آموزش وب مستریدیزاین و طراحی

طراحی UX محترمانه چیست؟ روش‌های ایجاد حس احترام در کاربرهای سایت

به این post امتیاز دهید

همه انسان‌ها نیاز دارند که احساس کنند مورد قبول قرار گرفته‌اند. هرچند آن‌ها نیاز ندارند این احساس پذیرفته شدن را از سوی همه داشته باشند اما نیاز است که توسط یک نفر قبول شوند. این بخشی از طبیعت ما و به‌طور کلی طبیعت است. حتی گربه خانگی شما نیز اگر به او توجه نکنید اتاقتان را ترک می‌کند.

کاربران وب‌سایت شما نیز همین‌طور رفتار می‌کنند وقتی به روی وب‌سایت شما بیایند و نیازهایشان برطرف نشود و احساس پذیرفته شدن نداشته باشند. یکی از مهم‌ترین نیازهای کاربران شما این است که احساس کنند روی وب‌سایت شما به آن‌ها احترام گذاشته می‌شود. اگر احساس کنند که وب‌سایت شما آن‌ها را آن‌طور که هستند نمی‌پذیرد، آن را ترک کرده و به دنبال وب‌سایتی می‌روند که این نیاز آن‌ها را برطرف کند.

در حقیقت کاربران شما نیاز دارند که هم مورد قبول قرار بگیرند هم محترم شمرده شوند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم چند ایده را برای رسیدن به این هدف جمع‌آوری کرده و در اختیار شما بگذاریم. نیازی نیست لیستی بلند بالا از عناوین مختلف داشته باشید، دانستن این ۵ نکته در طراحی UX برایتان کافی خواهد بود.

  1. برای وقت کاربر احترام قائل باشید

احترام برای زمان کاربر در وب سایت

وب‌سایت یا کالایتان را طوری طراحی کنید که تا جای ممکن ساده و کارآمد باشند. اغلب مواقع کاربران به این خاطر که سایت شما بعد از پنج ثانیه لود نشده است آن را بسته و به سراغ یک وب‌سایت دیگر می‌روند. این کار طبیعی است چراکه آن‌ها نیز کاری برای انجام دادن دارند و زمانشان در طول روز محدود است بنابراین نمی‌توانند کل روز را منتظر لود شدن یک صفحه بمانند.

اگر سایت شما دائم برای کاربر تبلیغات نمایش دهد، آن‌هم در حالی که او هنوز محتوای وب‌سایت را کامل نخوانده، این تبلیغ روی صفحه برایش زننده خواهد بود و از سایت شما خارج می‌شود چراکه شما به زمان او اهمیت نداده‌اید. همچنین اگر فرم عضویتی که انتخاب کرده‌اید طولانی و پر از اطلاعات ریز و جزیی باشد، شما دارید وقت آن‌ها را هدر می‌دهید.


مقاله مرتبط: بهترین ابزارهای طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)


به ملاقات و کنفرانس‌هایی فکر کنید که زمان زیادی از شما گرفته‌اند؛ اما می‌شد به‌راحتی با چند ایمیل این کار را پیش برد. حالا اگر سایت شما نیز چنین احساسی به مخاطب بدهد، احتمال زیاد دوست نداشته باشند به یک کنفرانس طولانی بروند.

  1. فرضیات و قضاوت را از محتوایتان دور نگه دارید

اغلب افراد وقتی احساس کنند تصور پیش فرضی درباره آن‌ها وجود دارد ناراحت می‌شوند. فرقی نمی‌کند این فرضیات صحیح باشد یا اشتباه، درهرحال فرد از قضاوت شدن این‌چنینی خوشش نمی‌آید.

بازاریابی به‌طور معمول سالیان سال است که بر پایه فرضیات و قضاوت پیش رفته است که دائم در حال ترویج ایده‌هایی درباره اینکه مرد بودن یا زن بودن چه معنایی دارد، یا والدین خوب چه کسانی هستند، بوده است. این فرضیات سال‌هاست که مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند و بسیاری از آن‌ها نیز حتی مضر و مخرب هستند.

اگر فرضیات زیادی درباره اشخاصی که از وب‌سایت شما بازدید می‌کنند داشته باشید، مشتریان زیادی را از دست خواهید داد؛ بنابراین چرا باید چنین کاری انجام دهید؟

  1. ترغیبشان کنید مجدداً تلاش کنندترغیبشان کنید مجدداً تلاش کنند

 

مردم اشتباه می‌کنند و این کار تکرار می‌شود. این مسئله بسیار طبیعی است، زندگی همین است و برای همین است که ما فرم اعتبارسنجی داریم. اگر کاربران شما تلاش می‌کنند کالایی را از روی سایت شما بخرند که هیچ جای دیگر پیدا نمی‌شود، سعی می‌کنند فرم ثبت‌نام و عضویت را پر کنند یا اپلیکیشن شما را نصب کنند تا بیشتر با شما در ارتباط بمانند.

در این میان شاید پر کردن قسمتی از فرم از نظر فرد دور بماند، حالا که وی به مرحله پایانی خرید خود می‌رسد وقتی مجبور باشد بازگردد و فرم را مجدداً پر کند منصرف خواهد شد چراکه او نمی‌خواهد یک‌بار دیگر این مرحله طولانی را طی کند و شاید در آخر به این نتیجه برسد اصلاً خرید این کالا ارزشش را ندارد.

فرم‌ها باید طوری طراحی شوند که فرد مجبور نباشد درصورتی‌که اشتباهی مرتکب شد کل فرم را از اول پر کند. فقط کافی است که او را به صفحه و موردی که اشتباه پر شده یا خالی مانده بازگردانید و از او بخواهید فقط همین یک مورد را اصلاح کند. پرکردن مجدد کل فرم کاربر را خسته کرده و او را به این نتیجه می‌رساند که چرا از اول وارد چنین سایتی شده و تصمیم به پر کردن چنین فرمی گرفته است. کاربرانتان را تشویق کنید مجدداً تلاش کنند و اطلاعات مورد نیاز شما را پر کنند اما آن‌ها را مجبور نکنید کار تکراری انجام دهند.


مقاله مرتبط: ٥ تمرین ساده برای شناخت فرآیند و بهبود تجربه کاربری UX


شما باید آن‌ها را طوری تشویق کنید که احساس نکنند به خاطر اشتباهی که کرده‌اند احمق فرض شده‌اند. پیغام‌های خطا باید واضح، با لحنی ملایم و تشویق‌کننده باشند. اگر کاری کنید که کاربر شما با پیامی که می‌بیند احساس توهین کند، سریع‌ حالت دفاع به خود می‌گیرد و سریع‌ترین عکس‌العمل در چنین مواقعی خرید نکردن است. این مسئله را واضح بیان کنید که اشتباهات فقط بخشی از این فرایند هستند و معمولاً رخ می‌دهند، طوری رفتار کنید که بیشتر احساس احترام و پذیرفته شدن کنند.

  1. توضیحات و دستورالعمل‌های واضحی ارائه دهید

اگر می‌خواهید کاری کنید که کاربران روی وب‌سایت شما احساس تعلق کنند باید آن را طوری طراحی کنید که بدانند قرار است در حرکت بعدی چه‌کاری انجام دهند. دانستن قوانین یک گروه اولین قدم برای احساس پذیرفته شدن در یک مکان جدید است.

وقتی به کاربر توضیحات کافی ارائه دهید و ساختاری واضح از وب‌سایتتان در اختیارش قرار دهید به او این احساس اعتماد را می‌بخشید و به آن‌ها کمک می‌کنید در شرایطی که ممکن است احساس کنند مورد توهین واقع‌شده یا احمق فرض شده‌اند قرار نگیرند. به طرق مختلفی می‌توانید این کار را انجام دهید، برخی از انیمیشن استفاده می‌کنند برخی دیگر در جایی از وب‌سایت خود این دستورالعمل‌ها را با تصویر نمایش می‌دهند.

به فرم‌های اطلاعات کارت اعتباری فکر کنید که کاملاً شبیه به کارت اعتباری طراحی می‌شوند. این یکی از بهترین نمونه‌ها است برای مواقعی که کاربر به‌خوبی بتواند درک کند در چه شرایطی قرار گرفته و چه‌کار باید بکند. کاربرانی که ایده واضحی از انجام دادن کاری که می‌خواهند روی وب‌سایت شما انجام دهند دارند بیشتر به وب‌سایت شما احساس تعلق می‌کنند.

  1. برای کاربر امکان تماس با یک فرد برقرار کنید

همه ما نیاز داریم که گاهی مورد تأیید قرار بگیریم. یا نیاز داریم که یک شخص دیگری به ما بگوید قرار است همه‌چیز خوب پیش برود. شما هم باید کاری کنید که کاربرتان روی وب‌سایت احساس مورد تأیید قرار گرفته شدن و پذیرفته شدن داشته باشد. در چنین مواقعی امکان برقراری تماس با یک فرد جهت گرفتن راهنمایی می‌تواند کارساز باشد.

این ارتباط حتی فقط می‌تواند با ایمیل صورت بگیرد. در هر حال کاربر روی وب‌سایت شما دنبال راهی برای صحبت با فرد دیگری است. وب‌سایت شما می‌تواند کارهای زیادی برای اینکه به کاربرانش بفهماند مورد تأیید و احترام هستند انجام دهد. گاهی تمام چیزی که احتیاج دارید ارتباط برقرار کردن با یک شخص است.

به‌طور کلی، احساس احترام و پذیرفته شدن افراد به شناسایی و حتی قدردانی بشریت باز می‌گردد که متأسفانه در دنیای دیجیتال شاید کمتر به این مسئله پرداخته می‌شود.

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5  +  3  =  

دکمه بازگشت به بالا