آموزش وردپرس

تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مهم‌ترین تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس، امکان اعمال تغییر در ساختار و محتوای سایت است. زمانی که وارد وب‌سایت‌های مختلف می‌شوید، شاید به این نکته توجه کرده باشید که ساختار برخی از صفحات وب با یکدیگر متفاوت است و این تفاوت به علت نوع تنظیمات وب‌سایت است.

محتوای صفحات استاتیک، همیشه به کاربران به صورت یکسان و ثابت نمایش داده می‌شوند. اما در برخی از سایت‌ها که صفحات آن به صورت پویا طراحی شده‌، محتوایی که در صفحه وجود دارد ممکن است در لحظه تغییر کند. در واقع در یک زمان محتوای صفحه برای دو کاربر یکسان نخواهد بود.

منظور از صفحه استاتیک چیست؟

برای اینکه تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس را بهتر درک کنید، ابتدا لازم است توضیحاتی در خصوص هریک از این صفحات ارائه کنیم. صفحات استاتیک یا ایستا دارای محتوای ثابتی هستند. زمانی که هاست وردپرس را خریداری می‌کنید و می‌خواهید از یک صفحه ایستا در وب‌سایت استفاده کنید، محتوایی که کاربران در زمان‌های مختلف آن را مشاهده می‌کنند کاملاً یکسان است.

اکثر صفحات وب‌سایت ایستا هستند و محتوای آن‌ها تغییری نمی‌کند. مثلاً صفحه اصلی یا صفحات وبلاگ دارای یک سری محتوای بدون تغییر و یکسان هستند، با وجود اینکه ممکن است که افراد به هر دلیل محتوای این صفحات را به‌روزرسانی کنند یا آن را تغییر دهند، اما این تغییرات ثابت هستند. یعنی کاربرانی که وارد صفحه مورد نظر می‌شوند با یک صفحه یکسان روبرو می‌شوند.

اما گاهی ممکن است مدیران وب سایت‌ها تمایل داشته باشند که صفحات وب را از حالت ثابت خارج کنند و آن‌ها را بر روی حالت داینامیک یا پویا قرار دهند.

صفحه استاتیک چیست؟

مزایا و معایب صفحات ایستا در وردپرس

برای بررسی تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس، یاید هر یک از این صفحات به به خوبی و به طور دقیق بشناسید. یکی از مزایای اصلی صفحات ایستا، هزینه کم و مقرون به صرفه آن‌ها برای پیاده‌سازی صفحات و تحویل در زمان کوتاه است. مهم‌ترین مزایای صفحات ایستا عبارتند از:

  • امنیت بالا
  • کم هزینه بودن طراحی
  • کم بودن حجم محتوا
  • طراحی آسان

مهم‌ترین عیب این صفحات این است که امکان تعامل کاربر با وب سایت وجود ندارد و محدودیت زیادی در تعداد صفحات و محتوا وجود دارد. همین موضوع نیز بهینه‌سازی و سئو سایت را با مشکل مواجه می‌کند.

صفحه داینامیک وردپرس چیست؟

برای بررسی تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس، پس از بررسی صفحات وب ایستا، به بررسی صفحات پویا می‌پردازیم. صفحه پویا یا داینامیک عملکرد متفاوتی نسبت به صفحات ایستا دارند. زمانی که برای یک وب سایت از صفحات پویا استفاده می‌کنید، محتوای آن برای بازدیدکنندگان در زمان‌های مختلف تغییر خواهد کرد. در واقع نمی‌توان گفت که محتوایی که کاربران شما در زمان‌های مختلف می‌بینند، یکسان است.

به طور مثال هنگامی که به صفحه اصلی وبلاگ محتوای جدیدی اضافه می‌کنید، با وارد کردن هر محتوا، ظاهر آن نیز تغییر می‌کند. به همین دلیل صفحاتی که به طور منظم به آن‌ها یک سری محتوا اضافه می‌شود، جزو صفحات داینامیک هستند.

صفحه داینامیک وردپرس چیست؟

حال سوالی که به وجود می‌آید این است که در چه مواقعی باید از صفحات ایستا و در چه مواقعی باید از صفحات پویا استفاده کرد؟ سیستم مدیریت محتوای وردپرس قابلیت‌های متعددی دارد. شما می‌توانید علاوه‌بر اعمال یکسری تغییرات از جمله تغییر دامنه سایت در وردپرس، نوع ساختار صفحات را نیز شخصی‌سازی کنید.

برای اعمال تغییر در ساختار صفحات، با توجه به نوع استفاده از یک صفحه می‌توانید تعیین کنید که صفحات شما ایستا باشند یا پویا. معمولاً آن دسته از صفحاتی که هیچ تغییری روی آن‌ها اعمال نمی‌شود، شکل و ساختار آن‌ها در زمان طولانی‌تری عوض می‌شود.

به طور مثال صفحات وبلاگ، صفحه اصلی سایت، صفحه تماس با ما و بخش درباره ما به این صورت طراحی می‌شوند. اما صفحاتی که محتوای آن‌ها تغییر می‌کند یا به‌روزرسانی می‌شوند، جزو صفحات پویا قلمداد می‌شوند.

انواع صفحات پویا

صفحات داینامیک پویا در دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  1. صفحاتی که با کدهای سمت کاربر به صورت داینامیک طراحی شده‌اند.
  2. صفحاتی که با کدهای سمت سرور به یک صفحه پویا تبدیل شده‌اند.

 

  • صفحات پویای سمت کاربر

محتوای این صفحات با رفتار کاربران در سمت کاربر دچار تغییر می‌شود. محتوا نیز از طریق کامپیوتر کاربر و در مرورگر وی ایجاد می‌شود.

از سرور برای این مدل تغییرات کمک گرفته نمی‌شود. داینامیک بودن صفحات اغلب به کمک زبان برنامه‌نویسی سمت کاربر و از طریق جاوا اسکریپت ایجاد می‌شود. مانند تغییراتی که در صفحه از طریق کلیک‌های کاربر اعمال می‌شود.

  • صفحات پویای سمت سرور

این دسته از صفحات بر اساس رفتار کاربران به کمک سرور ایجاد می‌شود. در این مدل صفحات برای پویایی صفحات از زبان برنامه‌نویسی بک‌اند استفاده می‌شود. صفحات مربوط به سبد خرید، فرم‌ها و صفحات ورود از این دسته هستند.

انواع صفحات پویا

مزایا و معایب استفاده از صفحات داینامیک

برای بررسی تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس، لازم است با مزایا و معایب هر یک از این صفحات آشنا شوید. از مهم‌ترین مزایای صفحات داینامیک، دریافت ترافیک بیشتر و کمک به سئوی سایت از طریق ارائه محتوای با کیفیت است. مزایای وب سایت‌هایی که به صورت پویا طراحی شده‌اند به شرح زیر است که همین به وضوح تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس را نشان می‌دهد:

  • امکان بروزرسانی مداوم توسط مدیر وب
  • قابلیت بارگذاری اطلاعات به صورت کامل در سایت
  • ارائه خدمات متنوع به بازدیدکنندگان و کاربران
  • پویایی و انعطاف‌پذیری صفحات وب
  • مدیریت همزمان چند کاربر برای صفحات
  • قابلیت چند زبانه کردن صفحات پویا
  • توسعه‌پذیری و امکان بهنیه‌سازی سایت

در مقابل مزایای بی‌شمار، هزینه بالای طراحی، گران‌تر شدن ‌هاست و دامنه از جمله معایب این صفحات هستند.

مهم‌ترین تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس چیست؟

شاید برای شما این سؤال به وجود آمده باشد که صفحات وب ایستا و پویا چه تفاوت‌هایی از نظر فنی و عملکردی دارند؟ اصلی‌ترین تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس در نوع نمایش محتوای سایت است.

در حال حاضر بخش اعظمی از وب سایت‌ها با سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شده‌اند. وردپرس به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد و سادگی آن توانسته بین توسعه دهندگان محبوبیت زیادی داشته باشد. هنگام کار با وردپرس نیاز به دانش خاصی نیست و می‌توانید به صورت ایده‌آل وب‌سایت خود را مدیریت کنید.

از مهم‌ترین قابلیت‌های سیستم وردپرس مدیریت صفحات استاتیک و داینامیک است. از طریق این ویژگی شما می‌توانید با چند کلیک به‌راحتی صفحات اصلی وب سایت خود را شخصی‌سازی نمایید. اما تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

  • در صفحات پویا محتوا برای کاربران مختلف به شکل متفاوتی نمایش داده می‌شود. اما در صفحه ایستا همه کاربران یک محتوای یکسان مشاهده می‌کنند.
  • صفحات پویا پیچیده‌تر هستند، در حالی که صفحات ایستا به شکل ساده طراحی شده‌اند.
  • در صفحات داینامیک یا پویا از دیتابیس‌ها برای دریافت و ذخیره داده‌ها استفاده می‌شود، در حالی که در صفحات استاتیک این اتفاق نمی‌افتد.
  • در صفحات پویا اطلاعات معمولاً دچار تغییر می‌شوند، اما در صفحات ایستا به ندرت تغییر می‌کنند.
  • در صفحات داینامیک از زبان برنامه‌نویسی استفاده می‌شود. برای پیاده‌سازی یک صفحه استاتیک معمولاً استفاده از html،css و جاوا اسکریپت کفایت می‌کند.
  • برای طراحی صفحات وب سایت به صورت داینامیک شما باید هزینه بیشتری را بپردازید.
  • صفحات داینامیک نسبت به صفحات استاتیک سرعت کمتری دارند.

تفاوت صفحات وب ایستا و پویا

چگونه می‌توان صفحات ایستا و پویا را در وردپرس ایجاد و مدیریت کرد؟

پس از شناخت تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس، ممکن است بخواهید در وردپرس یک صفحه پویا یا ایستا ایجاد کنید. برای اینکه بتوانید یه صفحه استاتیک یا داینامیک در وردپرس ایجاد کنید، باید طبق مراحل زیر پیش بروید.

  • در گام نخست به کمک راهنمای آموزش وردپرس وارد پیشخوان شوید.
  • در ادامه از منوی برگه‌ها، زیر منو” افزودن برگه” را انتخاب کنید.

صفحات وب ایستا و پویا

  • در گام بعد یک صفحه ایجاد کنید و محتوای مورد نظر خود را در آن قرار دهید.
  • از طریق منوی تنظیمات وارد زیر منوی “خواندن” شوید.

 وب ایستا و پویا

  • از قسمت “صفحه اصلی” که به شما نمایش داده می‌شود، می‌توانید تصمیم بگیرید چه محتوایی به کاربران نمایش داده شود.
  • در این بخش دو گزینه وجود دارد:
  1. آخرین نوشته‌های شما: با فعال کردن این بخش تعیین می‌کنید آخرین نوشته‌های شما نمایش داده شود یا خیر. اگر این گزینه را انتخاب کنید صفحه پویا ایجاد می‌شود.
  2. یک برگ یکتا: با انتخاب این گزینه، می‌توانید تعیین کنید یک برگ مشخص همیشه به بازدید کنندگان نمایش داده شود. برای این کار فقط کافی است “صفحه نخست” یا “صفحه اصلی” را انتخاب کنید.
  • از میان همه گزینه‌هایی که می‌بینید، برگه‌ای که ایجاد کرده‌اید را انتخاب نمایید. در آخر بر روی قسمت “ذخیره تغییرات” کلیک کنید تا تغییرات اعمال شود.

ایجاد صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس

کلام آخر

تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس معمولاً در امکان ایجاد تغییر یا عدم تغییر در ساختار و محتوای آن است. در صفحات پویا، محتوا برای کاربران به شکل متفاوت ارائه می‌شود. اما در صفحات ایستا همه کاربران یک سری محتوای یکسان را مشاهده می‌کنند. صفحات داینامیک معمولاً پیچیده‌تر هستند، در حالی که صفحات ایستا امنیت بالا و سادگی بیشتری دارند.

علاوه‌بر این در صفحات داینامیک معمولاً از زبان‌های برنامه‌نویسی استفاده می‌شود، اما در صفحات ایستا با کمک  html،css  و جاوا اسکریپت می‌توانید صحات را طراحی کنید. در مجموع هزینه طراحی صفحات ایستا بسیار کمتر از صفحات پویا است و اگر می‌خواهید با هزینه کمتری وب سایت مورد نظر خود را طراحی کنید، صفحات ایستا بهترین گزینه هستند.

سؤالات متداول

  • اصلی‌ترین تفاوت صفحات وب ایستا و پویا در وردپرس چیست؟

در صفحات استاتیک محتوای یکسانی به کاربران نشان داده می‌شود. اما در صفحات داینامیک هیچ یک از کاربران در زمان‌های مختلف محتوای یکسانی مشاهده نمی‌کنند.

  • مزایای صفحات استاتیک چیست؟

صفحات استاتیک معمولاً امنیت بالا و حجم کمتری از محتوا را دارند و شما باید هزینه کمتری برای طراحی این نوع وب سایت‌ها بپردازید.

  • مزایای صفحات پویا چیست؟

صفحات داینامیک امکان تعامل کاربران را بیشتر می‌کنند. امکان بارگذاری داده‌ها و اطلاعات به صورت جامع و کامل در سایت نیز وجود دارد. از سوی دیگر مدیر وب سایت می‌تواند به طور مداوم محتوای سایت را به‌روزرسانی کند.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  32  =  40

Back to top button