آموزش وردپرسسیستم های مدیریت محتوا

وردپرس (WordPress) چیست؟

۴.۷/۵ - (۶ امتیاز)

اگر می‌خواهید یک سایت موفق داشته باشید و محتوای آن را در بهترین پلتفرم ممکن مدیریت کنید، کافیست کمی جستجو کنید. قطعاً اولین نامی که به آن برمی‌خورید وردپرس است.

وردپرس به عنوان مطرح‌ترین سیستم مدیریت محتوای جهان به راحتی با انواع سایت‌ها از بلاگ‌های شخصی گرفته تا فروشگاه‌های تجاری آنلاین سازگاری دارد. در این مقاله شما با وردپرس و کاربردهای آن آشنا خواهید شد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به خوبی متوجه شوید وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

برای استفاده از فایل صوتی این مقاله کافیست پادکست زیر را play کنید.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

قبل از آن که توضیح‌دهیم WordPress چیست، بهتر است با سیستم مدیریت محتوا آشنا شوید. CMS مخفف عبارت “Content Management System” است که ترجمه فارسی آن همان سیستم مدیریت محتواست.

این سیستم‌ها نرم‌افزارهای تحت وب هستند که به افراد کمک می‌کنند بدون نیاز به یادگیری برنامه نویسی و کد نویسی بتوانند یک سایت را بالا بیاورند. با استفاده از CMS می‌توانید به راحتی اقدامات زیر را انجام دهید:

  • مدیریت بهینه تصاویر و محتوا
  • مدیریت و بارگذاری انواع فایل
  • برقراری ارتباط راحت‌تر با کاربران
  • به کارگیری افزونه‌های مختلف

به صورت کلی سیستم مدیریت محتوا پلتفرمی کم‌هزینه است برای راه اندازی سایت شما! مطابق آمار روزانه بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از سایت‌ها وردپرسی بازدید می‌کنند. همین کار کافیست تا وردپرس را به عنوان زیربنای سایت خود انتخاب کنید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز است که کاربرد اصلی آن ساخت و مدیریت سایت است. با استفاده از وردپرس می‌توانید انواع مختلف سایت را به بهترین شکل مدیریت کنید.

در حالی که وردپرس در ابتدا برای طراحی وبلاگ بهینه‌ سازی شده بود، جالب است بدانید که در حال حاضر بیش از ۴۳ درصد از تمام سایت‌های موجود در اینترنت از وردپرس برای مدیریت محتوای خود بهره می‌گیرند. وردپرس مزایایی دارد که در ادامه همین مطلب نیز به آن‌ها پرداخته‌ایم.

تاریخچه وردپرس

آغاز طراحی وردپرس از سال ۲۰۰۳ توسط دو برنامه نویس با نام متن مونولوگ و مایک لیتل و با هدف ایجاد یک بستر برای وبلاگ نویسی بوده است. با این حال انتشار اولین نسخه از وردپرس به ژانویه ۲۰۰۴ برمیگردد. پس از انتشار اولین نسخه به تدریج ویژگی‌های مختلفی مثل قابلیت مدیریت محتوا و همچنین اضافه کردن ابزارهای جدید پاسار ۲۰۰۷ به وردپرس اضافه شد.

افزایش تعداد افزونه‌ها (پلاگین) استقبال کاربران را به شدت افزایش داد. در همین سال رابط کاربری جدید برای وردپرس طراحی شد و ویژگی‌های مختلفی مثل بروزرسانی خودکار دسته‌بندی نظرات و پاسخ‌ها این پلتفرم اضافه شد.

در طول سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ تغییرات وردپرس جزئی و بیشتر در راستای بهبود تجربه کاربران بوده است. در سال ۲۰۱۸ نسخه جدید خود را با یک ویرایشگر جدید به نام Gutenberg منتشر کرد. در چند سال اخیر ویژگی‌های مختلفی که وردپرس به کاربران این امکان را می‌دهد که بتوانند متناسب با سلیقه و نیاز خود سایت شخصی خود را سئو کنند.

دلایل محبوبیت وردپرس

یکی از عمده سوالات مخاطبان علت محبوبیت وردپرس است. در سراسر وب، ۶۵ درصد از سایت‌هایی که با سیستم مدیریت محتوا کار می‌کنند، از وردپرس استفاده می‌کنند. این یعنی وردپرس توانسته است بیشتر از نصف بازار فعال را به نام خود ثبت کند.

به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل محبوبیت وردپرس، رایگان بودن آن است. اگر چه هزینه‌هایی مثل تهیه یک میزبانی وب و خرید نام دامنه برای همه افراد وجود دارد اما دانلود و نصب وردپرس کاملا رایگان است. از طرفی وردپرس انعطاف پذیری بالایی دارد و شما می‌توانید انواع سایت را با استفاده از این پلتفرم کنید.

علاوه بر این موارد استفاده از وردپرس آسان است و به دانش فنی نسبتا کمتری احتیاج دارد. با استفاده از وردپرس می‌توانید با کم‌ترین دانش نسبت به برنامه نویسی یک سایت زیبا با رابطه گرافیکی عالی طراحی کنید. به صورت کلی می‌توان گفت ویژگی‌هایی که وردپرس دارد، آن را به محبوب‌ترین CMS در سراسر جهان تبدیل کرده است. 

[su_button url=”https://hostiran.net/host/wordpress” style=”flat” size=”7″]خرید هاست وردپرس[/su_button]

ویژگی های وردپرس

در بالا به برخی ویژگی‌های وردپرس اشاره شد. سوال اصلی این است که چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟ در ادامه لیست کاملی از ویژگی‌های WordPress را آماده کرده‌ایم.

جامعه آماری بالا

 عموم کارشناسان وردپرس را مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان می‌دانند. حتی اگر کارشناسان نیز این موضوع را رد کند، آمار‌هایی که وجود دارد به محبوبیت جهانی این پلتفرم را ثابت می‌کند. آمار جالب در زمینه کاربرد جهانی وردپرس:

  • در هر ۶ ماه بیش از یک میلیون ثبت دامنه برای سایت وردپرسی وجود دارد.
  • از ۱۰ هزار وبسایت محبوب در جهان ۳۴ درصد از وردپرس استفاده می‌کنند.
  • بیش از ۳۰ درصد از سایت‌های فروشگاهی با افزونه‌های وردپرس مدیریت می‌شوند.
  • نسخه وردپرس ۴.۹ بیش از ۱۵۰ میلیون بار دانلود شده است.

منطبق با اصول سئو

یکی از ویژگی‌های اصلی وردپرس این است که کار با آن به بهبود سئوی سایت شما کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید تنها داشتن یک وب‌سایت وردپرسی کافی نیست شما برای دیده شدن حتماً به او احتیاج دارید. با افزونه‌های وردپرس که به صورت اختصاصی در زمینه سئو طراحی شده می‌توانید، به بهترین شکل محتوای سایت خود را سئو کنید.

منبع باز (Open Source)

این ویژگی وردپرس یعنی متن باز بودن آن یعنی همه افراد می‌توانند بهبود منبع دسترسی داشته باشند با تغییر دوباره آن نرم افزار را با ویژگی‌های جدید توزیع کنند. این ویژگی به افزایش مشارکت کاربران و همچنین کمک به ایده پردازی افراد برای بهبود پلتفرم منجر می‌شود.

تامین امنیت بالا

امنیت یکی از اصلی‌ترین درباره کسب و کارهای آنلاین است. محافظت از اطلاعات و داده ها در وردپرس به بهترین شکل انجام می شود اگر افزونه‌ها را در زمان لازم به روز کنید و رمز عبورهای امن داشته باشید، وردپرس یکی از امن‌ترین و مطمئن‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتوا در جهان است.

این پلتفرم ویژگی‌هایی مثل احراز هویت دو مرحله‌ای و خروج خودکار کاربران بی‌هدف را به منظور افزایش امنیت کاربران در خود دارد.

سرعت و عملکرد بهینه

اگر کار با وردپرس را بلد باشید راه اندازی یک سایت کمتر از چند ساعت زمان لازم دارد. سرعت بالای این پلتفرم، آپدیت خودکار و همچنین انعطاف پذیری بالای آن در پشتیبانی از فایل‌های مختلف، تضمین عملکردی با کم‌ترین اختلال برای کاربران خواهد بود.

گنجینه پلاگین ها و قالب های رایگان

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم وردپرس دسترسی کاربران به هزاران قالب و افزونه رایگان است. تصور کنید که با چند کلیک ساده می‌توانید به انواع ابزارهای مورد نیاز کسب و کار خود دسترسی داشته باشید و به راحتی آنها را نصب و مدیریت کنید. دنیای افزونه‌های وردپرس بسیار بزرگ‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید.

البته پلاگین‌ها و قالب‌های غیر رایگان بسیار کاربردی نیز وجود دارد که با خریداری آن‌ها می‌توانید از امکانات ویژه برخوردار شوید.

آشنایی با برخی اصطلاحات وردپرسی

بعد از آشنایی کلی با وردپرس، احتمالا متوجه شدید که این پلتفرم آنلاین به خودی خود یک دنیای بزرگ  است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. طبعا کار کردن با این امکانات شما را ملزم می‌کند با اصلاحات جدیدی نیز آشنا شوید. برخی از این اصطلاحات عبارتند از:

داشبورد وردپرس

داشبورد وردپرس یا پیشخوان وردپرس اصطلاحی است که به فضای کلی وردپرس گفته می‌شود. یعنی زمانی که شما نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و در وردپرس لاگین شوید، فضایی که با آن روبرو می شوید داشبورد وردپرس نام دارد. پیشخوان یا داشبورد وردپرس همه امکانات این فضا را از طریق منوی مطابق شکل زیر در اختیار شما قرار می‌دهد.

افزونه وردپرسی

افزونه نرم‌افزار کوچک و یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های وردپرس است که امکانات جانبی را به این پلتفرم اضافه می‌کند. افزونه‌ها با کاربردهای مختلفی طراحی و توزیع می‌شود و به راحتی قابل نصب و راه‌اندازی هستند. برخی از کاربردهای افزونه عبارت است از

  • بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو)
  • افزایش سرعت سایت
  • مدیریت کش
  • پیگیری آمار های مختلف در سایت
  • طراحی سایت های مختلف با کاربردهای متنوع برای مثال سایت فروشگاهی

قالب وردپرسی

پس از نصب وردپرس احتمالاً اولین چیزی که توجه هر کاربری را جلب می‌کند، ظاهر ضعیف و بی‌روح سایتی است که ایجاد شده است. برای اینکه سایت شما طراحی گرافیکی زیبایی داشته باشند باید از قالب‌ها استفاده کنید.

قالب‌های وردپرسی را هم به صورت رایگان و هم با پرداخت هزینه می‌توانید تهیه کنید. با نصب وردپرس شما به صورت خودکار به گنجینه بزرگ از قالب های رایگان دسترسی خواهید داشت که برای شروع کار مناسب به نظر می‌رسند.

سوالات متداول

خرید هاست لینوکس

تیم تحریریه هاست ایران

تیم تحریریه مجله هاست ایران متشکل از کارشناسان و نویسندگان متخصص در حوزه وب و هاستینگ است. این تیم با هدف ارائه محتوای ارزشمند و به‌روز به کاربران، به بررسی و تحلیل خدمات مختلف هاستینگ، آموزش‌های فنی و راهنمایی‌های کاربردی می‌پردازد. اعضای تیم با تجربه و دانش خود، سعی در ارتقاء آگاهی کاربران دارند و به آنها کمک می‌کنند تا بهترین تصمیمات را در زمینه انتخاب خدمات آنلاین بگیرند. تعهد به کیفیت و دقت در ارائه اطلاعات، از ویژگی‌های بارز این تیم است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

58  +    =  66

Back to top button