آموزش وب مستری

خزنده‌ موتور جستجو -کراولر- چیست؟ کرولر چگونه کار می‌کنند؟

به این post امتیاز دهید

دنیای وب پر از اطلاعات است. اگر به دنبال فهمیدن اطلاعاتی هستید، به‌احتمال زیاد می‌توانید آن را به‌صورت آنلاین پیدا کنید. آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید باوجود میلیاردها سایت، چگونه پاسخ مناسب به شما نمایش داده می‌شود؟ چگونه می‌دانید که باید به کجا مراجعه کنید؟

خوشبختانه، موتورهای جستجو کار پیدا کردن اطلاعات موردنیاز ما را انجام می‌دهند. اما موتورهای جستجو از کجا آن اطلاعات را می‌فهمند؟ چگونه موتورهای جستجو تعداد اندکی از سایت‌ها و صفحات را از میان میلیاردها صفحه انتخاب و به ما نشان می‌دهند؟ خزنده‌های وب یا web crawlers پاسخ همهٔ این سؤال‌ها است.

خزنده‌های وب یا کراولر، برنامه‌های کامپیوتری هستند که وب را بررسی می‌کنند و همه‌چیز را می‌خوانند. خزنده‌های وب با نام‌های دیگری مانند spider، بات، کراولر و ایندکس‌کننده‌های خودکار شناخته می‌شوند. این خزنده‌ها صفحات وب را بررسی می‌کنند تا کلمات به‌کاررفته در آن‌ها را بدانند و بفهمند کجا به‌کاررفته‌اند. آنگاه این یافته‌ها را ایندکس می‌کنند. ایندکس اصولاً لیست بزرگی از کلمات است که صفحات وب به هرکدام مرتبط شده است. بنابراین وقتی‌که دریکی از موتورهای جستجو کلمه‌ای را جستجو می‌کنید، موتور جستجو ایندکس‌های مرتبط با آن کلمه را پیدا می‌کند و لیست صفحاتی که با آن مرتبط است را به کاربر نشان می‌دهد. خزنده‌های وب به‌طور منظم وب‌سایت‌ها را چک می‌کنند، بنابراین ایندکس‌ آن‌ها همیشه به‌روز است.

ارتباط بین سئو و موتورهای جستجو

ارتباط بین سئو و موتورهای جستجو

اکنون‌که با نحوهٔ کارکرد خزنده‌های وب یا کراولرها آشنا هستید، می‌توانید با توجه به رفتار و عملکرد آن‌ها، سایت خود را مطابق با خواسته آن‌ها بهینه کنید.


مقاله مرتبط: ١٠ گام برای شناساندن سریع تر سایت شما به گوگل


مثلاً اگر قصد فروش چتر دارید، ضروری است در سایت خود مطالبی مرتبط با چتر بنویسید. اگر دربارهٔ چتر چیزی ننویسید، موتورهای جستجو به افرادی که در حال جستجوی چتر هستند، وب‌سایت شمارا پیشنهاد نخواهد کرد.

کلمات کلیدی در صفحات شما

خوب است بدانید که کراولرها فقط به کلماتی که یافته‌اند اکتفا نمی‌کنند. آن‌ها به محل قرارگیری کلمات نیز توجه دارند. عواملی که برای خزنده‌های وب اهمیت دارند شامل تیترهای اصلی، توضیحات متا و جملات ابتدایی است؛ این موارد مفهوم و منظور کلی نوشته را مشخص می‌کنند. اگر کلمات کلیدی در این قسمت‌ها قرار بگیرند، اثبات می‌کند که مطلب شما واقعاً در مورد آن کلمات نوشته‌شده است.

پس اگر می‌خواهید کرولر ها بدانند که فعالیت اصلی شما مثلاً درزمینهٔ چتر است، ضروری است تا در تیترهای اصلی، توضیحات متاتگ و جملات ابتداییِ مطلب خود در مورد چتر عبارتی نوشته باشید.


مقاله مرتبط: روش های بررسی جایگاه کلمات کلیدی در موتور های جستجو


خزنده‌های وب همیشه در وب فعالیت دارند تا از به‌روز بودن ایندکس‌های خود مطمئن شوند. بنابراین تولید محتواهای جدید نیز اقدامی کاملاً صحیح است.

کرولر ها نمی‌توانند کل محتوا را پیدا کنند

کرولر معمولاً برنامه‌های ساده‌ای هستند. ابتدا لیستی از لینک‌ها را بررسی می‌کنند، سپس لینک‌های یافت شده را پیگیری می‌کنند. ظاهراً ساده به نظر می‌رسد؛ اما تا وقتی ساده است که صفحات پیچیده نباشند و محتوای متحرک وجود نداشته باشد. مثلاً محتوای فلش، فرم‌ها، انیمیشن ها و دیگر محتواهای متحرک موجود در صفحات را نمی‌توانند بفهمند. دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد وب‌سایت شما به همان سبک و سیاقی که توسط انسان‌ها قابل‌مشاهده است برای خزنده‌های وب قابل‌مشاهده نیست.

مسلماً بسیاری از کسب‌وکارها تلاش دارند محتوای خود را طوری تنظیم کنند تا خزنده‌های وب بتوانند کل محتوای موجود را مشاهده کنند. این موضوع به‌ویژه برای وب‌سایت‌هایی که محتوای متحرک زیادی دارند بسیار پراهمیت است تا بتوانند بعد از جستجو قابل‌رؤیت باشند.

با استفاده از Google Search Console می‌توانید بفهمید که چه تعداد از صفحات وب‌سایت ایندکس شده‌اند.

ایندکس Google Search Console

نقش Robots.txt چیست؟

نقش Robots.txt برروی کرولر چیست؟

شما می‌توانید از طریق دستورالعمل‌هایی که در فایل Robots.txt ذخیره می‌کنید، به خزنده‌های وب دستور بدهید. ممکن است بخواهید به خزنده‌های وب بگویید تا وب‌سایت شمارا جستجو نکنند یا از بعضی قسمت‌ها چشم‌پوشی کند. یا شاید بخواهید به ربات کمک کنید تا به همه قسمت‌های سایت دسترسی داشته باشد؛ این برای زمانی است که وب‌سایت شما بسیار پیچیده و دارای محتواهای زیادی است.


مقاله مرتبط: راهنمای گام به گام Robots.Txt


ایندکس‌های موتورهای جستجو

وقتی‌که خزنده وب با چرخیدن در وب اطلاعاتی را پیدا کرد، برنامه آن را ایندکس می‌کند. ایندکس به‌طورکلی شامل لیست بزرگی از کلمات و موقعیت قرارگیری آن‌ها است که توسط خزنده به‌دست‌آمده است.

چرا ایندکس کردن فقط نقطهٔ شروع است؟

برای اینکه موتورهای جستجو بتوانند پاسخ مناسبی به عبارت‌های جستجو شده بدهند، باید لینک‌های موجود در ایندکس شان را تفسیر کنند. موتورهای جستجو از الگوریتم‌های پیچیده‌ای استفاده می‌کنند تا ارزش و کیفیت لینک‌های ایندکس شده را رتبه‌بندی کنند.

بنابراین وقتی‌که مثلاً کلمهٔ «چتر» را جستجو می‌کنید، موتور جستجو صدها عامل را برای انتخاب و پیشنهاد سایت مناسب در نظر می‌گیرد.

عواملی که موتورهای جستجو در نظر می‌گیرند شامل موارد زیر است:

  • زمان انتشار مطلب
  • آیا مطلب دارای متن، تصویر و ویدئو است یا خیر.
  • کیفیت محتوا
  • میزان انطباق محتوا با عبارت جستجو شده
  • سرعت بارگذاری وب‌سایت
  • تعداد لینک‌هایی که از دیگر سایت‌ها به شما ارجاع داده‌شده است.
  • تعداد افرادی که محتوای شمارا به‌صورت آنلاین به اشتراک گذاشته‌اند.
  • و غیره

برداشته شدن ایندکس سایت شما توسط گوگل

گوگل نمی‌خواهد سایت‌های نامعتبر را به کاربران پیشنهاد کند، پس اگر کارهای اشتباهی در سایت خود تکرار کنید، خطر برداشتن ایندکس سایت شما توسط گوگل وجود دارد. معنای این حرف چیست؟ یعنی اینکه وب‌سایت شما در گوگل ایندکس نمی‌شود و درنتیجه در نتایج جستجوی گوگل نیز نمایش داده نخواهد شد. همان‌طور که می‌دانید این موضوع برای کسب‌وکاری که فعالیتش آنلاین است یک اتفاق فاجعه‌بار خواهد بود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

80  +    =  81

دکمه بازگشت به بالا