آموزش سی پنلمیزبانی وب

Whm چیست و چه تفاوتی با cPanel دارد؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

WHM یا Web Host Manager نرم‌افزاری تحت وب برای کنترل چندین حساب کاربری مدیریت وب‌سایت‌ها است. زمانی که تصمیم به خرید سرور مجازی داشته باشید یا کارتان را به‌عنوان نماینده فروش هاست آغاز می‌کنید باید این ابزار را به‌خوبی بشناسید.

در این مقاله به طور کامل توضیح می‌دهیم که Whm چیست؟ همچنین شما را با WHM آشنا می‌کنیم. بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با مزایا و نحوه کار Whm آشنا کنیم.

چه افرادی از WHM استفاده می‌کنند؟

مدیران هاستینگ یا نمایندگان فروش هاست کاربران اصلی این نرم‌افزار تحت وب هستند. نمایندگی فروش هاست یکی از کسب‌وکارهای حوزه وب است که در آن افراد با خرید بسته‌های هاست و تقسیم و توزیع آن بین مشتریان خود کسب درآمد می‌کنند.

علاوه‌براین هنگامی که سرور ابری یا مجازی تهیه می‌کنید برای مدیریت، کنترل و نگهداری منابع گسترده میزبانی وب نیاز به ابزار کارآمدی خواهید داشت. به بیان دیگر برای مدیریت منابع سرور نیاز به پنل کاربری با امکانات ویژه دارید.

مهم‌ترین کاربرد WHM کنترل و مدیریت سرور مجازی یا اختصاصی است. پس اگر قصد خرید سرور مجازی یا ابری دارید یا به‌تازگی کارتان را به‌عنوان نماینده فروش هاست آغاز کرده‌اید این راهنما به شما کمک می‌کند.

مقاله مرتبط : WordPress Manager در cPanel چیست؟

WHM چه تفاوتی با cPanel دارد؟

یکی از پرسش‌های متداول این است که فرق بین سی پنل با WHM چیست؟

سی‌پنل (cPanel) یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل‌های میزبانی وب است. این کنترل پنل براساس سیستم عامل لینوکس است و برای مدیریت هاست‌های اشتراکی و سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از سی‌پنل می‌توانید به مدیریت فایل‌های سایت، دامنه و حساب‌های ایمیل تحت وب‌سایت بپردازید.

 WHM مخفف عبارت Web Host Manager، به معنای مدیریت میزبانی وب است. این ابزار که امکان دسترسی مدیران اصلی و مدیران میانی هاستینگ‌ها یا نمایندگی‌های فروش هاست را به پشت صحنه cPanel ها فراهم می‌کند. در واقع Whm فضایی است که میزبانی یا هاستینگ توسط آن کنترل و اداره می شود.

WHM در واقع یک سطح از سی‌پنل است که دسترسی آن یک سطح بالاتر از مدیر سایت بوده و نمایندگی هاستینگ و مدیران سرور از آن استفاده می‌کنند. به طور کلی با استفاده از WHM می‌توان حساب های کاربری جداگانه برای هر کاربر ایجاد کرد و به کنترل منابع، ترافیک و… پرداخت. همچنین می‌توانید روی یک سرور اختصاصی یا تعداد زیادی سایت با منابع بیشتر نظارت و کنترل داشته باشید.

[su_button url=”https://hostiran.net/cloud/vps” style=”flat” size=”7″] خرید سرور مجازی [/su_button]

WHM چه کاربردی دارد؟

شاید شما هم کنجکاو هستید بدانید دلایل استفاده و کاربرد WHM چیست و از این ابزار برای چه کارهایی استفاده می‌شود. پس اجازه دهید به تعدادی از کاربرد‌های آن اشاره کنیم:

یک: ایجاد، حذف یا تعلیق حساب‌های کاربری

یکی از وظایف نماینده فروش ایجاد حساب کاربری cPanel جدید برای کاربران یا مشتریان خدمات میزبانی وب است. با WHM می‌توانید چندین حساب کاربری اضافه کنید و برای هریک از آن‌ها صفحه پیش‎فرض بسازید.

دو: نظارت بر سرور

به‌عنوان نماینده فروش یا مدیر سرویس میزبانی وب لازم است فعالیت‌های سرور را زیر نظر داشته باشید. WHM به شما امکان می‌دهد تا تمام‌ فرایندهای در حال اجرای سرور را از طریق آن ردیابی کنید. همچنین اطلاعاتی درباره موارد ذخیره‌سازی و فضای باقیمانده در اختیار شما می‌گذارد.

سه: تنظیم پلن‌های متنوع هاست

شرکت‌های هاستینگ به نماینده فروش هاست اجازه می‌دهند که سرویس خریداری‌شده را به‌صورت بسته‌های هاست کوچکتر با قیمت‌های ترجیحی خود به مشتریان اجاره دهند. بنابراین برای تقسیم فضای ذخیره‌سازی نیاز به ابزاری مانند WHM دارید. 

همچنین هنگام کار با WHM می‌توانید بدون نیاز به جابه‌جایی همه پرونده‌ها یک دامنه خاص را، براساس درخواست کاربر، ارتقا دهید.

چهار: انتقال فایل‌ها به هاست جدید

ممکن است مشتری پیش از این وب‌سایت خود را روی هاست دیگری راه‌اندازی کرده باشد و اکنون بخواهد فایل‌ها را به سرویس میزبانی شما منتقل کند. این کار هم به‌وسیله نرم‌افزار WHM به‌راحتی امکان‌پذیر است.

پنج: سفارشی‌سازی پلن‌ها برای برند نمایندگی فروش هاست

با استفاده از WHM می‌توانید مشخصات عمومی، لوگوی برند، لینک‌های مستندات و سبک cPanel ویژه‌ای برای پلن‌های هاست خود داشته باشید.

شش: Market Provider Manager

یکی از امکانات ابزار WHM توانایی مدیریت و نمایش محصولاتی است که مشتریان سرویس میزبانی وب شما از طریق cPanel خود می‌خرند. قرارداد SSL چندساله یا به‌روزرسانی بسته‌ها جز این موارد هستند.

هفت: افزایش امنیت با فعالسازی Cphulk

همیشه هنگام خرید سرور مجازی اختصاصی یا سرورهای ابری با فضای ذخیره‌سازی گسترده نگرانی درباره تامین امنیت آن‌ها هست. با فعال‌کردن گزینه Cphulk می‌توانید دسترسی به cPanel را محدود و به‌ این روش از تمام دامنه‌ها در برابر حمله‌های هکری محافظت کنید.

هشت: تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی اطلاعات

می‌توانید برای یکی از حساب‌های کاربری یا تمام آن‌ها گزینه بکاپ گیری خودکار را فعال کنید. این ابزار داده‌های شما را روی یکی از فضاهای ذخیره‌سازی ابری، مانند Google Drive، بارگذاری می‌کند.

نه: Tweaking

در این بخش ویژگی‌های زیادی هست که می‌توانید به سرور اضافه یا آن‌ها را ویرایش کنید. محافظت در برابر اسپم‌شدن، سیستم ورود پیش‌فرض و هشدارهای اعلان تعدادی از این ویژگی‌ها هستند.

نحوه کار با WHM چگونه است؟

اگر تجربه خرید سرور ابری یا کار با منابع میزبانی وب گسترده‌تر را داشته باشید می‌دانید جزئیات زیادی هست که باید بر آن‌ها نظارت کنید. این ابزار کارآمد از سربرگ‌های متعدد با امکانات بسیار زیاد تشکیل شده است.

اگرچه جزئیات آموزش WHM را نمی‌توان در اینجا  به‌طور کامل بررسی کرد؛ اما به‌عنوان نمونه چند عملکرد اصلی آن را توضیح می‌دهیم:

نحوه ایجاد و تنظیمات مربوط به حساب کاربری

برای افزودن حساب کاربری از نوار کناری صفحه و بخش Account Functions گزینه Create a New Account را انتخاب کنید. سپس جزئیات دامنه و تنظیمات DNS خواسته‌شده را درون کادرهای خالی بنویسید. علاوه‌براین در صورت لزوم می‌توانید با گزینه‌های این بخش حساب‌ کاربری خاصی را Delete یا suspend کنید.

سفارشی‌سازی تنظیمات مربوط به بسته‌ها

برای اعمال تغییراتی، مانند مشخصات عمومی و سبک سی‌پنل بسته‌های هاست برند نمایندگی فروش خود، باید از سربرگ cPanel گزینه Customization را انتخاب کنید.

مدیریت گواهی SSL

مشتریان شما می‌دانند موتورهای جستجو به گواهی SSL وب‌سایت‌ها اهمیت می‌دهند؛ بنابراین انتظار دارند این ویژگی را در سرویس خود ارائه دهید. نصب و مدیریت چنین قابلیتی از طریق گزینه‌های سربرگ SSL/TLS  امکان‌پذیر است.

[su_button url=”https://hostiran.net/ssl” style=”flat” size=”7″]خرید گواهینامه SSL[/su_button]

افزودن پلاگین به سی‌پنل

cPanel با افزونه‌های متعددی سازگاری دارد که برخی از آن‌ها برای مشتریان خدمات شما مفید هستند. برای اضافه‌کردن افزونه به سی‌پنل به منوی Plugins Manage بروید.

مزایای استفاده از WHM چیست؟

هنگامی که اداره چند وب‌سایت را در اختیار دارید مسئله امنیت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. با این ابزار قوی حتی اگر یکی از سایت‌های شما درگیر حمله هکری شد امنیت سایر سایت‌ها همچنان برقرار است. زیرا شانس نفوذ هکر به آن‌ها را مسدود می‌کند.

امکان نظارت بر پهنای باند و تنظیم فضای دیسک برای وب‌سایت‌های مختلف از دیگر مزایای WHM محسوب می‌شود. قابلیتی که باعث صرفه‌جویی در منابع مالی هم می‌شود.

امکانات WHM

پیش از خرید سرور مجازی باید بدانید چگونه و با چه ابزاری می‌توانید آن را مدیریت کنید. به‌طور کلی WHM مجموعه‌ای از ابزارهای مدیریت سرور و انجام تنظیمات زیر را در اختیار شما می‌گذارد:

  • ایجاد، حذف و تعلیق حساب‌های  cPanel
  • مدیریت و نظارت بر تعداد زیادی وب‌سایت
  • امکان تغییر در همه بخش‌های DNS دامنه
  • توانایی پیکربندی درخواست‌های مشتریان به‌وسیله سی‌پنل
  • اجازه بررسی اطلاعات و وضعیت سرور در هر لحظه
  • امکان ایجاد صفحه پیش‌فرض شخصی هنگام ساخت حساب کاربری جدید
  • دسترسی به امکانات شخصی‌سازی هاست و کنترل پنل با نام برند برای نمایندگی‌های هاست
  • امکان تغییر دامنه مشتری و نام کاربری

علاوه‌بر موارد بالا کاربران Root WHM ابزارهای متنوع بیشتری در اختیار خواهند داشت.

مطلب پیشنهادی: آموزش تغییر پسورد هاست از whm

آموزش استفاده از Web Host Manager برای کنترل سرور و وب‌سایت‌ها

در این مقاله توضیح دادیم که WHM چیست، چه کاربردهایی دارد و چگونه باید با آن کار کنید؟ همان‌طور که اشاره شد این ابزار آنلاین با امکانات فراوان مدیریت همزمان چندین ‌سایت را آسان می‌کند. ایجاد حساب‌های کاربری جداگانه، افزودن دامنه، تنظیمات هاست و تعمیر یا نگهداری سرور بخشی از کارکردهای این اپلیکیشن است.

همچنین مدیران هاستینگ و نمایندگان فروش هاست برای کنترل منابع VPS یا سرور اختصاصی از آن استفاده می‌کنند. آن‌ها می‌توانند روی همه کارها، از افزودن یا حذف حساب‌های ایمیلی گرفته تا مدیریت دیتابیس‌های MySQL، کنترل داشته باشند.

در صورتی که نماینده فروش هاست هستید یا تصمیم به خرید سرور مجازی و خرید سرور ابری دارید WHM کار را برای شما آسان‌تر کرده است.

برای خرید انواع بسته‌های میزبانی وب با بهترین کیفیت و دیتاسنتر اختصاصی، می‌توانید از طریق وب‌سایت هاست ایران اقدام کنید. کارشناسان پشتیبانی هر لحظه آماده پاسخگویی به پرسش‌ها و هرگونه ابهام‌ شما درباره خدمات این مجموعه هستند.

سوالات متداول :

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1  +  1  =  

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا