دسته‌بندی نشده

۱۰ نکته مهم که باید پیش از خرید دامنه بدانید!

به این post امتیاز دهید

پیش از خرید دامنه خیلی مهم است که به چیزی فراتر از یک آدرس برای وب سایتتان فکر کنید. دامنه وب سایت شما قرار است سال‌ها مورد استفاده برندتان باشد. بنابراین پیش از ثبت نام دامنه، باید بدانید آیا در طولانی مدت جوابگوی نیاز شما است یا خیر. به همین منظور در این مقاله ۱۰ نکته درباره انتخاب و ثبت دامنه وب‌سایت با شما در میان خواهیم گذاشت.

۱. رقبا را بررسی کنید

وب‌سایت رقبایتان را نگاه کنید. هر آنچه قبل و بعد از (.) نوشته شده را بررسی کرده و هر کلمه کلیدی که به کار رفته را یادداشت کنید. به‌عنوان مثال، اگر فروشگاه دوچرخه دارید، استفاده از کلمات مرتبطی نظیر Bike، Bicycle یا Cycle می‌تواند به شما کمک کند تا مفهوم بهتری برای وب‌سایتتان تعریف کنید. بعد از اینکه به نامی رسیدید که به نظرتان خوشایند بود، در سایت‌های ثبت دامنه، آن را چک کنید تا ببینید موجود است یا خیر.

۲. نامی انتخاب کنید که تایپ آن آسان باشد و در یاد بماند

حتی اگر یک وب سایت در جستجوها امتیاز داشته باشد، باز هم مهم است آدرس آن طوری باشد که مشتری شما بتواند آن را بخواند و به آن اعتماد کند. این بدین معناست که هنگام انتخاب نام دامنه بهتر است خلاقیت را کنار بگذارید و از نام‌هایی که نگارش متفاوتی دارند یا استفاده از کاراکترهای مختلف و غیرمعمول برای یک کلمه بپرهیزید، چرا که نگارش  این نام‌ها برای افرادی که آن را می‌شنوند مشکل خواهد بود.

نام دامنه باید طوری باشد که فرد پس از شنیدن آن بتواند به راحتی با تایپ کردن این نام به وب سایت برسد. این مفهوم را به اصطلاح «تست رادیویی» می‌نامند. تصور کنید در حال تبلیغ کسب و کار خود در رادیو هستید، یا قرار است آن را در جایی برای دیگران معرفی کنید، وب سایتتان را با چه نامی معرفی می‌کنید؟ آیا همان چیزی که می‌گویید تایپ می‌شود؟ به‌عنوان مثال، آدرس katz4life.com دسترسی دشوارتری نسبت به catsrock.com خواهد داشت چرا که آنچه نوشته شده با آنچه گفته می‌شود یکی نیست.

در این راستا، از کلماتی که نگارش یا به اصطلاح دیکته متفاوتی دارند بپرهیزید. در نظر بگیرید آدرس وب سایت شما یک کلمه انگلیسی است، بعنوان مثال ambience به شکل ambiance نیز نوشته می‌شود. علاوه بر اینها، نگارش چنین کلمه‌ای برای بسیاری از افراد دشوار خواهد بود. حتی اگر مجبور بودید از کلمات با دو دیکته مختلف استفاده کنید، بهتر است هر دو نام را ثبت کنید تا اگر کاربران نام اشتباهی را تایپ کردند هم بتوانند بدون اینکه گیج شوند به وب سایت اصلی شما برسند.

۳. از انتخاب اصطلاح در نام دامنه بپرهیزید

در انتخاب نام دامنه از هر نوع اصطلاح داخلی یا خارجی بپرهیزید. وب‌سایت شما باید همیشه برای مخاطبانی که در نظر دارید جذاب و قابل فهم باشد. اگر چند سال بگذرد و اصطلاحی که انتخاب کردید دیگر برای مخاطبان جدیدتان مفهومی نداشته باشد، یا قدیمی شده باشد، آن‌ها را از دست خواهید داد. نامی که برای دامنه وب سایت انتخاب می‌کنید نباید فقط برای یک مدت کوتاه شهرت داشته باشد بلکه باید به طولانی مدت بودن نام نیز فکر کنید. در نظر بگیرید که انگلیسی، زبان اول مخاطبان شما نخواهد بود بنابراین نامی که انتخاب می‌کنید باید برای همه افراد یک مفهوم را داشته باشد.

۴. نام دامنه را کوتاه انتخاب کنید

نام دامنه وب سایت باید راحت در یاد بماند؛ بنابراین هر چه کوتاه‌تر باشد بهتر است. اگر از دو کلمه استفاده کنید، مخاطبین شما باید هر دو کلمه را به خاطر بسپارند. حتی ترتیب این دو کلمه نیز اهمیت پیدا می‌کند چه برسد به اینکه هر دو کلمه به درستی تایپ شود.

[btn_callaction link=”https://hostiran.net/domain” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به ثبت دامنه و همچنین انتقال دامنه خود به هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

اگرچه امروزه نام‌های کوتاه و تک کلمه‌ای زیادی برای ثبت به‌عنوان دامنه وب سایت باقی نمانده است، اما ما می‌توانیم به شما کمک کنیم دامنه کوتاه‌تری برای وب سایتتان انتخاب کنید.

۵.  فراتر از com. فکر کنید

در حال حاضر متوسط طول یک نام دامنه com. حدود ۱۵ کاراکتر است. حتی وقتی آن را به چند کلمه نیز تقسیم کنید، مقدار زیادی است. خوشبختانه، امروزه پسوندهای دامنه جدیدی روی کار آمده‌اند که نزدیک به ۳۰۰ مورد هستند. بنابراین دیگر مجبور نیستید فقط از پسوند com. برای دامنه وب‌سایتتان انتخاب کنید.


مقاله مرتبط: محبوب‌ترین دامنه‌‌های سطح بالا (Top Level Domains)


اگر نام دامنه را با پسوندی به جز com. در نظر بگیرید می‌توانید نامی را انتخاب کنید که بیشتر در ذهن باقی می‌ماند و حتی داستانی درباره اینکه چه کاری انجام می‌دهید را توصیف کند. بعنوان مثال، تصور کنید که شما یک استودیو یا سالن برای ورزش یوگا دارید. اگر بخواهید وب‌سایتی داشته باشید که پسوند آن .com باشد، شانس زیادی نخواهید داشت. اما خوشبختانه امروزه پسوندی با نام .studio وجود دارد که هم نام دامنه شما را کوتاه‌تر می‌کند هم موجب می‌شود نام دامنه بیشتر در ذهن مخاطبانتان باقی بماند.

۶.  شبکه‌های اجتماعی را جستجو کنید

پیش از اینکه بخواهید نام دامنه را به ثبت برسانید چند دقیقه زمان بگذارید و این نام را در شبکه‌های اجتماعی جستجو کنید. حالت ایده‌آل این است که نام دامنه و نام کاربری شما در شبکه‌های اجتماعی یکسان باشد تا بهتر بتوانید برندینگ را انجام دهید. بازدیدکنندگان وب سایت و دنبال کنندگان شما در شبکه‌های اجتماعی به شما اعتماد بیشتری خواهند داشت وقتی بتوانند با یک نام ثابت در پلتفرم‌های مختلف شما را پیدا کنند.

۷. کپی رایت را رعایت کنید

شاید به این فکر کنید با وجود پسوندهای مختلف برای دامنه وب سایت، می‌توانید حرکتی زیرکانه بزنید و از نام ثبت شده یک برند به نفع خودتان استفاده کنید. فرض کنید برای فروشگاه ورزشی خودتان بخواهید از نام نایک (nike) با یک پسوند که تازه روی کار آمده استفاده کنید. به نظر می‌رسد حرکت هوشمندانه‌ای باشد، اما در حقیقت اینطور نیست چرا که خیلی زود وب سایتی که ثبت کرده‌اید چشم دپارتمان قانونی این برند را می‌گیرد و این یعنی شما خیلی زود این دامنه را از دست خواهید داد.

شاید گاهی این اتفاق به خاطر یک اشتباه رخ بدهد، بنابراین بسیار مهم است که نامی که انتخاب می‌کنید را جستجو کنید تا مطمئن شوید پیش‌تر توسط کسی بعنوان یک نام تجاری دارای قانون کپی رایت ثبت نشده باشد.

۸. از برندتان محافظت کنید

حتی اگر نام برند و دامنه را بعنوان یک نام تجاری ثبت کرده باشید، باز هم ممکن است شخصی بدون اینکه قانونی را نقض کرده باشد از نام شما برای وب سایت خودش استفاده کند. مثلا اگر شما استودیو یوگا داشتید، حالا شخص دیگری با نام شما و یک پسوند دیگر، یک وب سایت جدید ثبت کرده است. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید بهتر است هنگام ثبت دامنه، انواع دیگر دامنه را نیز برای خودتان ثبت کنید. این یعنی نامتان را با پسوندهای مختلفی که برایتان اهمیت دارد به ثبت برسانید و سپس همه را به دامنه اصلی فوروارد کنید.

۹. از خط فاصله استفاده نکنید

شاید تصور کنید بهتر است دامنه‌ای که دو نام را یدک می‌کشد با یک خط فاصله از هم جدا کنید تا خوانایی بیشتری برای مخاطبانتان داشته باشد. اما مشکل اینجاست که بسیاری از مردم خط تیره را فراموش می‌کنند و در نهایت نام وب سایت شما را همانطور که در خاطر دارند، پشت سر هم تایپ می‌کنند. با این کار ممکن است وارد وب سایت شخص دیگری شوند.

پیش‌تر این باور وجود داشت که آنالیز دامنه‌هایی که با خط تیره از هم جدا می‌شوند برای موتورهای جستجو راحت‌تر است و امتیاز بیشتری برای سئو می‌گیرند. اما این اشتباه است چرا که ثابت شده موتورهای جستجو دامنه‌هایی که خط تیره دارند را اسپم شناخته و حتی ممکن است آن‌ها را جریمه کند.

۱۰. اعداد را در نام دامنه به کار نگیرید

اعداد هم همانند خط تیره در ذهن مخاطب باقی نمی‌مانند. بخصوص که اگر نام دامنه را با عدد بشنوند نمی‌توانند تشخیص دهند باید عدد را به حروف تایپ کنند یا به عدد. هرچند اگر هم قرار شد عددی را در نام دامنه استفاده کنید بهتر است آن را به حروف بنویسید، همانند twobrothers یا threeroses چرا که مخاطب به طور پیش فرض چنین تصوری از نام یک دامنه دارد. استفاده از اعداد در دامنه وب سایت برای برند شما یک چالش محسوب خواهد شد. با اینحال اگر مجبور بودید از عدد در نام دامنه استفاده کنید هر دو نوع، حروف و عددی، را ثبت کنید و یکی را به دیگری فوروارد کنید.

برای ثبت دامنه وب سایتتان از هاست ایران کمک بگیرید

برای اینکه یک دامنه به ثبت برسانید عجله نکنید. تحقیقاتتان را انجام دهید، نام‌های مورد نظرتان را پیدا کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای نام دامنه داشته باشید. مابقی مراحل را به هاست ایران بسپارید تا ثبت دامنه مورد نظرتان را در کمترین زمان برایتان انجام دهد.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

75  +    =  83

دکمه بازگشت به بالا