شبکه و امنیت

Tls چیست و چگونه کار می‌کند؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)

TLS چیست و چه عملی انجام میدهد؟ TLS یک پروتکل حفظ حریم خصوصی و امنیتی است که برای برقراری ارتباط امن از طریق اینترنت پیاده‌سازی شده است. معمولاً ارتباطات بین سرور و کلاینت‌ها را رمزگذاری می‌کند. TLS جانشین پروتکل لایه سوکت امن (SSL) است. SSL v3.0 و TLS v1.0 بسیار شبیه بودند اما با TLS جایگزین شد.

Tls چیست؟

امنیت لایه انتقال (TLS) یک پروتکل رمزنگاری است که با استفاده از رمزگذاری داده، اتصال بین وب سرور و برنامه وب را ایمن می‌کند. برای تمام داده‌های مبادله شده از طریق شبکه، از جمله ایمیل‌ها، جلسات مرور وب و انتقال فایل اعمال می‌شود. درنتیجه، هکرها نمی‌توانند به اطلاعات حساس کاربران مانند اعتبار ورود و شماره کارت اعتباری دسترسی پیدا کنند.

TLS چیست

TLS چگونه کار می‌کند؟

برای اینکه بفهمیم که TLS چیست و نحوه کار آن چگونه است بهتر است که با یک تصویر آن را درک کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

 

  1. با یک سرویس فعال TLS، یک فرستنده یک ClientHello (همان‌طور که در پروتکل ذکر شده است) ارسال می‌کند. این شامل اطلاعات مربوط به مشتری است.
  2. سپس سرور با پیام ServerHello پاسخ می‌دهد (انتخاب بالاترین نسخه TLS پشتیبانی شده توسط Client) و سپس یک مجموعه رمز را از لیست پیام ClientHello انتخاب می‌کند. سرور همچنین گواهی دیجیتال خود و پیام نهایی ServerHelloDone را ارسال می‌کند.
  3. مشتری گواهی را تأیید می‌کند. سپس کلاینت پیام ClientKeyExchange را ارسال می‌کند. در اینجا مشتری مکانیزم تبادل کلید را برای ایجاد امن یک راز مشترک با سرور انتخاب می‌کند. کلاینت همچنین باید ChangeCipherSpec را ارسال کند که نشان می‌دهد در حال حاضر به ارتباط امن تغییر می‌کند که در نهایت با پیام Finished برای نشان دادن دست دادن موفقیت‌آمیز دنبال می‌شود.
  4. سرور با ChangeCipherSpec و یک پیام رمزگذاری شده Finished پس از دریافت راز مشترک پاسخ می‌دهد.

کلید جلسه یک کلید رمزگذاری متقارن مشترک است که در جلسات TLS برای رمزگذاری داده‌های ارسالی به عقب و جلو استفاده می‌شود. سرور بررسی می‌کند که بالاترین نسخه SSL/TLS که توسط هر دو پشتیبانی می‌شود، کدام است، یک مجموعه رمز را از یکی از گزینه‌های کلاینت‌ها انتخاب می‌کند (اگر یکی را پشتیبانی می‌کند) و به‌صورت اختیاری یک روش فشرده‌سازی را انتخاب می‌کند. پس از انجام تنظیمات اولیه، سرور گواهی خود را ارائه می‌دهد. این گواهی باید مورد اعتماد خود مشتری یا طرفی باشد که مشتری به آن اعتماد دارد. پس از تأیید گواهی و اطمینان از اینکه این سرور واقعاً همان چیزی است که او ادعا می‌کند (و نه یک شخص ثالث در وسط)، یک کلید ردوبدل می‌شود. این می‌تواند یک کلید عمومی، “PreMasterSecret” باشد.

TLS چگونه کار می‌کند

سرور و کلاینت هم‌اکنون می‌توانند کلید را برای رمزگذاری متقارن محاسبه کنند. فرایند به پایان رسید و دو میزبان می‌توانند به‌طور ایمن ارتباط برقرار کنند. همچنین برای بستن یک اتصال، پروتکل TCP هر دو طرف متوجه خواهند شد که اتصال به‌درستی قطع شده است.

مزایای TLS چیست؟

ممکن است از خود بپرسید که مزایای TLS چیست؟ در زیر به مهمترین مزایای TLS اشاره شده است.

  • رمزگذاری: TLS/SSL می‌تواند به ایمن‌سازی داده‌های ارسالی با استفاده از رمزگذاری کمک کند.
  • قابلیت همکاری: TLS/SSL با اکثر مرورگرهای وب، از جمله Microsoft Internet Explorer و در اکثر سیستم‌عامل‌ها و سرورهای وب کار می‌کند.
  • انعطاف‌پذیری الگوریتم: TLS/SSL عملیاتی را برای مکانیسم احراز هویت، الگوریتم‌های رمزگذاری و الگوریتم هش ارائه می‌دهد که در طول جلسه امن استفاده می‌شود.
  • سهولت استقرار: بسیاری از برنامه‌های کاربردی TLS/SSL به‌طور موقت در سیستم‌عامل ویندوز سرور ۲۰۰۳ در دسترس هستند.
  • سهولت استفاده: ازآنجایی‌که TLS/SSL در زیر لایه برنامه پیاده‌سازی می‌شود، بیشتر عملیات آن برای مشتری کاملاً نامرئی است.

 TLS چه تفاوتی با SSL دارد و چگونه می‌توانم بدانم از کدام یک استفاده می‌کنم؟

در زیر به مهمترین نکات در رابطه با اینکه تفاوت SSL با TLS چیست آورده شده است.

  • لایه سوکت ایمن (SSL) یک نسخه قدیمی TLS است. قبل از شروع TLS، نسخه نهایی آن Ssl 3.0 بود.
  • هر دو پروتکل امنیتی به‌طور مشابه کار می‌کنند و از کلیدهای رمزنگاری در پروتکل‌های لایه کاربردی مختلف مانند HTTP، FTP، IMAP و SMTP استفاده می‌کنند.
  • بااین‌حال، TLS فرآیند دست دادن (شروع ارتباط) متفاوت، الگوریتم‌های رمزگذاری قوی‌تر و مجموعه‌های رمز امن‌تر را ارائه می‌دهد. درنتیجه، TLS امنیت داده و احراز هویت بهتری نسبت به SSL دارد.
  • به‌عنوان‌مثال، TLS از کد احراز هویت پیام قوی تر – HMAC استفاده می‌کند، درحالی‌که SSL از یک کد تأیید اعتبار پیام استاندارد – MAC استفاده می‌کند. همچنین، پروتکل TLS می‌تواند بیش از یک پیام هشدار ارسال کند تا هر دو طرف را در مورد یک مشکل خطا آگاه کند. از طرف دیگر، SSL تنها می‌تواند یک پیام خطا ارسال کند.
  • بااین‌حال، از زمانی که اولین نسخه TLS به‌عنوان ارتقاء SSL 3.0 منتشر شد، هر دو اصطلاح اغلب به‌جای یکدیگر استفاده می‌شوند؛ بنابراین، بسیاری از افراد از اصطلاح TLS/SSL برای اشاره به پروتکل استفاده می‌کنند.
  • اگر از وب‌سایتی با TLS استفاده می‌کنید، نماد قفل باید در کنار نوار URL قابل‌مشاهده باشد که نشان می‌دهد اتصال امن است. با کلیک بر روی آن، می‌توانید جزئیات اطلاعاتی مانند موارد موجود در گواهی TLS/SSL آن را مشاهده کنید.

تفاوت بین HTTPS و TLS چیست؟

در این بخش به بحث اینکه تفاوت بین HTTPS و TLS چیست میپردازیم. قبل از اینکه در مورد TLS و HTTPS بیشتر بحث کنیم، مهم است که توجه داشته باشیم که HTTP و HTTPS متفاوت هستند، اگرچه هر دو عملکرد یکسانی دارند.

  • درحالی‌که HTTP برای برقراری ارتباط و انتقال داده بین برنامه‌ها استفاده می‌شود، HTTPS نسخه ایمن آن با رمزگذاری است. به همین دلیل است که اکثر مرورگرهای مدرن اکنون سایت‌های HTTP را به‌عنوان غیر ایمن علامت‌گذاری می‌کنند.
  • HTTPS از TLS به‌عنوان لایه امنیتی برای رمزگذاری داده‌ها در شبکه و محافظت از ارتباطات بین وب سرور و مرورگر استفاده می‌کند. به‌طور خلاصه، HTTPS به پیاده‌سازی TLS اشاره دارد که در بالای پروتکل کنترل انتقال (TCP) کار می‌کند.
  • علاوه بر این، TLS دارای نسخه‌های مختلفی است، از TLS 1.0 تا ۱.۳ به همین دلیل است که اکثر مرورگرهای وب اصلی استفاده از نسخه جدیدتر یا حداقل TLS 1.2 را به‌طور پیش‌فرض برای وب‌سایت‌ها توصیه می‌کنند.
  • TLS 1.3، آخرین نسخه آن، فرآیند برقرای ارتباط کوتاه‌تر TLS و الگوریتم‌های ایمن‌تر را ارائه می‌دهد که درنتیجه اتصال سریع‌تر و عملکرد بهتر را به همراه دارد.

سخن پایانی

تی ال اس (TLS) یک پروتکل امنیتی گسترده است که داده‌ها را از متن ساده به متن رمز شده و بالعکس رمزگذاری می‌کند. این امنیت و حریم خصوصی داده‌ها را از طریق ترافیک رمزگذاری شده فراهم می‌کند و از افشای اطلاعات حساس شما توسط هکرها جلوگیری می‌کند. استفاده از TLS همچنین مزایای زیادی برای کسب‌وکارها و برنامه‌های کاربردی وب دارد، مانند بهبود سئو سایت و ایجاد اعتماد مشتری. به‌این‌ترتیب، ممکن است به کسب‌وکار شما کمک کند تا در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رقابتی باقی بماند.

وقتی صحبت از SSL و TLS می‌شود، فرآیندها و سطوح مختلف امنیتی را ارائه می‌دهند. بااین‌حال، ازآنجایی‌که آن‌ها عملکرد یکسانی را ارائه می‌دهند، کاربران اغلب از هر دو اصطلاح به‌جای یکدیگر استفاده می‌کنند. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که بفهمید TLS چیست و چگونه کار می‌کند.

گواهی TLS/SSL با هاست ایران

اگر به فکر امنیت وب‌سایت خود هستید و به آن اهمیت می‌دهید، استفاده از SSL باید یکی از مهمترین اولویت‌های شما برای وب‌سایت خودتان باشد. برای خرید SSL کافی است که به صفحه وب سایت هاست ایران ما سربزنید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  78  =  86

دکمه بازگشت به بالا