آموزش وب مستری

۹ قانون ضروری سئو و کپی رایتینگ در سال ۲۰۲۱

۵/۵ - (۱ امتیاز)

این امر عجیب و پنهانی نیست که گوگل هر روزه در حال بهبود الگوریتم‌های جستجوی خود است و تمام این پیشرفت‌ها نیز برای کمک به بهبود جستجوی کاربران و دسترسی بهتر آن‌ها با نتایجی هست که به دنبال آن هستند. این امر کمی هیجان به کار متخصصان سئو و کپی رایترها می‌دهد. درنتیجه ما نیز به عنوان یک سئوکار یا کپی رایتر باید به تمام این پیشرفت‌ها مسلط بوده و همگام با آن برای دریافت نتیجه اول جستجو در گوگل تلاش کنیم.

در این مقاله به ۹ مورد از ضروری‌ترین قوانین برای بهبود سئو و کپی رایتینگ سایت خود در سال ۲۰۲۰ می‌پردازیم.

۱. درک و تطابق کلمات کلیدی اصلی به کسب و کار خود

۲. تمرکز بر روی هدف اصلی متن

۳. خودداری از استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوا

۴. صحبت به زبان مخاطبانتان

۵. تلاش برای دریافت Featured Snippet

۶. تفکر زیاد بر روی عنوان‌ها

۷. بهینه سازی متا تگ‌ها

۸. هدف قرار دادن کلمات کلیدی فرعی

۹. توجه بیشتر به جستجوی صوتی

در ادامه به بررسی هر کدام از موارد بالا می‌پردازیم.

۱. درک و تطابق کلمات کلیدی اصلی به کسب و کار خود

ترتیب این لیست به معنی اهمیت موارد به ترتیب بیان آن‌ها نیست. اما بررسی کلمات کلیدی در ابتدای کار از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که به عنوان پایه و اساس موفقیت استراتژی سئوی شما به حساب می‌آید.

هدف کلمات کلیدی، به دلیل اقدام به جستجوی هر کلمه کلیدی توسط کاربر گفته می‌شود که البته شما نیز به فکر هدف قرار دادن آن هستید. به صورت کلی ۳ نوع از کلمه کلیدی هدف وجود دارد:

۱- اطلاعاتی: کاربر به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر درمورد چیزی از جمله یک عنوان، محصول یا صنعت است. به عنوان مثال، داستان روز ولنتاین

۲- ناوبری یا یافتن یک وبسایت: کاربران قصد بازدید از یک وبسایت یا صفحه‌ی خاصی را دارند. به عنوان مثال، سایت خرید گل.

۳- تبلیغاتی: کاربران قصد خرید محصول یا سرویس دارند. به عنوان مثال، خرید دسته گل.

به دلیل اینکه گوگل به دنبال ارائه بهترین نتایج به درخواست جستجوی کاربران خود هست، به وبسایت‌هایی که هدف خود را بر روی کلمات کلیدی نزدیک‌تری به جستجوی کاربران می‌گذارند، امتیاز بیشتری می‌دهد. اگر شما تلاش کرده‌اید که کلمه کلیدی داستان روز ولنتاین را همراه با صفحه قیمت خرید و ارسال گل مورد هدف قرار دهید، نتایج خوبی در نتایج ارگانیگ جستجوی گوگل کسب نخواهید کرد؛ چرا که در این مرحله نتوانسته‌اید کلمه کلیدی اصلی را در صفحه درستی مورد هدف قرار دهید.

اگر در حال کپی رایتینگ صفحات وبسایت، یک پست بلاگ یا توضیحات یک محصول هستید، زمانی کپی رایتینگ خوب و بر پایه سئو خواهید داشت که اهمیت کلمه کلیدی هدف را به خوبی درک کرده باشید. با احتیاط کامل به چیزی که کاربران به دنبال آن هستند فکر کنید و تلاش خود را برای نوشتن بهترین جواب برای آن‌ها بکنید.

۲. تمرکز بر روی هدف اصلی متن

همواره اکثر افراد به دنبال نوشتن طولانی‌ترین محتواها و یا توضیحات برای هر موضوعی هستیم. اما در مورد سئو و کپی رایتینگ باید توجه کنید که هدف اصلی، ایجاد محتوای مرتبط با کلمات کلیدی هدف هست. محتوای مرتبط، اولین چیزی هست که گوگل آن را در ابتدای نتایج ارگانیک قرار می‌دهد.

گر چه ایجاد محتوای مرتبط، مهم‌ترین چیزی هست که در مورد انطباق کلمات کلیدی هدف اصلی با محتوا باید به آن توجه کرد، اما مورد کافی برای این موضوع نیست. همچنین این امر بسیار مهمی هست که به گوگل ثابت کنید که محتوای شما به کیورد مرتبط است. طبق تجربیات، راه موثر برای اثبات ارتباط محتوای شما، هدف قرار دادن کیورد اصلی در ابتدای محتوا هست. البته تعداد و در واقع چگالی استفاده از کلمات کلیدی در هر متن از اهمیت زیادی برخوردار است.

۳. خودداری از استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوا

تفاوت مهمی بین افزایش چگالی کلمات کلیدی در یک پست بلاگ و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در هر پست وجود دارد. در واقع هدف استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی اصلی، بهبود نتیجه ارگانیک سایت است که البته بیش از این کاربردی نداشته و گوگل آن را به عنوان تقلب می‌شناسد.

پیشنهاد می‌شود به دلایل زیادی از استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی پرهیز کنید. یکی از مهم‌ترین دلایل آن، هدر دادن زمان خود است. دلیل دیگر این هست که کیفیت تجربه کاربری سایت شما را به پایین می‌آورد. هیچ کاربری علاقه به خواندن مطلبی ندارد که تنها برای الگوریتم‌های گوگل بهینه سازی شده باشد. اگر در استفاده از کلمات کلیدی زیاده روی کنید، مطمئن باشید هیچ کاربری زمان زیادی را در سایت شما نمی‌گذراند.

۴. صحبت به زبان مخاطبان خود

سئو و کلمات کلیدی

ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی کمک بسیاری به شما خواهند کرد. اگر یک کانتنت مارکتر یا متخصص سئو هستید، حتما از ابزارهای قوی برای یافتن بهترین کلمات کلیدی استفاده کنید.

یکی از بهترین ابزارها برای یافتن کیورد که به صورت رایگان نیز در اختیار همه قرار دارد، کلمات یا عبارات کلیدی پیشنهادی توسط گوگل است که با جستجوی هر کلمه و در انتهای صفحه نتایج گوگل (SERP) مشاهده خواهید کرد.

تصور کنید شما به عنوان یک تولید کننده محتوا در یک شرکت ارائه دهنده ابزار ایمیل مارکتینگ فعالیت دارید و وظیفه ایجاد یک پست بلاگ با استفاده از عبارت کلیدی «کاربرد ایمیل مارکتینگ» را بر عهده دارید. این عبارت را در گوگل جستجو کنید و برای مشاهده انتهای صفحه نتایج گوگل، تا انتها اسکرول کنید. در آن قسمت مشاهده خواهید کرد که اطلاعات ارزشمندی از جمله عبارات جستجو شده و مرتبط با عبارت کلیدی شما در گوگل در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

برای استفاده از این ابزار نیازی به پرداخت هیچ هزینه‌ای نخواهید داشت و در عین حال این قدرت را خواهید داشت که به زبان مخاطبان خود در محتواهایتان صحبت کنید. در واقع مواردی را که کاربران اینترنت در گوگل جستجو می‌کنند به شما در رسیدن به نتایج اول گوگل کمک بسیاری خواهد کرد.

۵. تلاش برای دریافت Featured Snippet

طبق تحقیقات و آمار به دست آمده، کم‌تر از نیمی از نتایج جستجوی گوگل (ارگانیک یا پولی) به کلیک ختم می‌شوند. اکثر اوقات، کاربران نتایج SERP را حتی بدون کلیک بر روی یک لینک ترک می‌کنند.

دلایل بسیاری پشت این قضیه وجود دارد که به نظر می‌آید مهم‌ترین آن، Featured Snippet باشد. حتی اگر فکر می‌کنید با این ویژگی آشنا نیستید، باید بدانید که حتما تاکنون با آن در نتایج گوگل مواجه شده‌اید، منتها شاید نام آن را ندانید. این ویژگی یک باکس کوچک است که در ابتدای صفحه نتایج گوگل مشاهده خواهید کرد و توضیح کوتاهی از اطلاعات مورد نیاز شما را در نتیجه جستجویتان به شما خواهد داد.

اگر کلمه ربات چیست را در گوگل جستجو کنید، برای یافتن اطلاعات مورد نیاز خود، دلیلی وجود ندارد که حتی بر روی یکی از لینک‌ها کلیک کنید؛ چرا که پاسخ خود را در قالب یک Featured Snippet و تنها در چند جمله اصلی مشاهده خواهید کرد. آیا شما خواندن تنها چند جمله اصلی در مورد موضوع مورد نظر خود را ترجیح می‌دهید یا اینکه مقاله طولانی ویکی پدیا را در این مورد مطالعه کنید؟ مسلما یک توضیح کوتاه و مختصر و سریع، کاربرد بیشتری برای کاربران خواهد داشت.

شما نیز در زمان مناسب، نیاز دارید که برای دریافت Featured Snippet در گوگل تلاش کنید. در این راستا اگر بتوانید در وبسایت خود به سوالی، یک پاسخ مختصر و مفید و کوتاه بدهید، گوگل آن را تشخیص داده و اسنیپت آن سوال را به صفحه شما در گوگل اختصاص خواهد داد.

۶. تفکر زیاد بر روی عنوان‌ها

انتخاب عنوان مناسب یکی از مهم‌ترین مسائلی است که به هنگام ایجاد هر نوع محتوا باید به آن توجه ویژه‌ای شود. به عنوان مثال اگر برای نوشتن یک مقاله ۲۰۰۰ کلمه‌ای حدود ۱ ساعت زمان صرف می‌کنید برای انتخاب عنوان مناسب برای آن باید حدود ۴۵ دقیقه اختصاص دهید.

اگر عنوان شما مناسب و جذاب نباشد، هیچ کاربری حتی بر روی آن کلیک نخواهد کرد. پس تصور نکنید اگر زمان زیادی برای انتخاب عنوان مناسب اختصاص دهید، وقت خود را هدر داده‌اید. زمانی به فایده این موضوع پی خواهید برد که پس از گذشت چندین ماه، بازدید‌ مقاله شما به شدت افزایش یافت.


چگوه عنوان جذاب برای مقاله بنویسید که خواننده را به خریدار تبدیل کند؟


۷. بهینه سازی متا تگ‌ها

علاوه بر نوشتن عناوین جذاب و مناسب برای هر محتوا یا صفحه‌ای، مسئله مهم دیگری هست که همیشه باید به آن توجه داشته باشید. یکی از قوانین دیگر گوگل این هست که اگر عنوان‌های بیش از ۶۰ کاراکتر را انتخاب کنید، گوگل آن‌ها را کوتاه خواهد کرد تا به تعداد ۶۰ برسند. در واقع تنها دغدغه ما، نباید ایجاد عنوان مناسب باشد، بلکه باید به طور همزمان مراقب تعداد کاراکتر آن نیز باشیم. با مشاهده حذف قسمتی از عنوان خود، مسلما حس خوبی نخواهیم داشت. پس خیلی کوتاه و مختصر و مفید، عناوین خود را انتخاب کنید.

عنوان شما از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما این تنها متا تگ نیست که به بهینه سازی نیاز دارد؛ شما باید به توضیح متا در هر صفحه نیز توجه داشته باشید و آن را بهینه سازی کنید. توضیحات متا، جمله‌ای هست که دقیقا در قسمت پایین URL خود مشاهده می‌کنید.

کاربران زیادی هستند که پیش از کلیک کردن بر روی لینک محتوای شما، توضیحات آن را می‌خوانند و طبق آن تصمیم می‌گیرند که این محتوا می‌تواند پاسخ مناسبی برای سوال آن‌ها باشد یا خیر.

همچنین گوگل برای یافتن کلمات کلیدی بکار رفته در قسمت توضیحات متای محتوا و مرتبط با موضوعی که توسط کاربران جستجو می‌شود، محتوای شما را بررسی می‌کند. پس این موضوع نیست اهمیت بسیاری دارد که برای هر محتوای خود،‌ توضیحات متای مناسب و مرتبط نیز بنویسید و در آن نیز از کلمات کلیدی استفاده کنید. توضیحات متای جذاب باعث می‌شود که هم کاربران بیشتری بر روی لینک شما کلیک کنند و هم گوگل رتبه بیشتری به محتوای شما بدهد.

۸. هدف قرار دادن کلمات کلیدی فرعی

یک محتوا به تنهایی می‌تواند بابت چندین کلمه کلیدی رتبه دریافت کند. در واقع هر کلمه کلیدی اصلی می‌تواند با چند کلمه کلیدی فرعی همراه باشد. همانطور که گفتیم، با جستجوی هر کلمه یا عبارت کلیدی در گوگل، چندین عبارت کلیدی مشابه نیز در انتهای صفحه نتایج گوگل پیشنهاد می‌شود که در واقع می‌تواند به عنوان کلمه کلیدی فرعی بکار روند. زمانی که علاوه بر کلمه یا عبارت کلیدی اصلی از چندین عبارت کلیدی فرعی نیز در محتوای خود استفاده می‌کنید، احتمال آن زیاد است که بابت چندین کلمه در نتایج گوگل ظاهر شوید. به عنوان مثال اگر کاربری، شما را با جستجوی کلمه «هاست» بیابد، ممکن است کاربر دیگری، شما را با جستجوی مترادف آن، یعنی «میزبانی وب» در نتایج جستجو مشاهده کند.

در واقع با هدف قرار دادن چندین کلمه یا عبارت کلیدی مرتبط در یک محتوا، می‌توانید تعداد کاربران بیشتری را به سایت خود جذب کنید.

البته با استفاده از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی، کار شما برای یافتن کلمات مرتبط خیلی راحت‌تر خواهد بود.

۹. توجه بیشتر به جستجوی صوتی

امروزه بسیاری از کاربران بین ۲۵ تا ۴۹ برای یافتن نیازهای خود از جستجوی صوتی استفاده می‌کنند و این درصد نیز در حال افزایش است، ما نیز باید اقدام به بهینه سازی محتواهای خود برای جستجوی صوتی کنیم.

به این نکته نیز توجه داشته باشید،‌ تنها تمرکز بر روی بهینه سازی محتواها برای جستجوی صوتی، کافی نیست. شما باید تمام قوانین و اصول سئو را در محتوای خود رعایت کنید و در عین حال به بهینه سازی برای جستجوی صوتی نیز بپردازید.

به عنوان مثال، کلمات کلیدی را در محتواهای خود به صورت پرسش و پاسخ بکار ببرید. طبق آمار گوگل، حدود ۴۱٪ از کاربران از جستجوی صوتی استفاده می‌کنند و این امر به این معناست که بسیاری از درخواست‌های آن‌ها به صورت پرسش مطرح می‌شود نه صرفا به صورت کلمات کلیدی. در واقع یک سوال نسبت به زنجیره‌ای از کلمات کلیدی در جستجوی صوتی بیشتر کاربرد دارد.

هم اکنون می‌توانید با رعایت ۹ مورد از اصلی‌ترین قوانین سئو و کپی رایتینگ در سال ۲۰۲۰ به بهبود عملکرد و افزایش بازدید سایت خود کمک کنید. با بهینه سازی محتوا و اعمال دستورالعمل‌هایی که هر ساله برای گوگل از اهمیت خاصی برخوردار می‌شوند، رتبه سایتتان را نیز افزایش دهید.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5  +  3  =  

دکمه بازگشت به بالا