آموزش وب مستری

با رعایت این نکات حریم خصوصی خود را در اینترنت ایمن نگه دارید

به این post امتیاز دهید

در دنیای امروز که اکثر افراد مدت زیادی از زمان خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند و در فضای مجازی اطلاعات شخصی‌شان را نگهداری می‌کنند، حفظ امنیت اطلاعات کاربران امری ضروری است. درواقع میزان امنیت حساب‌های کاربری تا حد زیادی به میزان دانش و جدیت شما در امنیت و حفظ حریم شخصی آنلاین بستگی دارد و لازم است که با اقدامات امنیتی آشنایی کافی داشته تا از دست هکرها در امان بمانید.
در ادامه نکات لازم برای حفظ حریم خصوصی در اینترنت و امنیت آنلاین را بررسی می‌کنیم:

به نشانه‌ها و اخطارها توجه کنید

در هنگام استفاده از مرورگرهای مختلف همچون گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس برخی علائم و هشدارها، وجود مشکلات یا معایب سایت را به کاربر نشان می‌دهند:

به نشانه‌ها و اخطارها توجه کنید

  1. آیکون قفل: این آیکون اگر به رنگ سبز باشد بیانگر امنیت سایت است، اما اگر به رنگ نارنجی، زرد یا قرمز باشد نشانگر اشکالات امنیتی در سایت موردنظر است.
  2. تأیید HTTPS در نوار آدرس: HTTP مخفف Hypertext Transfer Protocol secure (پروتکل انتقال فرا متنی امن) و به معنای آن است که وب‌سایت دارای اتصال ایمن است. از ژانویه ۲۰۱۷، مرورگر کروم اتصالات HTTP را به‌عنوان وب‌سایت‌های ناامن در نظر می‌گیرد.
  3. هشدار بدافزارها و استفاده از روش فیشینگ: این هشدارها توسط مرورگر بیانگر این است که وب‌سایت مورد بازدید ناایمن است و نباید به‌هیچ‌وجه از آن بازدید کرد.
  4. فایل‌های پیوست مشکوک در ایمیل: ایمیل‌هایی که دارای فایل‌های پیوست مشکوک به‌ویژه فایل‌های فشرده‌شده رمزگذاری شده هستند به‌عنوان اسپم در نظر گرفته می‌شوند و ممکن است منجر به حملات فیشینگ شوند.

نشانه‌ها و اخطارها

این شاخص‌ها نشان‌دهنده آن است که وب‌سایت یا صفحه موردنظر از امنیت کافی برخوردار نیست و به‌عنوان اسپمر و خرابکار شناخته‌شده و مرورگرها و موتورهای جستجو مانع از ورود کاربران به این‌گونه سایت‌ها می‌شوند.

از اشتراک‌گذاری اطلاعات خود با افراد غریبه خودداری کنید

با گسترش روزافزون استفاده از شبکه‌های اجتماعی، خطرات ناشی از به اشتراک‌گذاری اطلاعات نیز در حال افزایش است که می‌تواند حریم خصوصی افراد را به خطر اندازد. دسترسی آسان به اطلاعات شما، می‌تواند منجر به سرقت هویت و نفوذ به اطلاعات محرمانه شما گردد. اگر اطلاعات کافی درزمینه حفظ حریم خصوصی شبکه‌های اجتماعی ندارید، می‌توانید از راهنمای این شبکه‌های اجتماعی که در اختیار شما قرارگرفته است استفاده کنید:

  1. فیس‌بوک: Privacy Checkup، Security Tips، Privacy Basics، ۵ Facebook Privacy Settings You Should Know، How to Use Facebook’s Mystifying Privacy Settings
  2. توییتر: Protecting Tweets، Account Security Tips، Twitter privacy and security tips
  3. لینکدین: Account and Privacy Settings، ۵ Ways to Protect Your LinkedIn Account، ۶ Security and Privacy Tips to Help You Deal With LinkedIn’s Current Security Crisis

همیشه آدرس ایمیل جایگزین داشته باشید

فروش آدرس ایمیل به همراه اطلاعات شخصی در وب رایج شده است. بنابراین داشتن ایمیل‌های جایگزین می‌تواند به حفظ امنیت شما کمک زیادی کند.

استفاده از یک ایمیل در همه‌جا به هکرها کمک می‌کند به‌راحتی به‌حساب کاربری شما نفوذ کرده و ایمیل شمارا با اسپم‌ها و یا سرقت هویت مورد هدف قرار دهند. بهتر است یک ایمیل جایگزین برای ارسال ایمیل به غریبه‌ها، عضویت در خبرنامه‌ها و یا پر کردن فرم‌های ناشناخته در وب‌سایت‌های ناشناخته و یا غیرقابل‌اعتماد استفاده کنید.


مقاله مرتبط: ٣ راه برای جلوگیری از سوء استفاده ایمیل ها در هاست


بدین‌صورت بیشتر اسپم‌های اجتناب‌ناپذیر و یا ایمیل‌های ناخواسته به ایمیل جایگزین ارسال می‌شوند و ایمیل اصلی شما بدون مشکل باقی خواهد ماند. علاوه بر این همیشه می‌توانید ایمیل‌های مهم را از آدرس دوم به ایمیل اصلی خود ارسال کرده و یک فیلتر برای این ایمیل‌ها در پوشه جداگانه تنظیم کنید. به‌این‌ترتیب حساب ایمیل اصلی شما به‌خوبی سازمان‌یافته و بدون اسپم باقی خواهد ماند.

برای ایجاد یک حساب ایمیل، می‌توانید یکی از ارائه‌دهنده ایمیل محبوب مثل جیمیل و یاهو استفاده کنید و یا از ارائه‌دهنده‌های سرویس ایمیل موقت استفاده کنید:

آدرس ایمیل جایگزین

  1. Zoho Mail: به کمک این سرویس‌دهنده ایمیل می‌توانید برای شخص ثالث نیز حساب ایمیل ایجاد نمایید.
  2. AOL Mail: یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین ارائه‌دهندگان سرویس ایمیل است که امکان ایجاد ایمیل با نام مستعار نیز به کاربران می‌دهد.
  3. Trashmail: برای ثبت موقت یک آدرس ایمیل و بدون نیاز به آدرس می‌توان از این سرویس‌دهنده استفاده نمود.
  4. HMA Anonymous Mail: برای ایجاد یک ایمیل که دارای تاریخ انقضا نیز هست می‌توان از این سرویس استفاده نمود.

از ورود به حساب‌های شخصی در محل کار و مکان‌های عمومی خودداری کنید

سعی کنید در محیط کار خود و یا مکان‌های عمومی از اطلاعات حساب بانکی و ایمیل شخصی تا حد ممکن استفاده نکنید.

از ورود به حساب‌های شخصی در محل کار و مکان‌های عمومی خودداری کنید

اگر واقعاً نیاز دارید که به هر دلیلی از حساب‌های شخصی و ایمیل خود استفاده کنید، حتماً بررسی‌های امنیتی را با استفاده از آنتی‌ویروس انجام داده و یا از گوشی‌ خود برای ارسال ایمیل و بررسی حساب بانکی خود استفاده نمایید.

احراز هویت دوعاملی را فعال کنید

هویت دوعاملی درواقع بدین‌صورت است که برای ورود به‌حساب کاربری علاوه بر کلمه عبور، به یک کد تائید نیاز خواهید داشت که از طریق پیامک یا ایمیل برایتان ارسال می‌شود. سیستم‌های امنیتی مختلف ممکن است از روش‌های مشابه استفاده کنند. در حال حاضر بسیاری از وب‌سایت‌های معروف نظیر فیس‌بوک و گوگل با ارسال یک کد به شماره موبایل یا ایمیل جایگزین صاحب ایمیل ارسال می‌کند تا هویت شخصی که می‌خواهد به آن حساب وارد شود مورد تأیید قرار گیرد.

احراز هویت دوعاملی

با فعال‌سازی هویت دوعاملی، حتی اگر به پسورد شما دسترسی داشته باشند نمی‌توانند وارد حساب شما شوند. توجه داشته باشید که تنها برخی از وب‌سایت‌ها از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند.

استفاده از سرویس‌های Tor یا VPN

Tor یک روتر و رمزنگار ترافیک آنلاین است که به شما اجازه می‌دهد بدون اینکه شناسایی شوید از اینترنت استفاده کنید و ترافیک خود را برای حفاظت از چشم هکرها رمزگذاری می‌کند.
در شبکه Tor که یک روش پیاده‌سازی مستقل از Onion Routing است شما با سه سرور ارتباط دارید، بنابراین پیام شما سه بار رمز می‌شود.

VPN یک رمزنگار ترافیک برای تشخیص و تأمین امنیت داده‌های وب برای جلوگیری از ردیابی هکرها، کارفرمایان، ISP ها و سازمان‌های دولتی است.

استفاده از Tor یا VPN از نظارت اشخاص ثالث بر فعالیت‌های شما جلوگیری خواهد کرد و شمارا از حملات و نفوذها جلوگیری می‌کند.

رمزنگاری تمام اطلاعات

شما می‌توانید با استفاده از رمزگذاری داده‌های خصوصی اعم از کلمه عبور، اطلاعات مالی و حسابداری، تصاویر و فیلم‌های شخصی ارتباطات خود را خصوصی کنید و از انواع حملات هکرها جلوگیری کنید.

ابزارهای زیر به شما کمک می‌کنند ایمیل، اسناد آنلاین و اطلاعات حافظه‌های ابری را رمزگذاری کنید:

  1. Tutanota: با الهام از اصل FOSS، یک سرویس کاملاً رایگان ایمیل رمزگذاری شده ارائه می‌دهد.
  2. Hushmai: ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌ای برای ایمن نگه‌داشتن ایمیل‌ها ارائه می‌دهد.
  3. ChatCrypt: پیام‌ها را رمزگذاری کرده و تنها برای کسانی که رمز عبور رادارند قابل‌خواندن است.
  4. : Cyph یک برنامه مسنجر رایگان در مرورگر با رمزگذاری دوطرفه برای داشتن مکالمات خصوصی رمزگذاری شده است.
  5. DocSecrets: افزونه گوگل که اطلاعات حساس را رمزگذاری کرده و متون مخفی را برجسته می‌کند.
  6. Cryptomator: یک ابزار رایگان رمزگذاری سمت سرویس‌گیرنده برای رمزگذاری فایل‌ها قبل از ارسال و یا مرتب کردن آن‌ها در سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری آنلاین است.
  7. SecureGmail: یک ابزار رایگان Streak برای ارسال پیام‌های رمزگذاری شده با استفاده از جیمیل است.
  8. Mailvelope: یک ابزار رمزگذاری اپن سورس است که در Gmail، Outlook، Yahoo Mail و… کار می‌کند.

استفاده از پلاگین‌های مسدودکننده ردیاب

پلاگین‌های مسدودکننده ردیاب درواقع نوعی از افزونه‌های مرورگر هستند که به شما کمک می‌کنند از شر ردیاب‌های آنلاین، مؤسسات تبلیغاتی و… راحت شوید. برخی از این ردیاب‌ها تمام‌کارهایی که در اینترنت انجام می‌دهید را ثبت می‌کنند.

استفاده از پلاگین‌های مسدودکننده تبلیغات در مرورگر به شما اجازه می‌دهد از وب به‌صورت کاملاً ایمن استفاده کنید و هیچ‌کس بر فعالیت‌های آنلاین شما نظارت نداشته باشد.

ازجمله این مسدودکننده‌ها می‌توان به Ghostery، Disconnect،Adblock Plus و Privacy Badger اشاره کرد.

  1. Ghostery: از شما در مقابل ردیاب‌های ناشناخته محافظت می‌کند و به شما امکان مدیریت اطلاعات شخصی را می‌دهد.
  2. Disconnect: از مرور و جستجوی خصوصی پشتیبانی می‌کند و از نرم‌افزارهای مخرب و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم جلوگیری می‌کند.
  3. Adblock Plus: ردیاب‌های مختلف، تبلیغات مزاحم، پاپ‌آپ‌ها و آگهی‌های تصویری در حین مرور وب را مسدود می‌کند.
  4. Privacy Badger: تبلیغات جاسوسی و ردیاب‌های نامرئی که بر فعالیت‌های آنلاین شما نظارت دارند را مسدود می‌کند.

کوکی‌های مرورگر را بشناسید

بسیاری از وب‌سایت کوکی‌ها را بر روی مرورگر شما نصب می‌کنند، که برای ردیابی داده‌ها و اطلاعات ورود به سیستم کاربر در حین مرور وب استفاده می‌شوند. برخی دیگر از کوکی‌ها برای ردیابی از Cross Site tracking به‌منظور سرویس‌دهی به ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و پاپ‌آپ‌ها استفاده می‌کنند. هکرها به‌راحتی می‌توانند از این اطلاعات برای دسترسی به اطلاعات حساب‌ها استفاده کنند.

نصب ابزارهای مدیریت کوکی

برای جلوگیری از ردیابی داده‌ها توسط کوکی‌ها لازم است تا برای مدیریت کوکی‌ها از ابزارهای مختلف استفاده کنید. ازجمله این ابزارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. Cookie Manager: یک افزونه گوگل کروم که به شما اجازه می‌دهد کوکی‌ها را از طریق تولبار اضافه، ویرایش یا حذف نمایید.
  2. Firebug: یکی از افزونه‌های فایرفاکس است که کوکی‌ها را در مرورگر مدیریت می‌کند و به فیلتر کردن آسان آن‌ها کمک می‌کند.
  3. IECookiesView: یک ابزار مدیریت کوکی‌ها در اینترنت اکسپلورر است که تمام کوکی‌ها را فهرست کرده و امکان مدیریت آن‌ها را به شما می‌دهد.
خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6  +  4  =  

دکمه بازگشت به بالا