آموزش وب مستریدامنهمیزبانی وب

تفاوت هاست و دامنه چیست؟

به این post امتیاز دهید

از حباب دات کام سال‌ها می‌گذرد و وب‌سایت‌ها بیش از گذشته بر زندگی ما مسلط شده‌اند و برای همین دانش عظیمی در مورد راه‌اندازی وب‌سایت‌ در روی اینترنت موجود است. حتی اگر قصد راه‌اندازی وب‌سایت را هم نداشته‌اید، حتماً در گوشه و کنار وب با اصطلاحاتی مانند نام دامنه و میزبانی وب روبرو شده‌اید؛ اما هرگز دقیقاً نفهمیدید که این اصطلاحات به چه معنی هستند و چه تفاوتی با هم دارند! مطمئن باشید که شما تنها نیستید!

در این مقاله که در واقع یک راهنما برای تازه‌کارهاست، تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب را توضیح می‌دهیم تا برای همیشه ابهامات شما در این زمینه را حل کنیم و کمک کنیم تا با ذهن شفاف‌تری دنیای وب‌ را مرور کنید و اگر تصمیم گرفتید که یک وب‌سایت برای خود راه‌اندازی کنید، به دانش کافی مجهز باشید.

نام دامنه چیست؟

Domain Name یا دامنه، آدرس وب‌سایت است که بازدیدکنندگان در نوار آدرس مرورگر تایپ می‌کنند تا از یک وب‌سایت بازدید کنند.

به‌عبارت‌دیگر، اگر وب‌سایت یک خانه باشد، نام دامنه، آدرس این خانه است!

برای توضیح دقیق‌تر در نظر بگیرید که اینترنت در واقع یک شبکه عظیم از کامپیوترهاست که از طریق کابل‌ به یکدیگر متصل شده‌اند. برای اینکه این کامپیوترها به‌راحتی شناسایی شوند، یک شماره به هر کامپیوتر اختصاص داده شده است که آدرس IP نام دارد.

آدرس آی‌پی ترکیبی از اعداد است که با نقطه از هم جدا شده‌اند. معمولاً، آدرس آی‌پی چیزی شبیه عدد زیر است:

۵.۱۴۴.۱۳۰.۷

کامپیوترها در شناسایی و به خاطرسپاری این اعداد مشکلی ندارند، اما برای انسان‌ها تقریباً غیرممکن است که این اعداد را به خاطر داشته باشند تا برای بازدید از وب‌سایت‌ها روی اینترنت استفاده کنند.

برای حل این مشکل، نام دامنه اختراع شده است!


مقاله مرتبط: هر آنچه باید درباره هاست و میزبانی وب بدانید!


نام دامنه می‌تواند حاوی کلماتی باشد که به خاطر سپاری آدرس وب‌سایت‌ها را راحت می‌کند.

اگر بخواهید که از یک وب‌سایت روی اینترنت بازدید کنید، مجبور نیستید که رشته‌ای از اعداد را تایپ کنید، در عوض می‌توانید یک نام دامنه که به‌راحتی به یاد آورده می‌شود را تایپ کنید مانند hostiran.net.

میزبانی وب چیست؟

Web Hosting، میزبانی وب یا هاست، مکانی است که همه فایل‌های وب‌سایت در آن قرار می‌گیرند که مانند خانه وب‌سایت است!

برای درک بهتر این مطلب فرض کنید که اگر نام دامنه، آدرس وب‌سایت است، میزبانی وب، خانه‌ای است که آدرس به آن اشاره می‌کند. همه وب‌سایت‌های روی اینترنت به میزبانی وب نیاز دارند.

[btn_callaction link=”https://design.hostiran.net/host-domain-landingpage/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به هاست اشتراکی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

هنگامی‌که یک بازدیدکننده نام دامنه را در مرورگر تایپ می‌کند، نام دامنه به آدرس IP کامپیوتر شرکت میزبانی وب ترجمه می‌شود. این کامپیوتر فایل‌های وب‌سایت را ذخیره دارد و آن‌ها را برای مرورگر بازدیدکننده ارسال می‌کند.


مقاله مرتبط: نکات مهمی که باید قبل از ثبت دامنه بدانید!


شرکت‌های میزبانی وب در ذخیره‌سازی و ارائه خدمات وب‌سایت‌ تخصص دارند و انواع متفاوتی از پلن‌های میزبانی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

نام دامنه و میزبانی وب چگونه با هم ارتباط دارند؟

نام دامنه و میزبانی وب دو سرویس متفاوت هستند، بااین‌حال با هم کار می‌کنند تا عملکرد وب‌سایت‌ها را ممکن کنند.

در واقع، یک سیستم نام دامنه مانند یک کتاب اول بزرگ است که به صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شود. در پشت هر نام دامنه یک آدرس شرکت خدمات میزبانی وب وجود دارد که فایل‌های وب‌سایت را ذخیره کرده است.

بدون نام دامنه، برای بازدیدکنندگان ممکن نیست که وب‌سایت شما را پیدا کنند و بدون میزبانی وب، نمی‌توانید یک وب‌سایت بسازید!

برای ساخت وب‌سایت به چه چیزی احتیاج داریم؟ نام دامنه یا میزبانی وب؟

برای راه‌اندازی یک وب‌سایت، هم به نام دامنه و هم به میزبانی وب احتیاج دارید.

خرید یک نام دامنه به‌تنهایی، فقط حق استفاده از نام دامنه خریداری شده را برای مدت زمان مشخصی (معمولاً ۱ سال) به شما می‌دهد.

شما به میزبانی وب احتیاج دارید تا فایل‌های وب‌سایت خود را ذخیره کنید. پس‌ از اینکه میزبانی وب را خریداری کردید، باید تنظیمات نام دامنه را به‌روزرسانی کنید و آدرس را به شرکت میزبانی وب هدایت کنید.

البته می‌توانید نام دامنه و میزبانی وب را از یک شرکت خریداری کنید که می‌تواند مزایای فراوانی داشته باشد که در ادامه مقاله به آن‌ها اشاره خواهد شد.

معمولاً یک نام دامنه با پسوند .ir هزینه کمی دارد و پلن‌های میزبانی وب هم به تناسب فضا و خدمات مورد نیاز تغییر می‌کنند.

پس ‌از ثبت دامنه و خرید میزبانی وب، می‌توانید سایت خود را راه اندازی کنید.

آیا مجبوریم که نام دامنه و میزبانی وب را از یک شرکت بخریم؟ 

شما می‌توانید نام دامنه و میزبانی وب را از دو شرکت کاملاً متفاوت بخرید؛ اما در این صورت باید نام دامنه را از طریق ویرایش تنظیمات DNS به شرکت میزبانی وب منتقل کنید.

از طرف دیگر، اگر نام دامنه و میزبانی وب را از یک شرکت خریداری کنید، نیازی ندارید که تنظیمات نام دامنه را تغییر دهید و علاوه بر آن، مدیریت و تمدید هر دو سرویس در یک داشبورد بسیار آسان‌تر است.

آیا می‌توان نام دامنه خود را به میزبان وب دیگری منتقل کنیم؟

بله می‌توانید. معمولاً وقتی یک نام دامنه ثبت می‌کنید، شما مالک حق استفاده و انتقال نام دامنه هستید و می‌توانید آن را به هر کجا که می‌خواهید، منتقل کنید.

برای نمونه، فرض کنید که نام دامنه را از شرکت دیگری خریداری کرده‌اید اما میزبانی وب را از هاست ایران گرفته‌اید. اگر تصمیم بگیرید که نام دامنه را به هاست ایران منتقل کنید تا مدیریت و تمدید نام دامنه راحت‌تر شود، به‌راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید.

هر دو شرکت راهنمای قدم‌به‌قدم کاملی دارند که به‌راحتی می‌توانید دنبال کنید تا نام دامنه خود را منتقل کنید.

نکته: ما پیشنهاد می‌کنیم که حداقل ۴۵ روز پس از ثبت یا تمدید نام دامنه صبر کنید و سپس انتقال را انجام دهید. طبق قوانین ICANN که یک سازمان جهانی است که بر نام‌های دامنه نظارت می‌کند، در هنگام انتقال باید یک سال تمدید برای مالک نام دامنه ثبت شود. از طرف دیگر، معمولاً ۴۵ روز طول می‌کشد تا اطلاعات مالکیت در دیتابیس این سازمان به‌روزرسانی شود در نتیجه اگر هم تمدید مالکیت و هم انتقال را در بازه زمانی ۴۵ روزه پس از تاریخ ثبت یا انقضای نام دامنه انجام دهید، تمدید مالکیت هنوز به‌روزرسانی نشده و فقط یک سال اعتبار بابت انتقال به شما تعلق می‌گیرد و ممکن است که هزینه پرداخت شده بابت تمدید اولیه را از دست بدهید!

آیا می‌توان هاست وب‌سایت خود را بدون اینکه نام دامنه تغییر کند به شرکت دیگری منتقل کرد؟

بله می‌توانید این کار را هم انجام دهید. شما مالک نام دامنه هستید و می‌توانید تنظیمات را تغییر دهید تا نام دامنه را به هر شرکت میزبانی وب منتقل کنید.

برای نمونه، فرض کنید که نام دامنه و میزبانی وب را از یک شرکت خریده‌اید و حالا می‌خواهید که فقط میزبانی وب را به شرکت دیگری منتقل کنید. می‌توانید با انتقال فایل‌ها و داده‌ها، وب‌سایت خود را از یک میزبان به میزبان دیگری منتقل کنید. پس از آن باید تنظیمات نام دامنه را ویرایش کنید و آن را به شرکت جدید میزبانی وب هدایت کنید.

یک مثال دیگر: اگر دامنه وب‌سایت را از WordPress.com خریداری کرده‌اید، اما حالا می‌خواهید که آن را در وب‌سایت WordPress.org خود میزبانی کنید، ابتدا باید یک حساب میزبانی وردپرس بگیرید و سپس سایت را انتقال دهید و در آخر هم فقط باید تنظیمات نام دامنه در WordPress.com را ویرایش کنید و آن را به میزبان جدید منتقل کنید.

کلام آخر

نام دامنه و میزبانی وب دو المنت اساسی راه‌اندازی یک وب‌سایت هستند که بدون آن‌ها وب‌سایت شما پایگاهی ندارد تا توسط کاربران بازدید شود. به همین دلیل، در هنگام انتخاب این دو المنت باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید تا یک وب‌سایت پرسرعت و پربازدید داشته باشید که در رسیدن به اهداف خود موفق است.

در هنگام ثبت ‌نام دامنه باید بر اساس هدف وب‌سایت، یک نام مرتبط از میان نام‌های در دسترس انتخاب کنید و پسوند دامنه را هم هوشمندانه تعیین کنید تا نام دامنه به‌صورت شفاف گویای موضوع وب‌سایت باشد و بازدیدکنندگان هدف را کسب کند و در عین حال جذاب هم باشد تا ترافیک زیادی ایجاد کند.

برای انتخاب میزبان وب باید ابتدا اعتبار و تجربه شرکت ارائه‌دهنده را بررسی کنید و از میان پلن‌های موجود، بهترین گزینه را برای اهداف خود انتخاب کنید. توانایی میزبان وب در ارائه سرعت بالا و پشتیبانی ۲۴ ساعته از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که بازدید توسط کاربران به در دسترس بودن وب‌سایت بستگی دارد و وب‌سایتی هم که با سرعت پایین بارگذاری می‌شود، بدون شک بازدیدکنندگان زیادی را از دست می‌دهد که در درازمدت منجر به از دست دادن درآمد و عدم موفقیت می‌شود. مهم‌تر اینکه، باید یک رابطه حرفه‌ای مؤثر با شرکت میزبان وب ایجاد کنید تا سالیان سال میزبان وب‌سایت شما باشند و به موفقیت آن کمک کنند.

امیدواریم که این مقاله کمک کرده است تا تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب را یاد بگیرید و هر چه زودتر وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید!

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

79  +    =  89

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا