آموزش وب مستری

مقایسه subdomain با subfolder ؛ زیردامنه برای سئو بهتر است یا زیرپوشه؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

آیا استفاده از subdomain در سئو سایت تاثیر دارد؟ تفاوت پوشه با ساب دامین چیست؟ زیردامنه برای سئو بهتر است یا زیرپوشه؟ این پرسش دائماً در حوزه بهینه‌سازی محتوای وب‌سایت‌ها پرسیده می‌شود و البته اهمیت بسیاری هم دارد. متأسفانه گوگل پاسخ این پرسش را به صورت واضح بیان نکرده است.

نظر گوگل چیست؟ زیرپوشه بهتر است یا زیر دامنه؟

گوگل ادعا می‌کند که ازنظر موتورهای جستجو و خزندگان آن زیر دامنه‌ها و زیرپوشه‌ها کاملاً مساوی هستند و رفتار یکسانی در مقابل آن‌ها در پیش‌گرفته می‌شود.

بات‌های گوگل در زیر دامنه‌ها و زیرپوشه‌ها به‌صورت یکسان می‌خزند؛ آن‌ها را ایندکس و سپس رتبه‌بندی می‌کنند. بدین ترتیب شما برای بهبود رتبه زیر دامنه‌ها به همان اندازه زیرپوشه‌ها فرصت و شانس در اختیار دارید.

نظر متخصصان گوگل درباره تفاوت ساب دامین با ساب فولدر چیست؟

اما متخصصان سئو مخالف هستند! حالا که گوگل می‌گوید رفتار مشابهی در مقابل زیر دامنه و زیرپوشه‌ها دارد، چرا متخصصان سئو مخالفت می‌کنند؟ کلید اصلی ماجرا در تلاشی است که باید برای بهینه‌سازی این موارد متفاوت به‌کارگیرید.

شما می‌توانید رتبه زیردامنه و زیرپوشه را در موتورهای جستجو بهبود ببخشید، اما همواره برای سئو کردن زیر دامنه‌ها وادار خواهید شد بیشتر تلاش کنید.


مقاله مرتبط: راهنمای ساخت زیردامنه یا subdomain


پیش از هر چیز می‌خواهیم به زبان ساده تشریح کنیم که سازوکار زیردامنه‌ چگونه است:

  • یک دامنه با رتبه و سطح بالا از ارائه‌دهنده خدمات دامنه خریداری می‌شود.
  • ارائه‌دهنده خدمات حقوق استفاده از دامنه را فراهم می‌آورد.
  • برای پیاده‌سازی وب‌سایت روی این دامنه باید به شرکت‌های خدمات میزبانی سفارش دهید یا خودتان میزبانی را بر عهده بگیرید تا دامنه را به سرور FTP متصل کنید. سرور FTP درواقع محتوایی را که می‌خواهید روی وب‎سایت نمایش داده شود در برمی‌گیرد.

وقتی ارتباط دامنه را با سرور مخصوص محتوای وب‌سایت برقرار کردید، با دو انتخاب مواجه خواهید شد:

آیا تمایل دارید محتوا به شکل زیر دامنه باشد؟ (برای مثال www.example.com)

آیا تمایل دارید محتوا نوعی دامنه سطح بالا باشد؟ (برای مثال، example.com)

اگر اولین مورد را انتخاب کنید، مانند اغلب وب‌سایت‌ها محتوایتان روی زیر دامنه قرار می‌گیرد.

ازآنجاکه برخی وب‌سایت‌ها محتوای کاملاً متفاوتی را روی زیر دامنه‌ها قرار می‌دهند، گوگل هرکدام از زیر دامنه‌ها را به‌عنوان جزئی جدا در نظر گرفته و با آن‌ها به همین صورت برخورد می‌کند.

مزایای استفاده از ساب دامین

بهترین مثال برای توضیح این پرسش Disney است. وب‌سایت دیزنی زیر دامنه‌های متعددی مانند cars.disney.com، videos.disney.com، disneyparks.disney.com، princess.disney.com و چند مورد دیگر دارد که هرکدامشان برای مقصود متفاوتی طراحی‌شده‌اند.

شرکت دیزنی برای بازاریابی و تبلیغات هرکدام از این زیر دامنه‌ها از روش‌ها و استراتژی‌های مخصوص و متفاوتی استفاده می‌کند و لینک‌های مرتبط را برای هرکدام به‌طور جداگانه به دست می‌آورد.

ممکن است که برخی لینک‌های خارجی به‌صورت یکجا به همه زیر دامنه‌هایش مرتبط شوند؛ اما در اغلب موارد این لینک‌ها تنها به یک یا دو زیر دامنه ارتباط دارند.


مقاله مرتبط: راهنمای ساخت زیردامنه یا subdomain


به بیان ساده‌تر، هرکدام از این زیر دامنه‌ها کسب‌وکاری مجزا هستند که درون شرکت واحدی قرار دارند.

وقتی به این شیوه از زیر دامنه‌ها استفاده کنیم، می‌توانیم موفق‌تر باشیم و رتبه صفحه‌های خود را در موتورهای جستجو هم بهبود ببخشیم. هرکدام از این زیر دامنه‌ها متکی‌به‌خودشان خواهند بود و ممکن است از کل واحد لینک بگیرند.

این لینک‌ها درواقع مهم‌ترین عامل در انتخاب استفاده از زیر دامنه در مقابل زیرپوشه هستند. اگر محتوای شما در زیر دامنه می‌تواند به‌عنوان کسب‌وکار یا زمینه‌ای مجزا عمل کند و ارزش متفاوتی دارد، می‌توانید آن را به‌صورت جداگانه در زیر دامنه قرار دهید. حتی در برخی موارد توصیه می‌کنیم که حتماً محتوا از حوزه متفاوت را در زیر دامنه متفاوت قرار دهید.

واضح است که لینک‌های درون cars.disney.com همگی درباره اتومبیل هستند و برای مرور صفحه‌هایی با محتوای سرگرمی، خرید، رسانه‌ای و غیره باید به زیر دامنه‌های دیگر مراجعه کنید.

مزایای استفاده از زیر پوشه

کسب‌وکارهای متعددی وجود دارند که در تنوع محصول و محتوا به‌پای دیزنی نمی‌رسند. اغلب وب‌سایت‌ها تنها بر یک یا دو موضوع اصلی متمرکز هستند. برای مثال وب‌سایت مؤسسه حقوقی یا یک وکیل را در نظر بگیرید.

تصور کنید که زمینه فعالیت این مؤسسه حقوقی تنها مسائل مرتبط با خانواده، حوادث شخصی و تعهدات مالی باشد. این وب‌سایت می‌تواند موارد مذکور را به زیر دامنه‌های سه‌گانه مانند familylaw.site.com تبدیل کند و گوگل هم با آدرس مذکور مانند site.com/family-law برخورد خواهد کرد. بدین ترتیب دارنده وب‌سایت باید لینک‌هایی را برای هرکدام از زیر دامنه‌ها تعریف کند و این لینک‌ها همچنین باید ازنظر موضوعی متمرکز باشند.

البته این مثال در صورتی تحقق می‌یابد که همه لینک‌ها مساوی باشند که در حقیقت کمتر اتفاق می‌افتد. از طرفی اگر این نمونه به واقعیت پیوست، هرکدام از بخش‌ها دارای لینک‌های خواهند بود که به همان زیر دامنه‌های تعریف‌شده ارجاع داده می‌شوند.

اگر در ارتباط دادن زیر دامنه‌ها به یکدیگر خوب عمل کنید، ممکن است میان آن‌ها وجه اشتراک ایجاد شود و برخی ارزش‌هایشان به اشتراک گذاشته شود.

از طرفی اگر با یک دامنه واحد آغاز کنید و سپس لینک‌هایی به زیرپوشه‌ها به دست آورید، بدین ترتیب ۶۳ لینک خواهید داشت که همگی به زیر دامنه اصلی یا دامنه‌ای که استفاده می‌کنید، ارجاع داده می‌شوند:

در هردوی نمونه‌ها انتخاب نهایی بر عهده شماست و به‌عنوان دارنده اصلی وب‌سایت باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید وب‌سایت خود را چگونه طراحی کنید و توسعه دهید.

رویکرد زیرپوشه معمولاً ساده‌تر است و زمان کمتری برای توسعه نیاز دارد. توصیه می‌کنیم که در صورت امکان از همین نوع طراحی استفاده کنید؛ مگر آنکه دلیل قانع‌کننده‌ای برای جداسازی واحدهای کسب‌وکارتان وجود داشته باشد.

همان‌طور که گفتیم، تلاش کمتری برای طراحی و توسعه زیرپوشه نیاز دارید و به همین خاطر احتمال حفظ و نگهداری آن‌هم بالاتر خواهد بود. بدین ترتیب قادر خواهید بود رتبه‌بندی صفحه‌هایتان را هم به‌تدریج بهبود ببخشید.

خلاصه

اگر تمایل دارید که صفحه‌های جداگانه در وب‌سایت خود ایجاد کنید و زیر دامنه‌هایی باارزش‌های متفاوت در اختیار کاربران قرار دهید، راحت باشید. برای گوگل اصلاً تفاوتی ندارد که وب‌سایت شما برای زیرپوشه‌ها رتبه بهتری کسب می‌کند یا زیر دامنه‌ها. این موتور جستجوی محبوب هر دو زیر دامنه و زیرپوشه را در رتبه‌بندی و بررسی به‌صورت یکسان در نظر می‌گیرد.

از طرفی اگر زمان‌بندی برایتان در اولویت قرار دارد و می‌خواهید کارها را به‌سرعت انجام دهید، بهتر است تمرکز خود را بر بهینه‌سازی یک دامنه اصلی منعطف کنید. در این شرایط بهتر است از زیرپوشه به‌جای زیر دامنه استفاده کنید.

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3  +  3  =  

دکمه بازگشت به بالا