راهنمای مطالعه
اگر به ایجاد یک سایت چند زبانه فکر کردهاید، این مطلب برای شماست. در نگاه اول ممکن است تصور داشتن یک سایت چند زبانه که بتواند مخاطبان بیشتری را در سراسر جهان جذب کند کمی بلندپروازانه و حتی سخت به نظر برسد. اما در واقع فاصله شما با مدیریت یک سایت چند زبانه به اندازه نصب و بکارگیری یک پلاگین در داشبورد وردپرس است.
درست است، شما میتوانید با راهاندازی افزونه Polylang، به راحتی یک سایت چند زبانه برای خود ایجاد کنید؛ سایتی که احتمالاً مخاطبان بیشتری را جذب خواهد کرد. در این مقاله از مگ هاست ایران آموزش نحوه ایجاد سایت چند زبانه در وردپرس را برای شما آماده کردهایم.
چرا باید یک سایت را چند زبانه کرد؟
منظور از یک سایت چند زبانه در واقع سایتی است که محتوای خود را با بیش از یک زبان که احتمالاً در کشور مقصد جاری است ارائه میدهد. برای مثال تصور کنید سایتی نظیر دیجیکالا تصمیم بگیرد محتوای وبلاگ خود را علاوهبر فارسی با زبانهای دیگری مثل انگلیسی و یا فرانسوی در بستر وب منتشر کند. به نظر شما این کار چه اهدافی میتواند داشته باشد؟
با مدیریت یک سایت چند زبانه شما مخاطبان بینالمللی خود را خواهید داشت. آمارها نشان میدهد که روزبهروز تعداد خریدهای بینالمللی افزوده میشود. اگر دوست دارید سهمی در این بازار بزرگ داشته باشید، بهتر است هرچه زودتر برای چند زبان کردن سایت خود اقدام کنید.
از آن طرف با جذب مخاطبان بیشتر احتمال کسب رتبه در نتایج جستجو برای سایت شما افزایش پیدا میکند. گاهی اوقات با ایجاد تنظیمات بهینه در وردپرس میتوانید گام مثبتی در جهت بهینهسازی سایت خود برای موتورهای جستجو بردارید. برای آگاهی بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله “وردپرس چیست؟” مراجعه کنید.
یک سایت را تصور کنید که با جذب پروژه به صورت دورکار، در کسب درآمد برای گروهی از افراد نقش دارد. اگر این سایت بهصورت چند زبانه فعالیت کند، به نظر شما احتمال جذب پروژههای خارجی و کسب درآمد ارزی تا چه اندازه در آن افزایش پیدا میکند؟
با توجه به این نکات اگر شما هم دوست دارید سایتتان را چند زبانه کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بهترین افزونه در این زمینه را به شما معرفی کنیم.
مطلب پیشنهادی: آموزش راه اندازی چت آنلاین در وردپرس
چند زبانه کردن سایت وردپرسی با افزونه
یکی از جذابترین بخشهای موجود در داشبورد وردپرس افزونهها (plugins) هستند. افزونه یا پلاگین یکی از امکانات ویژه در وردپرس است که امکانات جانبی مختلفی را به داشبورد آن اضافه میکند. در مقاله بهترین افزونههای وردپرس برای شما لیستی از کاربردیترین پلاگینهای سیستم مدیریت محتوای وردپرس را جمع آوری کردهایم.
برای اینکه بتوانید یک سایت چند زبانه داشته باشید میتوانید از برخی افزونههای موجود در وردپرس استفاده کنید. برای مثال:
- افزونه چند زبانه Polylang
- افزونه چند زبانه Multilingual Press
- پلاگین translate press
در ادامه همین مطلب به صورت کامل کار با افزونه Polylang را به شما آموختهایم.
مراحل نصب و راه اندازی افزونه Polylang
برای این کار پس از ورود به وردپرس، کافیست از طریق مسیر افزونهها> افزودن نام polylang را جستجو کنید.
پس از آن مراحل نصب و راهاندازی را مطابق آنچه در ادامه آموزش دادهایم طی کنید. در مرحله اول روی گزینه نصب کلیک کنید و منتظر بمانید تا فرایند تکمیل شود. بعد از آن به داشبورد وردپرس مراجعه کنید.
همانطور که مشاهده میکنید زبانه جدیدی با عنوان زبانها اضافه شده است. با انتخاب این گزینه، پنجره جدیدی مطابق تصویر زیر برای شما باز میشود. در این پنجره زبانی که دوست دارید به عنوان زبان دوم سایت شما انتخاب شود را انتخاب کنید.
در مرحله بعد باید انتخاب کنید که آیا میخواهید رسانههای سایت شما نیز به آن زبان ترجمه شوند یا خیر؟
در این بخش شما باید زبانی را انتخاب کنید که زبان اصلی سایت شماست. برای این بخش زبان فارسی را انتخاب کنید.
در مرحله پایانی کافیست موس خود را کمی اسکرول کنید و در آخر روی گزینه Return to dashboard کلیک نمایید.
شما میتوانید به همین آسانی با استفاده از افزونه چند زبانه کردن وردپرس Polylang مدیر یک سایت جهانی و بینالمللی باشید.
نکاتی که برای چند زبانه کردن سایت باید بدانید
چند زبانه بودن بیشتر برای سایتهایی کاربرد دارد که فعالیتهای بینالمللی دارند و یا فروشگاهی هستند. بنابراین اگر مدیر یک پلاک شخصی هستید، شاید چند زبانه بودن سایت گزینه جالبی نباشد.
برای اینکه کاربران شما بتوانند به مطالب ترجمه شده سایت در آدرس جدیدی دسترسی داشته باشند، کافیست در ادامه آدرس دامنه خود از حروف اختصاری زبانها استفاده کنید. برای مثال fa برای فارسی یا en برای انگلیسی؛
علاوهبر مواردی که در بالا ذکر شد توجه به نکات زیر میتواند در چند زبانه کردن سایت به شما کمک کند:
- در هنگام انتخاب زبان دوم، حتماً به راستچین و چپچین بودن زبان توجه کنید.
- دقت کنید که زبان دوم بهصورت ریسپانسیو برای کاربران نمایش داده شود.
- درباره طراحی UX و UI صفحات ترجمه شده جدی عمل کنید.
یکی از مواردی که بعد از استفاده از افزونه چند زبانه کردن وردپرس حتماً باید به آن توجه داشته باشید مسئله امنیت است. افزونههای امنیتی وردپرس به شما کمک میکنند تا بتوانید به بهترین شکل از اطلاعات سایت خود مراقبت کنید.
درنهایت، شما میتوانید با داشتن یک سایت چند زبانه مسیری به سمت جهانی شدن برای کسبوکار خود باز کنید. تنها با داشتن یک سایت که از چندین زبان پشتیبانی میکند میتوانید به جمعی از کاربران مختلف در سراسر جهان دسترسی داشته باشید.
در این مقاله از مگ هاست ایران طراحی سایت چند زبانه در وردپرس را به شما آموختیم. پلاگین Polylong، بهترین افزونه چند زبانه وردپرس از نظر کارشناسان این حوزه است که کاربران زیادی در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. اگر شما هم توانستید با استفاده از این افزونه سایت خود را چند زبانه کنید، تجربیات خود را برای ما بنویسید. از این که تا پایان مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.
مطلب پیشنهادی: نحوه بستن سایت وردپرسی
سوالات متداول پیرامون ایجاد سایت چند زبانه با وردپرس
- افزونه چیست؟
افزونهها نرمافزارهای جداگانهای هستند که میتوانید از آنها برای افزودن قابلیتهای جدید به سایت وردپرس خود استفاده کنید.
- کاربردهای افزونه چیست؟
افزونهها کارکردهای مختلفی نظیر امنیتی، افزایش سرعت، بهینهسازی سایت و تنظیمات سئوی محتوا و حتی ایجاد رابط کاربری جذاب دارند؛ بستگی دارد شما به چه چیزی احتیاج داشته باشید.
- افزونه Polylang چه کاربردی دارد؟
با استفاده از این افزونه میتوانید به راحتی سایت خود را به یک سایت چند زبانه تبدیل کنید و کاربران بیشتری را از سراسر دنیا به سایت خود جذب کنید.