همه چیز در مورد نصب ووکامرس روی لوکال هاست

سایت فروشگاهی خود، بتوانید یک نسخه از آن را بر روی لوکال هاست بالا بیاورید؟ از این طریق هم نکات ضعف و قوت سایت خود را شناسایی میکنید و هم میتوانید بدون ریسک همه چیز را امتحان کنید و عملکرد بخشهای مختلف سایت را ارزیابی کنید.
ابزارهای مختلفی برای راه اندازی لوکال هاست وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به شما آموزش دهیم که با استفاده از ابزار زمپ و در کوتاهترین زمان ممکن فروشگاه اینترنتی خود را در لوکال هاست راه اندازی کنید. یکی از کاربران فعال ما در هاست ایران پس از انجام این کار با به اشتراک گذاشتن تجربه خود گفت: (اگر سایتم رو روی لوکال هاست امتحان نکرده بودم، ممکن بود خیلی وقت بیشتری توی مراحل اجرایی سایت ازم گرفته بشه).
در این مطلب با ما همراه باشید تا خیلی فرایند نصب ووکامرس روی لوکال هاست را به صورت کامل بیاموزید.
معرفی بهترین ابزارهای لوکال هاست
توسعهدهندگان وب، با استفاده از ابزارها و زبانهای برنامهنویسی مورد علاقه خود، میتوانند سایت خود را روی لوکالهاست توسعه دهند. در واقع لوکل هاست یک محیط آزمایشی برای آنها خواهد بود.
گاهی ممکن است نیاز داشته باشید که پیشرفت کار خود را به یک همکار یا مشتری نشان دهید یا حتی از ابزارهای تست آنلاین مانند برای بررسی پروژه استفاده کنید. در این شرایط لوکال هاست به شما کمک میکند. برای فعال کردن آن میتوانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:
Studio
Studio محیط توسعه محلی است که توسط تیم WordPress ساخته شده و به شما اجازه میدهد بدون نیاز به تنظیم دستی سرورها یا ابزارها، بهراحتی سایتهای وردپرسی محلی ایجاد کنید. این ابزار کاملاً رایگان است و شما میتوانید سایتهای دمویی که روی WordPress.com میزبانی میشوند با اعضای تیم یا مشتریان خود به اشتراک بگذارید و بازخورد دریافت کنید.
Xampp
XAMPP مخفف Apache, MariaDB, PHP, Perl است. این ابزار متنباز، یک بستهی کامل از این سرویسها را ارائه میدهد و یک رابط ساده برای مدیریت آنها در اختیار شما میگذارد. Xamppابزاری اختصاصی برای وردپرس نیست؛ بلکه فقط بستر توسعه را برای شما فراهم میکند تا به دلخواه خود از آن استفاده کنید. اگر دنبال محیطی سبک و بدون پیچیدگی هستید.
Wampserver
WAMP مخفف Windows, Apache, MySQL, PHP است و محیطی برای راهاندازی کامل یک سایت را روی ویندوز فراهم میکند و رابط سادهای برای مدیریت اجزای آن ارائه میدهد. از نظر امکانات و کاربرد، WampServer شباهت زیادی به XAMPP دارد. این ابزار هم مخصوص وردپرس طراحی نشده، اما بستهی توسعهی آن برای وردپرس مناسب است.

پیش نیازهای نصب ووکامرس روی لوکال هاست
برای این که بتوانید سایت فروشگاهی خود را روی لوکال هاست تست کنید، قبل از هر چیز لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:
- نرم افزار زمپ را بر روی سیستم خود نصب کنید.
- آخرین نسخه از وردپرس را بر روی لوکال خود نصب کنید.
- از به روز بودن مرورگر خود مطمئن شوید.
- برای نصب ووکامرس روی لوکالهاست نیاز به PHP نسخه حداقل ۷.۴ (ترجیحاً ۸.۰ به بالا) و پایگاهداده MySQL 5.6 یا MariaDB 10.1 به بالا دارید.
آموزش راه اندازی زمپ
برای استفاده از وردپرس، ووکامرس یا سایر سیستمهای مدیریت محتوا در محیط محلی (لوکالهاست)، نرمافزار XAMPP یکی از سادهترین و پرکاربردترین ابزارهاست. در این راهنما، مراحل نصب و راهاندازی XAMPP را بهصورت گامبهگام مرور میکنیم.
برای نصب زمپ ابتدا باید فایل آن را دانلود کنید.

پس از دانلود، روی فایل نصب XAMPP دابلکلیک کنید تا مراحل نصب آغاز شود. در پنجره بازشده، رویNext کلیک کنید.

در این مرحله، لیستی از کامپوننتها (مثل Apache، MySQL، PHP و غیره) نمایش داده میشود. بهصورت پیشفرض همه گزینهها انتخاب شدهاند. میتوانید به همین صورت ادامه دهید یا در صورت نیاز، برخی را غیرفعال کنید. مسیر نصب بهطور پیشفرض روی C:\xampp
قرار دارد. در صورت نیاز میتوانید مسیر دیگری را انتخاب کنید. سپس روی Next کلیک کنید.

اکنون XAMPP آماده نصب است. دوباره روی Next کلیک کنید تا فرآیند نصب آغاز شود.
در حین نصب، ممکن است ویندوز از شما اجازه دسترسی برای اجرای Apache بخواهد. در این صورت، روی Allow Access کلیک کنید. پس از اتمام نصب، روی Finish کلیک کنید.

در اولین اجرا، از شما خواسته میشود زبان رابط کاربری را انتخاب کنید. زبان انگلیسی گزینه پیشنهادی و پرکاربردتر است. حالا میتوانید کنترل پنل XAMPP را باز کرده و به تمام قابلیتهای آن مانند مدیریت Apache،MySQL و سایر ابزارها دسترسی داشته باشید.
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست، ابتدا از سایت رسمی وردپرس، آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید.
سپس در محیط phpMyAdmin(با وارد کردن آدرس localhost/phpmyadmin در مرورگر)، یک دیتابیس ایجاد کنید. مراحل ساخت دیتابیس عبارتند از:
- در phpMyAdmin روی New کلیک کنید و نام پایگاه داده را وارد کنید
- در منوی Collation گزینه utf8_unicode_ci را انتخاب و روی Create کلیک کنید.
- برای ایجاد نام کاربری به منوی اصلی phpMyAdmin برگردید و به مسیر Users > Add user بروید.
- نام کاربر را وارد کنید. این نام را هم به خاطر بسپارید.
- در منوی Host گزینه Local را انتخاب کنید.
- رمز عبور قوی وارد کنید و در آخر روی Go کلیک کنید.
در گام بعدی برای تکمیل نصب وردپرس، فایلی که در ابتدای مسیر دانلود کرده بودید را در پوشه htdocs لوکال هاست خود آپلود کنید. سپس فایل را همانند تصویر اکسترکت کنید.
حالا کافیست مرورگر را باز کنید و آدرس localhost/wordpress (یا نام پوشهی وردپرس خود) را وارد کنید. صفحه نصب وردپرس باز میشود. فرایند معروف نصب ۵ دقیقهای وردپرس از اینجا آغاز میشود. کافیست مراحل زیر را طی کنید:
- زبان مورد نظر را انتخاب و ادامه دهید.
- نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبوری که ساختید را وارد کنید.
- در فیلد Database host عبارت localhost و در Table prefix عبارت wp_ را وارد کنید.
- بر روی Submit کلیک کنید.
- روی Run the installation کلیک کنید.
در صفحه بعد، اطلاعات سایت (نام سایت، نام کاربری، رمز عبور و ایمیل) را وارد کنید. گزینههای مربوط به نمایش سایت در موتورهای جستجو را نادیده بگیرید چون سایت را روی لوکال راه اندازی کردهاید. در نهایت روی Install WordPress کلیک کنید.
پس از اتمام نصب، با نام کاربری و رمز عبوری که تعریف کردید وارد پیشخوان وردپرس شوید.
آموزش نصب و فعال سازی ووکامرس روی لوکال هاست
مراحل نصب ووکامرس بر روی لوکال هاست، تفاوتی با نصب وردپرس روی هاست اصلص ندارد. برای این کار پس از مراجعه به مخزن افرونههای وردپرس، کافیست نام وردپرس را جستجو کرده و آن را نصب کنید.

مطابق تصویر میتوانید پس از نصب افرونه کار با آن را شروع کنید. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که چگونه میتوانید تجربه کاربری بهتری را در کار با ووکامرس برای خود ایجاد کنید.
تنظیمات پایه ووکامرس پس از نصب
پس از نصب وردپرس بلافاصبه به صفحه پیکربندی منتقل میشوید که همانند تصویر زیر است. در ادامه به شما خواهیم گفت در هر بخش چه اقداماتی لازم است انجام دهید.

- برپایی فروشگاه: در این بخش، اطلاعات پایهای فروشگاه خود را وارد میکنید؛ از جمله کشور، شهر، استان و کد پستی محل فعالیت. سپس مشخص میکنید که قصد فروش چه نوع محصولاتی را دارید: محصولات فیزیکی، دیجیتال یا هر دو. همچنین میتوانید واحد پول فروشگاه (مانند تومان یا ریال)، واحد وزن (کیلوگرم) و واحد اندازهگیری (سانتیمتر) را انتخاب نمایید تا فروشگاه مطابق با نیاز محلی شما پیکربندی شود.
- پرداخت: در زبانه پرداخت، روشهای مختلف پرداختی که قصد دارید به مشتریان ارائه دهید را انتخاب و فعال میکنید. اگر فروشگاه شما در ایران است، درگاههای بانکی ایرانی مانند زرینپال، pay.ir یا آیدیپی باید با نصب افزونههای جداگانه به سیستم افزوده شوند.
- حمل و نقل: در این قسمت نحوه ارسال کالاها را مشخص میکنید. میتوانید مناطق حملونقل مختلفی تعریف کنید و برای هر منطقه روشهای ارسال جداگانهای مانند «ارسال رایگان»، «هزینه ثابت» یا «بر اساس وزن یا مسافت» تعیین نمایید.
- توصیه شده: در بخش توصیهشده، ووکامرس افزونهها و ابزارهای پیشنهادی برای بهبود عملکرد فروشگاه شما را معرفی میکند.
- فعال سازی: اگر در بخش قبلی افزونههایی مانند Jetpack را انتخاب کردهاید، سیستم از شما میخواهد تا آنها را فعال کنید. برای برخی از افزونهها نیاز است به حساب WordPress.com وارد شوید. اگر تمایلی به فعالسازی این ابزارها ندارید، میتوانید این مرحله را رد کنید.
- آماده: این بخش پایان مراحل پیکربندی اولیه ووکامرس است. پیامی به شما نمایش داده میشود که فروشگاه آماده استفاده است.
ابزارها و افزونه های مفید برای انتقال از لوکال به هاست آنلاین
بهترین و مطمئن ترین روش برای انتقال سایت از لوکال هاست به هاست اصلی، استفاده از کنترل پتل است. برای این کار کافیست در لوکال هاست از اطلاعات سایت خود یک فایل خروجی دریافت کنید و آن فایل را در هاست اصلی خود بارگذاری کنید. این فرایند هم کوتاه و هم آسان است.
از طرفی میتوانید از افزونههای وردپرسی کمک بگیرید. بهترین افزونههای انتقال سایت عبارتند از:
- افزونه All-in-One WP Migration
- افزونه Duplicator
- افزونه UpdraftPlus
- افزونه WPvivid Backup & Migration
- افزونه Migrate Guru
جمع بندی
در این مطلب آموختید که چگونه میتوان بر روی لوکال هاست یک سایت فروشگاهی ووکامرسی راه اندازی کرد. لوکال هاست یک محیط امن و محلی در اختیار شما قرار میدهد که محل آزمون و خطای شما برر روی سایت، پس از اجرای اصلی است. پس از کار با لوکال برای خرید هاست، میتوانید سرویسهای ارائه شده در هاست ایران را بررسی کنید. برای مثال هاست ووکامرس بهترین گزینه برای شما در جهت مدیریت سایت فروشگاهیتان خواهد بود.
سوالات متداول
- ووکامرس چیست؟
ووکامرس (WooCommerce) یک افزونه رایگان و متنباز برای وردپرس است که امکان راهاندازی فروشگاه اینترنتی را فراهم میکند. با نصب ووکامرس میتوانید در سایت وردپرسی خود محصول فیزیکی یا دیجیتال بفروشید.
- زمپ چیست؟
زمپ یک نرمافزار رایگان و قدرتمند است که محیطی شبیه به سرور واقعی را روی رایانه شخصی ایجاد میکند و کاربران میتوانند بدون نیاز به اینترنت، سایت خود را در محیط لوکال توسعه و تست کنند.
- آیا نصب ووکامرس رو لوکال هاست همانند نصب آن روی یک هاست واقعی است؟
بله، روند نصب ووکامرس روی لوکالهاست تقریباً همانند نصب آن روی هاست واقعی است. تنها تفاوت این است که در لوکال، از ابزارهایی مثل XAMPP برای شبیهسازی سرور استفاده میشود.
- مزایای لوکال هاست چیست؟
استفاده از لوکالهاست مزایای زیادی دارد؛ از جمله اینکه نیاز به اینترنت ندارد، رایگان است و امکان طراحی، تست و توسعه سایت را با سرعت بالا و بدون ریسک برای سایت اصلی فراهم میکند