دلیل ایندکس نشدن سایت توسط گوگل
دلیل ایندکس نشدن سایت توسط گوگل

گوگل، به عنوان یکی از قدرتمندترین موتورهای جستجو در دنیا، هر روزه میلیون‌ها سایت را ایندکس می‌کند. حال در فضایی که یک کلیک ساده امکان برقراری ارتباطات گسترده‌ای را دارد، اگر سایت شما توسط گوگل شناسایی نشود چه اتفاقی می‌افتد؟ عدم ایندکس شدن سایت در گوگل، چالشی مهم و نگران‌کننده‌ای است، که موجب محدودیت رشد کسب‌و‌کار می‌شود و می‌تواند تمام زحمات و تلاش‌های شما را برای ساخت وب‌سایت به طور کامل نادیده بگیرد. همچنین این موضوع تاثیر منفی بر روی موفقیت و حضور آنلاین شما، کاهش رتبه و ترافیک و مواردی دیگر در این فضای رقابتی دارد.

البته دلایل ایندکس نشدن صفحات سایت به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از مشکلات فنی و تکنیکی تا محتوایی و ارتباطی، هر یک می‌توانند به تنهایی یا به‌صورت ترکیبی باعث بروز این مشکل شوند. در این مطلب از هاست ایران مگ، قصد داریم ۷ دلیل ایندکس و شناسایی نشدن سایت در گوگل را به همراه راهکارهایی برای رفع این مشکلات برای شما عزیزان معرفی و بررسی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل چیست؟

شناسایی و قرارگیری سایت شما در نتایج جستجو یکی از عوامل مهم برای دیده شدن و دسترسی کاربران به کسب‌وکار شماست. اما ممکن است به طور ناگهانی متوجه شوید که صفحات وب‌سایت شما توسط کراول‌گرهای گوگل ایندکس نمی‌شود. در برخی موارد، علت عدم ایندکس سایت به قسمت‌های فنی بازمی‌گردد؛ مشکلاتی همانند خطاهای سرور و یا شبکه؛ برای بررسی مشکلاتی از این قبیل و یا حتی امنیتی و محتوایی می‌توانید از ابزار سرچ کنسول برای مدیریت و بهبود حضور خود در نتایج بهره‌مند شوید.

سرچ کنسول ابزاری قدرتمند برای بهبود و رفع عدم ایندکس سایت

اگر در زمینه کسب‌وکارهای اینترنتی فعالیت می‌کنید، به طور حتم می‌دانید که سرچ کنسول چیست و چه کاربردهایی دارد. به طور کلی، برای تشخیص دقیق دلیل عدم ایندکس شدن سایت شما در گوگل، می‌توانید از ابزارهای تحلیل وب گوگل مانند Google Search Console استفاده کنید. این ابزار کاربردی به شما اطلاعات مفیدی درباره وضعیت ایندکس وب‌سایت و حل مشکلات مرتبط با آن را ارائه می‌دهد. موارد زیر نمونه‌ای از علت ایندکس نشدن سایت در گوگل هستند:

۱. خطای  DNS

Domain Name System  به معنای سیستم نام دامنه، در واقع اولین بخشی است که امکان دسترسی ربا‌ت‌های گوگل را به سایت فراهم می‌کند. اما اگر DNS شما با مشکلاتی از قبیل dns timeout  یا dns lookup  مواجه شود دیگر امکان اتصال به دامنه را ندارد و هیچ صفحه و Url از وب‌سایت را نمایش نمی‌دهد. همچنین پاسخ‌های ۴۰۴ و ۵۰۰ هم ممکن است به عنوان مشکل dns تلقی شود.

رفع مشکل خطای DNS

به منظور رفع این مشکل، اگر اتصال سایت به سرچ کنسول را انجام داده‌اید، وارد پنل این ابزار شوید و URL inspection را انتخاب کنید. در این قسمت آدرس صفحه موردنظر را در باکس جستجو وارد کنید تا گزارشاتی همچون وضعیت ایندکس و نحوه آن به دست آورید.

اگر fetch  صفحه به درستی امکان‌پذیر نبود، به تنظیمات dns مراجعه کرده تا بتوانید مشکل را به شکل دقیق‌تری بررسی کنید. در غیر این صورت می‌توانید با شرکت خدمات هاستینگ خود تماس حاصل کرده تا در این زمینه شما را همراهی کنند.

علت ایندکس نشدن سایت توسط گوگل

۲. خطای سرور (server errors)

خطای سرور معمولا ناشی از زمان پاسخگویی طولانی و یا عدم پاسخگویی سرور است؛ که باعث می‌شود ربات‌های گوگل قادر به خزیدن صفحات سایت شما نباشند. ربات‌های گوگل برای خزیدن و ایندکس یک بازه زمانی مشخصی را در نظر می‌گیرند تا صفحات شما بارگذاری شوند؛ اما اگر این زمان بارگذاری و پاسخگویی به دلایل گوناگونی مانند ترافیک بالا از حد معمول طولانی‌تر شود، در نتیجه ربات‌ها دست از تلاش می‌کشند و صفحات را ایندکس نمی‌کنند.

رفع خطای سرور

در زمان بروز مشکلی از سوی سرور، ابتدا از طریق ابزار URL inspection سرچ کنسول اقدام کنید، تا متوجه شوید که ربات‌های گوگل امکان خزش و ایندکس سایت شما را دارند یا خیر؟ اگر بدون هیچ مشکلی صفحه اصلی سایت در سرچ کنسول یافت شد، یعنی گوگل به سایت شما دسترسی دارد؛ در غیر این صورت ممکن است علت عدم ایندکس سایت خطا و مشکلی از سمت سرور باشد.

همچنین در این مواقع می‌توانید با پشتیبانی هاست خود ارتباط بگیرید تا خطای مربوطه را بررسی کنند یا با تعویض شرکت خدمات میزبانی وب خود از سرویس‌هایی با کیفیت و سرعت بهتری نیز بهره‌مند شوید.

۳. مسدود کردن سایت و صفحات آن با استفاده از فایل  Robots.txt

فایل robots.txt یک فایل متنی است که توسط وبمسترها برای ارتباط با ربات‌های موتورهای جستجو استفاده می‌شود. این فایل حاوی دستوراتی است که به کراول‌گرهای گوگل اجازه می‌دهد تا به بخش‌هایی از وب‌سایت دسترسی داشته باشند و آن‌ها را ایندکس کنند و یا قسمت‌هایی را نادیده بگیرند و شناسایی نکنند.

اما گاهی مواقع ممکن است در این فایل خرابی یا تنظیمات اشتباهاتی رخ دهد؛ در این صورت امکان مسدود شدن کل سایت و یا برخی از صفحات آن وجود دارد. در نتیجه این صفحات دیگر ایندکس نخواهند شد و در نتایج گوگل به نمایش گذاشته نمی‌شوند.

رفع خطا و تنظیمات نادرست فایل Robots.txt

برای حل مشکل خرابی Robots.txt، ابتدا فایل خود را به‌صورت کامل و دقیق بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ دستور  //:Disallow برای کل سایت یا محدودیت‌هایی به غیر از درخواست‌های خودتان در فایل وجود نداشته باشد. اگر چنین درخواستی بود، آن را اصلاح یا حذف کنید و دوباره فایل را بارگذاری کنید.

۴. عدم ایندکس سایت به علت خطای URLها

این خطاها به صورت مستقیم با‌URL های صفحات مرتبط هستند و تنها یک صفحه خاص را تحت تاثیر قرار می‌دهند، نه تمام سایت را؛ خطاهای ۴۰۴ در قسمت crawl و ایندکس سایت توسط گوگل به دو دسته تقسیم می‌شوند: خطاهای Soft 404 و Hard 404؛

بررسی ارور Soft 404 به همراه رفع آن

ارور ۴۰۴ اغلب به منظور از بین رفتن اعتبار آدرس یک صفحه است. برای رفع این مشکل می‌توانید صفحات قدیمی را با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ به صفحات مرتبط متصل کنید. همچنین در زمان نمایش این ارور از وجود محتوای کافی در صفحه مطمئن شوید؛ زیرا در برخی مواقع ارور Soft 404 به دلیل عدم وجود محتوا یا محتوای کافی نمایش داده می‌شود.

بررسی ارور Hard 404 به همراه رفع آن

این ارور پیچیده اما ساده در زمانی نمایش داده می‌شود که صفحه مورد نظر دیگر وجود خارجی نداشته باشد. پس زمانی که کاربر یا ربات‌های گوگل به این صفحه مراجعه می‌کنند با ارور hard 404  نیز مواجه خواهند شد.

برای برطرف کردن این مشکل کافیست از صحیح بودن لینک صفحه اطمینان حاصل کنید؛ در غیر این صورت برای درست و اصلاح کردن این صفحات می‌توانید آن را به صفحه‌ای مرتبط ریدایرکت ۳۰۱ بزنید.

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل

۵. مشکل و خطای نقشه سایت

ساخت و ارائه نقشه ‌سایت (Sitemap) به موتورهای جستجوگر یکی از مهمترین ترفندهای ایندکس وب‌سایت در گوگل است. سایت مپ یه عنوان راهنمای مسیر به موتورهای جستجوگر گوگل کمک می‌کند تا به راحتی با ساختار سایت آشنا شوند و به صفحات مختلف دسترسی داشته باشند. اما اگر نقشه سایت به درستی و اصولی ساخته نشود و دارای مشکلاتی همچون ساختار نادرست، لینک‌های خراب، عدم بروزرسانی نقشه و موارد دیگر باشد موجب عدم ایندکس و شناسایی صفحات سایت توسط ربات و کراول‌گرهای گوگل می‌شود.

رفع مشکل خرابی نقشه سایت

برای برطرف کردن مشکل خرابی نقشه سایت، اطمینان حاصل کنید که نقشه وب‌سایت شما با استانداردهای گوگل مطابقت داشته باشد. یعنی ساختار نقشه سایت باید سلسله‌مراتبی و مرتب باشد؛ در واقع باید صفحات سایت شما به صورت مرتب در دسته‌بندی‌ها و زیردسته‌ها سازماندهی شوند تا ربات‌های گوگل بتوانند آن‌ها را به راحتی شناسایی و ایندکس کنند. در رابطه با لینک‌دهی، همه لینک‌های موجود در Sitemap باید به صفحات واقعی و قابل دسترس در وب‌سایت شما لینک داده شوند. پس از اصلاح سایت مپ آن را آزمایش کنید و دوباره آن را در سرچ کنسول خود بارگذاری کنید.

۶. تنظیمات اشتباه در فایل htaccess

فایل .htaccess یک فایل پیکربندی است که به شما امکان می‌دهد تنظیمات مختلفی را بر روی وب‌سایت خود اعمال کنید. هرگونه اشتباه در محدودیت دسترسی، تنظیمات کنونیکال و یا ریدایرکت و… در این فایل باعث عدم ایندکس شدن سایت و نمایش صفحات آن برای ربات‌ها می‌شود.

رفع مشکلات htaccess

در فایل htaccess، مطمئن شوید که دستورات مربوط به ایندکس شدن سایت به درستی تعریف شده‌اند. همچنین در برخی موارد، دستورات ناخواسته یا تنظیمات نادرست در فایل htaccess ممکن است باعث بروز مشکل شود. بررسی کنید که آیا هرگونه دستورات اضافی، خطاهای تایپی یا تنظیمات غلط در فایل htaccess وجود دارد یا خیر؛ در صورت وجود آن‌ها را حذف و یا اصلاح کنید.

همچنین در صورت امکان، قبل از اعمال تغییرات بهتر است یک نسخه پشتیبان از فایل htaccess و سایت خود بگیرید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید آن را به حالت قبلی بازگردانید.

۷. بارگذاری محتوا بی‌کیفیت و تکراری

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که ممکن است در زمان بررسی دلایل ایندکس نشدن صفحات سایت با آن مواجه شوید، بارگذاری محتوا بی‌کیفیت و تکراری است. محتوا بی‌کیفیت و بهینه نشده همچون یک سری حرف‌های توخالی و پوچ است که هیچ ارزشی برای کاربران و موتورهای جستجو ندارد. با انجام این کار علاوه‌بر هدر دادن وقت و انرژی خود و کاربران، احساس ناخوشایندی را به طرفداران خود القا می‌کنید و آن‌ها را به سوی وب‌سایت‌ها و رقبای خود سوق می‌دهید. رضایت گوگل در واقع به تجربه کاربری و رفتار افراد بستگی دارد، پس با ارائه محتواهای تکراری و عدم رعایت اصول سئو منتظر ایندکس شدن صفحات خود توسط خزنده‌های گوگل نیز نباشید.

رفع مشکل ارائه محتواهای بی ارزش

اگر می‌خواهید سایتتان موفقیت‌های قابل توجهی داشته باشد، باید به کیفیت محتوا توجه کنید. به جای بارگذاری محتوای بی کیفیت و تکراری، سعی کنید محتوایی جذاب، مفید و منحصر‌به‌فرد را ارائه دهید. با این رویکرد، سایت شما به عنوان یک منبع قابل اعتماد شناخته خواهد شد. برای جلب توجه موتورهای جستجو هم، از کلیدواژه‌ها،  ساختار صحیح و قابل فهم برای محتوا و بروزرسانی آن در کنار اصول سئو استفاده کنید.

سخن پایانی

موتورهای جستجو به صورت مداوم و به طور خودکار صفحات وب را بروزرسانی و ایندکس می‌کنند. با این حال، زمان لازم برای این فرآیند ممکن است متفاوت باشد و در برخی موارد ممکن است مدت زمان طولانی‌تری طول بکشد تا صفحه شما ایندکس شود.

البته شما می‌توانید از طریق درخواست ایندکس در سرچ کنسول، سرعت شناسایی و خزش صفحات را افزایش دهید. در نهایت در این مقاله از مجله اینترنتی هاست ایران سعی کردیم رایج‌ترین عوامل و علت ایندکس نشدن سایت در گوگل را به همراه راهکارهایی برای برطرف کردن آن‌ها را برای شما بازگو کنیم.

علت ایندکس نشدن سایت توسط گوگل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9  +  1  =