مفاهیم میزبانی وبمیزبانی وب

انواع کنترل پنل هاست

۵/۵ - (۱ امتیاز)

زمانی که به اکانت هاست خود وارد می‌شوید به ابزاری به نام کنترل پنل نیز برای مدیریت هاست خود دسترسی خواهید داشت. هرکدام از انواع کنترل پنل‌ها کاربردی دارند و با انتخاب هر یک از آن‌ها، یک سری امکانات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در این مقاله به بررسی کنترل پنل‌های مختلف، امکانات و نحوه استفاده از آن‌ها می‌پردازیم. همچنین مواردی پیشرفته را از جمله مدیریت چند سرور به‌طور هم‌زمان با استفاده از یک کنترل پنل برای افراد دولوپر بررسی خواهیم کرد.

کنترل پنل هاست چیست؟

کنترل پنل وب هاستینگ، ابزاری است با رابط کاربری گرافیکی یا گاهی اوقات ظاهری بر پایه‌ی وب که به‌صورت آنلاین در دسترس بوده و ابزارهایی را برای مدیریت وب‌سایت، اکانت وب هاستینگ و گاهی سرور در اختیار ما می‌گذارد. در اکثر اوقات، توسط مرورگر خود به این کنترل پنل دسترسی خواهید داشت.


مقاله مرتبط: مقایسه کنترل پنل‌های سی پنل و پلسک


اکثر شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات میزبانی وب دارای یک کنترل پنل هستند؛ اما برخی از آن‌ها چندین گزینه برای انتخاب کنترل پنل در اختیار ما می‌گذارند. این یکی از مهم‌ترین سرویس‌هایی است که همراه با خرید پلن هاست باید به شما ارائه شود. ویژگی‌ها و عملکرد هر کنترل پنل، میزان رضایت شما را از شرکت هاستینگ مورد نظر تعیین می‌کند.

چرا کنترل پنل رابط کاربری گرافیکی دارد؟

تا حالا به این موضوع فکر کرده‌اید که توقع دارید با روشن کردن سیستم خود با چه صحنه‌ای روبه‌رو شوید؟ آیا مشاهده‌ی صفحه‌ای سیاه با کدهای طولانی و تک‌رنگ خوشایند هست؟

یا اینکه رابط کاربری گرافیکی را با قابلیت کلیک بر روی آیکون‌های آن ترجیح می‌دهید؟

اکثر کاربران، عناصر بصری را ترجیح می‌دهند و در مواردی همچون مدیریت هاست و سرور نیز این موضوع صدق می‌کند.

مدیریت هاست بدون استفاده از کنترل پنل

در واقع بدون استفاده از هیچ‌گونه ابزاری به‌عنوان کنترل پنل نیز قابلیت مدیریت هاست یا سرور خود را دارید. با ابزارهایی برای دسترسی مستقیم به کدهای دستوری از جمله (SSH (Secure Shell یا (FTP (File Transfer Protocol می‌توان با رابط‌های کاربری ساده، هاست یا سرور خود را مدیریت کرد.

البته در دسترس داشتن چنین ابزارهایی نیز بسیار کمک‌کننده هستند ولی استفاده از آن‌ها به دانش فنی و زمان کافی نیاز دارند. با به‌کارگیری کنترل پنل مناسب، کارهای خود را آسان و سریع‌تر انجام دهید.

وظایف کنترل پنل هاست

کنترل پنل، امکانات بسیاری را برای مدیریت وب و سرور در اختیار شما می‌گذارد، از جمله:

  • مدیریت حساب کاربری
  • مدیریت دامنه
  • نصب تنها با یک کلیک
  • مدیریت ایمیل
  • دسترسی به FTP
  • مدیریت پایگاه داده (Database)
  • مدیریت فایل
  • بکاپ گیری
  • پشتیبانی

برخی از این موارد مثل اعمال تنظیمات مربوط به وب‌سایت و انتقال تمام فایل‌های دارای محتوا، تنها کافی است برای یک‌بار انجام شوند.

برخی نیز همانند بروز کردن فایل‌های موجود و بررسی عملکرد وب‌سایت، باید به‌طور منظم انجام شوند.

با بررسی ویژگی‌هایی که هر کنترل پنل در اختیار شما می‌گذارد، می‌توانید گزینه‌های مورد نیاز خود را انتخاب و تنها آن‌ها را بررسی کنید.

مدیریت حساب کاربری

گزینه‌های رایج مدیریت اکانت که در خود کنترل پنل، قابل تنظیم هستند عبارت‌اند از تغییر دادن مشخصات صورت‌حساب، تمدید پلن، به‌روزرسانی رمز عبور و مواردی از این قبیل.

نرم‌افزاری که باعث اجرای کنترل پنل می‌شود، اطلاعات کارت اعتباری شما را نیز مدیریت خواهد کرد. اگر این نرم‌افزار، ایمن و بروز نباشد مشکلاتی را برای شما به وجود خواهد آورد.

مدیریت دامنه

تمام موارد زیر که مربوط به دامنه و تنظیمات آن می‌شود همگی در کنترل پلن قابل‌اجرا هستند:

  • تمدید دامنه
  • ویرایش DNS
  • رکورد MX
  • فوروارد دامنه
  • مدیریت زیردامنه
  • ثبت‌نام دامنه‌های جدید
  • آدرس IP

هرچند موارد مربوط به تنظیمات دامنه، خیلی کم اتفاق می‌افتند، یکی از گزینه‌های پیچیده و البته مهم به‌حساب می‌آیند. پس باید دقیقاً متوجه شوید که کنترل پنل شما در این بخش به چه صورت تنظیمات را انجام خواهد داد.

نصب تنها با یک کلیک

اگر قصد دارید از وب اپلیکیشن‌های معروف یا سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) از جمله وردپرس، جوملا یا دروپال استفاده کنید، به‌منظور نصب سریع و راحت آن می‌توانید با استفاده از گزینه نصب در این پنل با یک کلیک، سیستم خود را آماده بکار کنید.

تنها کافی است نرم‌افزار مورد نظر خود را انتخاب کرده و کلید نصب را بزنید، نصب کننده کنترل پنل، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

به‌عنوان مثال، اگر از کاربران وردپرس هستید، نیازی به دانلود هسته‌ی اصلی آن به‌صورت دستی ندارید، تنها لازم هست آن را از طریق FTP در سرور وب‌سایت خود آپلود کنید.

اگر شرکت میزبانی وب شما از این سرویس‌ها پشتیبانی کند، در کنترل پنل در دسترس شما خواهند بود.

مدیریت ایمیل

همچنین می‌توانید از کنترل پنل خود برای تنظیمات زیر استفاده کنید:

  • ایجاد حساب ایمیل
  • ایجاد ایمیل‌های فوروارد
  • تنظیم فیلتر برای ایمیل‌های اسپم
  • مدیریت حساب‌های ایمیل
  • حذف حساب‌های ایمیل

هر چند این موارد چندان سخت به نظر نرسند، در زمان شما در بلند مدت صرفه‌جویی خواهد شد.

(FTP (File Transfer Protocol

FTP یا پروتکل انتقال فایل، فرآیندی برای دسترسی به فایل و پوشه‌های خود بر روی سرور هست. همچنین با FTP می‌توانید فایل‌های خود را جابجا کنید.

به‌عنوان مثال اگر در سیستم شخصی خود برای وبسایتتان، فایل HTML ایجاد کرده‌اید، برای انتقال آن به سرور یا هاست باید از FTP استفاده نمایید.

به‌منظور ایجاد حساب‌های FTP و دسترسی به تنظیمات آن باید به کنترل پنل نیز دسترسی داشته باشید.

مدیریت دیتابیس

انواع کنترل پنل هاست

شما به دیتابیسی برای مدیریت دیتای خود و همچنین مدیریت دیتابیس نیاز دارید، کنترل پنل این نیاز شما را برآورده خواهد کرد.

دیتابیس‌های MySQL که متناسب با پکیج‌های وب هاستینگ هستند برای اکثر مردم مناسب‌اند. همچنین، بسیاری از کنترل پنل‌ها، به‌خوبی با MySQL کار می‌کنند.

کنترل پنل این امکان را به شما می‌دهد تا همیشه از دیتابیس خود آگاه باشید و پاسخ چنین سؤال‌هایی را به‌راحتی بیابید:

  • آیا دیتابیس من آنلاین هست؟
  • عملکرد آن چگونه هست؟
  • آیا چیزی در مورد دیتا، دیتابیس یا دیتابیس سرور من وجود دارد که باید بدانم؟

پشتیبانی ترکیبی از دیتابیس‌ها

اگر قصد دارید از انواع مختلف دیتابیس از جمله SQL یا NoSQL استفاده کنید، ابتدا باید مطمئن شوید که کنترل پنل شما از چنین ترکیبی پشتیبانی خواهد کرد.

مدیریت فایل

شاید قصد داشته باشید به‌جای استفاده از مدیریت فایل بر پایه مرورگر خود، از FTP برای کنترل فایل‌هایتان بر روی سرور استفاده کنید.

هر چند، اگر به FTP دسترسی نداشته باشید، اکثر کنترل پنل‌ها انواعی از مدیریت فایل بر پایه مرورگر ارائه می‌دهند که البته میزان استفاده آسان از آن‌ها نسبت به یکدیگر متفاوت هست.

برخی از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی وب، سیستمی قابل‌درک را ارائه می‌دهند که به‌آسانی می‌توان با آن‌ها کار کرد، در حالی که برخی دیگر از میزبانان وب، پلتفرم خود را از سال ۱۹۹۰ تا کنون بروز نکرده‌اند.

علاوه بر این مورد، استفاده از FTP به این معنا نیست که دیگر به کنترل پنل نیازی نخواهید داشت، چرا که از کنترل پنل باید برای تنظیم کردن کاربران FTP خود استفاده کنید. از این طریق می‌توانید حساب کاربران خود را ایجاد کرده و به میزان نیاز آن‌ها برای انجام کارهایشان، دسترسی‌های مرتبط را به آن‌ها اختصاص دهید.

بکاپ

اکثر کنترل پنل‌ها شامل ابزارهایی هستند که به‌صورت مداوم از فایل‌ها بکاپ گیری می‌کنند. اگر پنل شما شامل چنین موردی نیست، می‌توانید از ابزارهای دیگر بکاپ گیری در آن استفاده کنید.

علاوه بر این موارد، با استفاده از کنترل پنل خود می‌توانید فایل پشتیبانی ایجاد کنید و البته به بکاپ‌های از قبل ایجاد شده نیز دسترسی خواهید داشت. گاهی نیز می‌توانید از این طریق، فایل بکاپ‌های گذشته را بازگردانده و ذخیره کنید.

پشتیبانی

پشتیبانان کنترل پنل همیشه در دسترس کاربران خود هستند و به مشکلات رسیدگی می‌کنند. همچنین در برخی از آن‌ها بخشی به‌عنوان مرکز آموزش ایجادشده است که مطالبی برای آموزش کاربران در آن قرار دارد. سؤالات پرتکرار نیز با پاسخ‌های آن‌ها در خود کنترل پنل در دسترس هست.

چرا باید به کنترل پنل اهمیت داد؟

شما از طریق شرکت هاستینگ خود با کنترل پنل آشنا خواهید شد.

زمانی که برای اولین بار، پلن جدید هاست خود را خریداری می‌کنید، با محیط کنترل پنل بیش از وبسایتتان سر و کار خواهید داشت. چرا که روزانه با استفاده از این پنل، قادر به بررسی موارد پایه و میزان مصرف سرور خود هستید و بدین طریق از عملکرد مناسب تمام موارد مطمئن خواهید شد.

کنترل پنل و تجربه شما از شرکت وب هاستینگ

کنترل پنل، اولین تجربه شما از اکانت هاست خود خواهد بود.

[btn_callaction link=”https://design.hostiran.net/host-domain-landingpage/” label=”اطلاعات بیشتر” text=”برای مشاهده قیمت‌ها و شرایط مربوط به هاست اشتراکی، خدمات میزبانی وب و همچنین انتقال سایت خود به دیتاسنتر هاست ایران بر روی دکمه روبه‌رو کلیک کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با واحد فروش میزبانی وب به شماره ۰۲۱۲۸۳۱۰ تماس حاصل فرمایید.”]

شما قادر به دیدن سرعت و عملکرد وب‌سایت یا سرور خود نیستید، اما می‌توانید از طریق کنترل پنل آن‌ها را ببینید. هر چقدر کار با فضای آن ساده‌تر باشد، بر رضایت شما نسبت به پلن هاستتان موثر هست.

کنترل پنل مناسب شما

برخی از کاربران حرفه‌ای به یک سری ابزار نیاز دارند که تنها آن موارد را در کنترل پنل‌های خاص خواهند یافت؛ اما برای کاربرانی همانند ما، اکثر کنترل پنل‌ها کاربردی بوده و گزینه‌های مورد نیاز ما را دربر دارند، چرا که تقریباً عملکرد همه‌ی آن‌ها به یکدیگر شبیه هست.

این مورد خوبی برای افرادی است که از پلن‌های هاست اشتراکی استفاده می‌کنند و گزینه‌های چندان زیادی در دسترس آن‌ها نیست.

چه معیارهایی برای انتخاب کنترل پنل در اولویت قرار دارند؟

فارغ از اینکه شرکت میزبان وب شما چه گزینه‌هایی را در کنترل پنل خود ارائه می‌دهند، باید مواردی را در دسترس داشته باشید که نیازهای شما را برطرف کند.

هر کنترل پنل از سه لحاظ با دیگری متفاوت هست:

  • رابط کاربری
  • طراحی
  • روش انجام وظایف

اگر پنل شما تمام قابلیت‌های مورد نیاز شما را دارا باشد ولی با رفتارها و عادات کاربرانتان سازگار نباشد، از کار با چنین پنلی لذت نخواهید برد.

چگونه کنترل پنل هاست خود را انتخاب کنیم؟

اکثر شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات هاستینگ، تنها یک کنترل پنل را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند اما برخی از شرکت‌ها چندین کنترل پنل برای ارائه دارند و کاربران می‌توانند به اختیار خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنند. معمولاً، برای پلن‌های هاست لینوکس، کنترل پنل‌های cPanel یا WHM و برای پلن‌های هاست ویندوز، کنترل پنل Plesk ارائه می‌شود.

درواقع، انتخاب شما برای کنترل پنل به سیستم‌عاملی بستگی دارد که روی وب سرور نصب شده است.

پلن‌های پریمیوم (پولی)

اگر از سرور مجازی یا هاست اختصاصی استفاده کنید، گزینه‌های بیشتری در کنترل پنل خود خواهید داشت و یا اینکه می‌توانید درصورت دلخواه و نیاز، موارد بیشتری را روی پنل خود نصب کنید.

زمانی که شرکت هاست خود را انتخاب کردید، در مورد کنترل پنل‌های آن‌ها پرس‌وجو کنید. اگر پنل‌های متفاوتی به شما پیشنهاد کردند، از آن‌ها بخواهید در صورت امکان، نسخه‌ای به‌عنوان دمو از کنترل پنل مورد نظر در اختیار شما بگذارند.

مقایسه cPanel و Plesk محبوب‌ترین کنترل پنل‌های وب هاستینگ

مقایسه cPanel و Plesk محبوب‌ترین کنترل پنل‌های وب هاستینگ

cPanel پرکاربردترین کنترل پنل در دسترس وب هاستینگ هست و Plesk در رده دوم قرار دارد.

از آنجایی که اکثر مردم از تلفن همراه خود برای انجام کارهایشان استفاده می‌کنند جالب هست که هر دو این پنل‌ها با iOS و سیستم‌عامل اندروید سازگار هستند و عملکردی خوبی بر روی موبایل دارند.

cPanel

سی پنل، پنلی بر پایه‌ی وب و مختص لینوکس هست.


مقاله مرتبط: ۵ مورد از مهم‌ترین تنظیمات cPanel برای تازه‌کارها


در این پنل مدیریتی، سه بخش مجزا تعریف شده است که هرکدام مربوط به افراد متفاوتی است:

  • مدیریت
  • نمایندگان
  • کاربران نهایی صاحب وب‌سایت

همان‌طور که گفتیم، سی پنل بر پایه‌ی وب هست پس از طریق مرورگر خود به آن دسترسی خواهید داشت.

با استفاده از سی پنل، تمام اپلیکیشن‌ها و ابزارهایتان در دسته‌بندی مختص خود قرار گرفته و به‌راحتی قابل یافتن هستند. این دسته‌بندی‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • فایل‌ها
  • دیتابیس‌ها
  • نرم‌افزارها

رابط کاربری ایده‌آل در سی پنل

در سی پنل، آیکون‌ها به‌راحتی و تنها با کشیدن و انداختن آن‌ها در مکان مورد نظر، قابل شخصی‌سازی است. این امر محیطی شبیه دسکتاپ را فراهم می‌کند که می‌توان در آن پوشه‌ها را به‌راحتی در هر جایی از صفحه قرار داد. با این قابلیت می‌توانید ابزارهای پرکاربرد خود را در نزدیک‌ترین جای ممکن قرار دهید.

البته با حال، یک سری محدودیت‌هایی در این پنل موجود هست که یکی از آن‌ها، اجازه نداشتن برای جابجایی آیکون‌ها از یک گروه به گروهی دیگر هست.

نصب سی پنل

توجه داشته باشید که اگر cPanel خود را روی VPS یا سرور اختصاصی نصب می‌کنید، بدون فرمت کردن درایوهای دیسک خود به‌صورت کامل، حذف کردن این پنل امری بسیار دشوار خواهد بود. در واقع بهتر هست بگوییم در صورت انتخاب این پنل، به‌سختی می‌توان پنل دیگری را جایگزین آن کرد.

Plesk

پلسک نیز دارای محیطی شبیه به ویندوز است که البته بر روی سرورهای ویندوزی قابل نصب نیز هستند که در سی پنل این امر امکان‌پذیر نیست.

این پنل نمایشگری حاوی آیکون و ویندوزهای متنی است که آن را شبیه به کنترل پنل ویندوز کرده است.

مواردی از جمله سیستم، اطلاعات دامنه، منابع آماری، ابزارهای مدیریت ایمیل و اپلیکیشن‌ها در دو ستون قرار دارند که در صفحه اصلی شبیه به ویندوز است.

این امر موجب می‌شود موارد مورد نیاز خود را به‌راحتی و بدون نیاز به اسکرول بیابید.

کاربرد جهانی

سی پنل محصول خود را نسبت به افراد و ویژگی‌های مورد نیاز آن‌ها بخش‌بندی کرده در حالی‌که پلسک چنین دسته‌بندی را در نظر نگرفته است.

این امر مربوط به ویژگی‌های سمت کاربر نهایی و سمت سرور (مدیریت) است.

افزونه‌های پلسک به شما اجازه می‌دهند تا به‌راحتی ویژگی و کاربردهای دیگری را روی آن نصب کنید، چرا که این پنل به‌راحتی با دیگر ابزارها سازگار هست.

جایگزین‌هایی برای پلسک و سی پنل

در صورتی که علاقه‌ای به استفاده از این دو پنل ندارید، موارد جایگزین بسیاری برای آن‌ها موجود هست. اکثر این ابزارها روش‌های منحصربه‌فردی را برای انجام وظایفی مشابه پیشنهاد می‌کنند. برخی از شرکت‌های هاستینگ نسخه‌هایی شخصی‌سازی شده از سی پنل و پلسک ارائه می‌دهند.

در ادامه به بررسی ۹ مورد دیگر از کنترل پنل‌ها می‌پردازیم:

  • DirectAdmin
  • H-Sphere
  • InterWorx
  • ISPConfig
  • ISPmanager
  • vDeck
  • Virtualmin
  • Webmin
  • WHM

دایرکت ادمین (DirectAdmin)

دایرکت ادمین، کنترل پنلی کاربردی است که به‌راحتی قابل استفاده بوده و برای کاربران لینوکس بسیار پایدار هست.

این پنل به‌منظور پشتیبانی عالی از نرم‌افزار خود، لایسنس‌های بسیاری را متناسب با نیازهای وب‌سایت‌های بزرگ و کوچک ارائه می‌دهد.

دایرکت ادمین برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ ایجاد شد، از آن زمان تاکنون به‌طور مداوم نسخه بروز آن ارائه شده است. این شرکت مدعی است که تکنیک‌های بروز را تمام نسخه‌های خود بکار برده و اگر شما نیز به کنترل پنلی با رابط کاربری چند زبانه نیاز دارید، دایرکت ادمین انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.

با بررسی این ابزار متوجه خواهید شد که اغلب ابزارهای مربوط به وب‌سایت‌ها از جمله MySQL، MariaDB، Apache، NGINX، Litespeed، PHP و … توسط آن پشتیبانی می‌شود.

H-Sphere

H-Sphere کنترل پنلی چند سکویی هست که به زبان جاوا نوشته شده و با هر سرور و دیتابیس بر پایه SQL کار می‌کند.

در این پنل گزینه‌های بیشتری برای هاستینگ پیشرفته وجود دارد از جمله:

  • دسته‌بندی مقیاس‌پذیر
  •  پشتیبانی چند زبانه
  •  عملکردهای تجارت الکترونیک
  •  سیستم ایمیلی
  •  ابزارهای ساخت وب‌سایت
  •  پشتیبانی SSL

نکته: توجه داشته باشید که کار با این گزینه‌ها چندان آسان نیست.

این ابزار از لحاظ رابط کاربری چندان قوی نیست و در صورت کار با آن با محیطی کاملاً ساده مواجه خواهید شد.

InterWox

این ابزار ترکیبی از دو محصول دیگر است:

NodeWorx: مورد استفاده برای ادمین سیستم و مدیریت سرور

SiteWorx: مورد استفاده برای صاحبان وب‌سایت برای مدیریت سایت خود

اگر به دنبال کنترل پنل هستید SiteWorx می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

این کنترل پنل تمام عملکردهای مورد نیاز شما را انجام خواهد داد اما بیشتر تمرکز آن روی مدیریت خوشه‌های سرور و متعادل کردن لود آن‌هاست.

InterWorx از لحاظ ظاهری دارای رابط کاربری گرافیکی مورد انتظار شما هست اما باید بدانید که تمام عملکردها توسط خط دستور یا API نیز انجام خواهند شد.

اگر به دنبال کنترل پنلی کم حجم هستید، این ابزار دارای این ویژگی است.

ISPConfig

ISPConfig کنترل پنلی متن‌باز است و تنها بر روی سیستم‌های لینوکس قابل اجراست. این ابزار برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ ایجاد شده و تاکنون نیز در حال به‌روزرسانی شدن هست.

این کنترل پنل از ثبات، امنیت و عملکرد بالایی برخوردار بوده، مستندسازی‌های بسیاری ارائه داده و پشتیبانی بسیار خوبی دارد. اگر به گزینه‌های تجاری نیاز دارید این کنترل پنل موارد مورد نیاز را در اختیار شما قرار خواهد داد.

ویژگی‌ها:

مدیریت یک یا چند سرور، شامل پیکربندی خوشه‌ای و گزینه‌های بازتابی

پشتیبانی از گزینه‌های Apache و NGINX

مدیریت ایمیل و امنیت

مدیریت دامنه و DNS

آنالیز دیتا

ISPmanager

این کنترل پنل بر پایه لینوکس بوده و گزینه مناسبی برای کاربرانی ست که از سرورهای مجازی (VPS) یا سرورهای اختصاصی استفاده می‌کنند، البته برای پلن‌های اشتراکی یا نمایندگی نیز مناسب هست.

دو نسخه از ISPmanager در دسترس است:

Lite: برای استفاده شخصی

Business: برای ارائه‌دهندگان سرویس‌های اشتراکی هاستینگ

نسخه کامل و اکستنشن‌های موجود

نسخه کامل ISPmanager با تمام گزینه‌های آن، ویژگی‌هایی بیشتر از موارد مورد نیاز شما را دارا است. پس برای استفاده شخصی خود بهتر هست نسخه Lite آن را انتخاب کنید. چرا که گزینه بهتری برای مدیریت سرور شخصی یا وب‌سایت شماست. اگر به موارد بیشتری در این نسخه نیاز داشتید می‌توانید اکستنشن‌های مختص آن را نصب کنید.

این کنترل پنل از ابزار‌های زیادی شامل Apache، NGINX، MySQL، PostgreSQL، Sendmail، Exim و Postfix پشتیبانی می‌کند.

همچنین می‌توانید از API سازگار با آن برای اعمال تغییرات در وب هاستینگ خود استفاده کنید.

vDeck

نکته مثبت این پلاگین این هست که به‌راحتی قابل استفاده بوده و ناوبری رابط کاربری آن بسیار ساده هست. vDeck از نظر ظاهری شباهت بسیاری به پلسک و سی پنل دارد اما ابزارهای پیشرفته بیشتری در آن تعبیه شده‌ است.

در واقع شما ویژگی‌های مورد نظر خود را از جمله مدیریت وب‌سایت، ایمیل، دامنه و حساب کاربری خود را در دسترس خواهید داشت، اما علاوه بر آن سرویس‌های دیگری مربوط به تجارت الکترونیک و بازاریابی نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

Virtualmin

Virtualman کنترل پنلی متن‌باز هست که برای سرورهای فیزیکی و همچنین سرورهای ابری اجرا شده بر روی لینوکس و BSD کاربرد دارد.

این کنترل پنل دارای دو نسخه است:

  •  نسخه متن‌باز و رایگان آن که در اختیار عموم قرارگرفته است.
  •  نسخه پولی آن که ویژگی‌های بیشتری نسبت به نسخه متن‌باز آن دارد و همچنین دارای پشتیبانی هست.

اتصال Virtualman به Webmin

Virtualmin بر روی Webmin و سازگار با آن ایجاد شده است. در ادامه بیشتر با Webmin آشنا خواهیم شد.

Virtualmin به‌عنوان گزینه‌ای برای مدیران و کسانی که ویژگی‌های زیادی برای مدیریت سیستم‌های خود نیاز دارند برند خود را از Webmin مجزا کرده است.

این کنترل پنل با پشتیبانی از ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد که در هر کنترل پنل قابل مشاهده نیستند در دسترس هست. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

  • احراز هویت دوعاملی و LDAP
  • مدیریت خط فرمان
  • دسترسی به کنترل‌های پیشرفته

ویژگی‌های برجسته دیگر Virtualmin:

  • API کامل
  •  تنظیمات پیش‌فرض مناسب برای ادمین سیستم
  • رسیدگی دقیق
  •  امنیت بالا

Webmin

در واقع webmin را با توجه به ویژگی‌های ارائه شده توسط آن نمی‌توان به‌عنوان یک کنترل پنل شناخت، بلکه ابزاری برای ادمین سیستم مدیریت سرورها است.

هرچند این ابزار در دسته کنترل پنل‌ها قرار می‌گیرد، می‌تواند به‌منظور مدیریت چندین سرور برای وب‌سایت یا وب‌اپلیکیشن شما مورد مناسبی باشد. اخیراً webmin قابلیت نصب بر روی سرورهای ویندوزی را نیز ارائه کرده است.

این ابزار بر پایه ماژول‌ها بوده که به‌راحتی این محصول را متناسب با نیازهای شما شخصی‌سازی می‌کند.

WHM

این ابزار نیز همانند Webmin، ابزاری برای مدیریت چندین سرور است که توسط ادمین‌ها و گاهی نماینده‌ها برای مدیریت اکانت هاست خود بر روی یک وب سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جالب است بدانید که WHM و cPanel محصولاتی مکمل یکدیگر هستند، چرا که cPanel روی عملکردهای سمت کاربر و برای مدیریت وب‌سایت و WHM روی عملکردهای سمت سرور تمرکز دارد.

اگر از این کنترل پنل استفاده می‌کنید، درواقع با cPanel نیز در ارتباط خواهید بود.

فارغ از اینکه از هاست اشتراکی، نمایندگی، VPS یا هاست اختصاصی استفاده می‌کنید، کنترل پنل‌ها جزء اصلی مدیریت وب‌سایت شما خواهند بود؛ پس در انتخاب شرکت هاست خود دقت لازم را به عمل آورید تا تجربه خوبی در مدیریت سیستم خود داشته باشید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  3  =  8

دکمه بازگشت به بالا