آموزش آنالیتیکسآموزش وب مستری

چگونه در گوگل آنالیتیکس هدف (Goal) تعریف کنیم؟

به این post امتیاز دهید

تعیین موضوعات اصلی برای وب‌سایت یک امر ضروری برای بهبود رتبه وب‌سایت در لیست نتایج جستجو است.

تعیین اهداف در پلتفرم‌های آنالیتیک برای این موضوعات نیز یکی از عوامل مهم برای موفقیت در تبلیغات و بازاریابی است.

تعیین هدف

ثبت هدف در پلتفرم آنالیتیکس موردنظر شما آسان است. قسمت سخت فرآیند، توافق همهٔ اعضای تصمیم‌گیرنده بر روی موضوع هدف برای سایت است.

تیم شما با همکاری یکدیگر باید تصمیم بگیرد که چه کمک‌هایی به سایت شود تا اهداف کلی شرکت از طریق آن تأمین شود.

و مهم‌تر از آن، باید با همفکری یکدیگر به این نتیجه برسند که آیا وب‌سایت به اهداف خود می‌رسد؟

ردگیری اهداف به‌وسیلهٔ ابزارهای آنالیتیک (بیشتر مواقع گوگل آنالیتیکس) به ما کمک می‌کند تا بفهمیم آیا وب‌سایت در راستای رسیدن ما به اهدافمان عمل می‌کند؛ یا اینکه باعث سردرگمی کاربران می‌شود.


مقاله مرتبط: آموزش Google Analytics به زبان ساده


در فهم مشترک از اهداف سایت، ضروری است همهٔ اعضا تفاوت بین شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) و اهداف سایت را درک کنند. مورد دیگر این است که از کاربری که به سایت شما مراجعه می‌کند چه انتظاری دارید. این انتظار می‌تواند خرید، گفتگوی آنلاین، جذب کاربران به سمت خود و غیره باشد.

شاخص‌های عملکرد کلیدی معیارهایی کمکی برای ما در رسیدن به اهداف هستند. اهداف می‌توانند موارد مختلفی همچون مشاهدهٔ ویدئو، پر کردن سبد خرید آنلاین، شروع گفتگوی آنلاین یا برقراری ارتباط باشد. خوب است در ابزارهای آنالیتیک، این شاخص‌ها را با استفاده از ردیاب‌های مشخص‌شده زیر نظر داشته باشیم اما نباید به‌عنوان هدف به آن‌ها نگاه کنیم.


مقاله مرتبط: ١٠ جایگزین مناسب برای گوگل آنالیتیکس


قبل از هر چیزی لازم است اهدافی را بررسی و تعیین کنید که برای سازمان شما مفید است. این موضوع در آینده بسیار کارساز خواهد بود.

مثلاً، بدانید چه میزان از افراد جذب‌شده اقدام به خرید می‌کنند. ارزش خرید آن‌ها چقدر است؟ حاشیهٔ سود شما چقدر است؟

حالا که فهمیدید نرخ تبدیل چه هدفی ارزشمند است، می‌توانید فهم بهتری نسبت به بازدهی حاصل از تبلیغات و بازاریابی دیجیتالی داشته باشید.

ثبت اهداف در گوگل آنالیتیکس

برای ثبت اهداف به گوگل آنالیتیکس بروید و وارد قسمت Admin > Goals بشوید.

مراحل ثبت هدف در گوگل آنالیتیکس

این قابلیت وجود دارد تا از قالب‌های مخصوص هدف استفاده کنید یا از فرمت‌های ساختهٔ خودتان استفاده کنید. پایهٔ اصلی این دو یکی است. بر اساس تجربه، بهتر است فرمت دستی (custom) را انتخاب کنید.

مراحل ساخت هدف آنالیتیکس

در قسمت بعد از چهار طریق می‌توانید اهداف خود را پیگیری کنید: مقصد (Destination)، مدت‌زمان (Duration)، تعداد صفحه به ازای هر بازدیدکننده (Pages/Screen per Session) و رویداد (Event).

در اغلب موارد بهتر است هدف خود را از نوع «مقصد» یا Destination انتخاب کنید.

پیشنهاد می‌کنیم اهداف خود را بر اساس تعداد صفحه یا مدت‌زمان انتخاب نکنید. این موارد بیشتر از آنکه هدف باشند، شاخص‌هایی برای بررسی عملکرد کلیدی هستند.

فردی را در نظر بگیرید که پنج صفحه از سایت شما را بازدید می‌کند اما الزاماً خریدی نمی‌کند. در این صورت شاید در کل به نفع شما باشد، اما نمی‌توان از آن به‌عنوان هدف نام برد.

دلایل انتخاب هدف در گوگل آنالیتیکس

برای انتخاب هدف از نوع مقصد، باید ساختار هدف مقصد مشخص باشد. موارد زیادی وجود دارد که باید به‌دقت تکمیل شوند.

مقصود ار هدف گذاری در گوگل آنالیتیکس

شما می‌توانید قاعدهٔ مختص به خودتان را برای لینک مقصد تعریف کنید و از این طریق هدف خود را مشخص نمایید. برای این موضوع، سه گزینه برای انتخاب دارید:

Equals to: /lead-submission-thank-you

با استفاده از این روش دقیقاً لینک موردنظر خود را مشخص می‌کنید. در اینجا /lead-submission-thank-you هدف دقیق شما است.

Begins With:/receipt

با استفاده از این روش لینک‌های مختلف یا اهداف مشابه را به‌عنوان هدف مشخص می‌کنید. مثلاً در این مورد می‌توانید رسیدهای خاصی را مورد هدف قرار دهید:

/receipt-12345

/receipt-12346

/receipt-12347

Regular Expression: contact|directions

ممکن است لینک‌های متفاوتی داشته باشید که هدف‌های یکسانی را برآورده می‌کنند. با به دست آوردن دانش و نحوهٔ کارکرد Regular Expressions می‌توانید تغییرات دلخواه را مطابق هدف خود بر روی لینک‌ها انجام دهید.
بااین‌حال، درک و استفادهٔ صحیح از Regular Expression کمی دردسر دارد و نیاز به سعی و خطا فراوانی دارد تا بتوانید به‌درستی اهداف خود را ثبت کنید.

/contact.html

/directions.html

درحالی‌که با روش ذکرشده می‌توانید نرخ تبدیل خود را بر اساس لینک‌های مقصد تعیین کنید، گوگل آنالیتیکس این امکان را فراهم کرده است تا با پیگیری رویدادها نیز بتوانید اهداف خود را دنبال کنید.

ردیابی رویدادها با کمک Google Tag Manager انجام می‌شود. همچنین می‌توان در لینک‌ها و عناصر موردنظر سایت، کدهایی قرار داد و درواقع به آن‌ها آدرس‌دهی کرد؛ سپس از این طریق رویدادهای موردنظر را ردیابی کرد.

فرض کنید رویدادهایی را در گوگل آنالیتیکس ثبت کرده‌ایم اما تابه‌حال به‌عنوان اهداف گوگل آنالیتیکس از آن‌ها استفاده نکرده‌ایم. در این شرایط، ابتدا به قسمت رویدادها یا Events در گوگل آنالیتیکس مراجعه می‌کنیم و ازآنجا قسمت‌های موضوع، برچسب و کنش‌های انجام‌شده را بررسی می‌کنیم.

تعریف هدف در گوگل آنالیتیکس

با مراجعه به تعریف هدف جدید، می‌توانیم تنظیمات جدیدی اعمال کنیم. یعنی موضوع، برچسب و کنش‌های موردنظر خود را برای هدف تعیین کنیم. برای این کار بازهم باید قسمت‌های equals to، begins with و regular expression را تکمیل نمود.

شما می‌توانید برای هدف خود موضوع، برچسب و کنش دقیقی را ثبت کنید. ضمن اینکه معمولاً ثبت موضوع دقیق کافی است.

برای مثال، هدف را این تعیین کرده‌ایم که کاربران باهدف تماس به شرکت، بر روی آیکون تلفن کلیک کنند. برای این کار چندین برچسب وجود دارد؛ چراکه برای هر صفحه‌ای که کاربر در آن قرار دارد و بر روی آیکون تلفن کلیک می‌کند، برچسب جداگانه‌ای تعریف می‌شود.

مثال اهداف در گوگل آنالیتیکس

بدون در نظر گرفتن نوع هدف، یک‌بار که موقعیت یا رویداد هدف خود را شناختید، می‌توانید هدف خود را ارزش‌گذاری کنید.

آیا بررسی کرده‌اید که چه هدفی برای کسب‌وکار شما ارزشمند است؟ می‌توانید ارزش‌های پولی را برای صفحات و کانال‌های آنالیتیکس خود قرار دهید تا بهتر بفهمید قسمت‌های مشخص‌شدهٔ سایت یا کانال‌های توزیع چه میزان از هدف شما را برآورده کرده‌اند.

افزودنِ مراحلِ رسیدن به هدف اصلی مفید است؛ مخصوصاً برای افرادی که می‌خواهند علت کاهش بازدیدکنندگان را در مراحل قبلی بدانند. به‌علاوه اینکه این کار ترفندی آسان است تا هدف خود را با شفافیت بیشتری ردیابی کنید.

برای مثال، ممکن است صفحهٔ تقدیر و تشکر را به‌عنوان یک هدف معین کرده باشید و به‌طور اتفاقی در موتورهای جستجو ایندکس شده باشد؛ سپس مشاهده کنید که صفحهٔ تقدیر و تشکر اولین صفحه‌ای است که کاربران به آن مراجعه می‌کنند درحالی‌که هیچ‌گونه فرمی را تکمیل نکرده‌اند. در این صورت باید بدانید که اشتباهی رخ‌داده است.

داشتن نشانه‌ها و مراحل مختلف، برای شما این اطمینان را ایجاد می‌کند که مثلاً کاربران ابتدا صفحهٔ مربوط به فرم را مشاهده کرده‌اند و سپس صفحهٔ تقدیر و تشکر به آن‌ها نشان داده‌شده است.

به سعی و تلاش خود ادامه دهید؛ به ایجاد هدف نزدیک شده‌اید. اما باید بررسی کنید که آیا صفحهٔ مقصد یا رویداد تعریف‌شده در هفتهٔ اخیر مورد بازدید قرارگرفته‌اند یا خیر.

اگر فعالیت‌های ۷ روز اخیر مربوط به هدف تعیین‌شده ۰% بود، پس احتمالاً هدف خود را به‌درستی تنظیم نکرده‌اید. این موضوع، اغلب به خاطر اشتباه در تعیین regular expressions است.

اگر فعالیت‌ها در حدود ۲۰ درصد بود، هدف خود را خیلی بد تنظیم کرده‌اید و ناپایدار است. با این درصد یعنی کاربران جذب صفحات و رویدادهای غیر هدف می‌شده‌اند.

حالت سوم این است که درصد فعالیت‌های مرتبط باهدف شما خوب بوده است و با موفقیت هدف‌های مناسبی را تعیین و ثبت نموده‌اید.

با این شرایط، شما هدف خود را در گوگل آنالیتیکس به ثبت رسانده‌اید.

اکنون می‌توانید با استفاده از این ۷ نکته، مهارت‌های ردیابی اهداف خود را بهبود ببخشید.

۷ نکته برای ردیابی هدف از طریق گوگل آنالیتیکس

۱.برای سنجش اهداف از تحلیل‌های لحظه‌به‌لحظه استفاده کنید

آیا اطمینان کافی برای ردیابی اهداف ثبت‌شدهٔ خود ندارید؟ حتی در شرایطی که در ابتدا آن‌ها را ارزیابی و تأیید کرده‌اید؟

هدف خود را به‌طور کامل ثبت نمایید و با استفاده از گزارش‌های به‌دست‌آمده، میزان موفقیت اهداف را لحظه‌به‌لحظه بررسی کنید.

اگر مانع دسترسی به ترافیک سایت خود شوید، نمی‌توانید به‌صورت لحظه‌ای نرخ تبدیل هدف خود را مشاهده کنید. مطمئن شوید باعث محدودیت ابزار آنالیتیکس نشده باشید.

نکات تعیین هدف در گوگل آنالیتیکس

۲.لینک‌های هدف را زیر نظر داشته باشید

بهتر است بدانید که آیا فقط لینک‌های هدف را ردیابی می‌کنید یا به‌طور اتفاقی در حال ردیابی لینک صفحات غیر هدف نیز هستید.

موارد لازم برای تعیین هدف در آنالیتیکس

۳.لینک‌های هدف را به‌عنوان صفحات فرود تعیین کنید؛ تا از خطای ردیابی کاسته شود

وقتی‌که صفحات هدف باعث سردرگمی و گیجی کاربر شوند، حتی از طریق برچسب متای ربات‌ها یا حذف لینک‌های هدف نمی‌توان این صفحات را به‌عنوان ایندکس در موتورهای جستجو حفظ کرد و نرخ تبدیلات هدف را افزایش داد.

ترفندهای گوگل آنالیتیکس

۴.از «مسیر برعکس هدف» برای بررسی مراحل رسیدن به هدف استفاده کنید

در گوگل آنالیتیکس قسمتی با عنوان «مسیر برعکس هدف» یا Reverse Goal Path وجود دارد. این قسمت به شما کمک می‌کند تا بفهمید که آیا کاربران دقیقاً از طریق مراحل و لینک‌های موردنظر شما به لینک هدف می‌رسند یا خیر.

همچنین، اضافه کردن پیش‌مراحل برای هر هدف باعث می‌شود تا از پراستفاده‌ترین راه‌های رسیدن به لینک‌های هدف آگاه شوید.

مسیر برعکس هدف در آنالیتیکس

۵.اطلاعات به‌دست‌آمده از طریق کانال‌های مختلف را تحلیل کنید

در بسیاری از سایت‌ها، به‌ندرت در اولین بازدید کاربر تبدیل (conversion) اتفاق می‌افتد. معمولاً کاربران قدیمی از طریق همان کانال قبلی وارد سایت نمی‌شوند.

مثلاً ممکن است کاربری برای اولین بار از طریق فیس‌بوک وارد سایت شما شود و هدف معین‌شده توسط شمارا برآورده نکند؛ اما دفعهٔ بعد از طریق گوگل به سایت شما مراجعه کند.

با مدل‌سازی سفارشی قادر خواهید بود تا کانال‌های ورودی خود را ارزش‌گذاری کنید.

تحلیل اطلاعات هدف گوگل آنالیتکس

۶.برای اهداف آگهی هشدار تنظیم کنید

با استفاده از گوگل آنالیتیکس قادر خواهید بود تا برای رسیدن به اهداف خود آگهی هشدار تنظیم کنید. با این ویژگی با کاهش/افزایش درصد مشخصی از میزان دستیابی به هدف، به شما پیام هشداری فرستاده می‌شود.

با این کار هم خبر خوشحالی دریافت می‌کنید و هم پیام‌های ناراحت‌کننده می‌شنوید. یعنی در صورت انجام موفقیت‌آمیز تبدیل یا در صورت وجود شرایط نامساعد به شما اطلاع‌رسانی می‌شود.

هشدار هدف در آنالیتیکس

۷.اطلاعات به‌دست‌آمده را واکاوی کنید

ثبت اهداف و اعمال تنظیمات مربوط به آن، باعث به دست آمدن اطلاعاتی می‌شود. با تجزیه‌وتحلیل این اطلاعات می‌توانید اطلاعات رفتاری کاربران و نحوهٔ تعامل آن‌ها با سایت خود را دریابید. از این طریق می‌توانید استراتژی‌های خود را طوری تنظیم کنید تا نرخ تبدیل را بهبود بخشید و کاربرد سایت را برای کاربران بیشتر و مفیدتر کنید.


مقاله مرتبط: نرخ تبدیل چیست؟چطور می‌توان نرخ تبدیل فروش سایت را افزایش داد؟


مثلاً با استفاده از Advanced Segments می‌توانید تحلیل‌های جداگانه‌ای انجام دهید. یعنی برای افرادی که هدف خاصی را دنبال کرده‌اند، اطلاعات جداگانه برای تحلیل داشته باشید. یا برای افرادی که همهٔ اهداف ثبت‌شده را انجام داده‌اند یا اصلاً در شرایطی که تبدیلی اتفاق نیفتاده است نیز اطلاعات جداگانه‌ای داشته باشید. با استفاده از این شیوه می‌توانید تفاوت‌های بین کاربرانی که تبدیلی انجام داده‌اند با کاربرانی که تبدیلی انجام نداده‌اند را بفهمید.

خلاصه

ثبت و تنظیم مناسب اهداف در گوگل آنالیتیکس سبب می‌شود تا اطلاعات مفیدی از کاربران و سایت خود به دست آورید. این اطلاعات شامل مواردی همچون مشخصات کاربران و تعاملات آن‌ها با سایت است. همچنین شما می‌توانید بفهمید آیا کاربران در راستای اهداف شما چه اقداماتی انجام می‌دهند.

اطلاعات تحلیلی قوی باعث می‌شود معیارها را بشناسید و از آن مهم‌تر، برای تدوین استراتژی بازاریابی بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام. وقت بخیر
    خیلی ممنون از توضیحات واضح و خوبتون.
    یه سوال دارم از خدمتتون.
    من در بعضی از سایت ها اقدام به تبلیغات کردم. این سایت های آگهی سایت منو به عنوان بنر و تبلیغات همسان ثبت کردند.
    حالا من میخوام هدف (Goal) رو اینطوری تعریف کنم:
    گوگل آنالیتیکس به من نشون بده چند درصد یا چه تعداد از افرادی که از طریق سایت تبلیغاتی X وارد سایت karsea شدند، منجر به ثبت آگهی (هدف (Goal) ) شده؟
    با توجه به توضیحات شما من بلدم که هدف (Goal) رو آدرس سایت خودم قرار بدم اما نمیتونم نتایج رو محدود به ورودی از سایت تبلیغاتی X کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2  +  2  =  

دکمه بازگشت به بالا