CMS چیست؟ کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب کنیم؟
اگر کسبوکارتان را بهتازگی راهاندازی کردهاید و یا برای کسبوکار سنتیتان، تصمیم به راهاندازی یک سایت جدید گرفتهاید، انتخاب سیستم مدیریت محتوا یا CMS مناسب یکی از دغدغههای احتمالیتان خواهد بود زیرا سیستمهای مدیریت محتوای (CMS) مختلفی وجود دارند و به همین دلیل انتخاب از بین گزینههای متعدد برایتان دشوارتر خواهد بود.
ما در این مقاله به معرفی چند سیستم مدیریت محتوای مختلف با مزایا و معایب هرکدام میپردازیم تا انتخاب راحتتری داشته باشید.
CMS به چه معناست؟
CMS یا content management system به معنای سیستم مدیریت محتواست و همانطور که از اسم آن مشخص است، به کاربران امکان مدیریت محتوای وبسایت را میدهد (محتوایی شامل متن، عکس، ویدیو و…) تا بتوانند بهراحتی و بدون نیاز به رفتن به محیط کد نویسی وبسایتشان را بهروز کنند. درواقع میتوان گفت بزرگترین مزیت سیستم مدیریت محتوا، همین امکان بهروزرسانی آسان و سریع وبسایت است.
اما یکی از عیبهای سیستم مدیریت محتوا، پیادهسازی مشکل آن برای بهرهگیری از تمام امکاناتش است. درواقع هرچقدر که بخواهید وبسایت پیشرفتهتری داشته باشید، نیاز به دانش بیشتری برای ساخت آن دارید.
مقاله مرتبط: کدام سیستم مدیریت محتوا مناسب شما است؟
اگرچه، راهاندازی اولیهی سیستم مدیریت محتوا را میتوانید به شخص حرفهای در این کار، یعنی یک طراح وب بسپارید و خودتان فقط محتوای موردنظرتان را در وبسایت درج کنید.
اما قبلاً از آن، نیاز به دانستن پاسخ این سؤال اساسی خواهید داشت:
کدام سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای وبسایتتان مناسبتر خواهد بود؟
وقتی دارید دربارهی انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS) تصمیم میگیرید، در ابتدا باید تعیین کنید که چه انتظاراتی از وبسایتتان دارید، چه میزان هزینهای برای آن در نظر گرفتهاید و در آینده تا چه میزان میخواهید آن را تغییر و گسترش دهید.
البته قبل از آن، باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای استفاده از بیشتر سیستمهای مدیریت محتوایی (CMS) که در این مقاله به شما معرفی میکنیم لازم است هاست و دامین موردنظرتان را از قبل خریده باشید و CMS هایی که میزبانی سایت را بهطور رایگان در اختیارتان میدهند، بههیچوجه برای اهداف تجاری مناسب نیستند.
حالا سیستمهای مدیریت محتوای مختلف را بررسی میکنیم و با توجه به این موارد میتوانید تعیین کنید که آیا این CMS موردنیاز شما هست یا خیر؟
وردپرس
مزایا:
وردپرس (wordpress) را بهجرئت میتوان یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا در سراسر دنیا دانست. درواقع این CMS توسط ۳۰ درصد از وبسایتهای جهان استفاده میشود.
میزان زیاد مخاطبین وردپرس، جزء بهترین مزایای آن به شمار میرود زیرا این طرفداران گسترده، مقابل افرادی که به این سیستم مدیریت محتوا (CMS) انتقاد دارند بهخوبی از آن دفاع میکنند.
یکی دیگر از مزایای مهم این سیستم مدیریت محتوا، ارائه تمهای متنوع برای تغییر آسان ظاهر آن مطابق سلیقهتان است. همچنین پلاگینهای مختلف این CMS، به شما امکان افزودن امکانات و ویژگیهای مختلف را بهراحتی و بدون دردسر میدهد.
مقاله مرتبط: آیا کار با وردپرس آسان است؟
در کل میتوانیم وردپرس را بهترین سیستم مدیریت محتوا در سراسر دنیا برای وبلاگها، کسبوکارهای کوچک و یا فروشگاههای اینترنتی ساده به شمار آوریم.
معایب:
استفاده از اصطلاح همهکاره و هیچکاره» برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس، خیلی عادلانه نیست؛ اما از معایب آن میتوان به پشتیبانی ضعیف برای استفاده در اهداف بزرگ، مانند فروشگاههای اینترنتی پیشرفته اشاره کرد.
وردپرس بدون شک جزء ممتازترین سیستمهای مدیریت محتواست؛ اما اگر میخواهید به خاطر اهداف تجاریتان یا دلایل دیگر از آن استفاده نکنید باید بهدقت تصمیم بگیرید که کدام سیستم مدیریت محتوا (CMS) را جایگزین وردپرس خواهید کرد.
Magento
مزایا:
مجنتو (magento) یک سیستم مدیریت محتوای پیشرفته برای ساخت فروشگاههای آنلاین است. این به این معناست که مجنتو گزینهی ایده آلی برای ساخت فروشگاههای بزرگ و پیچیده با امکان درج بیشتر از ۵۰۰ محصول مختلف (در پیشنهاد ویژه) و با چندین تولیدکننده مختلف است.
معایب:
سیستم مدیریت محتوای مجنتو از وردپرس پیچیدهتر و یادگیری آن نیز دشوارتر است همچنین برای راهاندازی سایت با مجنتو باید زمان و هزینهی بیشتری صرف کنید. همچنین بهروزرسانی آن احتمالاً شمارا به یک توسعهدهنده مجنتو نیازمند خواهد کرد.
مقاله مرتبط: ۱۰ CMS برتر برای طراحی فروشگاه اینترنتی در سال ۲۰۱۸
قدرتی که مجنتو برای خریدوفروشهای اینترنتی در اختیارتان قرار میدهد در مقایسه با دیگر سیستمهای مدیریت محتوا بینظیر است؛ اما اگر به این امکانات پیشرفته احتیاج ندارید، لازم نیست خودتان را با پیچیدگیهای آن درگیر کنید و از سیستم مدیریت محتوای سادهتری بهجای آن استفاده کنید.
دروپال
مزایا:
دروپال (Drupal) برای ساخت سایتهای پیچیده و بزرگ مورداستفاده قرار میگیرد، هرچند محبوبیت آن بهاندازهی وردپرس نیست؛ اما درعینحال این سیستم مدیریت محتوا نیز طرفداران خاص خودش را دارد. دروپال همچنین تأکید زیادی روی تأمین امنیت دارد.
معایب:
ازآنجاکه دروپال برای ساخت سایتهای بزرگ و پیچیده استفاده میشود، باید برای بهروزرسانی مداوم آن از دانش برنامهنویسی اندکی برخوردار باشید و ازآنجاییکه تعداد توسعهدهندگان این سیستم مدیریت محتوا، زیاد نیستند باید پول بیشتری برای کد نویسی به آنها بپردازید.
در کل میتوان گفت دروپال سیستم مدیریت محتوای بسیار خوبی است اما برای کسبوکارهای کوچک بهتر است از سیستمهای سادهتری استفاده کنید. وردپرس ر ا فقط زمانی رها کنید که خواستید وبسایت یا فروشگاهی بزرگ بسازید.
درنهایت میتوانیم بگوییم اگر دنبال انعطاف و پیچیدگی زیادی در وبسایتتان نیستید بهترین گزینه برایتان همان وردپرس خواهد بود و برای ساخت سایتها و فروشگاههای بزرگ و انعطافپذیر دروپال و مجنتو گزینهی خوبی برایتان خواهد بود.