مقایسه کنترل پنلهای سی پنل و پلسک
اگر شما نیز صاحب وبسایتی هستید مسلماً اکثر اوقات بهطور مستقیم با سایت و هاست خود سروکار دارید. حتی در مواقعی خاص نیاز دارید تا به سرور دسترسی داشته باشید که در این مرحله، پای پنلهای مدیریتی میزبانی وب مثل سی پنل و پلسک به میان میآید.
بهعنوان مثال، چنین پنلهایی به شما این امکان را میدهند تا به مواردی دسترسی داشته باشید که از طریق سیستم مدیریت محتوای خود قادر به دیدن آنها نیستید. با شناخت گزینههای موجود و ویژگیهای متفاوت آنها میتوانید پنل مناسب خود را انتخاب کنید.
در این مقاله به بررسی مشهورترین پنلهای مدیریتی، cPanel و Plesk میپردازیم و به شما کمک میکنیم که مورد مناسب خود را انتخاب کنید.
معرفی cPanel
امروزه این پنل مدیریتی بهعنوان محبوبترین نرمافزار شناختهشده است. این ابزار به شما امکان میدهد که با سرور در ارتباط باشید و فعالیتهایی را از جمله گرفتن بکاپ، مدیریت دیتابیس و کارهایی از این قبیل انجام دهید.
این نرمافزار، شهرت خود را مدیون دو چیز است: اول اینکه طرز کار با آن بسیار ساده است که این خبری خوش برای افرادی است که تجربهی چندانی در کار با پنلهای مدیریتی ندارند. برای اکثر ویژگیهای آن، راهنما و یک دستورالعمل نوشتهشده که هرکسی بدون هیچ مشکل خاصی میتواند طبق آنها عمل کرده و کار خود را پیش ببرد. دوم اینکه، سی پنل برای سیستمهایی بر پایهی لینوکس طراحیشده است که البته تعداد زیادی از کاربران را تحت پوشش قرار میدهد.
مقاله مرتبط: روش فعال سازی احراز هویت دو مرحلهای در cPanel و WHM
لازم به ذکر هست که سیپنل از دو بخش مجزا تشکیل نشده و تمرکز بر روی تنظیمات سمت سرور و دامنه است؛ یعنی نمیتوان اکانت مشتری را به همان سادگی در محیط و قابلیت مجزا مدیریت کرد. اکانت مساوی است با مشتری. حال اگر ۱۰ اکانت با یک آدرس ایمیل و یک مالک وجود داشته باشند در سیپنل بهعنوان ۱۰ اکانت با مالکین مجزا لحاظ میشوند. در این راستا میتوان از نرمافزار WHM نیز استفاده کرد. خبر خوب این که هر دوی این پلتفرمها، فارغ از اینکه چه پلنی را انتخاب میکنید باهم سازگار هستند.
ویژگیهای کلیدی cpanel:
- کنترل پنل بر پایهی لینوکس
- ویژگیهای بسیار ازجمله امکان بکاپگیری و ابزارهایی مختص پایگاه داده
- فراهم کردن امکان نصب انواع CMS ها
- سازگاری با WHM و تبدیلشدن به پلتفرمی قوی برای میزبانی وب
قیمت:
مقاله مرتبط: ۵ مورد از مهمترین تنظیمات cPanel برای تازهکارها
معرفی Plesk
در همین ابتدا باید بگوییم که پلسک، تفاوت چندانی با سی پنل ندارد. درواقع تنها چیزی که این دو را از هم متفاوت میکند این است که پلسک هم برای ویندوز و هم برای لینوکس در دسترس است. پس اگر از بر روی سرور خود ویندوز نصبکردهاید، میتوانید از این پلتفرم استفاده کنید.
البته پلسک، ویژگیهایی بخصوصی دارد. در کار با آن به رابط کاربری تمیز و مدرنی برمیخورید که تجربهی آن چیزی شبیه به داشبورد وردپرس است. تمام موارد موردنیاز شما در این پلتفرم از طریق سایدبار در دسترس خواهد بود و موارد دیگر نیز همانگونه که خودتان بخواهید در صفحه، قابل تنظیم هستند.
مقاله مرتبط: هنگام نارضایتی از هاست چه باید کرد؟
در پلسک برای هر کاربر دو بخش مجزا وجود دارد: بخش مدیریت مشتری یا همان Account Management و بخش تنظیمات سرور و دامنه. در پلسک، مالک یا مشتری مشخص است. پس درصورتیکه ۱۰ اکانت متعلق به یک مالک باشد، به همین گونه محاسبه میشود و همان مشتری مالک ۱۰ اکانت است و با تغییر مشخصاتش درواقع مشخصات مالک تمامی آن اکانتها تغییر خواهد کرد.
پلتفرم پلسک، تقریباً تمام ویژگیهای سی پنل را ارائه میدهد که همین موضوع نیز انتخاب بین این دو را کمی دشوار میکند.
مطلب مرتبط: کاربردهای کنترل پنل پلسک
ویژگیهای کلیدی plesk:
- پشتیبانی از هر دو سیستمعامل ویندوز و لینوکس
- امکان مدیریت سرور و اکانتها
- پشتیبانی از CMS های مشهور و نصب راحت آنها
قیمت:
مقایسه Plesk و cPanel
اگر از کاربران لینوکس هستید، هر دو پلتفرم میتوانند گزینههای پیشِ روی شما باشند. استفاده از هر دوی آنها بسیار ساده است و تقریباً ویژگیهای یکسانی دارند. از لحاظ رابط کاربری، پلسک نسبت به سی پنل کمی مدرنتر به نظر میرسد اما سی پنل با ویژگی خاص خود قادر است تمام موارد مورد نیاز ما را در یک صفحهنمایش دهد.
در صورت استفاده از سی پنل، به دلیل مشهورتر بودنش شاید بتوانید از پشتیبانی بهتری برخوردار شوید اما هر دوی آنها بهقدری قابلفهم هستند که کمتر پیش میآید که به پشتیبانی نیاز داشته باشید.
همانطور که گفتیم، اگر از کاربران سیستمعامل ویندوز هستید، پلسک انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
انتخاب پنل مدیریتی مناسب، کیفیت ارتباط شما را با سرورتان رقم میزند. پس داشتن انتخابی مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است.