آموزش های سرور

ارور ۴۰۴ چیست و چگونه آن را رفع کنیم

۴.۲/۵ - (۴ امتیاز)

فرقی نمی‌کند مدیر یک سایت باشید یا یک کاربر در حال جستجو؛ در هر صورت نرسیدن به پاسخ جستجو و دریافت خطا چندان خوشایند نیست و می‌تواند تجربه کاربری شما را با چالش روبه‌رو کند. یکی از رایج‌ترین خطاهای وب، خطای ۴۰۴ است که قطعاً با آن روبرو شده‌اید. در این مطلب درباره نحوه رفع خطای ۴۰۴ و دلایل به وجود آمدن آن در یک سایت صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا یاد بگیرید که در هنگام بروز خطای ۴۰۴ چه باید بکنید.

خطای ۴۰۴ چیست؟

ارور ۴۰۴ یکی از کدهای وضعیت پروتکل HTTP است، یعنی پروتکلی که انتقال اطلاعات از سمت سرور به سمت کاربر را در اینترنت انجام می‌دهد. زمانی که کاربری این خطا را دریافت می کند به این معناست که مسیر درخواست شده وجود ندارد و سرور نتوانسته است نتیجه جستجوی کاربر را پیدا کند.

ارور 404 چیست؟

ترجمه فارسی این خطا که معمولاً با عبارت Not found نمایش داده می‌شود به معنای یافت نشد است. نکته‌ای که باید درباره خطای ۴۰۴ به یاد داشته باشید این است که در این خطا ارتباط با سرور برقرار شده است، اما همانطور که گفتیم سرور در یافتن منبع درخواستی کاربر با مشکل مواجه شده است. سوال اینجاست که این مشکل معمولاً در چه شرایطی رخ می‌دهد؟

 

چرا ارور ۴۰۴ به وجود می آید؟

خطای ۴۰۴ هم از سمت کاربر و هم از سمت مدیران سایت‌ها می‌تواند به وجود بیاید. زمانی که یک کاربر آدرس مورد نظر خود را همراه با اشتباه نگارشی و تایپی در نوار جستجو سرچ کند با این خطا مواجه می‌شود. این وضعیت درست مثل گشتن به دنبال خیابانی است که نام آن را اشتباه متوجه شده باشید، خیابانی که اصلا وجود خارجی ندارد.

از طرف دیگر زمانی که مدیر یک سایت به هر دلیلی URL صفحه‌ای از سایت خود را تغییر دهد، خطای ۴۰۴ بروز می‌کند. به صورت کلی توصیه می‌کنیم اگر مدیر سایت هستید، از این کار خودداری کنید، چرا که تاثیرات منفی آن بر روی سایت شما بیشتر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید. البته روش‌هایی هم وجود دارد که از بروز ارور ۴۰۴ زمانی که پیوند یکتا را تغییر داده‌اید جلوگیری می‌کند. در ادامه همین مطلب روش‌ها را به شما آموخته‌ایم. پس با ما همراه باشید.

مقاله پیشنهادی : چگونه خطای Forbidden 403 را برطرف کنیم؟

یک مثال از ارور ۴۰۴

سایت دیجی کالا را در نظر بگیرید. صفحه “digikala.com/best-selling” مربوط به پرفروش‌ترین اجناس این سایت در بازه زمانی مشخصی است. اگر شما یا هر کاربری به اشتباه یکی از حروف این URL را کم یا زیاد تایپ کند، برای مثال تایپ کند “digikala.com/beest-selling” قطعا با خطای ۴۰۴ روبه‌رو خواهد شد.

در واقع کاربر دارد درخواستی را به سمت سرور ارسال می‌کند که اطلاعاتی برای آن در سرور وجود ندارد.

نحوه بررسی صفحاتی که خطای ۴۰۴ دارند

مانیتورینگ همیشگی صفحات سایت یکی از لازمه های کار مدیران است. همانطور که گفتیم تاثیرات خطای ۴۰۴ روی سئوی سایت بسیار مخرب است و حتی در کوتاه مدت سایت را با چالش روبه‌رو می‌کند. ابزارهای مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بفهمید کدام صفحه از سایت شما خطای ۴۰۴ را به کاربران نمایش می‌دهد. برخی از این ابزارها عبارتند از: 

  • افزونه‌های مختلف در وردپرس

یکی از افزونه‌های کاربردی در این زمینه پلاگین “rank math” است. پس از نصب این افزونه برای بررسی صفحات خطادار  کافیست در منوی وردپرس مسیر rank math> پیشخوان را طی کنید و مطابق تصویر روی گزینه فعال سازی مانیتور ۴۰۴ کلیک کیند. به همین سادگی!

کاربرد افزونه ها در پیدا کردن ارور 404

پلاگین Broken Link Checker نیز از دیگر افزونه‌های فعال در این زمینه است که می‌توانید از آن استفاده کنید.

  • گوگل سرچ کنسول

این ابزار یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای آنالیز سئوی سایت است و می‌تواند صفحاتی که ارور ۴۰۴ دارند را نیز به شما نمایش دهد. علاوه‌براین لینک سازی خارجی و داخلی سایت را نیز آنالیز می‌کند و صفحاتی که با خطای ۴۰۴ لینک گرفته‌اند را به شما نشان می‌دهد. درباره نحوه اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول چه می‌دانید؟

آموزش رفع خطای ۴۰۴

حالا که متوجه شدید ارور ۴۰۴ چیست و چگونه به وجود می‌آید باید نحوه برطرف کردن آن را نیز بیاموزید. این کار از دو سمت یعنی هم کاربر و هم مدیر سایت قابل انجام است. در ادامه هر دو سمت را بررسی کرده‌ایم.

برای کاربران

اگر با خطای ۴۰۴ به عنوان یک کاربر برخورد کرده‌اید، خیلی لازم نیست نگران باشید. اولین اقدامی که باید انجام دهید این است آدرسی که وارد کرده‌اید را چک کنید تا مانند مثال بالا درگیر یک دایرکتوری اشتباه نشده باشید. 

اگر آدرس را درست وارد کرده باشید پاک کردن کش مرورگر یکی دیگر از روش‌های رفع خطای ۴۰۴ است. با این کار اطلاعات ذخیره شده در حافظه پنهان وب را پاک می‌کنید. ممکن است اختلال به وجود آمده به همین خاطر باشد.

یکی دیگر از روش‌های رفع ارور ۴۰۴ این است که ریشه مسیری که به دنبال آن هستید را پیدا کنید. برای این کار URL مورد جستجوی خود را کوتاه کنید و ببینید نتیجه‌ای حاصل می‌شود یا خیر. برای مثال اگر به دنبال آدرسی شبیه به ir/mag/test.**** هستید به جای سرچ کردن آن، آدرس  ir/mag/.**** را جستجو کنید تا به مقصد خود نزدیک شوید.

برای مدیران سایت ها

اگر مدیر سایتی هستید که صفحات آن با خطای ۴۰۴ روبه‌روست لازم است کمی نگران شوید چرا که این خطا به مرور زمان سئوی سایت شما را درگیر می‌کند وشاخص UX یا تجربه کاربری سایت شما را کاهش می‌دهد. برای برطرف کردن خطای ۴۰۴ از سمت مدیر نیز روش‌های مختلفی وجود دارد که ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

گاهی ممکن است به هر دلیلی مجبور شوید آدرس یک صفحه را تغییر دهید. در این شرایط باید آدرس قبلی را روی آدرس جدید ریدایرکت کنید. با این کار کاربر با جستجوی مسیر قبلی به صورت خودکار به صفحه جدید منتقل خواهد شد. برای آشنایی با انواع ریدایرکت و کاربردهای آن روی همین لینک کلیک کنید.

ریدایرکت و ارور 404

یکی دیگر از روش‌های رفع این خطا تغییر حالت پیوند یکتا در پیشخوان وردپرس است. برای این کار کافیست در فضای سیستم وردپرس مسیر پیشخوان> تنظیمات> پیوندهای یکتا را طی کنید و حالت پیوند یکتا را تغییر دهید. با این حال توصیه می‌کنیم اگر ورودی از گوگل دارید این کار را انجام ندهید و صرفا رو گزینه ذخیره تغییرات در پایین صفحه کلیک کنید.

به یاد داشته باشید که همواره باید صفحات سایت خود را بررسی کنید. علاوه براین لینک سازی‌های خارجی سایت را نیز آنالیز کنید. گاهی ممکن است صفحه‌ای از سایت که لینک گرفته است را حذف کرده باشید. در این صورت کاربر با ورود به سایت با خطای ۴۰۴ not found روبه‌رو خواهد شد.

تاثیر ارور ۴۰۴ بر سئوی سایت

اصلی‌ترین ضربه‌ای که ارور ۴۰۴ می‌تواند به سئوی یک سایت وارد کند این است که کاربران آن سایت را فراری بدهد. تصور کنید پس از مراجعه به صفحه‌ای از یک سایت با ارور ۴۰۴ مواجه شده‌اید. احتمال اینکه  در جستجوهای بعدی خود بر روی لینک آن سایت کلیک کنید، کاهش می‌یابد اینطور نیست؟

با مطالعه مقاله تاثیر ارور ۴۰۴ در عملکرد سایت می‌توانید اطلاعات جامعی در زمینه ارور ۴۰۴ به دست آورید. 

کاربران معمولا به سایتی که در آن به صورت مکرر با ارورهای مختلف روبرو شوند اعتماد نمی‌کنند. اگر می‌خواهید سایتی داشته باشید که با جلب اعتماد کاربران بتوانید آنها را به مشتریان دائمی خود تبدیل کنید،  پیشنهاد می‌کنیم زودتر از هر چیز ارورهای سایت خود را از بین ببرید و آن‌ها را رفع کنید.

جمع بندی

با مطالعه این مطلب آموختید که چگونه خطای ۴۰۴ را برطرف کنید. خطای ۴۰۴ به شما نشان می دهد که صفحه خاصی که در حال جستجوی آن هستید توسط سرور یافت نشده است. در این مطلب روش‌های رفع خطای ۴۰۴ را نیز آموختید. با به کار بستن این روش‌ها به راحتی خطای ۴۰۴ را در سایت خود از بین ببرید و با این کار از رتبه صفحات سایت خود در نتایج جستجو مراقبت کنید.

امیدواریم این مطلب پاسخگوی سوالات شما بوده باشد. در غیر این صورت می‌توانید سوالات خود را از طریق بخش نظرات با کارشناسان ما در میان بگذارید.

سوالات متداول :

  • ۴۰۴ چیست؟

ارور ۴۰۴ یکی از کدهای وضعیت پروتکل HTTP است، زمانی که کاربری این خطا را دریافت می کند به این معناست که مسیر درخواست شده وجود ندارد.

  • ارور ۴۰۴ را چگونه می‌توان در سایت پیدا کرد؟

با استفاده از گوگل سرچ کنسول و با کمک افزونه‌های وردپرس می‌توان ارور ۴۰۴ را در سایت تشخیص داد.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  88  =  91

Back to top button