میزبانی وب

مقایسه SSL و TLS و HTTPS؛ تفاوت در چیست؟

۱/۵ - (۱ امتیاز)

سه اصطلاح SSL و TLS و HTTPS، در چند سال اخیر در زمینه امنیت وب بسیار رایج شده اند. برای بسیاری از کاربران این سوالات مطرح می‌شود که چه شباهت و تفاوت‌هایی بین SSL، TLS و HTTPS وجود دارد و چه ارتباطی با یکدیگر دارند. در ادامه این مقاله از هاست ایران مگ به بررسی این سوالات می‌پردازیم که گواهینامه‌های SSL و TLS چگونه کار می‌کنند؟ ارتباط SSL وTLS  با HTTPS چیست؟ چه زمانی و چرا استفاده از SSL و TLS ضروری است؟ و … در ابتدا به معرفی SSL، TLS و HTTPS به صورت جداگانه می‌پردازیم و سپس ارتباط آن‌ها با یکدیگر را بررسی می‌کنیم.

SSL چیست؟

نام SSL  مخفف Secure Sockets Layer است. گواهی SSL نوعی فناوری امنیتی دیجیتالی است که امکان ارتباط رمزگذاری‌شده بین سایت و مرورگر را فراهم می‌کند. این فناوری در حال منسوخ شدن است و به زودی به طور کامل با TLS جایگزین می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این فناوری، حتما مقاله «گواهی SSL چیست؟» از هاست ایران مگ را مطالعه کنید.

TLS چیست؟

اصطلاح TLS مخفف عبارت Transport Layer Security است و امنیت حریم خصوصی داده‌ها را به همان روشی که SSL انجام می‌دهد، تضمین می‌کند. از آنجایی که SSL در واقع دیگر استفاده نمی‌شود، این اصطلاح درستی است که کاربران باید شروع به استفاده از آن کنند.

HTTPS چیست؟

پروتکلHTTPS  یک افزونه امن از پروتکل HTTP است. سایت‌هایی که گواهینامه‌های SSL وTLS  را نصب و پیکربندی می‌کنند، می‌توانند از پروتکل HTTPS برای برقراری ارتباط امن با سرور استفاده کنند. هدف از نصب  SSLو TLS این است که انتقال اطلاعات حساس از جمله اطلاعات شخصی، اطلاعات پرداخت یا ورود به سیستم ایمن شود.

این پروتکل جایگزینی برای انتقال داده متنی ساده است که در آن اتصال کاربر به سرور رمزگذاری نشده است. استفاده از این پروتکل، کار را برای کلاهبرداران و هکرها سخت‌تر می‌کند. اکثر مردم با گواهینامه‌های  SSLوTLS  آشنا هستند. این گواهی‌ها توسط مدیران سایت‌ها برای ایمن سازی سایت و ارائه راهی امن به کاربران برای انجام تراکنش‌ها استفاده می‌شود. در سایتی که از یکی از این گواهینامه‌ها استفاده می‌کند، پروتکل HTTP به HTTPS تبدیل می‌شود و نماد قفل کوچکی در کنار URL در نوار آدرس ظاهر می‌شود.

گواهی‌های SSL و TLS چطور اتصال امن بین سرور و کاربر را برقرار می‌کنند؟

گواهینامه‌های SSL وTLS  با داشتن یک کلید خصوصی و عمومی و یک کلید جلسه برای هر جلسه منحصر به فرد کار می‌کند. هنگامی که بازدیدکننده آدرس ایمن شده با SSL را در مرورگر وب خود وارد می‌کند یا به صفحه‌‌ای امن می‌رود، مرورگر و سرور ارتباط برقرار می‌کنند. در طول اتصال اولیه، از کلیدهای عمومی و خصوصی برای ایجاد یک کلید جلسه استفاده می‌شود که سپس برای رمزگذاری و رمزگشایی داده‌هایی که در حال انتقال هستند، استفاده می‌شود. این کلید جلسه برای مدت محدودی معتبر می‌ماند و فقط برای آن جلسه خاص استفاده می‌شود.

شما می‌توانید با جستجوی نماد قفل یا نوار سبز رنگ در بالای مرورگر خود متوجه شوید که آیا یک سایت از SSL استفاده می‌کند یا خیر. می‌توانید روی این نماد کلیک کنید تا اطلاعات مربوط به دارندگان گواهی را مشاهده کنید و تنظیمات SSL را مدیریت کنید.

چه زمانی و چرا استفاده از SSL و TLS ضروری است؟

در هر سایتی که اطلاعات حساسی مانند نام کاربری و رمز عبور یا اطلاعات پرداخت منتقل می‌شود، استفاده از SSL و TLS ضروری است. هدف گواهینامه‌های SSL و TLS این است که مطمئن شود فقط کاربر و سرور می‌توانند به داده‌هایی که در حال انتقال است، دسترسی داشته باشند.

آیا گواهینامه‌های SSL و TLS بر سئو تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ مثبت است! گوگل در سال ۲۰۱۴ تغییراتی در الگوریتم خود ایجاد کرد تا وبسایت‌هایی را که از گواهی SSL استفاده می‌کردند، در اولویت قرار دهد. از آن زمان تاکنون،‌گوگل بر داشتن گواهی SSL تأکید کرده است. کارشناسان گوگل رسما اعلام کرده‌اند که سایت‌های دارایSSL  از سایت‌هایی که دارایSSL  نیستند، (در صورت برابر بودن سایر شرایط) رتبه بالاتری خواهند داشت. اگرچه سایت‌های ایمن شده با SSL تنها ۱ درصد از نتایج را تشکیل می‌دهند، اما ۴۰ درصد از جستجوها حداقل یک سایت ایمن شده با SSL را در صفحه اول نمایش می‌دهد.

تفاوت بین سایت بدون SSL و سایت دارای SSL و TLS چیست؟

از نظر عملی، گواهینامهSSL  تفاوت کوچکی در سئو ایجاد می‌کند. همچنین با توجه به امنیت سایت دارای گواهی SSL، احتمال ورود و ماندن کاربران در سایت دارای گواهی SSL بیشتر از سایت بدون SSL است.

ارتباط SSL و TLS با HTTPS چیست؟

بر خلاف تصور برخی از کاربران، SSL و TLS با HTTPS قابل مقایسه نیستند؛ بلکه در کنار یکدیگر کاربرد دارند. هنگامی که شروع به استفاده از گواهی SSL می‌کنید، سایت را برای انتقال داده‌ها با استفاده از پروتکل HTTPS پیکربندی می‌کنید. دو فناوری SSL و HTTPS دست به دست هم می‌دهند و شما نمی توانید از یکی بدون دیگری استفاده کنید. امروزه قبل از همه URL ها، عبارت HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن) یا HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن ایمن) وجود دارد. این دقیقا همان چیزی است که تعیین می‌کند هر داده‌‌ای که ارسال و دریافت می‌کنید، چگونه منتقل می‌شود.

تفاوت بین HTTP و HTTPS

تفاوت بین HTTP و HTTPS، همان تفاوت بین وجود گواهی SSL و نبود آن است. یکی از راه‌هایی که به شما این امکان را می‌دهد تا وجود گواهی SSL در یک سایت را بررسی کنید، نگاه کردن به URL است. اگر در ابتدای URL، پروتکل HTTPS وجود داشت، سایت گواهی SSL دارد. به این دلیل که اتصالات HTTPS برای کار کردن به گواهی SSL نیاز دارند.

مقایسه وجود و عدم وجود گواهی SSL در مرورگرها

اکثر مرورگرهای اصلی از جمله گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا و مایکروسافت اج، زمانی که کاربران از طریق یک اتصال ایمن به سایت دارای SSL دسترسی پیدا می‌کنند، نماد قفل را در کنار URL قرار می‌دهند. به عنوان مثال، در کروم نماد قفل سبز رنگ را در نوار آدرس خواهید دید. کاربران می‌توانند با کلیک بر روی قفل، گواهینامه SSL و جزئیات بیشتری را مشاهده کنند.

از آنجایی که مرورگرها تلاش خود را برای نمایش ایمن بودن سایت‌ها انجام می‌دهند، به‌عنوان مالک سایت به نفع شماست که به این نکته توجه کنید و سایت خود را ایمن کنید. به این ترتیب، بازدیدکنندگان به محض بازدید از سایت شما متوجه می‌شوند که سایت شما قابل اعتماد است.

فعالسازی گواهی SSL برای دامنه

موتورهای جستجو طیف وسیعی از معیارهای مختلف را برای تعیین رتبه سایت‌ها استفاده می‌کنند. یکی از این معیارها این است که کاربران چند بار از سایت شما به صفحه نتایج باز می‌گردند. داشتن گواهی SSL می‌تواند بین کسی که از شما خرید می‌کند و کسی که فقط کلیک می‌کند تفاوت ایجاد کند. بسیاری از معیارهای دیگر که برای رتبه‌بندی سایت‌ها در گوگل استفاده می‌شوند، می‌توانند با داشتن یا نداشتن گواهی SSL تحت تاثیر قرار بگیرند.

چگونه گواهی‌های SSL و TLS را به سایت خود اضافه کنیم؟

افزودن گواهی SSL و TLS به سایت ممکن است برای بسیاری از کاربران گیج کننده باشد و بهتر است در این شرایط توسط یک متخصص وب انجام شود. با بررسی مراحل مربوط به اضافه کردن گواهی SSL به سایت، متوجه خواهید شد که امکان انجام آن را دارید یا خیر. اولین قدم این است که قبل از نصب کلاینت ACME، دسترسی SSH را فعال کنید. در این مرحله، می‌توانید گواهی SSL و TLS خود را تولید کرده و از طریق پنل مدیریت هاست وب خود آن را نصب کنید.

اگر به دنبال ارائه دهنده گواهینامه SSL با بهترین پشتیبانی هستید، ما هاست ایران را به شما پیشنهاد می‌دهیم. کارشناسان هاست ایران با ارائه پشتیبانی ۲۴ ساعته، در تمام مراحل نصب گواهی SSL با شما همراه خواهند بود.

چگونه گواهینامه‌های SSL و TLS را به سایت وردپرس اضافه کنیم؟

نصب گواهی SSL و TLS در وردپرس کمی ساده تر است. وردپرس افزونه‌هایی مانند Really Simple SSL و SSL Insecure Content Fixer را به کاربران ارائه می‌دهد که بخش فنی کار را برای شما انجام می‌دهد. در صورت استفاده از این افزونه‌ها باید گواهی SSL را از یک ارائه دهنده معتبر مانند هاست ایران خریداری کنید.

هنگامی که گواهی SSL را خریداری و نصب کردید، باید تنظیمات را در پنل مدیریت وردپرس خود تغییر دهید یا از یکی از افزونه‌های ذکر شده در بالا استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که وارد وردپرس شوید و به بخش تنظیمات << عمومی بروید. سپس به قسمت‌های آدرس وردپرس (URL) و آدرس سایت (URL) بروید و آن‌ها را از HTTP به HTTPS تغییر دهید. تغییرات را ذخیره کرده و سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه چیز همانطور که در نظر گرفته شده است، کار می‌کند.

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله دیدیم که گواهی SSL و TLS بر امنیت و رتبه سئوی سایت تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بین برتری سایت شما یا شکست در برابر رقبا، تفاوت ایجاد کند. به همین دلیل استفاده از گواهی‌های SSL و TLS توصیه می‌شود. اگر قصد نصب گواهینامه‌های SSL را دارید و برای شما در این زمینه سوالاتی پیش آمده است یا در این باره به کمک نیاز دارید، می‌توانید با پشتیبانی هاست ایران تماس بگیرید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12  +    =  17

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا