آموزش وب مستری

به‌روزرسانی مستندات گوگل درباره توضیحات متا

به این post امتیاز دهید

توضیحات متا یا Meta Descriptions چیست؟ چگونه توضیحات متا بنویسیم؟ موتور جستجوی گوگل، مستندات خود درباره اسنیپت جستجو (search snippets) را به‌روزرسانی کرد تا مثال‌هایی از توضیحات متای خوب و بد را به کاربران ارائه دهد. اسنیپت جستجو، همان متن‌هایی هستند که در زیر لینک نتایج سرچ گوگل نمایش داده می‌شوند. گوگل با ارائه مثال‌هایی از بهترین و بدترین اسنیپت‌ها، توضیحات خود را درباره روش نگارش بهترین توضیحات متا که در نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند، به‌روزرسانی کرده است.

توضیحات متا (Meta Descriptions) در صفحه جستجوی گوگل

اسنیپت جستجو شامل متن‌های خلاصه و توضیحاتی می‌شود که در نتایج جستجو در زیر لینک نتایج جستجوی گوگل، نشان داده می‌شوند. مستندات گوگل (Google documentation) نحوه کنترل اسنیپت‌های جستجو در نتایج جستجو را با کاربران به اشتراک می‌گذارد. داده‌های مورد استفاده برای ساخت اسنیپت جستجو به طور معمول از Meta Descriptions و گاهی از بدنه اصلی محتوا گرفته می‌شود. توضیحات متا که از محتوای اصلی صفحه (و نه از توضیحات متا) برداشت می‌شود، یادداشت باج (ransom notes) نامیده می‌شود.

علت نامگذاری این است که گاهی اوقات به نظر می‌رسد بخش‌هایی تصادفی حاوی کلمات کلیدی در آن‌ها وجود داشته باشد. آپدیت گوگل درباره راهنمای اسنیپت جستجو، چندین نمونه از روش‌های درست و نادرست برای ایجاد توضیحات متا را به کاربران ارائه می‌دهد.

مثال‌هایی از توضیحات متا

گوگل چهار دسته از نمونه‌های متای توضیحات خوب و بد را ارائه کرده است. در ابتدا به بررسی لیستی از چهار روش بد برای نگارش Meta Descriptions می‌پردازیم و سپس نمونه‌های درست را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

نمونه‌هایی از Meta Descriptions بد

  1. با لیستی از کلمات کلیدی: گوگل به توضیحات متایی که صرفا شامل چند کلمه کلیدی هستند، اهمیت زیادی نمی دهد. زیرا این کلمات کلیدی، به طور درست محتوای موجود در آن صفحه را ارائه نمی دهند و خلاصه ای از آن صفحه را نشان نمی دهد.
  2. تکراری در چند مقاله: در حالتی که توضیحات متا از الگویی خاص پیروی می‌کنند و برای مقالات مختلف یکسان هستند.
  3. خلاصه ای از صفحه را ارائه نمی دهد: این مسئله یک اشتباه رایج برای نگارش توضیحات متا است. عادت کردن به نوشتن توضیحات متا با تمرکز بر عبارت کلیدی یا موضوع آسان است، اما این روش گاهی خلاصه ای از صفحه را به کاربران ارائه نمی دهد.
  4. خیلی کوتاه: این مورد نیز به نوعی مشابه مورد قبلی است. اگر توضیحات متا آن‌قدر مختصر باشد که خلاصه دقیقی از محتوای صفحه را ارائه ندهد، عملا بهینه سازی نشده است.

نمونه‌هایی از توضیحات متای خوب

گوگل در به روز رسانی خود، نمونه‌هایی از توضیحات متا خوب و درست را نیز ارائه می‌دهد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  1. توضیح کسب و کار به جای صفحه وب: سعی کنید توضیحاتی درباره شرکت، سازمان یا کسب و کار خود در توضیحات متا بیاورید. اولین نمونه به یک شرکت آجر و سیمان مربوط می‌شود که از توضیحات متا برای توصیف آنچه فروخته شده، مکان شرکت و ساعات کاری آن استفاده می‌کند. این توضیحات، مثالی جالب از نظر گوگل است. زیرا توصیفی از محتوای صفحه وب نیست، بلکه توضیحی از کسب و کار است و اطلاعاتی از شرکت و مکان و ساعت کاری آن ارائه می‌دهد. از نظر گوگل، اساسا این موارد اطلاعاتی هستند که کاربران دارای اهداف تجاری، قصد دارند آن را بدانند.
  2. بخشی از محتوای صفحه وب را استفاده کنید: دومین نمونه از توضیحات متای خوب، یک سایت خبری است که بخش کوتاهی از مقاله خود را در Meta Descriptions آورده است. در بعضی از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)، عملکردی در نظر گرفته شده است که ۷۰ کلمه ابتدایی مقاله به صورت خودکار به عنوان توضیحات متا در نظر گرفته می‌شود. به این ترتیب، خلاصه کردن مقاله و محتوای ارائه شده در آن، در همان چند جمله اول مهم است. استفاده از اولین جمله موجود در صفحه محتوا راه حلی است که در برخی از سیستم‌های مدیریت محتوای معتبر استفاده می‌شود، بنابراین روشی است که می‌تواند به عنوان راهکاری معتبر شناخته شود.
  3. خلاصه ای از صفحه وب را ارائه دهید: در سومین روش پیشنهادی، گوگل می‌گوید که خلاصه کردن کل محتوای صفحه وب در چند جمله، بهترین راه برای نزدیک شدن به توضیحات متای استاندارد است. این نوع خلاصه، احتمالا ماهیت اصلی همان چیزی است که گوگل از توضیحات متا می‌خواهد.
  4. توضیحات دقیق را ارائه دهید: آخرین مثال برای یک صفحه محصول است. توصیه گوگل برای این وضعیت، این است که بر روی جزئیات خاص محصول که در صفحه محصول به آن‌ها اشاره می‌شود، تمرکز کنید. این مثال گوگل از توضیحات متا برای یک صفحه محصول است که اطلاعاتی درباره مشخصات محصول، روش ارسال، رنگ بندی و … را ارائه می‌دهد که ممکن است از نظر کاربرانی که قصد خرید محصول را دارند، مهم باشد.

“>meta name=”description” content=”Self-sharpening mechanical pencil that autocorrects your penmanship. Includes 2B auto-replenishing lead. Available in both Vintage Pink and Schoolbus Yellow. Order 50+ pencils, get free shipping.”>”

بهترین روش‌های نگارش توضیحات متا

نمونه‌هایی از توضیحات متای استاندارد برای اسنیپت جستجو در بخش قبلی مقاله معرفی شد. بخش زیادی از محتوای به روزرسانی شده، به طور قابل توجهی با مقالات قبلی منتشر شده توسط گوگل در همین موضوع مطابقت دارد. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۷، گوگل در مقاله ای منتشر کرد که اضافه کردن توضیحات متا با استفاده مجدد از محتوای اصلی صفحه قابل قبول است:

«برای سایت‌های بزرگ‌تر که مبتنی بر پایگاه داده هستند مانند ارائه دهندگان محصولات، توضیحات دست‌نویس برای تک تک محصولات دشوارتر است. اگرچه در این مورد، نگارش Meta Descriptions با استفاده از برنامه می‌تواند مناسب باشد و از این روش استقبال می‌شود. البته باید مطمئن شوید که توضیحات شما هرزنامه نیستند. همانطور که در اولین نکته در مورد آن صحبت کردیم، توضیحات متای خوب، قابل خواندن و متنوع هستند. داده‌های خاص هر صفحه که در نکته دوم به آن اشاره کردیم، گزینه خوبی برای نگارش متا با استفاده از برنامه هستند.»


مقاله مرتبط: ۱۰ باور غلط در مورد سرور اختصاصی


گوگل با بهبود بخش توضیحات متا، اسناد مربوط به نحوه کنترل اسنیپت جستجوی نشان داده شده در نتایج را به روز کرد. بخش عمده این به روزرسانی، شامل نمونه‌هایی از توضیحات متای خوب و بد برای انواع مختلف صفحات وب (مانند صفحه محصول، صفحه وبلاگ و …) است. به طور کلی می‌توان گفت که Meta Descriptions باید آنچه که در صفحه وب وجود دارد را به طور دقیق توصیف کند. اگر صفحه وب در مورد یک محصول است، محصول را در توضیحات متا توصیف کنید. اگر صفحه وب، وبلاگ و اطلاعاتی است، کل صفحه وب را در توضیحات متا خلاصه کنید. در برخی موارد نیز استفاده مستقیم از محتوای خود صفحه وب اشکالی ندارد.

مرجع

توضیحات ارائه شده این مقاله، از به‌روزرسانی مستندات گوگل استخراج شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه مستندات گوگل در این زمینه مراجعه کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  48  =  58

دکمه بازگشت به بالا