آموزش وردپرس
زمانی که صحبت از ایجاد و راهاندازی وبسایت میشود، وردپرس اولین ایدهای است که به ذهن افراد خطور میکند. Wordpress یکی از محبوبترین پلتفرمهای منبع باز برای توسعه وب است؛ که با رابط کاربری ساده و طیف گستردهای از قالب و پلاگینها، گزینه ممتاز برای افراد مبتدی و حتی حرفهای است. این سیستم مدیریت محتوایی طراحان را قادر میسازد تا بتوانند صفر تا صد ساخت و طراحی سایت را بدون نیاز به دانش کدنویسی و تنها با کلیک انجام دهند. در این آموزش وردپرس در هاست ایران مگ علاوه بر آشنایی با بخشهای مختلف آن، درمییابید که چگونه باید از این سیستم مدیریتی برای بهینهسازی و موفقیت وبسایت خود استفاده کنید.
آشنایی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس
به طور کلی وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) کاملاً رایگان است که با زبان برنامهنویسی php ایجاد شده است. به احتمال زیاد تا حدودی میدانید که منظور از وردپرس چیست و چه کاربرد و فایدههایی دارد. این پلتفرم با ارائه امکانات و ابزارهای کاربردی در کنار انعطافپذیری بالا، توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرده است. کافیست اراده کنید تا در کمرین و سریعترین زمان ممکن، وبسایت وردپرسی خود را در دست داشته باشید. از وبلاگهای ساده یا نمونه کارها تا فروشگاههای تجارت الکترونیک پیچیده در این سیستم قابل ساخت و طراحی هستند.
همچنین اگر به دانش زبان php مسلط هستید، موفقیت از آن شماست. زیرا میتوانید علاوهبر بهرهگیری از ابزارهای گوناگون وردپرس، با استفاده از قابلیت متنباز بودن (Open Source) آن تغییرات دلخواه اعم از طراحی، امنیت و… را بر روی وبسایت خود اعمال کنید.
کاوش در بخشهای مختلف وردپرس
با مراجعه به پیشخوان یا داشبورد وردپرس میتوانید قسمتهای گوناگونی از آن را ببینید و با کارکرد این ابزارها آشنا شوید. بخشهای اصلی Wordpress شامل موارد زیر هستند:
نوشتهها، تولید محتوای وبسایت
در قسمت نوشتهها (Posts) میتوانید پستهای وبلاگ خود را ایجاد، ویرایش و مدیریت کنید. بخش نوشتهها این امکان را به شما میدهد تا به راحتی محتوای جدید منتشر کنید و پستهای خود را در دسته و برچسبهای مخصوص سازماندهی کنید. برنامهریزی پستها برای انتشار آینده، فعالسازی نظرات برای تعامل با خواننده و گزینههای قالببندی برای سفارشیسازی هر پست از دیگر ویژگی و قابلیتهای بخش Posts وردپرس نیز هستند.
رسانه، اثربخشی بر پستها
قسمت رسانه وردپرس ابزاری کاربردی است که به کاربران اجازه میدهد تا انواعی از فایلهای رسانهای همچون تصاویر، ویدئو، فیلم و صداها را مدیریت و سازماندهی کنند. با استفاده از این ویژگی میتوانید رسانههای مختلف و انحصاری را در پستها یا صفحات وبسایت درج کنید و علاوهبر جذب مخاطبین به سئو وبسایت خود کمک کنید. media امکانات دیگری نظیر تغییر اندازه تصویر و امکان ایجاد گالری یا لیستیهای بخش را برای تجربهای بهتر ارائه میکند.
برگهها، ایجاد صفحات گوناگون
بخش pages قابلیتی مفید برای سازماندهی و نمایش محتوا و محصولات در قالب صفحاتی است. با ابزار برگه میتوانید چندین صفحات مختلف را ایجاد کنید که هر کدام حاوی انواع گوناگونی از محتوا مانند متن، محصولات، ویدئو و… باشند. این نه تنها به بهبود جذابیت بصری وبسایت شما کمک میکند، بلکه باعث میشود کاربران با صرف زمان کمتری به اطلاعات موردنیاز خود دست پیدا کنند و در هزاران محتوا موجود در سایت گم نشوند.
حال شاید این سوال ذهن شما ر ا به خود مشغول کرده باشد، که تفاوت برگه و نوشته در وردپرس چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که قسمت نوشتهها در وردپرس به طور کلی محتواهایی را ایجاد میکنند که نیاز به بروزرسانی دارند. اما برگهها صفحاتی را تولید میکنند که نیازمند بروزرسانی نیستند و اکثرا محتواها را به نمایش میگذارند. به طور مثال با برگه میتوانید صفحاتی مانند صفحه ثبت و خرید دامنه هاست ایران را بسازید.
دیدگاهها، نظرسنجیای برای بهبود تجربه کاربری
قسمت دیدگاه (comments) بستری را برای خوانندگان و کاربران سایت فراهم میکند تا بتوانند افکار و نظرات خود را به اشتراک بگذارند، سوال بپرسند و با نویسنده و سایر کاربران تعامل داشته باشند. با استفاده از تنظیمات بخش نظرات و دیدگاهها میتوانید این پلتفرم تعاملی را به یک محیطی امن و محترمانه برای همه شرکتکنندگان تبدیل کنید.
نمایش، خلق نمای بینظیر سایت
Appearance فضایی برای تغییر ظاهر و ایجاد احساس وبسایت بدون نیاز به ویرایش دستی کدهای html و Css است. در بخش نمایش با استفاده از تم یا قالب نیز میتوانید طرحبندی (طرحهای سربرگ و فوتر)، فونت، رنگ و… سایت را تعیین و شخصیسازی کنید. این قسمت با ارائه طیف گستردهای از گزینههای طراحی به شما در ایجاد یک وبسایت بصری جذاب و کاربر پسند کمک میکند.
قالب یا theme چیست؟
قالب یا پوسته مجموعهای از فایلها با طراحی و اندازه المانهای پیشفرض است، که مسئولیت زیبایی ظاهری وبسایت را برعهده دارند. این پوستهها طرحهای اولیه سایت را ارائه میدهند؛ اما شما نیز میتوانید با اعمال ایدههای خود، آن را به وبسایت منحصربهفرد و شخصی تبدیل کنید.
برای انتخاب قالبها دو گزینه پیش روی شماست؛ استفاده از قالبهای آماده وردپرس که به صورت رایگان و پولی در دسترس عموم قرار میگیرند یا قالبهای اختصاصی که توسط طراحان ساخته و به فروش میرسند.
حال چگونه بهترین تم وردپرس را انتخاب کنیم؟ برای دستیابی به قالب دلخواه و ایدهآل روی لینک سبز رنگ کلیک کنید.
افزونهها، ابزارهایی برای بهبود عملکرد وبسایت
با پلاگینهای وردپرس، قدرت تبدیل سایتهای معمولی به اثری خارقالعاده را در دست دارید. افزونه یا پلاگینها بخشی جداییناپذیر از وبسایتهای وردپرسی هستند. با نصب و فعالسازی پلاگینهای مختلف، عملکرد سایت به نوعی گسترش مییابد. افزونهها علاوهبر صرفهجویی در وقت و انرژی، موجب میشوند تا افراد بتوانند طیفی از ویژگی و امکانات را به سایت خود اضافه کنند. این افزونهها (plugins) نه تنها به بهبود عملکرد کلی سایت کمک میکنند، بلکه در سئو و بهینهسازی، افزایش امنیت، ایجاد فرمهای تماس و در خلق هزاران قابلیت دیگر نیز موثر هستند.
هر سایت وردپرسی دارای انواع مختلفی پلاگین است، اما بهترین افزونههای وردپرس کدامند؟ برای اطلاع بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
صفحه ساز چیست؟
صفحهساز در وردپرس ابزاری فوق کاربردی است که بدون دانش کدنویسی صفحات وب را تنها از طریق درگ اند دراپ ایجاد و سفارشی میکند. با استفاده از صفحهساز میتوانید به سرعت وبسایتهایی با ظاهر حرفهای و جذاب خلق کنید. علاوهبر آن، این ابزار با ارائه قابلیتهای پیشرفته دیگری مانند طراحی سایت به صورت واکنشگرا (ریسپانسیو) باعث میشود تا سایت شما در همه دستگاهها عالی به نظر برسد.
مطلب مرتبط: راه اندازی چت آنلاین در وردپرس
کاربران، مدیریت و نظارت بر محیط وردپرس
در این بخش مدیران وبسایت نیز میتوانند کاربران سایت را مدیریت و سازماندهی کنند. بخش User به صاحبان سایت اجازه میدهد تا نقش و مجوزهای متفاوتی را مانند مدیر، نویسنده، ویراستار و… را به افراد بدهند. همچنین در این قسمت میتوانند با استفاده از ابزارهای دیگر از قابلیتهایی همچون افزودن کاربر جدید، تغییر نام کاربری، اصلاح پروفایل و نظارت بر فعالیت کاربران سایت نیز بهرهمند شوند.
مطالعه و آموزش تغییر نام کاربری در وردپرس را در مجله اینترنتی هاست ایران از دست ندهید!
ابزارها، انجام کارهای متفرقه
بخش Tools در وردپرس یک منبع برای مدیران سایت است تا بتوانند محتواهایی را وارد یا صادر کنند و همچنین پشتیبانگیری انجام دهند. تا در نتیجه گامی به سوی موفقیت کسبوکار و سایت خود بردارند. دو بخش رایج قسمت ابزارها، درونریزی و برونریزی است.
درونریزی: با استفاده از ابراز درونریز وردپرس میتوانید محتواهایی همچون مطالب، دستهها و… را که در سرویسها و سایتسازهای دیگر مثل جوملا قرار دارند را به وردپرس منتقل کنید.
برونریزی: ابزار برونریز وردپرس با امکان تهیه یک نسخه خروجی از نوشتهها، دستهها و… آن را به سایتسازهای دیگر نیز منتقل میکند.
تنظیمات وردپرس
تنظیمات وردپرس به وبمستران در سفارشیسازی جنبههای مختلف وبسایت کمک میکند. این تنظیمات شامل مواردی همچون اطلاعات عمومی، تنظیم منطقه زمانی و زبان، نوشتن و خواندن است.
چگونه وبسایت وردپرسی راهاندازی کنیم؟
ساخت سایتهای وردپرسی به راحتی با انجام چند مرحله امکانپذیر است. اما برای این کار بهتر است از منبعی که همه مراحل را به صورت گام به گام توضیح داده استفاده کنید. هاست ایران مگ با در نظر گرفتن نیاز کاربران در دو مقاله مجزا اما مرتبط راهاندازی وبسایت با وردپرس را کامل برای شما آموزش داده است.
به طور کلی برای ایجاد و راهاندازی سایت با وردپرس باید مراحل زیر را طی کنید:
مرحله ۱) انتخاب نوع سایت
برای ساخت یک وبسایت وردپرسی، اولین قدم انتخاب و تصمیمگیری در رابطه با نوع سایت است. شما باید نوع سایت را بسته به نیاز و علایق خود انتخاب کنید. حال قصد دارید فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید یا با نوشتههای خود در سایت وبلاگی مخاطبان بسیاری را مجذوب کنید؟
مرحله ۲) خرید دامنه
مرحله بعدی ثبت و خرید دامنه از شرکتهای هاستینگ است. البته در نظر داشته باشید اجباری در خرید دامنه و هاست از یک شرکت نیست. در زمان انتخاب دامنه، بهتر است دامین سایت شما با نوع کسبوکارتان همخوانی داشته باشد.
مرحله ۳) خرید هاست
زمانی که صحبت از گزینههای میزبانی برای سایتهای وردپرسی میشود، باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. بهینهسازی کش مهمترین فاکتور در انتخاب هاست است. زیرا ماژولهای بهینهسازی حرفهای در تامین سرعت و امنیت وبسایت شما بسیار تاثیر گذارند. به همین خاطر شما باید هاستی را انتخاب کنید که بتواند ترافیک و منابع مورد نیاز سایت شما را مدیریت کند؛ و زمان بارگذاری سریع و تجربه کاربری روان را تضمین کند. حالا این سوال مطرح است که از میان انواع سرویسهای میزبانی کدام یک برای وردپرس مناسب است؟
چه هاستی برای وردپرس مناسب است؟
از میان انواع مختلفی از سرویسهای میزبانی وب، هاست وردپرس بهترین انتخاب است. هاست وردپرس با بهینهسازی برای وبسایتهای وردپرسی از کیفیت و سختافزار قدرتمندی برخوردار است. با خرید هاست وردپرس هاست ایران میتوانید در کمترین زمان ممکن سایت خود را راهاندازی کنید؛ و از سرعت و کیفیت در کنار امنیتی فوقالعاده لذت ببرید.
مرحله ۴) نصب وردپرس در پنل میزبانی
هنگامی که ثبت و خرید دامنه و هاست با موفقیت انجام شد؛ راهاندازی یک وبسایت با استفاده از وردپرس تنها با چند کلیک میسر میشود. در این مرحله باید آخرین نسخه فایل نصبی وردپرس را دانلود کرده و در پنل میزبانی خود آپلود و نصب کنید. اگر کنترل پنل شما سی پنل است، میتوانید با دنبال کردن راهنمای تصویری نصب وردپرس در سی پنل این کار را به راحتی انجام دهید.
مرحله ۵) نصب قالب و افزونههای ضروری
قالب و پلاگینها وردپرس همان آسانسوری هستند که پلههای ترقی و پیشرفت را یک شبه برای شما طی میکنند. اما در نظر داشته باشید این موارد تنها در کنار استمرار و تلاش نتیجه میدهند و زیادی افزونهها به معنای موفقیت بیشتر نیست!
مرحله ۶) طراحی و ایجاد صفحات سایت
حال وقت طراحی و سفارشیسازی وبسایت است. با استفاده از صفحهسازهایی مانند المنتور میتوانید سایتی با صفحات بهینه و ریسپانسیو ایجاد کنید. تا علاوهبر ظاهری خاص و منحصربهفرد، با رعایت قوانین سئو موجب افزایش تجربه کاربری شوید و در نتیجه جایگاهی ویژه در نتایج جستجو گوگل کسب کنید.
مرحله ۷) مدیریت وبسایت
اغراق نیست اگر بگوییم بیشترین درصد موفقیت سایت وابسته به عملکرد و مدیریت شما پس از طراحی و راهاندازی است. هنگامی که شما وبسایتی را میسازید، برای اطمینان از عملکرد و امنیت، باید آن را بهصورت مداوم تجزیه و تحلیل کنید. یکی از ابزارهای موثر در این زمینه سرچ کنسول است، که شما میتوانید با اتصال سایت به سرچ کنسول در هر لحظه گزارشاتی از عملکرد وبسایت خود تهیه کنید.
مطلب پیشنهادی: نحوه تغییر رمز عبور وردپرس
سئو و بهینهسازی سایتهای وردپرسی
وقتی صحبت از سایتهای وردپرسی به میان میآید، بهینهسازی شامل اجرای استراتژیهایی میشود که به صورت خاص برای این سیستم مدیریت محتوایی طراحی شدهاند. وردپرس به خوبی امکانات مختلف بهینهسازی وبسایت را برای موتورهای جستجو فراهم کرده است. این پلتفرم با ارائه پلاگینهایی برای سئو داخلی مانند رنک مث و یوست هر آنچه که شما برای رقابت با سایتهای دیگر نیاز دارید را در اختیارتان قرار داده است.
تحقیق کلمات کلیدی، بهینهسازی محتوا، تصاویر، لینکها (URLs) و توضیحات متا برخی از مواردی هستند که موجب بهبود Seo سایتهای وردپرسی میشوند.
بهترین پلاگینهای سئو برای سایت وردپرسی کدام است؟ برای آشنایی با انواع مختلفی از افزونههای سئو و ویژگی آنها روی لینک مربوطه کلیک کنید.
حفظ و تامین امنیت وبسایتهای وردپرسی
یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود در زمان راهاندازی یک وبسایت طراحان وردپرس را انتخاب کنند، امنیت بالای آن است. به طور کلی وردپرس یک پلتفرم امن است؛ با این حال مانند هر سیستم مدیریت محتوای دیگری در صورت عدم نگهداری و بروزرسانی نامناسب امنیت آن به خطر میافتد.
بروزرسانی منظم وردپرس و افزونههای آن، استفاده از رمزهای عبور قوی و پیچیده، اجرای اقدامات امنیتی مانند گواهینامه ssl مواردی هستند که در حفظ و تامین امنیت وردپرس به شما کمک شایانی میکنند. همچنین شما میتوانید با نصب و فعالسازی افزونههای امنیتی، ایمنی و امنیت سایت خود را به سطحی بالاتر ارتقا دهید.
با کلیک بر روی لینک سبز رنگ، بهترین افزونه و پلاگینهای امنیتی وردپرس را بهتر بشناسید!
سوالات متداول پیرامون مبانی وردپرس
چرا بهتر است برای طراحی سایت به جای کدنویسی از وردپرس استفاده کنیم؟
برای ساخت سایت از طریق برنامهنویسی علاوهبر زمانبر بودن آن، شما باید به زبانهای مختلفی مسلط باشید. امنیت قابل توجه، مدت زمان کوتاه راهاندازی سایت، بروزرسانی مداوم و پایدار و ارائه تم و افزونهها تنها بخش کوچکی از مزیتهای سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند. اگرچه دانش کدنویسی هنگام ساخت وبسایت با وردپرس خوب است؛ اما به لطف قالب و افزونههای وردپرس امکان طراحی و سفارشیسازی بسیار آسان شده و مدیریت سایت نیز آسانتر!
آیا برای راه اندازی وبسایت وردپرسی امکان استفاده از هاست رایگان وجود دارد؟
بله، با استفاده از یک فضای میزبانی رایگان شما میتوانید ساخت اولیه وبسایت را انجام دهید. در واقع میتوانید به راحتی بر روی هاست رایگان وردپرس نصب کنید و طراحیهای موردنیاز را انجام دهید؛ سپس با انتخاب هاست وردپرسی یا لینوکس فضای میزبانی خود را ارتقا دهید.
سخن پایانی
در نهایت وردپرس (Wordpress) یک پلتفرم فوقالعاده قدرتمند و همه کاره برای ایجاد و مدیریت وبسایتها است. اگر یک توسعه دهنده وب باتجربه هستید یا فردی مبتدی، که میخواهید یک راه آسان را برای ساخت و سفارشیسازی سایت خود بدون یادگیری زبان برنامهنویسی انتخاب کنید، سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین گزینه برای شماست. در این آموزش جامع وردپرس از کارکرد این سیستم تا مفهوم قالب و پلاگین و همچنین راهاندازی وبسایت را برای شما معرفی و بررسی کردیم. اگر هنوز سوال یا ابهامی در این مورد دارید میتوانید زیر همین مطلب برای ما کامنت بگذارید تا در کمترین زمان ممکن کارشناسان ما پاسخگوی سوالات شما باشند.