آموزش وب مستری

چگونه از ویژگی NoFollow استفاده کنیم؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

برای درک بهتر ویژگی NoFollow در محیط وب ابتدا باید میزان اهمیت این قابلیت در موتورهای جستجو را درک کنیم. تصور کنید که وب‌سایتی دارید و در صفحه اصلی وب‌سایت ۱۰ لینک داخلی از وب‌سایت خود و ۵ لینک خارجی از صفحات وب‌سایت‌های دیگر را اضافه کرده‌اید، این بدین معنا است که شما ۱۵ لینک Outbound دارید. لینک‌های Outbound یا لینک‌های داده‌شده به سایت‌های خارجی بر رتبه وب‌سایت شما در رده‌بندی‌های خارجی تأثیر دارد. زمانی که وب‌سایتی، لینک را به سایت شما ارجاع می‌دهد، وب‌سایت شما لینک InBound یا لینک جاذبه‌ای دریافت می‌کند. لینک‌های جاذبه‌ای لینک‌هایی هستند که از یک سایت دیگر به سمت سایت شما داده می‌شود. اگر وب‌سایت شما ۳۰ لینک جاذبه‌ای داشته باشد (کنترل این لینک‌ها از دست شما خارج است) درواقع شما ۴۵ لینک دارید که به صفحه اصلی وب‌سایت شما ارتباط دارد.

زمانی که خزنده‌های موتور جستجو، وب‌سایت شمارا نمایه‌سازی می‌کند، تمام ۴۵ لینک دنبال می‌شود، البته این مسئله به موقعیت وب‌سایت شما، رتبه‌بندی سایت و مسائل دیگر بستگی دارد. در این میان Link Juice هم به رتبه‌بندی بهتر وب‌سایت شما کمک می‌کند.Link Juice به قدرت منتقل‌شده به یک طراحی سایت از طریق لینک به منابع داخلی و خارجی اشاره می‌کند. صفحه شما هم‌چنین برای هر ۴۵ لینک،Link Juice هم دریافت می‌کند. انتقال Link Juice درواقع یک جاده دوطرفه است که ترافیک را با ویژگی nofollow ایجاد می‌کند.

معنای ویژگی nofollow

Nofollow یک ویژگی لینک است که در وب‌سایت شما با برچسب‌ها یا تگ‌های (<a>) نمایش داده می‌شود. ویژگی nofollow نشان می‌دهد که یک لینک با برچسب یا تگ anchor یا لنگر نباید توسط موتورهای جستجو فالو یا دنبال شوند.

اگر انکر تکست شما در HTML به‌صورت فالویینگ لینک شده باشد به این صورت نمایش داده می‌شود:

<a href=www.example.com><em>Anchor Text</em></a>

شما می‌توانید لینک را به‌صورت زیر به حالت nofollow دربیاورید:

<a href=www.example.com rel=”nofollow”><em>Anchor Text</em></a>

اضافه کردن ویژگی nofollow به خزنده موتور جستجو نشان می‌دهد که این لینک‌ها نباید در تعیین رتبه‌بندی وب‌سایت تأثیری داشته باشد. درهرصورت شما نباید نمایه‌سازی موتور جستجو با اضافه کردن ویژگی nofollow را متوقف کنید. این صفحات با موتورهای جستجو نمایه‌سازی می‌شوند اگر لینک‌های دیگری به وب‌سایت به‌صورت nofollow ارجاع داده‌شده باشد و یا شامل یک نقشه سایت باشد.

دلایل استفاده از ویژگی nofollow

  • دوری کردن از اسپم: اگر صفحه وب‌سایت شما به یک وب‌سایت هرز یا اسپم لینک شده باشد و یا به وب‌سایتی با نظرات اسپم و لینک‌های بی‌ارتباط پیوند خورده باشد، شما می‌توانید این لینک را به حالت nofollow دربیاورید.
  • دوری کردن از لینک‌های پولی: اگر شما مایل به استفاده از ربات‌های گوگل هستید (گوگل بزرگ‌ترین و بیشترین سهم را در صنعت جستجو دارد به همین دلیل قوانین خاص خود را دنبال می‌کند) شما نباید اجازه دهید که لینک‌های پولی به لینک جویس وب‌سایت شما متصل شوند. این عمل نقض آشکار دستورالعمل‌های گوگل است. درواقع گوگل یک سیستم گزارش برای وب‌سایت‌هایی که با لینک‌های پولی رتبه وب‌سایت خود را ارتقا می‌دهند دارد. پس بهترین راه استفاده از لینک‌های پولی nofollow در وب‌سایت است. لینک‌های پولی می‌توانند در قالب بنرهای تبلیغاتی، تکست لینک‌ها ظاهر شوند و رتبه وب‌سایت شمارا ارتقا دهند.

لینک‌های nofollow در بسیاری از زمینه‌ها و در بسیاری از وبلاگ‌ها و کامنت های عمومی استفاده می شوند و مجاز است. بسیاری از بلاگر های CMS از این ویژگی در کدهای بخش نظرات یا کامنت ها استفاده می‌کنند، یک مثال بزرگ در این زمینه، ورد پرس است.

ساختار لینک‌های Nofollow

ایجاد لینک با سایت‌هایی که از ویژگی لینک‌های nofollow بهره برده‌اند کار سختی نیست. هدف نهایی اتصال لینک‌ها به لینک جویس و افزایش و بهبود سئو سایت است. اگر فرصتی برای شما پیش آمد که یک لینک nofollow ولی بسیار محبوب را به وب‌سایت خود ارجاع دهید، با استفاده از این لینک سایت شما بهتر به مخاطب نمایش داده می‌شود.

به‌عنوان‌مثال اگر شما یک لینک را در بخش مهمی از وب‌سایت خود به‌صورت nofollow دارید، شما می‌توانید از سمت کسانی که این صفحه مهم وب‌سایت شمارا بازدید می‌کنند، ترافیک دریافت کنید، پس این موضوع مهم و سودآور است زمانی که حتی از لینک جویس ها هم استفاده‌نشده است.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1  +    =  6

دکمه بازگشت به بالا