انتخاب کنید.

نحوه انتخاب نام دامنه مناسب

اکنون که می‌دانید چرا انتخاب نام دامنه مناسب ضروری است، اجازه دهید به چند نکته کلیدی برای کمک به شما در انجام این کار بپردازیم. به خاطر داشته باشید که می‌توانید در دسترس بودن دامنه‌های دلخواه را در سایت‌های مختلف، مانند هاست ایران بررسی کنید.

۱. پسوند دامنه سطح بالای خود را با دقت انتخاب کنید!

پسوند دامنه سطح بالا (TLD) آخرین قسمت از URL است که مستقیما بعد از نام سایت شما می‌آید. برخی از محبوب‌ترین TLD‌ها “com” ، “.org.”  و “net. ” هستند. در میان تمام TLD ها، com. یک انتخاب محبوب است. با این حال، اگر دامنه com. قبلا رزرو شده بود، می‌توانید از سایر موارد استفاده کنید.

۲. کلمات کلیدی هدفمند را انتخاب کنید!

کلمات کلیدی فقط برای محتوا نیستند. موتورهای جستجو از نام دامنه شما برای درک موضوع سایت و کمک به تعیین رتبه بندی جستجو استفاده می‌کنند. بنابراین، درج کلمات کلیدی در صورت امکان ضروری است. کلمات کلیدی که برای نام دامنه خود انتخاب می‌کنید باید با سایت شما مرتبط بوده و مخاطبان شما را هدف قرار دهند. اگر در فکر کردن به ایده‌های خوب مشکل دارید، می‌توانید Google Keyword Planner را امتحان کنید

این ابزار رایگان به شما امکان می‌دهد کلمات کلیدی را بر اساس حجم جستجو و سایر عوامل بررسی کنید تا عباراتی را که مردم واقعا استفاده می‌کنند شناسایی کنید. با این حال، یک نام دامنه فضای زیادی را برای تغییر آن ارائه نمی دهد. بنابراین شما فقط می‌توانید کلمات کلیدی را زمانی که به طور طبیعی با آن‌ها مطابقت دارند، ترکیب کنید.

۳. مطمئن شوید که تلفظ و املای دامنه شما آسان است!

احتمالا می‌خواهید نام دامنه شما برای کاربران به یاد ماندنی باشد. با این حال، جدید بودن همیشه چیز خوبی نیست. اگر املای یک کلمه معمولی را برای دریافت پسوند com یا برای زیبا بودن تغییر دهید، ممکن است مخاطبان خود را در زمان حفظ کردن آن گیج کنید.

اگرچه تبلیغات دهان به دهان روشی قدرتمند است، اما تنها زمانی کار می‌کند که مردم بتوانند دامنه شما را تلفظ کنند. این همچنین به خاطر سپردن نام را آسان‌تر می‌کند و شانس بازدید از سایت را افزایش می‌دهد. در سال‌های اخیر، کسب‌وکارهای زیادی ترکیب‌های ۴ حرفی از دامنه‌های دارای تلفظ راحت را انتخاب کرده‌اند. این نکته علاوه بر سادگی در حفظ کردن، به دلیل توانایی دامنه‌ها برای حفظ ارزش در زمان فروش نیز می‌باشد. یعنی اگر کسب و کار شکست بخورد، دامنه‌ها همچنان می‌تواند فروخته شود. یکی از الگوهای ۴ حرفی بسیار محبوب، c-v-c-v (صامت-مصوت-صامت-مصوت) است که Snap و Meta نمونه‌هایی از آن هستند.

۴. از خط فاصله و حروف دوتایی استفاده نکنید!

استفاده از خط تیره ممکن است روشی خلاقانه برای به دست آوردن نام دامنه مورد نظر شما باشد و هنوز در برخی از کشورهای اروپایی محبوب است. اما بیان شفاهی این دامنه‌ها سخت است (خودتان را تصور کنید که در زمان خواندن دامنه کلمات «خط» یا «خط فاصله» را می‌گویید). این موارد همچنین تایپ دامنه را دشوارتر می‌کنند. این امر می‌تواند از همان ابتدا یک تجربه کاربری ضعیف (UX) ایجاد کند و کاربر را ناامید کند. همین امر در مورد حروف دوتایی نیز صدق می‌کند. خواندن حروف دوتایی سخت و تایپ صحیح آن سخت‌تر است. اگر اشتباهات زیاد اتفاق بیفتند، ممکن است در نهایت با سرقت ترافیک مواجه شوید.

۵. نام دامنه کوتاه را انتخاب کنید!

دلایل مختلفی وجود دارد که دامنه‌های کوتاه بهتر باشند. اول اینکه به خاطر سپردن آن‌ها راحت‌تر و تایپ آن‌ها سریع‌تر است. URL  بیش از حد طولانی ممکن است سبب ترساندن بازدیدکنندگان شود. اگر دامنه خود را بیش از حد با کلمات کلیدی غیر ضروری پیچیده کنید، ممکن است کاربران به شما مشکوک شوند.

۶. دامنه منحصر به فرد و مرتبط با برند انتخاب کنید!

یک نام دامنه منحصر به فرد می‌تواند به شما کمک کند تا از مشکلات قانونی جلوگیری کنید. همچنین می‌تواند به تلاش‌های بازاریابی شما کمک کند. در واقع، اگر سایت شما نشان دهنده یک برند بزرگتر است، عاقلانه است که نام دامنه خود را هنگام ایجاد برند در نظر بگیرید.

۷. نام دامنه‌ای را انتخاب کنید که انعطاف پذیر باشد!

نام دامنه نباید شما را محدود کند. در حالی که باید به اندازه کافی برای جذب مخاطب خاص باشید، اما نباید آنقدر دقیق باشید که جایی برای رشد سایت شما وجود نداشته باشد. بنابراین، هوشمندانه است که در نظر بگیرید چگونه سایت یا کسب و کار شما ممکن است در طول زمان گسترش یابد. شما باید این تصمیم را با یک چشم انداز بلند مدت بگیرید.

۸. از یک Domain Name Generator استفاده کنید!

احتمالا فهرستی از نام‌های دامنه احتمالی را تهیه کرده باشید و حتی به نام دامنه ایده آل فکر کرده باشید. با این حال، گاهی اوقات ممکن است نام دامنه ایده آل شما در دسترس نباشد. شما همیشه می‌توانید خلاق باشید و دامنه خود را کمی تغییر دهید. اگر در پیدا کردن گزینه مناسب مشکل دارید، می‌توانید از ابزارهای Domain Name Generator مانند Domain Wheel استفاده کنید. با وارد کردن کلمات کلیدی در این ابزارها، لیست گسترده‌ای از دامنه‌های ممکن را در اختیار شما قرار می‌گیرد.

۹. تاریخچه دامنه را بررسی کنید!

ممکن است به یک نام دامنه کاملا جدید توجه داشته باشید. با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که دامنه‌ای که می‌خواهید خریداری کنید، مالک قبلی داشته باشد. در این حالت بهتر است تاریخچه دامنه را بررسی کنید. زیرا این سابقه می‌تواند بر رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو تاثیر بگذارد. چند ابزار وجود دارد که می‌توانید از آن برای بررسی سابقه و مالکان قبلی دامنه استفاده کنید؛ مانند Wayback Machine و  Whoxy.

دانستن این اطلاعات مفید است. برای مثال شما نباید نام دامنه‌ای را بخرید که قبلا یک تجارت با سابقه بد را اداره می‌کرد، زیرا این کار ممکن است به شهرت شما آسیب برساند.

۱۰. تحقیق در مورد نام کاربری مرتبط در رسانه‌های اجتماعی!

اگر قصد دارید با بازدیدکنندگان یا مشتریان خود تعامل داشته باشید، به احتمال زیاد باید حساب‌های رسانه‌های اجتماعی را ایجاد کنید که به نام دامنه و سایت شما لینک می‌دهند. بنابراین، عاقلانه است که رسانه‌های اجتماعی ترجیحی خود را بررسی کنید تا ببینید آیا نام دامین شما به شکل مناسب در دسترس است یا خیر.

اگر قصد ندارید از شبکه‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی زیادی استفاده کنید، می‌توانید به راحتی این کار را به صورت دستی انجام دهید. با این حال، اگر کمی کمک می‌خواهید، namecheckr یک راه عالی برای دیدن همه رسانه‌های اجتماعی موجود برای یک آی دی خاص در یک نگاه است.

۱۱. خرید دامنه را فراموش نکنید!

قیمت دامنه بسته به میزان محبوبیت آن ممکن است متفاوت باشد. در بیشتر موارد، دامنه انتخابی شما قیمت اولیه پایینی خواهد داشت. در موارد دیگر، دامنه مورد نظر شما ممکن است “Premium” در نظر گرفته شود و صدها تا ده‌ها هزار دلار قیمت داشته باشد.

[btn_callaction link=”https://hostiran.net/domain” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط ثبت دامنه در هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

۱۲. از برند خود با دامنه‌های متعدد محافظت کنید!

حتی اگر بتوانید یک آدرس دلخواه با پسوند com. را به دست آورید، ممکن است به خرید سایر TLDها مانند خرید دامنه ai. و تنظیم ریدایرکت فکر کنید. حتی می‌توانید یک قدم فراتر بروید و غلط املایی‌های رایج نام دامنه خود را نیز بخرید؛ به این ترتیب، ترافیکی که ممکن است به دلیل خطای کاربر از دست دهید، حفظ می‌شود.

شما می‌توانید این استراتژی را در شبکه‌های اجتماعی نیز اعمال کنید. حتی اگر فکر نمی‌کنید که روزی ممکن است از توییتر استفاده کنید، بد نیست آی دی مرتبط در توییتر را رزرو کنید. به این ترتیب، اگر روزی تصمیم به توییت کردن داشته باشید، آی دی مرتبط آماده خواهد بود و از گرفتن آن نام کاربری توسط دیگران جلوگیری خواهید کرد.

انتخاب بهترین ثبت کننده دامنه برای وبسایت

هنگامی که نام دامنه مناسب را انتخاب کردید، باید یک شرکت ثبت‌ کننده دامنه مانند هاست ایران را انتخاب کنید. هنگام خرید یک نام دامنه، چند نکته وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید:

  • برخی از شرکت‌ها برای سال اول، قیمت‌های پایین‌تری ارائه می‌کنند و زمانی که زمان تمدید فرا می‌رسد، قیمت را افزایش می‌دهند.
  • اگر فراموش کردید که دامنه را تمدید کنید، شخص دیگری می‌تواند آن را ثبت کند. بنابراین، به دنبال ثبت کننده‌ای باشید که تمدید خودکار و اطلاعیه تمدید برایتان ارسال کند.
  • برای حفاظت از حریم خصوصی دامنه به عنوان مالک سایت، شما باید اطلاعات شخصی خود را به یک پایگاه داده عمومی اضافه کنید. حفاظت از حریم خصوصی دامنه اطلاعات تماس اصلی شما را پنهان می‌کند تا به حفظ و امنیت هویت شما کمک کند.
  • شرکت‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از خدمات ثبت دامنه آن‌ها استفاده کنید. با این حال بهتر است که دامنه خود را از طریق شرکت ارائه دهنده هاست خود ثبت کنید.
خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  88  =  97

Back to top button