بهترین افزونه های وردپرس کدامند؟ + ۸ افزونه کاربردی
در حال حاضر وردپرس را میتوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا دانست، در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد سایتهای جهان بر پایه وردپرس ایجاد شده اند، طراحان سایت با استفاده از این سیستم میتوانند با زحمت بسیار کمتر سایتی ایدهآل و نزدیک به چیزی که در ذهن خود دارند، اما طراحی سایت مورد نظر هر فرد صرفا با استفاده از وردپرس امکان پذیر نمیباشد؛ همین امر به مرور باعث شده تا افزونههایی طراحی شود و رفته رفته برای بخشهای مختلف طراحی سایتهای وردپرسی plugin های مختلفی طراحی و ارائه شود، اگر به تازگی وارد دنیای طراحی وبسایت با این CMS شدهاید لازم است قبل از هرچیز بهترین افزونه های وردپرس را بشناسید! در همین راستا در ادامه این مطلب از هاست ایران مگ به بررسی مطرح ترین پلاگینها پرداختیم.
لیست بهترین افزونه های وردپرس در سال ۲۰۲۳
با نگاهی به تعداد نصب، استقبال از بروزرسانیها و نظرات کاربران میتوان به راحتی به این مهم دست یافت که در سال ۲۰۲۳ کدام افزونههای وردپرس محبوبیت دارند، طبقی میزان نصب و راهاندازی این افزونه ها در آمار به دست آمده بهترین افزونههای سال جاری به لیست زیر خلاصه میشود:
- المنتور (ELEMENTOR) با بیش از ۵ میلیون نصب فعال
- Ithemes security با بیش از ۹۰۰ هزار نصب فعال
- yoast seo با بیش از ۵ میلیون نصب فعال
- wp rocket با بیش از ۱۰۰ هزار نصب فعال
- ووکامرس (woocommerce) با بیش از ۵ میلیون نصب فعال
- updrafts plus با بیش از ۳ میلیون نصب فعال
- wp forms با بیش از ۵ میلیون نصب فعال
- rank math با بیش از ۲ میلیون نصب فعال
بررسی کاربرد بهترین پلاگین های وردپرس
کاربرد پلاگینهای وردپرس عموما به مواردی مختص محدود میشوند و هر کدام از این افزونهها صرفا در بخشی از ماجرای طراحی سایت شما کارساز هستند، پس برای رفع مشکلات سایت خود یا استفاده به جا از پلاگینها نیازمند آشنایی با کاربرد هر کدام از این پلاگینها هستید، طبق لیستی که در بخش قبل به شما ارائه شد در بخشهای بعدی به بررسی کاربر هر کدام از اسامی اعلام شده میپردازیم.
توجه داشته باشید که در این مطلب صرفا ۸ افزونه پرکاربرد و مطرح مورد بررسی قرار گرفته و ممکن است به غیر از موارد و گزینههای زیر گاها برای رفع نیاز خود مجبور به استفاده از پلاگینهای دیگری نیز شوید.
مطلب مرتبط: آموزش چند زبانه کردن سایت وردپرسی
۱. المنتور؛ جذابترین صفحه ساز وردپرس
المنتور (Elementor) یک ابزار بسیار قدرتمند و کاربردی برای ساخت و طراحی صفحات وب در وردپرس است.
رابط کاربری ساده و قابلیت ویرایش زنده آن طرفداران زیادی را جذب کرده؛ و سبب پیشی گرفتن آن از عزیزدل طراحان یعنی Visual Composer شده است. با استفاده از المنتور میتوانید بدون نیاز به هیچ دانش تخصصی و برنامهنویسی وب، سایتی کامل را بهصورت حرفهای و تنها با درگ اند دراپ پیادهسازی کنید. افزونه المنتور با پشتیبانی از قالبهای آماده و ارائه ابزارهای بصری مانند پوشش پسزمینه، افکتهای ویژه، انیمیشنها و… امکان شخصیسازی پیشرفتهای را به شما میدهد.
در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون کاربر از نسخه رایگان و پرمیوم Elementor استفاده میکنند. این پلاگین با توجه به انتظارات کاربران، بهصورت مداوم بروزرسانی میشود و امکانات جدیدی را در اختیار طراحان و مدیران سایت قرار میدهد. طراحی بدون محدودیت، قابلیت افزودن کدهای Css، مدیریت ریسپانسیو سایت تنها بخش کوچکی از ویژگیهای این صفحهساز منحصربهفرد هستند.
۲. iThemes Security؛ تامینکننده امنیت وردپرس
در فضای اینترنت حملات سایبری، باج افزار و ویروسها نیز منتظر موقعیتی برای ورود و آسیب رساندن به سایتها هستند. اگر تاکنون از افزونه iThemes Security استفاده نکردید، باید بگوییم که ابزار قدرتمندی را برای تامین امنیت سایتهای وردپرسی از دست دادهاید.
این پلاگین یک مجموعه کامل از قابلیتهای امنیتی است؛ به طوری که امکان شناسایی تمامی خطرات امنیتی وردپرس را دارد، و همچنین برای آنها راهحلی را ارائه میدهد.
سایر ویژگیهای امینی iThemes Security شامل موارد زیر است:
- تایید هویت دو مرحلهای و کاهش ورود افراد غیرمجاز
- مسدود آدرس IP
- تشخیص خطای ۴۰۴ بهصورت زیاد
- تشخیص و توقف حملات، که رایجترین آنها brute force است
- نظارتبر فعالیتهای مشکوک و ارائه گزارشات امنیتی از طریق ایمیل
- و…
نکته: توجه داشته باشید علاوه بر این افزونه موارد متعدد دیگری مانند هاست وردپرس شما میتواند روی امنیت سایتتان تاثیر گذار باشد؛ از همین جت به شما توصیه میکنیم خرید هاست سایت وردپرسی خود را از مرجعی مطمئن به انجام برسانید.
هاست ایران با ارائه بستههای پیشنهادی مناسب برای هاست وردپرس مطمئن ترین، بهینهترین و مقرون به صرف ترین گزینه برای شماست، برای خرید هاست وردپرس کافیست روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
۳. Yoast SEO؛ برترین دستیار سئو وردپرس
پلاگین یوست سئو با اختصاص بیش از ۵ میلیون نصب فعال، بهترین افزونه وردپرس برای سئو سایت محسوب میشود. این افزونه با هدف بهبود سئو و بهینهسازی وبسایت، بیشتر در زمینه محتوا فعالیت میکند.
در واقع افزونه yoast seo با بررسی و آنالیز چگالی کلمات کلیدی، عنوان و توضیحات متا، Alt تصویر، امکان ساخت و بارگذاری نقشه سایت و ویژگیهای دیگر به شما در تولید محتوای سبز و رساندن آن به جایگاه بهتر در نتایج گوگل کمک میکند.
۴. WP Rocket، محبوبترین افزایشدهنده سرعت سایت
از تاثیر سرعت بر عملکرد خوب سایتهای وردپرسی غافل نشوید. هرچه سرعت سریعتر باشد، رضایت کاربران و محبوبیت نزد گوگل نیز بیشتر میشود. در واقع اغلب کاربران اگر لود صفحه بیش از سه ثانیه طول بکشد، صفحه را میبندند و به سراغ گزینه دیگری میروند. WP Rocket جزو پرطرفدارترین افزونههای وردپرسی است، که برای ارتقا سرعت و بهبود تجربه کاربری سایت گزینه مناسبی است.
کش صفحات بهترین مزیت این افزونه است. البته اغلب افراد WP Rocket را به عنوان یک پلاگین کش میشناسند. قابلیت کش صفحات این افزونه چندين برابر عملکرد سایت را سریعتر میکند، که این کار بهبود سئو سایت و در نتیجه افزایش نرخ تبدیل را به همراه دارد.
از دیگر ویژگی آن میتوان به فشرده سازی GZIP و کاهش حجم فایلها، بهینه سازی دیتابیس، ادغام CDN و… اشاره کرد.
با نصب افزونه WP Rocket همواره از سرعت بارگذاری صفحات سایت خود لذت خواهید برد.
۵. ووکامرس (WooCommerce)، فروشگاهساز حرفهای
اگر شما هم به دنبال افزونهای برای ساخت و طراحی یک فروشگاه اینترنتی جذاب هستید، پیشنهاد میکنیم که حتما از پلاگین ووکامرس استفاده کنید.
محدودیتی برای کار با این پلاگین وجود ندارد. WooCommerce شما را قادر میسازد تا بدون داشتن دانش تخصصی فنی، در بستر وردپرس یک فروشگاه آنلاین ایجاد کنید و به کسبوکار خود رونق ببخشید.
افزونه ووکامرس با زبان فارسی سازگاری دارد. همچنین با خصوصیت متنباز بودن آن میتوانید صفر تا صد فروشگاه را به سبک خود طراحی کنید.
۶. Updraft plus، بک آپگیری با یکی از بهترین افزونه های وردپرس
از بین رفتن هارد سرور سایت، هکرها، ویروسی شدن سایت، اشتباهات سهوی و موارد دیگر از جمله تهدیدهای جدی برای به خطر افتادن موقعیت سایت هستند. به همین علت گرفتن نسخه پشتیبان از سایت یکی از ضروریترین کارهایی است که باید انجام دهید.
پلاگین updraft plus یکی از تخصصیترین ابزارها برای بکاپگیری از سایت است. جالب است
بدانید که این پلاگین میتواند در زمانبندیهای مشخص کلیه اطلاعات را بکاپگیری کند.
این افزونه رابط کاربری بسیار سادهای دارد. شما میتوانید تنها با کلیک چند گزینه از تمام اطلاعات و دیتابیس سایت خود بکاپ تهیه کنید و در فضاهای معتبر ابری مانند گوگل درایو، وان درایو مایکروسافت و… ذخیره کنید.
۷. WP Forms، فرمساز محبوب وردپرس
فرمها معمولاً برای جمعآوری اطلاعات و ارتباط با مشتریان به منظور ثبتنام، دریافت ایمیل یا شماره تماس ایجاد میشوند. شما میتوانید با استفاده از ابزار wp forms طرحهایی باکیفیت و جذاب از انواع فرمها را طراحی و پیادهسازی کنید.
این افزونه از سایت در برابر ورود اسپم توسط رباتها حفاظت میکند. اتصال کاربران به درگاه پرداخت و ریسپانسیو بودن فرمها از دیگر امکانات پلاگین wp forms نیز هستند.
۸. Rank Math؛ رقیب سرسخت یوست سئو وردپرس
یکی از بزرگترین دغدغه مدیران هر سایت، بهینهسازی آن برای موتورهای جستوجو است. رنک مث افزونهای مناسب برای رفع این مشکل است. شاید این پلاگین به نسبت دیگر پلاگینها دیرتر به محبوبیت رسیده باشد اما با رشدی چشمگیر در حال حاضر یکی از بهترین افزونه های وردپرس به حساب میآید.
از پیشنهادهای این پلاگین میتوانید در بهبود سئو و رتبهبندی سایت بهرهمند شوید. Rank Math در مقایسه با افزونه یوست سئو، تمام مشکلات و کاستیهای آن را در نسخه خود برطرف کرده و امکانات بیشتری را به کاربران ارائه میدهد.
با کمک این افزونه میتوانید لینکسازی داخلی، کیفیت محتوا، ریدایرکت و کنونیکالهای وبسایت و… را به راحتی مدیریت کنید. همچنین جالب است بدانید که با اتصال افزونه سئو رنک مث به سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس قادر هستید بر روی عملکرد سایت نظارت داشته باشید.
سخن پایانی
پلاگینها را میتوان عصای دست طراحان سایتهای وردپرسی دانست؛ هرکدام از این پلاگینها با کاربردهای اختصاصیای که دارند میتوانند راه طراحی اجزای مختلف یک سایت را برای شما راحت تر سازند، اما مهم ترین چیزی که باید در زمان آغاز طراحی سایت با این ابزار پاسخ به این پرسش است که “کاربردی ترین پلاگین وردپرس چیست؟“؛ در این مطلب از هاست ایران مگ با استفاده از آمار نصب پلاگینهای مختلف در وردپرس ۸ افزونه مختلف را همراه با نوع کارایی هریک برای شما شرح دادیم.