آموزش وردپرسسیستم های مدیریت محتوا

چگونه بهترین تم وردپرس را انتخاب کنیم؟

به این post امتیاز دهید

بیش از ۸۰ میلیون وب‌سایت در سر تا سر جهان از پلتفرم وردپرس استفاده می‌کنند. این وب‌سایت‌ها بنیان وردپرسی دارند؛ اما به لطف تعداد بی‌نهایت قالب وردپرسی که ظاهر و قابلیت‌های وب‌سایت‌های مبتنی بر وردپرس را تحت کنترل دارند، از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند و همچنین عملکردهای متفاوتی در مقایسه با یکدیگر اجرا می‌کنند. تم یا قالب وب‌سایت شما، درواقع پیغام برندتان را به دنیا نشان می‌دهد و به همین خاطر باید در انتخاب قالب دقت زیادی به خرج دهید و درنتیجه با انتخاب مناسب‌ترین قالب وردپرسی اهداف و لحن برند خود را به دنیا منعکس کنید. بیش از ۲۰ هزار تم رایگان و پولی برای وردپرس وجود دارد و بدین ترتیب انتخاب تم مناسب هم یکی از چالش‌های پیش روی‌تان است. این مطلب با هدف راهنمایی شما در روند شناسایی و انتخاب تم مناسب تهیه ‌شده است.

قالب وردپرسی چگونه کار می‌کند؟

وب‌سایت‌های وردپرسی به سه عنصر اصلی کدهای بنیانی، پلاگین و تم نیاز دارند. وردپرس از نظر ماهیت یک پلتفرم رایگان و منبع باز است که قالب موردنیاز وب‌سایت را با قابلیت‌های ضروری برای ایجاد یک وب‌سایت ساده وردپرسی فراهم می‌آورد، اما سفارشی‌سازی این وب‌سایت به انتخاب‌های کاربر در میان تم‌ها و پلاگین‌ها به منظور کنترل کردن نمای ظاهری و عملکردهای مخصوص وابسته است. ترکیب‌های متفاوت از این عناصر کمک می‌کند تنوع در دنیای وب‌سایت‌‎های وردپرسی دیده شود و به همین خاطر است که شاهد وبلاگ‌های شخصی کوچک تا وب‌سایت‌های پیچیده مخصوص شرکت‌های بزرگ هستیم که همگی مبتنی بر وردپرس طراحی‌شده‌اند.

قالب‌های وردپرسی درواقع بسته کدهای برنامه‌نویسی مجزایی هستند که به‌طور جداگانه به بدنه اصلی وب‌سایت وردپرسی اضافه می‌شوند. همه وب‌سایت‌های وردپرسی برای اجرا به قالب نیاز دارند. این تم‌ها هستند که موارد ضروری مانند نمای ظاهری و قالب وب‌سایت وردپرسی را تعریف می‌کنند. قالب سایت، همچنین انتخاب‌های شما را درزمینهٔ سفارشی‌سازی توسعه می‌بخشد. همچنین برخی تم‌ها به‌طور مخصوص برای برخی نیازهای ویژه مانند عکاسی و فروشگاه اینترنتی طراحی‌شده‌اند.

تم‌ها را می‌توان به‌طور مستقیم از طریق داشبورد ادمین وب‌سایت و از WordPress Theme Directory نصب کرد که مجموعه کامل تم‌ها را در بر گرفته است و با نصب وردپرس به‌طور کامل در دسترس شما قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل فهرستی طولانی از تم‌های رایگان و همچنین تم‌های پولی می‌شود و کاربران می‌توانند در آن با واردکردن نام به خصوص یا برخی ویژگی‌ها ازجمله پالت رنگی و قالب کلی تم مدنظرشان را جستجو کنند.

می‌توانید از جامعه جهانی کاربران و توسعه‌دهندگان در سرتاسر جهان تم موردنظرتان را خریداری یا به‌طور رایگان دانلود کنید. ازآنجاکه وردپرس نرم‌افزاری رایگان و منبع باز است، همه می‌توانند تم و پلاگین طراحی کنند و آن‌ها را در بازارهای آنلاین به فروش برسانند یا به‌طور رایگان در اختیار سایر کاربران هم قرار دهند.

تم‌ها را می‌توانید به کمک ابزارهای موجود در داشبورد ادمین روی وب‌سایت خود نصب‌کرده و کدهای آن را به کد وردپرس اضافه کنید. برای نصب کردن قالب، از WordPress Theme Directory تنها کافی است تم موردنظرتان را انتخاب کنید و دکمه Install را فشار دهید. به محض آنکه فایل‌های تم مورد نظرتان نصب شد، آن را فعال کرده و سفارشی‌سازی قابلیت‌های آن را آغاز کنید. برای نصب کردن قالب وردپرسی که از منبع دیگری دریافت کرده‌ یا خریداری کرده‌اید، فایل آن را روی نصب کننده وب‌سایت خود بارگذاری کنید و همان دستورالعمل‌های قبلی را در پیش بگیرید.


مقاله مرتبط: پس از نصب وردپرس باید چه کار کنیم؟


اگر می‌خواهید تم فعلی وب‌سایت را تعویض کنید، در هر زمان که مایل باشید می‌توانید یک قالب دیگر را دریافت و نصب کنید، اما این کار همچنین ممکن است شما را با مشکلاتی هم مواجه کند. انتخاب قالب جدید ممکن است باعث شود محتوای درون وب‌سایت شما مانند تم قبلی نمایش داده نشود. همچنین ممکن است که این تم جدید با پلاگین‌های فعلی به خوبی سازگار نباشد یا باعث شود برخی عملگرهای وب‌سایت غیرفعال شوند.

انتخاب قالب مناسب برای وردپرس

انتخاب قالب مناسب برای وب‌سایت وردپرسی شما، به عوامل گوناگونی ازجمله اهداف وب‌سایت، سطح مهارت شما و همچنین بودجه‌‌ شما وابسته است. از قابلیت‌هایی که مایل هستید وب‌سایت شما دارا باشد فهرست تهیه کنید. آیا تم موبایل دوستانه‌ای می‌خواهید که کمک کند وب‌سایت شما روی همه نمایشگرها به خوبی نشان داده شود؟ آیا تم مورد نظر، انتخاب‌های متعددی برای سفارشی‌سازی ارائه می‌دهد؟ این‌ها تعدادی از پرسش‌های رایج و مهم هستند که باید از خودتان بپرسید. تصمیم بگیرید که می‌خواهید تم سطح بالای پولی خریداری کنید یا هدفتان با نصب تم‌های رایگان هم به دست خواهد آمد.

در نظر گرفتن هدف وب‌سایت

به دنبال تم‌هایی باشید که بتوانند جوهره پیام برند شما را بازتاب دهند. در این بخش حتماً رنگ، قالب و فونت‌هایی را انتخاب کنید که می‌توانند توجه مخاطب شما را به خود جلب کنند. برخی تم‌ها ممکن است جالب ‌توجه باشند اما خواندن محتوای درونشان برای مخاطب شما دشوار به نظر برسد – به‌طور مشخص در تم‌های تیره این مشکل وجود دارد. برخی تم‌ها هم ممکن است اصلاً با پیام برند شما سازگار نباشند. حتماً توجه کنید که قالب انتخابی شما سایر جنبه‌های برند سازی و لحن پیام را تکمیل کند.

انتخاب تم ریسپانسیو و سازگار با موبایل

انتخاب تم واکنشی و سازگار با موبایل

تم‌های ریپانسیو یا به عبارتی قالب Mobile Friendly، به نحوی طراحی‌شده‌اند که برای نمایش روی نمایشگرها در هر ابعادی که هستند بهینه عمل کنند. ازآنجا که کاربران بیش از هر زمان دیگری حالا در حال استفاده از دستگاه‌های همراه ازجمله گوشی هوشمند و تبلت هستند، انتخاب تم واکنشی می‌تواند تجربه کاربری بهتری ارائه دهد و همچنین کاربران را به ایجاد تعامل با وب‌سایت و توسعه رابطه با برند تشویق کند.


مقاله مرتبط: روش‌های بررسی ریسپانسیو بودن وب سایت


انتخاب تم سازگار با پلاگین‌های محبوب

هر قالبی که انتخاب کنید، باز هم وب‌سایت شما برای تکمیل کردن قابلیت‌ها و ویژگی‌هایش همچنان به پلاگین‌های دیگر نیاز دارد. برخی تم‌ها وجود دارند که با بعضی پلاگین‌های پرتکرار همراه هستند. برای مثال، تم‌های فروشگاه اینترنتی ممکن است همچنین چند پلاگین صفحه محصول یا قابلیت‌های سبد خرید هم به همراه داشته باشند. در انتخاب تم موردنظرتان حتماً توجه کنید که این تم با پلاگین‌های محبوب و کلیدی مانند امنیت وب‌سایت، مدیریت نظرات و فروشگاه اینترنتی هم سازگار باشد. پلاگین‌های محبوب و پرتکرار وب‌سایت‌های وردپرسی به‌طور پیوسته به ‌روزرسانی می‌شوند و به همین خاطر هم سازگاری تم انتخابی با آخرین نسخه به‌روزرسانی شده پلاگین‌ها اهمیت دارد.

انتخاب قالب متناسب با مهارت‌های وردپرسی شما

تم‌های وردپرسی برای کاربران در هر سطح مهارتی، در دسترس وجود دارد، به همین خاطر مهم است تمی را انتخاب کنید که مناسب توانمندی‌های خودتان باشد. اگر طراح یا توسعه‌دهنده نیستید، به دنبال تم‌ها و ابزارهایی باشید که بدون نیاز به برنامه‌نویسی و کد نویسی باشند. یکی از این ابزارها سازنده صفحه وب است. سازنده صفحه وب یا صفحه ساز به شما کمک می‌کند صفحه‌های بی‌نظیر و جذابی را به‌ آسانی و روش محبوب Drag and Drop ایجاد کنید. برای اینکه بدون نیاز به برنامه‌نویسی بتوانید نمای ظاهری وب‌سایت را تحت کنترل خود درآورید یا برای سازگاری بیشتر با پلاگین‌های محبوب سایت‌ ساز مانند Elementor، به دنبال تم‌هایی با عملکرد وب‌سایت ساز باشید.

سنجش مزایا و معایب تم‌های رایگان و غیر رایگان

سنجش مزایا و معایب تم‌های رایگان و غیر رایگان

در WordPress Theme Directory و همچنین منابع خارجی متعدد تعداد بی‌شماری تم مخصوص وردپرس وجود دارد. اگر بودجه محدودی دارید، انتخاب یک تم رایگان که عملکردهای اصلی موردنظر شما را دارد و همچنین با پلاگین‌های کلیدی وردپرس هم سازگار است، می‌تواند مناسب‌ترین گزینه‌شان باشد. از طرفی هم تم‌های رایگان چندان قابل سفارشی‌سازی نیستند و توسعه‌دهندگان آن‌ها هم عموماً پشتیبانی و به‌روزرسانی ارائه نمی‌کنند. در مقایسه باید بگوییم که تم‌های غیر رایگان معمولاً امکان پشتیبانی توسعه‌دهنده و به‌روزرسانی مداوم دارند و ممکن است از قابلیت‌های دیگری هم بهره‌ ببرند. قیمت این تم‌ها بین ۲۵ دلار تا بیش از ۱۰۰ دلار است.

ساده نگه‌داشتن قالب انتخابی

بسیاری از تم‌های رایگان و غیر رایگان وردپرسی دارای امکانات خیره‌ کننده و فونت‌ها و عناصر بصری چشمگیر هستند. حتماً قالب انتخابی خود را ساده و مرتب نگه‌دارید؛ زیرا نگه‌داری از تم و قالب مرتب، آسان‌تر است و همچنین کاربران هم در سر زدن به شما و استفاده از وب‌سایت وردپرسی‌تان راحت‌تر خواهند بود. در تم خود فضای خالی در نظر بگیرید و موقعیت مناسب برای جایگذاری تصاویر و محتوای دیگر در نظر بگیرید و اجازه ندهید صفحه وب‌سایت با شلوغی خود حواس مخاطب را از محتوای اصلی پرت کند. تمی انتخاب کنید که فونت خوانا و ساده داشته باشد و از قابلیت سفارشی‌سازی هم پشتیبانی کند.

انتخاب تم مناسب یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که در روند طراحی و توسعه وب‌سایت خود اخذ می‌کنید. تم مناسب می‌تواند برند شما و پیام آن را به شکل مناسبی به مخاطب موردنظرتان ارائه دهد. انتخاب، استفاده و نگهداری از این تم مناسب باید برای شما آسان باشد. تم شما باید به قدری جذاب باشد که کاربر را تشویق کند با آن درگیر شود. شما با در نظر گرفتن اهداف و اولویت‌های وب‌سایت می‌توانید تم مناسب را برای وب‌سایت وردپرسی خودتان انتخاب کنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3  +  5  =  

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا