آموزش وب مستری

۱۳ اشتباه بزرگ که در تحقیق کلمات کلیدی سئو نباید انجام دهید!

به این post امتیاز دهید

Keywords در سئوی سایت و محتوا نقش کلیدی دارند چراکه به موتورهای جستجو اعلام می‌کنند که محتوای متنی شما در مورد چه موضوع خاصی صحبت می‌کند و چه ارتباطی با عبارت جستجو شده کاربر دارد. کلمات کلیدی درواقع هدف محتوا را با هدف جستجوی کاربر تطابق می‌دهند تا در صفحات نتایج جستجو یا SERPs رتبه بالایی بگیرند، ترافیک بیشتری برای سایت ایجاد کنند، بازدیدکننده را به خریدار تبدیل کنند و درنهایت درآمد را افزایش دهند. بااین‌همه مسئولیت و منفعت، تحقیق کلمات کلیدی باید انجام شود اما دقت کنید که در هنگام تحقیق اشتباه نکنید!

تحقیق کلمات کلیدی بخش مهمی از شغل هر بازاریاب SEO است؛ اما مطابق یک مطالعه تحقیقاتی که در چند سال گذشته انجام شده است تعداد کمی از سئوکاران درواقع تحقیق کلمات کلیدی را دوست دارند! در نتایج این مطالعه، تحقیق کلمات کلیدی به‌عنوان یکی از سخت‌ترین کارهای سئوکاران حرفه‌ای انتخاب شده بود که پس از لینک سازی و تولید محتوا قرار می‌گرفت!

دلیلش شاید این باشد که ۶۶% بازاریاب‌های دیجیتال تحقیق کلمات کلیدی را خودشان انجام می‌دهند به‌جای اینکه آن را برون‌سپاری کنند یا یک متخصص را فقط برای این کار استخدام کنند! تحقیق کلمات کلیدی می‌تواند کار ترسناکی به نظر برسد که کاملاً قابل‌درک است برای اینکه تقریباً ۴۴% بازاریاب‌های دیجیتال فقط در صورت نیاز کلمات کلیدی را تحقیق می‌کنند! وقتی تحقیق کلمات کلیدی را به‌صورت پراکنده انجام دهید به یک پروژه غول‌آسا تبدیل می‌شود و تعدادی اشتباه بزرگ هم وجود دارند که کار را سخت‌تر جلوه می‌دهند.

برای اینکه این غول ترسناک را برایتان از بین ببریم، در این مقاله ۱۳ اشتباه متداول تحقیق کلمات کلیدی در سئو را برایتان فهرست کرده‌ایم تا از انجام آن‌ها خودداری کنید و کلمات کلیدی مناسب را برای محتوایتان انتخاب کنید:

اشتباه ۱: هدف جستجوگر را ندیده بگیرید

احتمالاً بزرگ‌ترین اشتباه در تحقیق کلمات کلیدی فراموش کردن هدف جستجوگر است.

درهرحال چه دلیلی وجود دارد که سایت یا محتوایتان را برای یک جستجو رتبه‌بندی کنید اگر متناسب هدف جستجوی کاربر نیست؟!

بسیاری از بازاریاب‌ها بیش‌ازاندازه در مورد ایجاد ترافیک بیشتر وسواس به خرج می‌دهند تا جایی که به هدف نهایی یعنی افزایش ضریب تبدیل فکر نمی‌کنند و هدف جستجوگر را در نظر نمی‌گیرند.

Search Intent چیزی است که کاربر در دنیای آنلاین در جستجویش است.

اگر سایت دستور آشپزی دارید احتمالاً مردم دستور آشپزی می‌خواهند که به سایت شما می‌آیند نه اینکه یک مقاله ۲۰۰۰ کلمه‌ای در مورد تجربه زمان کودکی‌تان با غذای آموزش داده‌شده را بخوانند؟!

پس محتوای خود را با هدفی که مردم واقعاً در جستجویش هستند هماهنگ کنید و مطمئن شوید که جستجوهای متناسب برای سایتتان ترافیک ایجاد می‌کنند!

اشتباه ۲: به صفحات نتایج واقعی جستجو نگاه نکنید

بخشی از درک هدف جستجوگر و آنچه موتور جستجو از این هدف درمی‌یابد نگاه کردن به صفحات نتایج واقعی جستجو است.

بسیاری از بازاریاب‌ها زمان زیادی را در ابزارهای سئو صرف می‌کنند اما به نتایج جستجو و رتبه‌بندی سایت‌ها برای کلمه کلیدی مورد نظرشان توجهی نمی‌کنند.

شاید در این نگاه متوجه شوید که محتوایی که گوگل برای یک جستجوی خاص به کاربر نمایش می‌دهد متناسب محتوای شما برای همان کلمه کلیدی نیست؛ مثلاً شاید بلاگ نویس هستید اما موتورهای جستجو هدف کاربر را نیاز به یک صفحه محصول تفسیر می‌کنند!

پس توجه کنید که چه نوع محتوایی برای هر کلمه کلیدی رتبه‌بندی می‌شود و محتوای خود را بر اساس همان مدل خلق کنید.

اشتباه ۳: به چیزی جز شاخص‌های حجمی توجهی نکنید

بسیاری از مواقع در تحقیق کلمات کلیدی از شاخص‌های کلیدی استفاده می‌شود که لزوماً شما را به‌درستی راهنمایی نمی‌کنند که بهترین انتخاب برای کسب‌وکارتان را انجام دهید!

البته که همه می‌خواهند کلمات کلیدی را پیدا کنند که بیشترین ترافیک را ایجاد کنند و شاخص‌های کلیدی مهم کسب‌وکار را هم بهتر کنند اما همیشه و هر کسب‌وکاری نباید در جستجوی کلمات کلیدی پر جستجو باشد!

نه‌تنها مهم است که تشخیص دهید که چه کلمه کلیدی برای رتبه‌بندی سایتتان منطقی‌تر است بلکه کاربران چه نوع جستجویی انجام می‌دهند تا راه‌حل شما را برای مشکلشان پیدا کنند.

پس فقط روی حجم جستجوی کلمات کلیدی تمرکز نکنید بلکه به فاکتورهایی دیگری که محتوایتان را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند فکر کنید.

اشتباه ۴: به کلمات کلیدی بلند توجه نکنید

بخشی از اشتباه تمرکز انحصاری بر روی حجم جستجوی کلمات کلیدی ندیده گرفتن کلمات کلیدی بلند یا Long Tail است.

باوجودی که کلمات کلیدی بلند معمولاً حجم جستجوی کمتری دارند اما مراحل پایین‌تری در قیف تبدیل را نشان می‌دهند که یعنی در این مرحله کاربر احتمالاً برای خرید آماده است یا به تبدیل نزدیک شده است!

از طرف دیگر هدف قرار دادن کلمات کلیدی بلند که در بالای قیف تبدیل قرار دارند به این معنی است که رقابت کمتری وجود دارد و شما می‌توانید دقیقاً جستجوی یک کاربر را پاسخ دهید تا بتواند به‌عنوان یک متخصص به برندتان اعتماد کند و هنگام خرید قطعی به سایتتان بازگردد.

اشتباه ۵: با مردم واقعی صحبت نکنید

علاوه بر نگاه کردن به ابزارهای سئو و صفحات نتایج جستجو، در هنگام تحقیق کلمات کلیدی باید با مردم واقعی هم صحبت کنید.

راه‌های زیادی وجود دارند تا داده کمی و قابل‌اندازه‌گیری از مشتری‌هایتان جمع‌آوری کنید تا در مورد تجربه کاربری‌شان با کسب‌وکارتان آشنا شوید.

حتی می‌توانید با افراد شاغل در کسب‌وکار خودتان صحبت کنید که در خط اول ارتباطی با مشتری قرار دارند.

به ادبیات مورد استفاده مردم توجه کنید، به مشکلاتی که دارند، سوالاتی که می‌پرسند که باید توسط محتوای سایت شما پاسخ داده شوند.

اشتباه ۶: کلمات کلیدی را پس از نوشتن محتوا در متن قرار دهید.

هر متخصص سئویی این درخواست را از طرف مشتری شنیده است که: «آیا نمی‌شود سئویش کنید؟»

متأسفانه تحقیق کلمات کلیدی اغلب پس از نوشتن محتوا انجام می‌شود یا نویسنده‌ای که با استانداردهای طلایی سئو آشنا نیست فکر می‌کند که برای سئوسازی یک محتوا باید کلمات کلیدی را به‌صورت مکرر در متن تکرار کند!

درحالی‌که تحقیق کلمات کلیدی باید فونداسیونی باشد که سئو، PPC و استراتژی محتوا بر روی آن ساخته می‌شوند. درواقع تحقیق کلمات کلیدی یک add-on نیست که در انتهای کار اضافه شود!

اگر تحقیق کلمات کلیدی فقط یک روتین پس از نوشتن محتواست، سایت شما نمی‌تواند نیازهای کاربر را تامین کند و در رتبه‌بندی هم نتیجه خوبی به دست بیاورد.

اشتباه ۷: ندانید که مخاطب در چه مکانی در جستجوی اطلاعات است

علاوه بر چک کردن صفحات نتایج جستجو برای آشنایی با نوع محتوایی که کاربران در جستجویش هستند مهم است که سایر مکان‌های قابل جستجو را هم چک کنید تا متوجه شوید کاربران برای جستجوی اطلاعات به کجا می‌روند.

مثلاً اگر هر چیزی در خانه نیاز به تعمیر داشته باشد بلافاصله یوتیوب را جستجو می‌کنند!

برای همین تحقیق کلمات کلیدی باید در مکان‌هایی مانند Twitter، Reddit و سایر پلتفرم‌های غیر گوگلی هم انجام شود.

پس تحقیق خود را از ابزارهای سنتی گسترده‌تر کنید و تا پلتفرم‌هایی در وب پیش بروید که کاربر هدف شما می‌رود تا پاسخش را پیدا کند.

اشتباه ۸: بیش‌ازاندازه روی کلمه کلیدی دقیق تمرکز کنید

باوجود پیشرفت روزافزون گوگل در درک و پردازش زبان طبیعی دیگر نیازی نیست که محتوای خود را با هر کلمه کلیدی مرتبط انباشته کنید.

کسب‌وکارها و مشتری‌ها بیش‌ازاندازه نگران قرار دادن دقیق کلمه کلیدی و مترادف‌هایش در یک محتوا هستند تا در نتایج جستجو رتبه بگیرند درحالی‌که دیگر نیازی به این کار ندارند.

فقط مطمئن شوید که محتوا را طوری می‌نویسید که شفاها هم برای دیگران توضیح می‌دهید!

اگر به‌صورت شفاهی کلمات خاصی را مدام تکرار نمی‌کنید پس در نوشتن هم آن‌ها را تکرار نکنید!

اشتباه ۹: به محلی سازی توجه نکنید

فرض کنید یک کسب‌وکار کابینت سازی وجود دارد که شدیداً تمایل دارد برای یک محصول خاصش در گوگل رتبه‌بندی شود.

کلمات کلیدی مرتبط به این محصول را تحقیق و استفاده می‌کنید اما هرگز نمی‌توانید رتبه اول را برای این کلمات بگیرید یا ترافیک و تبدیل زیادی ایجاد کنید.

اگر این کلمات را در گوگل جستجو کنید متوجه می‌شوید که گوگل آدرس کسب‌وکارهایی را نشان می‌دهد که در موقعیت مکانی نزدیکی به جستجوگر قرار دارند.

واقعیت این است که فاکتورهای زیادی در نمایش نتایج جستجوی متناسب تأثیر دارند که شامل زمان، مکان و جستجوهای قبلی کاربر است پس برای تحقیق کلمات کلیدی باید ابتدا صفحات نتایج جستجو را بررسی کنید.

اشتباه ۱۰: موضوع تحقیق را گسترده‌تر نکنید

علاوه بر این‌که سعی می‌کنید در خلق محتوا دقیقاً و مکرر از کلمات کلیدی استفاده نکنید باید در تحقیق کلمات کلیدی موضوع تحقیق را هم گسترده‌تر کنید.

تمرکز روی موضوع گسترده‌تر در تحقیق کلمات کلیدی و روند نوشتن محتوا کمک می‌کند تا ایده‌های جدید به ذهنتان برسد و جاری شدن متن محتوا طبیعی‌تر شود.

پس تحقیق خود را گسترده کنید و از کلمات کلیدی خاص عبور کنید تا قابلیت‌های محتوایتان را هم گسترش دهید.

اشتباه ۱۱: از رقبای نتایج جستجویتان آگاهی نداشته باشید

کسب‌وکارها معمولاً می‌دانند که رقیب محصول یا خدمات اصلی آن‌ها کیست اما این رقیب لزوماً رقیبشان در صفحات نتایج جستجو نیست.

بسیار اهمیت دارد که بدانید رقیب شما برای موضوع تحقیق و کلمات کلیدی هدفتان در نتایج جستجو کیست برای اینکه در این صورت متوجه می‌شوید که موتورهای جستجو چگونه نوع محتوای درخواستی کاربر را ارزیابی و شناسایی می‌کنند.

پس حتماً تحقیق رقبای جستجو را بخشی از روند تحقیق کلمات کلیدی قرار دهید.

اشتباه ۱۲: سطح سختی کلمات کلیدی را ارزیابی نکنید

بسیاری از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی انواعی از «سطح سختی کلمات کلیدی» را ارائه می‌کنند که ارزیابی خود آن‌ها از رقابتی بودن یک موضوع خاص در نتایج جستجوست.

اما این ارزیابی لزوماً شامل اطلاعات و موقعیت سایت شما نیست.

سایت شما شاید در یک موضوع خاص متخصص باشد و در نتیجه گرفتن رتبه خوب در این موضوع برایتان سخت نباشد؛ اما اگر یک سایت جدید دارید یا قصد ورود به یک بازار جدید را دارید شاید سخت باشد تا رتبه خوبی بگیرید برای اینکه هنوز اعتبار کافی در این موضوع ندارید.

پس هنگام تحقیق کلمات کلیدی موقعیت خودتان را هم در نظر بگیرید و همه شاخص‌ها را به‌دقت بررسی کنید.

اشتباه ۱۳: به مشتری اجازه دهید که کلمات کلیدی را انتخاب کند

احتمالاً تابه‌حال یک مشتری داشته‌اید که خواستار رتبه اول برای یک کلمه کلیدی خاص بوده است.

اما کلمه کلیدی که او خیلی رویش اصرار می‌کند بیشتر برای ارضای غرورش است و در عمل تبدیل زیادی برای سایت ایجاد نمی‌کند یا کمکی در رسیدن به اهداف نمی‌کند.

پس حتماً به‌عنوان متخصص سئو کنترل انتخاب کلمات کلیدی را به دست بگیرید تا واقعاً در سئوی سایت نقش داشته باشند و ترافیک باکیفیت ایجاد کنند که تبدیل به مشتری، فروش و درآمد شود.


مقاله مرتبط: ۶ تاکتیک‌های سئو وب‌سایت که باید رعایت کنید


کلام آخر

تحقیق کلمات کلیدی سئو بخش مهمی از نوشتن محتواست که در جلب بازدیدکننده و تبدیل او به مشتری نقش کلیدی دارد. در روند این تحقیق حتماً اهداف خودتان و جستجوگر را در نظر بگیرید و صفحات نتایج جستجوی گوگل را نگاه کنید تا داده واقعی در زمان واقعی جمع‌آوری کنید. سپس محتوایتان را با لحنی طبیعی بنویسید که برای مخاطب هدفتان قابل‌درک باشد. در این صورت شاهد هجوم ترافیک باکیفیت خواهید بود!

شما چطور؟ تابه‌حال مرتکب چه اشتباهاتی در تحقیق کلمات کلیدی سئو شده‌اید؟

اگر متخصص سئو هستید و تحقیق کلمات کلیدی را به‌صورت مستمر انجام می‌دهید، بزرگ‌ترین اشتباهی که مشاهده کرده‌اید چه بوده است؟

مشتری‌ها چه سوتفاهم‌هایی در زمینه کلمات کلیدی دارند؟

لطفاً نظرات و تجربیات خود را در بخش «ارسال دیدگاه» با ما در میان بگذارید.

 

 

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  1  =  

Back to top button