بهترین TLD مناسب با سئو کدام است
موارد بسیاری در ایجاد و مدیریت سایت در سئوی آن موثر هستند و بر رتبه آن در موتورهای جستجو بخصوص گوگل تاثیر گذارند. انتخاب دامنه مناسب نیز از این قاعده مستثنی نیست و در بهبود سئو سایت نقشی اساسی دارد. پسوندهای دامنه انواع گوناگونی دارند اما نمیتوان گفت که انتخاب یک دامنه سطح بالا (top-level) بهترین انتخاب هست. طبق اعلامیه از سمت گوگل، الگوریتمهای این موتور جستجو، تمام پسوندهای دامنه را از پسوندهای جدید و سطح بالا مثل .xyz گرفته تا موارد قدیمی مثل .com به یک شکل بررسی میکنند و در یک سطح میدانند.
با این وجود، بررسیهای انجام شده بر روی این موضوع، حاکی از آن هست که انتخاب شما برای پسوند دامنه بر روی رتبه شما در جستجوهای گوگل موثر هست. نسبت به میزان در دسترس بودن دامنه سطح دو و موقعیت جغرافیایی شما میتوانید به این نتیجه برسید که چه دامنه TLD برای سئو سایت شما بهتر هست.
انتخاب دامنه و پسوند مناسب کار سادهای نیست، اما با دانستن چندین نکته میتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید. در این مقاله به بررسی چندین نکته اساسی برای انتخاب دامنه مناسب نسبت به کسب و کار شما میپردازیم.
دسترسی دامنه
در دسترس بودن دامنه سطح دو، نکته مهمیست که به هنگام تعیین بهترین دامنه سطح بالا به منظور بهینه سازی برای موتورهای جستجوگر باید به آن توجه کرد. با وجود این که این موضوع کمی متناقض به نظر میرسد، اما حقیقت دارد. به عنوان مثال اگر نام وبسایت شما «example» هست، پسوند دامنه «example.io» نسبت به انتخاب نام «MyAwesomeNewWebApp.com» انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.
در این دو دههی اخیر، گوگل تغییرات و مستندات خاصی را به الگوریتمهای خود اضافه کرده که از این طریق وضعیت نتایج جستجو را بهبود بخشد. بروزرسانیهای اخیر گوگل قابلیت تشخیص دامنههای معتبر و نامعتبر را دارد. در واقع برخی از دامنهها تنها تا دوره زمانی اندکی معتبر هستند و پس از مدتی باید بروزرسانی شوند در حالی که برخی از دامنهها حتی تا ۱۰ سال نیز معتبر هستند. تفاوت این دامنهها را از میزان زمانی که برای ثبت آنها در نظر گرفته میشود، میتوان تشخیص داد.
از این طریق، گوگل نیز دامنههایی را که برای مدت زمان طولانیتری قابلیت ثبت دارند، بیشتر به رسمیت میشناسد.
به یاد داشته باشید که برای ثبت دامنههای سطح بالا (top level)، نسبت به مدت زمان ثبت آنها، هزینههای متفاوتی نیز در نظر گرفته شدهاست. پس قبل از انتخاب هر کدام از آنها نسبت به میزان هزینهای که در نظر گرفتهاید، اقدام به خرید مناسب کنید.
موقعیت جغرافیایی
اگر برای فعالیت آنلاین خود، کشور و منطقه خاصی را مورد نظر گرفتهاید، باید به دنبال دامنهی سطح بالایی باشید که مختص بازدیدکنندگان آن منطقه باشد. این امر موجب تقویت استراتژی سئو بین المللی شما شده و به افزایش اعتبار دامنه و نرخ کلیک سایت شما کمک بسیاری خواهد کرد.
به عنوان مثال، اگر شما قصد سرویسدهی به کاربران داخل ایران دارید، پسوند دامنه ir، به الگوریتمهای موتورهای جستجوگر و همچنین کاربرها و مشتریانتان اعلام خواهد کرد که فعالیت شما در سطح کشور ایران هست.
حتی اگر از دامنههایی عمومی نیز استفاده میکنید، با کمک ابزار International Targeting Report نیز میتوانید کاربران موقعیت جغرافیایی مد نظر خود را هدف قرار دهید، اما این کار را تنها در صورتی انجام دهید که منطقهای خاص را در نظر دارید. در واقع اگر بازدید کنندههای سایت شما جهانی هستند اما موقعیت خود را برای ایران ثبت کنید، میزان ترافیک سایتتان دریافتی شما از طریق موتور جستجوگر، تنها به ایران محدود خواهد شد.
کیفیت سایت
این امر درستیست که گوگل به دامنه شما اهمیت داده و نسبت به منطقه جغرافیایی مورد نظر شما و دامنه اختصاص داده شده به آن، رتبه سایت و میزان بازدید آن در همان مناطق نیز افزایش مییابد. با این وجود ما نیز باید به تمام موارد و نکات مورد توجه گوگل اهمیت بدهیم، چرا که به صورت کامل از الگوریتمهای گوگل و روش بررسیهای آنها را نمیشناسیم.
یکی از مهمترین قوانین گوگل این هست که بازدید کاربران از سایت را با فریب دادن آنها افزایش ندهیم. به عنوان مثال به دلیل بازدید بالای واژه «غذا»، صحیح نیست که از این پسوند دامنه برای سایت خود که سرویسدهنده نرمافزار هست (SoftwareDevelopment) استفاده کنید.
رتبه دهی در گوگل، چیزی فراتر از نام دامنه و کلمات کلیدی هست. در حالی که این موارد براحتی قابل اجرا هستند و نقش اساسی در رتبه بندی سایت دارند، لینکهایی که از سایتهای دیگر به سایت شما ارجاع داده میشود، نقش بسیاری مهمتری در افزایش اعتبار سایت شما بازی میکنند.
در این سالهای اخیر، امر لینکدهی به موضوعی داغ برای افزایش رتبه در موتورهای جستجوگر تبدیل شدهاند و با بکارگیری استراتژی مناسب در این راستا، تاثیر مثبتی در بررسی سایت خود توسط موتورها خواهید داشت.
تحقیقات نشان داده است که گوگل از همان ابتدای عملکرد هر سایت، به کیفیت آن توجه بسیاری دارد. در سال ۱۹۹۸ محققان به این امر دست یافتند که موقعیت جغرافیایی بر نتایج جستجوی گوگل موثر است و انتخاب صحیح نام دامنه و مکان فعالیتهای خود را از همان زمان در دستور کار خود قرار دادند.
در سال ۲۰۰۵، گوگل نرمافزار آنالیز را از شرکت Urchin خریداری کرد. تاکنون قطعه کدهای «utm» را در ادامه برخی لینکها مشاهده کردهاید، مثل utm_source، utm_medium و … که این قطعه کد خلاصه عبارت «Urchin Traffic Monitor» هست. این نرم افزار بخشی از سرویس آنالیتیکس گوگل در نظر گرفته شدهاست.
موتور جستجوگر گوگل با کمک الگوریتمهای خود، میزان مرتبط بودن محتواها و نتایج جستجو را با درخواستهای ارسال شده برای آن اطلاعات بررسی میکند. این الگوریتمها، کلمات کلیدی استفاده شده در هر متن را آنالیز کرده و در صورت مرتبط بودن با آن محتوا به آن رتبه میدهد. گوگل دیتا را به یک سری سیگنال تبدیل کرده و با بکارگیری سیستمهای طراحی شده، ارتباط محتوا و کلمات را خیلی دقیقتر ثابت میکنند.
میزان مرتبط بودن محتواها با جستجوهای کاربران را میتوان از روی بانس ریت (Bounce Rate) بررسی کرد. هر چه بانس ریت یک صفحه بالاتر باشد به این معنی هست که بازدیدکنندگان در زمان کمتری آن صفحه را ترک میکنند و بدین طریق مشخص میشود که آن مطلب، چیزی نبوده است که فرد به دنبال آن بوده. در عوض با کاهش بانس ریت سایت، گوگل متوجه خواهد شد که مطالب مورد نظر با کیفیت و ارتباط خود با نیاز کاربر،توانسته است وی را مدت زمان بیشتری در آن صفحه نگه دارد.
در نتیجه با انتشار محتواهایی با کلمات کلیدی مرتبط از طریق دامنهای مرتبط با نوع فعالیت خود، قادر به بهبود سئو و رتبه سایت خود خواهید بود.